Zdravím, ráda bych znala Váš názor na naši situaci, jsem z toho trochu zmatená a nevím co si tom myslet.
Asi poslední měsíc a půl si naše fenka (kříženec bulla) ožužlávala zadní packu, ale ne nijak hodně. Přes den vůbec a někdy večer v posteli než jsme šli spát. Několikrát jsme packu prohlíželi, prohmatávali a nic jsme nenašli. Fenku nic nebolelo a někdy si packy za celý den a noc ani nevšimla, tak jsme to nechali být.
Koncem listopadu si začala lízat zadek a vydávala u toho děsné mlaskavé zvuky, fenku jsme pro jistotu odčervili. Zlepšení se nekonalo a jednou jsem ji viděla sáňkovat na koberci, takže jsme jí vzali k vetovi, že to nejspíš budou žlázky. Vet je vymáčkl a hned se jí ulevilo, dostali jsme mastičku na zklidnění, lízání zmizelo jak mávnutím kouzelného proutku. Cca po 10ti dnech se začala lízat znovu, i když ne tak moc jako prvně, začali jsme tedy znovu mazat. Ale bylo to pořád stejné, ne tak časté, ale lízala se. Včera byl řitní otvor červený, tak jsme se rozhodli jet dnes na veterinu. Shodou okolností jsem tady včera na diskuzi četla téma "kvasinky v meziprstí" tak jsem šla ještě prohlédnout tu packu a našla jsem barevné změny na konci drápků. Takže krom zadku jsme se u veta zmínili o pacce. Takže kvasinky tam opravdu jsou a na zadku má zánět, diagnoza - alergie. A bylo nám řečeno, že prý těžko zjistíme na co, může to být jídlo, roztoči, prach, plísně, cokoliv... Nemohlo to být spíš tak, že měla na pacce kvasinky (možná jsme packu někdy špatně osušili) a tím jak měla plné váčky a lízala se nepřenesla to na zadek? Ostatní packy jsou totiž čisté, nedrbe se, nemá nikde vyrážku, nic. Jen večer si lízala tu packu a teď i zadek. Co si o tom myslíte?
Já jen, že už se nám stalo 2x, že nás veterinář vyděsil a nakonec to zdaleka tak horké nebylo...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Jak ti veterinář řekl, může to být cokoliv...
A je vždy lepší počítat s tím horším, než říct, že to bude dobrý a pak to dobrý není...
aha

XXX.XXX.98.70
Myslím, že by to klidně mohlo být možné. My měli všechny příznaky naráz - pupínky, svědění, zarudlé packy. V tu dobu jsem krmila kuřecí Acanou.
Krmime Taste of the Wild puppy (je ji necelých 9 měsíců) je to bezobilbe krmivo, bez kuřete. Jako malá měla průjmy a měla jsem podezření, že ji nedělalo kuře dobře. Nic s kuřetem nedostává, každopádně od těch průjmů hlídám co jí. A od léta (kdy průjmy skončili) nic nového neměla snad jen čerstvý hrudkující sýr (ten by jako jediný časově seděl), takže jsem ho dala hned pryč, taky piškoty jsem schovala. Uvidím, dostali jsme sprej a v pondělí jdeme na kontrolu. Ovšem když jsem se veta ptala jestli to nemůže být piškotama (co jsme zacli chodit na cvičák jich spase docela dost) tak se mi vysmál, že prý to fakt ne. No ale mouka, cukr, vejce na to snad být alergie taky může?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jak ti veterinář řekl, může to být cokoliv...
A je vždy lepší počítat s tím horším, než říct, že to bude dobrý a pak to dobrý není...
No jo, jenomže je rozdíl mezi počítat s horším a hned děsit. Když v 11ti týdnech špatně skočila a kulhala na rtg vyšla malá prasklina v chrupavce, hned jsme si vyslechli, že jí to špatně sroste, že bude mít křivou nohu a bude kulhat, když na mě šli mrákoty a já se málem rozbrečela teprve dodal, že to je ale malá šance. Stejně tak jako když nám ji v létě něco popíchalo a ona otekla, první injekce nezabrala na 100% a vet spustil, že ji kousla zmije, že to bude těžký, že se to bude léčit dlouho a hodně injekcemi...když splaskla jen na kontrole pokrčil rameny řekl, hm had to nebyl. Víte on je dost na peníze a kdo platí líp než vyděšení majitelé svých mazlíčků? Jenomže je ve městě nejšikovnější a lepší možnost veterináře tu asi není
nexxi
napsal(a):
Piskotama to byt muze. Totw sou dobre granule.akorat nejtere receptury co si pamatuju byly takove "multi" ze v nich toho bylo hodne. u akergiku se pak tezko vylucovalo na co zrivna by mohl byt pes z tech x surovin alergicky. Tezko rict.uvidite co napisou ostatni.
Krmíme tyhle: http://www.spokojenypes.cz/stenata-strednich-plemen/taste-of-the-wild-high-prairie-puppy-13-6kg-vyprodej?id=74350
do teď nebyl žádný problém. Já nevím, mě spíš přijde divné, že ta packa a zadek vlastně nepřišli ve stejnou dobu, to mi tam nějak nesedí . Každopádně vyléčíme kvasinky, sýry a piškoty teď vyřadíme a uvidíme co se bude dít.
nexxi
napsal(a):
Tak napiste odkud jste a treba nekdo poradi pobliz ozkouseneho. Ja taky jezdim s fenou tricet kilaku k doktorovi.. nasi dokonce sedesat.. ale vime, ze nas vet je skvelej diagnostik a doktor.
To mě taky napadlo odejít někam dál, ale co když se stane něco akutního? Vsadím se, že by nás pak poslal někam
nexxi
napsal(a):
Ja nevim jak u vas.. ale ja jsem z vysociny, coz nejsou zafna extra velka mesta a beznyho veterinare na akutni veci sezenete skoro v kazde druhe vesnici kolem.
Zapátrám, už jsme totiž z přítelem z pana doktora otráveni oba, arogantní jednání, tahání peněz. Snad se mi podaří sehnat jiného veta...
nexxi
napsal(a):
Ja nevim jak u vas.. ale ja jsem z vysociny, coz nejsou zafna extra velka mesta a beznyho veterinare na akutni veci sezenete skoro v kazde druhe vesnici kolem.
Jenom pro úplnost, mě nejde o peníze. To je to poslední, ale když do psa nacpe tisíc věcí a zbytečně jen aby měl tržbu, to je asi někde chyba. Léčba průjmu nás vyšla i přes 1500. Injekce na nevolnost, injekce na zastavení průjmu, injekce na bůhví co, prášky, dietní granule... Pak jsem si ty prášky na průjem koupila sama domů a poslední průjem jsem jí vyléčila jedním práškem. Od té doby ho neměla...takže mám pocit, že léčba byla spíš ke škodě než k užitku, protože průjem jsme u veta léčili 3x a ten čtvrtý doma byl poslední.
Ono to klidně může být alergie, a přitom příčinou nemusí být potrava. Různé mikroby, bakterie i kvasinky, jsou na kůži normálně. Při atopii aj. onemocněních se mění rovnováha těch mikrobů. Hnědočervené zbarvení v místě, kde se lízala, může být od slin, aniž by to ještě něco znamenalo. Svědění celotělové může být od těch žlázek. Ale i blecha a spousta jiných věcí. Kontrolovat anální žlázky se můžete naučit sama.
Jestli je to teď v klidu, dejte tomu čas, kontroluje, pozoruje.
Pokud máte pocit, že z vás vet tahá prachy, jděte jinam. Ono vyšetřování, přístroje, které nakoupil, nájem, asistentka a v neposlední řadě vzdělávání něco stojí a to vše vy platíte. Třeba budete mít štěstí na někoho, kdo má 40let praxi, vše pozná mezi dvěma, do sebe ani ordinace ne investuje, přesto je dobrej a proto levnej.
Nemá cenu chodit někam, kde nemáte důvěru.
Iliena
napsal(a):
Krmíme tyhle: http://www.spokojenypes.cz/stenata-strednich-plemen/taste-of-the-wild-high-prairie-puppy-13-6kg-vyprodej?id=74350
do teď nebyl žádný problém. Já nevím, mě spíš přijde divné, že ta packa a zadek vlastně nepřišli ve stejnou dobu, to mi tam nějak nesedí . Každopádně vyléčíme kvasinky, sýry a piškoty teď vyřadíme a uvidíme co se bude dít.
Mohla by to být i alergie právě na ty kvasinky. A že si je lízáním přenesla na zadeček je také možné.
Ale jestli máte podezření, že jí kuře nedělá dobře, změňte ty granule, jsou v nich kuřecí játra, kuřecí srdce a vajíčka. Hodně alergiků na kuřecí nesnese ani vejce a kuřecí tuk. Je třeba vybrat granule ve kterých opravdu z kuřete nic není.
Já mám alergika na kuřecí a velmi dobrou zkušenost s Acana Lamb & Apple a Acana Pork & Butternut Squash. U TOTW je jednodruhové a bez kuřete jen to rybí a jehněčí.
tapina
napsal(a):
Ono to klidně může být alergie, a přitom příčinou nemusí být potrava. Různé mikroby, bakterie i kvasinky, jsou na kůži normálně. Při atopii aj. onemocněních se mění rovnováha těch mikrobů. Hnědočervené zbarvení v místě, kde se lízala, může být od slin, aniž by to ještě něco znamenalo. Svědění celotělové může být od těch žlázek. Ale i blecha a spousta jiných věcí. Kontrolovat anální žlázky se můžete naučit sama.
Jestli je to teď v klidu, dejte tomu čas, kontroluje, pozoruje.
Pokud máte pocit, že z vás vet tahá prachy, jděte jinam. Ono vyšetřování, přístroje, které nakoupil, nájem, asistentka a v neposlední řadě vzdělávání něco stojí a to vše vy platíte. Třeba budete mít štěstí na někoho, kdo má 40let praxi, vše pozná mezi dvěma, do sebe ani ordinace ne investuje, přesto je dobrej a proto levnej.
Nemá cenu chodit někam, kde nemáte důvěru.
Opravdu mi nejde to to aby byl levnej... problém je té důvěře. Známým navrhoval zbytečnou operaci, stejně tak mojí vedoucí v práci. Pak začnete mít pochyby zda to dělá opravdu ku prospěchu zvířete nebo svojí peněženky. Nového veta hledám...
Wild cat
napsal(a):
Mohla by to být i alergie právě na ty kvasinky. A že si je lízáním přenesla na zadeček je také možné.
Ale jestli máte podezření, že jí kuře nedělá dobře, změňte ty granule, jsou v nich kuřecí játra, kuřecí srdce a vajíčka. Hodně alergiků na kuřecí nesnese ani vejce a kuřecí tuk. Je třeba vybrat granule ve kterých opravdu z kuřete nic není.
Já mám alergika na kuřecí a velmi dobrou zkušenost s Acana Lamb & Apple a Acana Pork & Butternut Squash. U TOTW je jednodruhové a bez kuřete jen to rybí a jehněčí.
Teď jste mě tedy dostala. Říkala jsem si, že to není možné vždyť jsem schválně hledala bez kuřete a už vím, kde se stala chyba. Ze začátku jsem je objednávala ze zoohitu kde složení vypadá takto : http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/taste_of_the_wild/totw_puppy/449460
a takhle vypadá složení na pytli (viz foto) kuře nikde. Začínali jsme kuřecím Purizonem a po něm měla průjem, tam jsem pojala podezření na kuře, ale jistotu nemám. TotW máme od začátku června a průjem nemá, ani vyrážku ani se nedrbe... Od včera večer stříkame na zadek a packu Atop 7 a zmizelo žužlání nohy i olizování zadku. Celou noc u mě spala jak zabitá.
Iliena
napsal(a):
Opravdu mi nejde to to aby byl levnej... problém je té důvěře. Známým navrhoval zbytečnou operaci, stejně tak mojí vedoucí v práci. Pak začnete mít pochyby zda to dělá opravdu ku prospěchu zvířete nebo svojí peněženky. Nového veta hledám...
Myslím si, že práce veterinárního lékaře nejde dělat dlouhodobě tak, že v neprospěch pacientů+ve prospěch peněženky. Z důvodů:
a) svědomí lékaře
b) pověst lékaře
Veterinářů je dneska tolik, že doslova bojují o klientelu, některé nové ordinace i cenovým dumpingem, což je podle mě dost špatně, není to udržitelné...
Co je zbytečná operace? Pokud byla provedena, nemůžete vědět, jestli byla zbytečná. Pokud nebyla provedena a byl to návrh, jistě tam byl nějaký čas na rozmyšlenou resp. vývoj příznaků. Tohle se strašně špatně posuzuje. Zvlášť teda z interpretace neodborníka.
Pokud tomu člověku nevěříte, prostě tam nechoďte.
Byť by třeba postupoval správně, ve vás ten červík pochybnosti bude hlodat. To hlodání je stres a svědomí a váš pejsek to pozná, že u vás není něco ok (a je ve stresu chudák taky, a může se drbat i z nervů
tapina
napsal(a):
Myslím si, že práce veterinárního lékaře nejde dělat dlouhodobě tak, že v neprospěch pacientů+ve prospěch peněženky. Z důvodů:
a) svědomí lékaře
b) pověst lékaře
Veterinářů je dneska tolik, že doslova bojují o klientelu, některé nové ordinace i cenovým dumpingem, což je podle mě dost špatně, není to udržitelné...
Co je zbytečná operace? Pokud byla provedena, nemůžete vědět, jestli byla zbytečná. Pokud nebyla provedena a byl to návrh, jistě tam byl nějaký čas na rozmyšlenou resp. vývoj příznaků. Tohle se strašně špatně posuzuje. Zvlášť teda z interpretace neodborníka.
Pokud tomu člověku nevěříte, prostě tam nechoďte.
Byť by třeba postupoval správně, ve vás ten červík pochybnosti bude hlodat. To hlodání je stres a svědomí a váš pejsek to pozná, že u vás není něco ok (a je ve stresu chudák taky, a může se drbat i z nervů
Necháme už veterináře plavat, těžko ho tu popisovat, když ho neznáte, jak jsem řekla sháním nového. A pejsek se nedrbe a nikdy nedrbala
Iliena
napsal(a):
Necháme už veterináře plavat, těžko ho tu popisovat, když ho neznáte, jak jsem řekla sháním nového. A pejsek se nedrbe a nikdy nedrbala
Dobře, a co je okusování, olizování a sáňkování jiného než drbání?
Veterináře se určitě nezastávám, máte pravdu, nemá to cenu rozebírat. Nechtěla jsem, aby to vyznělo, že do Vás šťourám.
Mám jen dost podobnou zkušenost, s kříženkou bulíka, s podobným startem jako vy. Asi byste tu tu u mě v diskusi našla. Neříkám, že má vaše fenka to co ta naše, proto to tu ani nerozebírám. Pokud bych za pejska měla dát každý měsíc 2000 a znamenalo by to, že by byl ok, byla bych šťastná.
Teď testuju na alergikovi sušenou syrovátku, denně vypije misku a zatím mi přijde, že se drbe míň, ale u nás to může být i tím, že je vlhko, zamrzlo, nepráší se atd..
nicméně klidně to zkuste, uškodit nemůže - max to psisko trošku prožene. a cena v lékárně je do padesáti korun za kilo, můžete pít se psem taky. ale říkám u nás je to pokus, protože se syrovátkou mám dobrou zkušenost od sebe, když jsem neměla uplně zdraví okej, dycky pomohla ;)
http://www.dedekkorenar.cz/zbozi-a-produkty/syrovatka-susena-p138.html.
Jinak ještě k tomu veterináři, vím, že jste to uzavřela.. ale i přesto.. možná je to trošku alibismus..ale za ty roky co se věnuju pejskařině jsem přišla na to, že musím mít kvalitního veterináře, kterýmu bezmezně věřím. protože kdybych měla doma pořád hloubat nad tím, jestli mi léčí psa dobře, t ak by mi hráblo. hledala jsem dlouho, a můžu říct, že mám veterináře (kliniku), kde věřím natolik, že vím, že pokud má pes něco, co jde vyléčit, tak mi to tady vyléčí. a pokud to nevyléčí oni, tak asi nikde. a tenle pocit, by měl mít každý pejskař, a hodně se mu pak uleví.
i já jsem si prošla tím, kdy mi omarodil pes, záněty uší, vylysalá místa, drbání, hematom.. neustálé testy, seškraby, testy na demodex, kapičky na demodex, testy na plísně atd.. peněz v háji nepočítaně..
na doporučení kámošky jsme zajely tam, kde jsme doposavad, dojdu na veterinu, problém už jsem popsala veterinářovi v mailu, a on tak kouká na psa - a prej - a léčili jste svrab? vykulila jsem oči a říkám ne neléčili. a on hned - ale ten pes ho má.
jeslti chodíte třeba na cvičák, zkuste se zeptat, kam chodí vaši známí, přátelé..
nexxi
napsal(a):
Jinak ještě k tomu veterináři, vím, že jste to uzavřela.. ale i přesto.. možná je to trošku alibismus..ale za ty roky co se věnuju pejskařině jsem přišla na to, že musím mít kvalitního veterináře, kterýmu bezmezně věřím. protože kdybych měla doma pořád hloubat nad tím, jestli mi léčí psa dobře, t ak by mi hráblo. hledala jsem dlouho, a můžu říct, že mám veterináře (kliniku), kde věřím natolik, že vím, že pokud má pes něco, co jde vyléčit, tak mi to tady vyléčí. a pokud to nevyléčí oni, tak asi nikde. a tenle pocit, by měl mít každý pejskař, a hodně se mu pak uleví.
i já jsem si prošla tím, kdy mi omarodil pes, záněty uší, vylysalá místa, drbání, hematom.. neustálé testy, seškraby, testy na demodex, kapičky na demodex, testy na plísně atd.. peněz v háji nepočítaně..
na doporučení kámošky jsme zajely tam, kde jsme doposavad, dojdu na veterinu, problém už jsem popsala veterinářovi v mailu, a on tak kouká na psa - a prej - a léčili jste svrab? vykulila jsem oči a říkám ne neléčili. a on hned - ale ten pes ho má.
jeslti chodíte třeba na cvičák, zkuste se zeptat, kam chodí vaši známí, přátelé..
Ano, přesně.
Mam alergicku - atopicku. Dlouho nam pomahal immunovet, ale pak najednou jak kdyby si na to organismus zvykl a efekt vyprchal.tak ty potravinovy doplnky stridam. A toto mam ozkousene i u sebe kdysi na detox, kvasinky atd. Jinak vice ucinku viz odkaz co jsem davala. Navic cena je minimalni, takze to davam vicemene jako prirodni potravinivy doplnek.uskodit se tim neda ;).
tapina
napsal(a):
Dobře, a co je okusování, olizování a sáňkování jiného než drbání?
Veterináře se určitě nezastávám, máte pravdu, nemá to cenu rozebírat. Nechtěla jsem, aby to vyznělo, že do Vás šťourám.
Mám jen dost podobnou zkušenost, s kříženkou bulíka, s podobným startem jako vy. Asi byste tu tu u mě v diskusi našla. Neříkám, že má vaše fenka to co ta naše, proto to tu ani nerozebírám. Pokud bych za pejska měla dát každý měsíc 2000 a znamenalo by to, že by byl ok, byla bych šťastná.
Já si představila klasické drbání, když jsme si ji přivezli šíleně se drbala celá - měla dravčíka. Tak když čtu drbání představím se jak se chudák drbe nonstop i jídla a během hraní , na to že jí bude 9 měsíců už jsme si zkusili kde co...
Iliena
napsal(a):
Já si představila klasické drbání, když jsme si ji přivezli šíleně se drbala celá - měla dravčíka. Tak když čtu drbání představím se jak se chudák drbe nonstop i jídla a během hraní , na to že jí bude 9 měsíců už jsme si zkusili kde co...
Co se týká zkoušení kde čeho, je potřeba pamatovat na to, že pokud chcete jít přírodní cestou, tj. "tělo si pomůže samo", vy mu pomůžete tím, že eliminujete vyvolávající příčinu, případně dodáním nějakých doplňků, vitamínů, minerálů enzymů apod., na rozdíl od klasické medikace je potřeba vyčkat, než si to tělo pomůže.
Např. kůže může regenerovat 4-6týdnů (přestože povrchově je zhojená, musí dozrát, aby se obnovila i bariérová funkce). Důležité je i obnovení správné mikroflóry.
Obdobně trávicí trakt, přestože sliznice obnovila integritu, ke správné funkci je potřeba rekolonizace normálními mikroorganismy.
Podle závažnosti postižení a celkového zdravotního stavu může být doba reparace nebo regenerace delší, než se uvádí.
Pokud chcete poznat, co funguje, nemá smysl střídat kde co dřív než cca po tom měsíci, spíš dýl.
Co veterinář většinou napíše, právě proto, že lidi chtěj rychlej efekt, jsou kortikoidy a atb. V tom okamžiku se ale zhoršuje šance na identifikaci příčiny, mohou se na to nabalit vedlejší účinky atd.
S tím počítám, že to bude trvat. Prozatím jsme vyřadili piškoty a sýry. Budeme čekat, ten sprej je bez steroidů. Sama vím co jsou kortikosteroidy za svinec, trpím na atopický exém a je to jen krátkodobý efekt co nic neřeší, takže čekám až začne jaro a bude víc svítit sluníčko, u mě je totiž jediné co pomáhá..
Iliena
napsal(a):
S tím počítám, že to bude trvat. Prozatím jsme vyřadili piškoty a sýry. Budeme čekat, ten sprej je bez steroidů. Sama vím co jsou kortikosteroidy za svinec, trpím na atopický exém a je to jen krátkodobý efekt co nic neřeší, takže čekám až začne jaro a bude víc svítit sluníčko, u mě je totiž jediné co pomáhá..
Tak to máte dobrý. my jsme pravej opak.. fena má nejlepší období teď plus zima a jaro tak do března.. pak začnou pyly, prášit se.. jí je nejlíp když nic nekvete a venku je vlhko a nepráší se.
Barawest

XXX.XXX.173.43
Dobry den, četla jsem vaši diskuzi o alergii a veterinářích. Jsem z Písku a můžu doporučit kliniku na Mírovém náměstí.Skvělý přístup ke zvířatům i peněžence.Vždy mi dali u pejska na výběr různé možnosti léčby, ceny a vše vysvětlili. Mají moderní vybavení a u každé nemoci se snaží najít příčinu. Alergii máme také.Zatím zkoušíme.Pejsek nesmí nic, jen granule s jehněčím masem.Jako pamlsek sušené jehněčí.Koupila jsem Brit hypoalergenni.Pokud nezabere, veterinář radil Caninky.Ty jsou ale ke koupi pouze u veterináře a 8kg stojí 2000, -.Takže nic levného.Pokud by zabraly, vycházel by z jejich složení a hledal konkrétní alerg.složku, abychom mohli najít správné a cenově dostupné granule. Co se týká granulí, vybírám dle stránky "Krmivo-psí rádce". U každého krmiva je popsané složení, nevhodné složky zvýrazněné červeně. Třeba vám můj příspěvek trochu pomůže.
annaalex

XXX.XXX.89.52
Barawest, Brit myslíte ty jehněčí? Všechny Britky obsahují kuřecí tuk, jestli dieta nezabere, může to být tím. A někteří psi nesnášejí ani rýži.
Myslím Brit care. Co jsem koukala, kuřeci tuk je snad všude. Určitě se podívejte na stránky psi krmivo rádce. Nejlepší jsou stejně ty Caninky od veterináře. Tam je kvalita 100% zaručena. Také si myslím, že kuřecí tuk bude pěkný hnus a do drahých Caninek se mi nechce. Třeba někdo poradí nebo najdu na netu. Mám 11-i letou seniorku, tak se mi výběr zužuje a ne vždy... co je drahé je kvalitní.
Barawest
napsal(a):
Myslím Brit care. Co jsem koukala, kuřeci tuk je snad všude. Určitě se podívejte na stránky psi krmivo rádce. Nejlepší jsou stejně ty Caninky od veterináře. Tam je kvalita 100% zaručena. Také si myslím, že kuřecí tuk bude pěkný hnus a do drahých Caninek se mi nechce. Třeba někdo poradí nebo najdu na netu. Mám 11-i letou seniorku, tak se mi výběr zužuje a ne vždy... co je drahé je kvalitní.
Jestli chcete kupovat veterinární granule, zkuste se podívat po ceně i na internetu. Není to jen Royal Canin, v ČR běžně dostupné veterinární řady, pro alergiky, má i Hill´s, Eucanuba, Trovet. Určitě to seženete za míň jak 2000/8kg.
Kéž by tak ty diety taky fungovaly.
Určitě nechci tvrdit, že vet má vždy a ve všem pravdu, ale jeho vysvětlení mi znělo celkem logicky. Tedy: je možné, že je někde na netu seženu levněji, ale nemusí to být stejné krmivo jako od veta. Je to prý stejné jako u lidí. Jsou léky, které jsou pouze na předpis, ale pokud budete na netu hledat, určitě je seženete i na netu. Tyto granule jsou prý prodávány pouze do rukou veterinářů, ne běžným lidem. Od veter jsem dostala 3balíčky jako vzorek a na netu jsem je nenašla(nehledala jsem dlouho). Pytel tam byl třeba podobný, ale ne stejný. Tak nevím.
annaalex

XXX.XXX.89.52
Barawest
napsal(a):
Royal Canin ? To je moc nekvalitní krmivo a za ty peníze určitě nebrat.
Za cenu jako má Brit care určitě žádné opravdu hypoalergenní nekoupíte, jenže Brit také není hypoalergenní.
Co třeba Taste of the Wild Sierra Mountain Canine ? Kilo je za 100, - kč
Já kupuji Acanu apple, tuk má jen jehněčí. I Wolfsblut je kvalitní pro alergiky.
Psí krmivo rádce Vám poví co do krmiva nepatří. To je ale myšleno pro zdravé psy. Alergeny v krmivu Vám červeně neoznačí, protože zdravý pes je může.
Barawest
napsal(a):
Určitě nechci tvrdit, že vet má vždy a ve všem pravdu, ale jeho vysvětlení mi znělo celkem logicky. Tedy: je možné, že je někde na netu seženu levněji, ale nemusí to být stejné krmivo jako od veta. Je to prý stejné jako u lidí. Jsou léky, které jsou pouze na předpis, ale pokud budete na netu hledat, určitě je seženete i na netu. Tyto granule jsou prý prodávány pouze do rukou veterinářů, ne běžným lidem. Od veter jsem dostala 3balíčky jako vzorek a na netu jsem je nenašla(nehledala jsem dlouho). Pytel tam byl třeba podobný, ale ne stejný. Tak nevím.
No nevím, zrovna jestli granule jsou tak "přísně" vymezené, že byste je nemohla koupit. Spousta internetových obchodů má veterinární řady granulí, různé veterinární doplňky, ale třeba klidně seženete i Stronghold, který je vyhrazeným veterinárním přípravkem.
(Např. v normální lékárně mi Stronghold odmítli objednat, protože nejsem veterinář, ač třeba klidně opiáty bych si objednat vzhledem k své odbornosti mohla. Stejně tak mi Stronghold nechtěl prodat obchodník s naším materiálném, který má zároveň veterinární materiál, ač klidně ty veterinární granule, doplňky ba i různé přístroje, by mi klidně prodal.)
Nakonec se mi ten Stronghold podařilo čistě náhodou objednat po internetu, spolu s úplně obyč. kosmetikou, bez jakéhokoli ohledu na odbornost.
Pokud nemá Váš veterinář vyloženě něco, co se v ČR neprodává, pochybuji, že byste ty granule nesehnali.
Lexaurin
napsal(a):
Jako mala se drbala porad a mela dravcika? Tak to vidim na vrozeny problem s imunitou.Trosku si rypnu, psala jste, ze jste nemela penize na sve vysnene plemeno s PP, proto jste si poridila krizence vysneneho plemene. Nebudete temi penezi za veterinu jiz na cene psa papiroveho?
No, já jsem psala, že jsem chtěla křížence, ne že by nebyly peníze. Jednak mám křížence nejradši. Druhak mé vysněné plemeno by "nepřežil" můj manžel, tak mám z něho aspoň kousek. Jo, máte naprosto pravdu, finančně jsme nad pořizovací cenou psa s PP. Problém je, že i psy mého vysněného plemene na kůži taky docela trpí, tož to PP by to asi třeba nevyřešilo.
Jen jsem možná trochu podlehla mýtu, že kříženci jsou zdravější
tapina
napsal(a):
No, já jsem psala, že jsem chtěla křížence, ne že by nebyly peníze. Jednak mám křížence nejradši. Druhak mé vysněné plemeno by "nepřežil" můj manžel, tak mám z něho aspoň kousek. Jo, máte naprosto pravdu, finančně jsme nad pořizovací cenou psa s PP. Problém je, že i psy mého vysněného plemene na kůži taky docela trpí, tož to PP by to asi třeba nevyřešilo.
Jen jsem možná trochu podlehla mýtu, že kříženci jsou zdravější
Asi to nebylo na mě, dravčíka jsme doma neměli, jen podezřeni. Omlouvám se.
Taky si myslím, že Canin žádná kvalita není. O alergii nám vet řekl cca měsíc. Čubinka má občas problém se zánětem uší a po zodpovězení spousty otázek a vyšetření nám bylo řečeno, že to může být způsobeno alergií. Sem na kliniku chodíme teprve rok, takže i ouška řešíme prvně. Veterinářka před tím dávala na vše antibiotika nebo léky které zabraly krátkodobě, pejskovi neublížily, ale příčina se nezjišťovala. Takže co se týká alergie jsme začátečníci. Do té doby jsme dávali na střídačku vše.Občas vařené rýže-maso-zelenina nebo Acanu seniorku.
tapina
napsal(a):
Nechcete zkusit doma připravovanou stravu? Někteří veterináři i umí poradit. Cenově to bude o dost líp, než granule a troufala bych si říct i líp pro psa.
Možná by to za zkoušku stálo, ale mám hroznýho jedlíka. Všechno jí moc chutná. Navíc si myslím, že domácí stravou nedostane přísun správných minerálů a živin. Už jen proto, že je to starší pejsek. Jsme celkem akční rodina, takže nám vyhovovaly granule. Na energii dávám slaninu...kousíček. V horách se nám osvědčila.
Barawest
napsal(a):
Možná by to za zkoušku stálo, ale mám hroznýho jedlíka. Všechno jí moc chutná. Navíc si myslím, že domácí stravou nedostane přísun správných minerálů a živin. Už jen proto, že je to starší pejsek. Jsme celkem akční rodina, takže nám vyhovovaly granule. Na energii dávám slaninu...kousíček. V horách se nám osvědčila.
Pro naše zvíře je označení jedlík slabý výraz :) Po ulta-allergen free granulích nám hrozitánsky zhubla, i přes zvýšenou dávku, dosud se nedostala do původní kondice. S živinami je to těžké, na obalu je sice něco napsáno, ale skladováním zejm. vitamíny mizí, a jaká je využitelnost konkrétně pro toho kterého pejska, to Vám taky nikdo neřekne.
Držím palce, ať to vymyslíte a problémy se vyřeší.
Lexaurin
napsal(a):
Jako mala se drbala porad a mela dravcika? Tak to vidim na vrozeny problem s imunitou.Trosku si rypnu, psala jste, ze jste nemela penize na sve vysnene plemeno s PP, proto jste si poridila krizence vysneneho plemene. Nebudete temi penezi za veterinu jiz na cene psa papiroveho?
Až teď jsem si všimla, že se diskuze v lednu obnovila (hledala jsem tu fotku pytle TOTW). Jen pro upřesnění, drbala se protože měla dravčíka a nevím jak ten souvisí s imunitou když je to parazitující roztoč. To je jako tvrzení, že pes co má blechy má špatnou imunitu . A já jsem rozhodně nepsala, že jsem neměla peníze na vysněné plemeno s PP, to si pletete s marcelaamax (ta má taky křížence bulíka).
Ale jinak jsme od Vánoc přešli na Wolfsblut s koněm a zatím (ťuk, ťuk) je vše OK. A je to opravdu alergie. Zhruba ve stejnou dobu se objevila i u dalších dvou sourozenců, zjistili jsme, že tatínek je alergik, takže tak.
Iliena
napsal(a):
Až teď jsem si všimla, že se diskuze v lednu obnovila (hledala jsem tu fotku pytle TOTW). Jen pro upřesnění, drbala se protože měla dravčíka a nevím jak ten souvisí s imunitou když je to parazitující roztoč. To je jako tvrzení, že pes co má blechy má špatnou imunitu . A já jsem rozhodně nepsala, že jsem neměla peníze na vysněné plemeno s PP, to si pletete s marcelaamax (ta má taky křížence bulíka).
Ale jinak jsme od Vánoc přešli na Wolfsblut s koněm a zatím (ťuk, ťuk) je vše OK. A je to opravdu alergie. Zhruba ve stejnou dobu se objevila i u dalších dvou sourozenců, zjistili jsme, že tatínek je alergik, takže tak.
Tak to je super, ať vám to vydrží! Je nás tu víc s kříženci bulíka.-).