Už nějaký čas krmím psa kupovanými skelety a kuřecími krky z masny a uvažuju, že začnu krmit masem pro psy, konkrétně sokolfalco. Párkrát už jsem tím krmila, ale vždycky to ztroskotalo na té "mainipulaci" nevím jak to říct, ale u nás doma všichni vidí maso ze zveráku jako nějaký strašně špatný, takže i mě trošku "naočkovali" a mám pak problém jak to maso porcovat, umývat, jak umývat nože.. jenže zas kupovat maso jenom v masně pro třicetikilovýho psa je takový naprd. jak to děláte vy? normálně používate "psí nádobí" a myjete ve dřezu, nebo to máte oddělené? nebo jenom já blbnu? :D díky za rozumné odpovědi a nerejpejte prosím
Arni
napsal(a):
Zdravim mužu se zeptat co je k tomu vede ze s tim maji problem. Ja sem kdysi bral maso pro pesany teda svalovinu ale nevidel sem v tom neco co by mne vedlo k tomu mit zvlášt hygienu.
Mno tam je prostě přesvědčení, že kdyby to bylo dobré maso, tak je to v masně pro lidi, že pro psy je to odpad.. jako příbuzní se mnou nežijí - ale solidně mě nahlodali.. zatím to řeším tak, že kupuju skoro denně skelety v masně.. ale už čekám, kdy mě pošlou s takovým odběrem do háje
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Úplně normálně psí nádobí myju ve dřezu (akorát mám houbičku pro nás a houbičku pro psy). Čas od času vše naházim do myčky a nějak to neřešim
nexxi
napsal(a):
Mno tam je prostě přesvědčení, že kdyby to bylo dobré maso, tak je to v masně pro lidi, že pro psy je to odpad.. jako příbuzní se mnou nežijí - ale solidně mě nahlodali.. zatím to řeším tak, že kupuju skoro denně skelety v masně.. ale už čekám, kdy mě pošlou s takovým odběrem do háje
Maso pro zvířata je opravdu "odpad" - v tom smyslu, že nesmí být prodáváno jako maso pro lidi. Ale to je všechno. Opravdu nebezpečné maso se v kafilerii likviduje a nesmí přijít ani jako krmení pro zvířata. Takže pokud to nebudete jíst vy sama a budete doma dodržovat normální hygienu, není se čeho bát.
nexxi
napsal(a):
Já sem tenkrát bral jen svalovinu nebylo to mrazene prodaval jen dva dny v tydnu a boural to doma asi to bylo neco jak nutka uz to ale neni, jsme na granulich.
Tak moc děkuju za reakce..já právě uvažuju, že bych zkoušela snižovat podíl granulí na minimum, pes je alergik a mnohdy to maso doporučujou.. jenom ty obstrukce kolem mě dost děsily :D jako na sokol falco jsem slyšela samé pěkné věci, to jo.. ale znáte to, když do vás někdo pořád hustí, jakej je to hnus a že jsou to beztak uhynulý zvířata, který sice nebyly zjevně nemocný, ale samy umřely a nikdo nezkoumal proč a frkly do do psího masa.. tak to člověka znejistí..
Tak já krmím krmným masem psy i kočky - kočky mají svoje talíře (ty myju normálně ve dřezu), psi víc slintají, tak na to si beru ven kyblík a myju venku (máme psy venkovní). Nicméně kolikrát jim dám vylíznout talíř či misku od tvarohu, apod. a neřeším, že to pak myju s naším nádobím. Kdybych měla tohle řešit, tak budu mít pupínky po každý, když mě pes či kočka olízne. :)
Fakt to není třeba tak hrotit. Já beru krmný maso v takový kvalitě, že by to klidně člověk hodil na pánev a udělal to sobě. Ani prkýnko, nože, apod. na to nemám speciální - maso dělám na prkýnku na maso a dělím velkým nožem, kterým to jde dobře. Ale normálně ho umyju a použiju i na naše maso.
nexxi
napsal(a):
Tak moc děkuju za reakce..já právě uvažuju, že bych zkoušela snižovat podíl granulí na minimum, pes je alergik a mnohdy to maso doporučujou.. jenom ty obstrukce kolem mě dost děsily :D jako na sokol falco jsem slyšela samé pěkné věci, to jo.. ale znáte to, když do vás někdo pořád hustí, jakej je to hnus a že jsou to beztak uhynulý zvířata, který sice nebyly zjevně nemocný, ale samy umřely a nikdo nezkoumal proč a frkly do do psího masa.. tak to člověka znejistí..
Vykašlete se na to, je to obyčejná "hysterie ze zvířat", kterou někteří lidé trpí. Normálně dodržujte hygienu - já zacházím opatrně i se syrovým lidským masem, ehm, chci říct masem pro lidi tj,. myju si ruce, používám jiné prkénko než třeba na zeleninu apod.
Myslím, že větší riziko je sednout do auta a vyrazit na české silnice - asi to většina "radílků" dělá, že?
nexxi
napsal(a):
Už nějaký čas krmím psa kupovanými skelety a kuřecími krky z masny a uvažuju, že začnu krmit masem pro psy, konkrétně sokolfalco. Párkrát už jsem tím krmila, ale vždycky to ztroskotalo na té "mainipulaci" nevím jak to říct, ale u nás doma všichni vidí maso ze zveráku jako nějaký strašně špatný, takže i mě trošku "naočkovali" a mám pak problém jak to maso porcovat, umývat, jak umývat nože.. jenže zas kupovat maso jenom v masně pro třicetikilovýho psa je takový naprd. jak to děláte vy? normálně používate "psí nádobí" a myjete ve dřezu, nebo to máte oddělené? nebo jenom já blbnu? :D díky za rozumné odpovědi a nerejpejte prosím
Krmím maso Nýřany, přiveze mi závoz( vše zmrzlé), nahážu do vany, nechám povolit tak, abych mohla s masem pracovat, připravím si silnostěnné sáčky a potom udělám z masa porce, např.400g svaloviny,300g vnitřností+3 kachní krky apod.dám do pytlíku a zmrazím. Toto je jedno krmení pro 34 kg fenu N.O. Pak udělám třeba ryby, ale ty nemíchám, lososa dám zvlášť a šproty taky zvlášť. Používám na porcování normálně náš nůž, kterým si krájíme chleba a jiné, pak ho umyju jarem a vařící vodou a ještě jsme se neotrávili. Mrazák má feňule svůj, my máme na naše maso jiný. Vanu pak umyju normálně pískem a vařící vodou-hotovo. Ta krmná dávka, je ale jen základ. Přidávám trochu vař. rýže, pohanky, spař. oves. vloček apod.. Těstoviny vůbec žádné, do masa zeleninu, byliny, oleje+doplňky. Ale krmím i maso z masny pro lidi( masna 70% : 30% Nýřany. Např. teď byla v Penny v akci kachna za 45 kč/kg výborná cena, tak se čuba poměje. Využiju i takové slevy v supermarketu. K nám Falco nezaváží, musela bych vzít za 2500, ale slyšela jsem, že mají maso pěkné. Nejhnusnější je Vetamix, jednou jsem koupila asi 2 kg a opravdu jak ze zdechlin, nikdy více.
Tak moc díky za uklidnění ;) mamka psa má taky, ale ta mu vaří jenom výběrové maso z masny, pomalu lepší jak sobě, ale pes má osm kilo, tak si to můžou dovolit :D
mrazák zatím nemám, ale zas mám tu výhodu, že zverák falca mám pět minut od baráku ;) takže pohoda. zatím zeleninu dávám tak, co zrovna vařím, to dám psovi zasyrova ochutnat. spíš zatím krmím veterinární eukanubu dermatosku plus ty skelety nebo krky, ale je pravda, že pokud bych jednou přesla jenom na maso, budu muset ty přílohy nějak pořešit, zatím mám jako přílohu ty granule, plus dávám různé oleje, nejraděj olivový, protože třeba lososový nebo krillový nemůžem - fena se drbe.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Nejhnusnější je Vetamix, jednou jsem koupila asi 2 kg a opravdu jak ze zdechlin, nikdy více.
Od Vetamixu beru už 3 roky a nikdy jsem neměla s masem problém (ani s rybou a ani s mletinama)...
nexxi
napsal(a):
Tak moc díky za uklidnění ;) mamka psa má taky, ale ta mu vaří jenom výběrové maso z masny, pomalu lepší jak sobě, ale pes má osm kilo, tak si to můžou dovolit :D
mrazák zatím nemám, ale zas mám tu výhodu, že zverák falca mám pět minut od baráku ;) takže pohoda. zatím zeleninu dávám tak, co zrovna vařím, to dám psovi zasyrova ochutnat. spíš zatím krmím veterinární eukanubu dermatosku plus ty skelety nebo krky, ale je pravda, že pokud bych jednou přesla jenom na maso, budu muset ty přílohy nějak pořešit, zatím mám jako přílohu ty granule, plus dávám různé oleje, nejraděj olivový, protože třeba lososový nebo krillový nemůžem - fena se drbe.
Zverák Falca 5 minut od baráku? To vám závidím, nebylo by co řešit. Eucanubu bych vyhodila do koše. Z příloh vyřaďte úplně těstoviny a vše z bílé mouky, pokud se drbe. Ono to výběrové maso z masny, jak mu mamka vaří, je pro psa určitě lepší syrové + vnitřnosti atd. Varem se bílkoviny zničí, některé aminokyseliny úplně a u kuřecího masa zničí varem 40-50% vitamínů. Taky čubě občas uvařím, když chci vývar, (v zimě teplý), ale taky podle toho vypadají doplňky. Losos. olej nedávejte( když se po něm drbe), zkuste konopný, lněný nebo pupalku.
anet10
napsal(a):
Zverák Falca 5 minut od baráku? To vám závidím, nebylo by co řešit. Eucanubu bych vyhodila do koše. Z příloh vyřaďte úplně těstoviny a vše z bílé mouky, pokud se drbe. Ono to výběrové maso z masny, jak mu mamka vaří, je pro psa určitě lepší syrové + vnitřnosti atd. Varem se bílkoviny zničí, některé aminokyseliny úplně a u kuřecího masa zničí varem 40-50% vitamínů. Taky čubě občas uvařím, když chci vývar, (v zimě teplý), ale taky podle toho vypadají doplňky. Losos. olej nedávejte( když se po něm drbe), zkuste konopný, lněný nebo pupalku.
Tak normální eukanubu by mě nenapadlo koupit, ta dermatoska má sice psycho složení, ale docela pomohla. takže ji mám ktomu masu. ale asi se vážně odhodlám, aspoň to zkusit.. jak říkám, pořád tam byl blok v tom, že jsem měla maso ve vaně, v mrazáku v odděleném šuplíku atd atd..
a ještě se zeptám, mix ovčák ohař.. jak asi velké kusy dáváte? když vezmu třeba stehno, atd.. protože třeba skelety mi ta potvora vytáhne z misky a žere si to na dece v pelechu, prase
, Prase" pro člověka, z jeho pohledu naprosto přirozené, to je moje mňamka-odnesu si do pelíšku. Stehna kuřecí? Nevím, nedávám maso s dlouhými steh. kostmi, trochu se bojím těch dlouhých kostí, ale pokud dáváte, předpokládám jeho váha je okolo 35 kg, tak na jedno jídlo bych dala 3-4 stehna+ nějaké vniřnosti k tomu+ zeleninu, např.mrkev na jemno podušenou trošku na tuku, nebo pyré z červ. řepy, hl. salát jako čistič střev-vláknina atd. různě. Dávám ještě doplňky, vejce, jogurty, probiotika atd. Zkoukněte manwe vpravo sloupek, jsou tam jídelníčky v příkladech pro rhod. ridgebaka, váhově podobný vašemu psíkovi, tam se docela zorijentujete. Krmení je na dlouhé povídání, každý pes je jiný, nedá se to takhle nalinkovat všem stejně. Sama přijdete časem na to, na čem bude váš psík prospívat.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nejhnusnější je Vetamix, jednou jsem koupila asi 2 kg a opravdu jak ze zdechlin, nikdy více.
Od Vetamixu beru už 3 roky a nikdy jsem neměla s masem problém (ani s rybou a ani s mletinama)...
Pro wulfinu, někdy loni, jsem koupila ten Vetamix a byl opravdu humus, ten 1 balík jsem vyhodila, tak nevím, jaký je teď, asi jsem měla smůlu na balení nevím.
Taky normálně používám naše prkýnka, ale máme jich víc tak mám jedno daný bokem.Nože používám naše a pak to normálka umyju s nádobím jak už tu psali ostatní. Anet10 - S tou vanou to dělám taky , ale jen u vepř. masa, odřezků, nožiček... co mi doveze známej.Co mám jehněčí od kamarádova tatínka, tak to mi už kamarád přiveze nabalíčkovaný a popsaný .Mrazák je společný, na půlce máme maso... atd my a ma druhý půlce psi.
kobylatko
napsal(a):
Taky normálně používám naše prkýnka, ale máme jich víc tak mám jedno daný bokem.Nože používám naše a pak to normálka umyju s nádobím jak už tu psali ostatní. Anet10 - S tou vanou to dělám taky , ale jen u vepř. masa, odřezků, nožiček... co mi doveze známej.Co mám jehněčí od kamarádova tatínka, tak to mi už kamarád přiveze nabalíčkovaný a popsaný .Mrazák je společný, na půlce máme maso... atd my a ma druhý půlce psi.
My jsme měli taky společný, ale jelikož máme jen 3 šuflíkový, tak jsme se všichni 3-manžel, pes a já nevešli, manžel remcal, že náš, šošon" má zabraný 2 šuflíky a my dva jeden, tak jsem koupila ještě jeden 3 šuflíkový a je to vyřešený.Pes jeden a my druhý. Většinou je to tak, že pes má furt plný a my dva poloprázdný.
anet10
napsal(a):
My jsme měli taky společný, ale jelikož máme jen 3 šuflíkový, tak jsme se všichni 3-manžel, pes a já nevešli, manžel remcal, že náš, šošon" má zabraný 2 šuflíky a my dva jeden, tak jsem koupila ještě jeden 3 šuflíkový a je to vyřešený.Pes jeden a my druhý. Většinou je to tak, že pes má furt plný a my dva poloprázdný.
My máme pulťák , ale taky většinou je zabraný psím žradlem a našeho je tam trošku, nějaký to maso, knedlík, hříbky, hranolky... a zbytek je psí maso .
anet10
napsal(a):
, Prase" pro člověka, z jeho pohledu naprosto přirozené, to je moje mňamka-odnesu si do pelíšku. Stehna kuřecí? Nevím, nedávám maso s dlouhými steh. kostmi, trochu se bojím těch dlouhých kostí, ale pokud dáváte, předpokládám jeho váha je okolo 35 kg, tak na jedno jídlo bych dala 3-4 stehna+ nějaké vniřnosti k tomu+ zeleninu, např.mrkev na jemno podušenou trošku na tuku, nebo pyré z červ. řepy, hl. salát jako čistič střev-vláknina atd. různě. Dávám ještě doplňky, vejce, jogurty, probiotika atd. Zkoukněte manwe vpravo sloupek, jsou tam jídelníčky v příkladech pro rhod. ridgebaka, váhově podobný vašemu psíkovi, tam se docela zorijentujete. Krmení je na dlouhé povídání, každý pes je jiný, nedá se to takhle nalinkovat všem stejně. Sama přijdete časem na to, na čem bude váš psík prospívat.
Tak s těmi 3-4 stehny jste se krapet sekla, ne? Když vezmu, že stehno váží plus mínus 250 -300 g a ještě vnitřnosti k tomu.
Taky jsem si kdysi myslela, že když můj 10-tikilový pes sežere půl kila masa, musí 30-kilový sežrat kilo a půl...ale opak je pravdou.
noemi
napsal(a):
Tak s těmi 3-4 stehny jste se krapet sekla, ne? Když vezmu, že stehno váží plus mínus 250 -300 g a ještě vnitřnosti k tomu.
Taky jsem si kdysi myslela, že když můj 10-tikilový pes sežere půl kila masa, musí 30-kilový sežrat kilo a půl...ale opak je pravdou.
Jo, taky jsem si říkala, že bych chtěla vidět naší 35 kg čubu, jak do sebe cpe 3-4 stehna a k tomu ještě vnitřnosti a zeleninu. :) Ona teda není ani moc na tu přílohu, takže by si dala spíš jen ta stehna, ale i tak by do sebe nacpala ty 2, max.3 a to už by se tvářila, že je přežraná.
nexxi
napsal(a):
Moje by v tichosti chnapla veskere nadbytecne jidlo a jala by se ho schovavat po byte tuhle jsem ji pristihla jak si schovava skelet do prepravky.mura jedna.
Naše dělá totež , někdy ale fakt nechápu její myšlení a počínání, fakt nechápu proč jako zahrabává jedny a ty samé granule v misce do granuli , co to má za smysl ?
Nexxi jak už Vám zde bylo napsáno ostatními. Nedělejte si s tím hlavu...
Já to také neřeším, nože, prkýnko, mlýnek ap. používám stejné... Vždyť se po použití vždy vše umyje. To mi přijde horší ( nehygienické), když Vám pes olízne pusu potom co si lízal kulky či zadek
Na mytí psích misek také používám jinou houbičku a psiska mají svůj mrazák, ale jinak to nehrotím.
JanulaM
napsal(a):
Ja jsem z masa z vetamixu chytla campylobaktera takze bacha, kdyz uz krmne maso, tak zvyseha hygiena je urcite na miste.
Kamarádka chytla Salmonellu i Campylobactera při vaření normálního kuřete pro rodinu, ty kuřata jsou stejný.
Maso pro zvířata nepochází z pošlých kusů, ale jeho " kvalita " je podle mne dána i skladováním. Kamarádka krmí smečku sedmi velkých psů masem z Vetamixu, bere mletiny a někdy to maso je cítit. Já krmím maso kusové, beru různě, v masně, Vetamix, Krmme a třeba zlevněné v řetězci. Akorát z Tesca u nás nemohu, tam to maso na konci DMT opravdu není nijak slavné a čuba je estétka. Momentálně máme třeba králíky z Vetamixu, jediný problém s nima je že jim DMT skončilo v roce 2008.
Misky mají zvířata svoje, vylizování nádobí je u nás běžné, hodím to do dřezu nebo myčky. To teda fakt neřeším.
Používám jiný nůž, prkýnko a lžíci na zpracování psího masa / žrádla. Maso skladuju v lednici, ale v uzavíratelné nádobě (takový ten veliký kyblík např. na smetanu, kečup, který seženete v každé firemní/závodní jídelně) Maso je tak uložené v chladnu, ale oddělené dobře od našeho jídla. Nekupuju Vetamix, kupuju maso od pana Pošváře, kvalita je výborná, ale nedělám si iluze, že třeba při přepravě se s ním zachází jako s masem pro lidi. A každopádně u zelených držtiček jsem zatraceně opatrná, aby to bylo sakra separé
inusanka
napsal(a):
Kamarádka chytla Salmonellu i Campylobactera při vaření normálního kuřete pro rodinu, ty kuřata jsou stejný.
Maso pro zvířata nepochází z pošlých kusů, ale jeho " kvalita " je podle mne dána i skladováním. Kamarádka krmí smečku sedmi velkých psů masem z Vetamixu, bere mletiny a někdy to maso je cítit. Já krmím maso kusové, beru různě, v masně, Vetamix, Krmme a třeba zlevněné v řetězci. Akorát z Tesca u nás nemohu, tam to maso na konci DMT opravdu není nijak slavné a čuba je estétka. Momentálně máme třeba králíky z Vetamixu, jediný problém s nima je že jim DMT skončilo v roce 2008.
Misky mají zvířata svoje, vylizování nádobí je u nás běžné, hodím to do dřezu nebo myčky. To teda fakt neřeším.
Přesně tak. Kdejakou breberu můžete chytit i z lidských potravin. Pokud má člověk rád tataráček, vajíčko na hniličko...ap.
Samozřejmě se musí dodržovat určitá hygiena, ale hrotit to..?! To by člověk nesměl nic.
Já v lednici neskladuji. vše co rozmrazím také ten den zkrmím, takže nehrozí že by se mi maso zkazilo. Jinak z Vetamixu beru někdy taky, ale snad jen jednou se mi stalo že by bylo maso hnusné...
Jinak kupuji u masožravců, sokol falko, nebo od řezníka ve slevách. Na prkýnku krájím pouze kusové, mletiny jdou přímo do misek.
Překvapuje mne, kolik lidí si na Vetamix stěžuje. Já od nich beru maso už několik let a většinou bylo v pořádku. Sem tam se mi stalo, že bylo trochu víc po rozmražení cítit, ale žádná katastrofa.
Maso porcuji normálně na prkýnku na naší lince, žádné speciální nástroje nepoužívám, hygienu dodržujeme standardně a nikdy jsme žádnou breberu nechytli.
Mozna jsem mela proste jen smulu, ale kazdopadne Vetamix u me timto skoncil. Sokol byl v pohode, ale po teho neprijemne zkusenosti uz jsem si davala majzla. Zadne prehaneni, ale oddelene nadobi, kuch. nastroje atd. Linku jsem vzdycky pro sichr prejela po chystani desinfekci. Misky myla zvlast. Od te doby v pohode.
noemi
napsal(a):
Pro noemi, se stehny jsem se nesekla, vy ale myslíte stehna s kostí, já jsem psala, že z dlouhých kostí mám strach, proto je nekrmím, takže jsme se špatně pochopili. Zrovna dnes měla: ráno 1 bílý jogurt+vejce, k večeři měla: 4 vykostěné kuřecí stehna-váha cca 600-650 gr, hrst kuř.srdíček 150-200 gr,5 krků, hrstku uvařené rýže k tomu. Zelenina dnes nebyla, místo zel.1 odměrka sušených bylin,2 lžičky konopné pasty,1 pol. lžíce sušených drcených šípků,6 tbl. pangaminu. Všechno syrové. To vše smícháno v misce dohromady, vážilo to, nevím, snad něco přes kilo. N.O.34 kg. Čuba to zblajzne během 2 minut, misku ani nemusím umývat, jak je vyleštěná a ještě kouká, že by si něco dala. Tlustá není. Proto jsem psala, že není možné dát univerzální návod, co a kolik, pro určitého psa. Záleží na hodně faktorech, už jen to, kde pes bydlí. Já mám fenu celoročně venku, bude mít jiné stravovací požadavky, než pes doma na gauči atd...Pro januluM, taky bych už Vetamix nekoupila, též jsem měla tenkrát smůlu a bylo to hnusný maso. Já nevím, prostě když čichnu k masu, tak to musí vonět masem( zel. držďka je vyjímka) a ne, aby to skoro pochodovalo a mělo barvu do šeda.
Já beru od Sokol Falco a jsem velmi spokojená. Před tím jsem brala Vetamix a taky jsem byla spokojená, brala jsem ho několik let a jen asi 2 balíčky byly nasmrádlé.
Speciální nádobí nemám. Mrazák mám pulťák a většinou je tam psí maso, ale taky tam dám naše věci.. když se vejdou
Ohledně velikosti porcí - dávám co největší kusy (mám SAO a NO). Kousáním se výborně čistí zuby. Dávám i celá stehna a žádný problém.
Psu je naprosto jedno, že je maso čichlé. Proto si ho taky občas zakope na horší časy(když nemá takový hlad) a vykope jako dobrotu za týden. Pokud ho nebude chtít jíst, tak ho vyhodím. Nutit mu ho rozhodně nebudu. Ale také maso nebudu vyhazovat proto, že pro lidi už to není. Zvířata se k mršinám vrací několik dní, rozhodně nežerou jen čerstvé maso. Nedramatizujte to...
lesnížínka
napsal(a):
Psu je naprosto jedno, že je maso čichlé. Proto si ho taky občas zakope na horší časy(když nemá takový hlad) a vykope jako dobrotu za týden. Pokud ho nebude chtít jíst, tak ho vyhodím. Nutit mu ho rozhodně nebudu. Ale také maso nebudu vyhazovat proto, že pro lidi už to není. Zvířata se k mršinám vrací několik dní, rozhodně nežerou jen čerstvé maso. Nedramatizujte to...
Jen se ptám .My zatím měli práveže maso ok, až nedávno mi známý dovezl trošku "jetý" .
nexxi
napsal(a):
Dobrý den, my krmíme domacím jehňečím masem, psům to chutná, a navíc je to pro ně krásně vyvážené. Pokud byste měla zájem a byla byste z okolí Příbrami, Dobříše a Sedlčan není problém se domluvit na maso i pro Vašeho pejska. Cena po domluvě na annacelina@seznam.cz
Možno i domácí hovězí maso
Pokud máte velký mrazák, dají se sehnat také vyřazená zvířata, na lidskou spotřebu to není, ale masu nic není. Zabíjeli jsme takhle staré kance, ovce, kozli nebo i slepice. Chovatel nemusí platit za kafilérii a vy dostanete tahle zvířata skoro zadarmo. Máme v rodině několik velkých psů a díky tomu jsou velmi kvalitně krmení. Třeba kančí maso je úplně libové, není třeba se toho bát. loni jsme takhle za 1000 kč koupili 250kg kance. Dneska už se nám několik chovatelů i samo ozývá a zvířata nabízí.
Máme to štěstí, že vedle našeho domu je jak se kdysi říkalo vejminek. Který je teď prázdný, takže naši psi mají vlastní celou kuchyň. Taky mají psí mazlící gauč. Už jsem tu psala, že jinak jsou venkovní. No a taky mají svůj mrazák.
Ale kdybych tohle neměla, tak bych to řešila jako ostatní, měli by vlastní psí hrnec na vaření, prkénko i nůž. Jenže mi ten psí mrazák využíváme na maximum, když třeba potřebujeme na aport bažanta, nebo zajíce. Tak by to bez psího mrazáku ani nešlo....