Sileo - vaše zkušenosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.12.2015 20:22
zdenula

XXX.XXX.42.126

Dobrý den. Dnes mi veterinářka prodala pro fenku, která velmi těžce snáší dělbuchy a ohňostroje tento přípravek - Sileo. Máte s tím prosím někdo zkušenost ? Po prostudování letáku mám nepříjemný pocit, údajně se jedná o "poddávkované anestetikum". Bylo to drahé,500, - korun za přípravek a 100, -korun za konzultaci! A já teď vůbec nevím, jestli to fence dám. Máte někdo zkušenost s vrácením nepoužitého léčiva a vrácením peněz ? I o tom uvažuji. Děkuji za slušné odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.12.2015 20:51

zdenula napsal(a):
Dobrý den. Dnes mi veterinářka prodala pro fenku, která velmi těžce snáší dělbuchy a ohňostroje tento přípravek - Sileo. Máte s tím prosím někdo zkušenost ? Po prostudování letáku mám nepříjemný pocit, údajně se jedná o "poddávkované anestetikum". Bylo to drahé,500, - korun za přípravek a 100, -korun za konzultaci! A já teď vůbec nevím, jestli to fence dám. Máte někdo zkušenost s vrácením nepoužitého léčiva a vrácením peněz ? I o tom uvažuji. Děkuji za slušné odpovědi.

No, a jak jste si představovala, že podobné přípravky fungují? jsou to prostě drogy, pes je zdrogovaný a nebojí se, nebo to na něm aspoň není vidět. Diazepam i starý dobrý sedalin, to samé.

Sileo je novinka stará asi měsíc, moc lidí, co to mají vyzkoušené, nenajdete. Přišlo to na trh teďka právě na letošní silvestr.

Jinak jestli vám veterinářka prodala sileo za 500, -, má hodně dobrou cenu a prodává pod nákupku nebo nakoupila v dobré akci.

cufi

16.12.2015 11:42
cufi

XXX.XXX.199.41

Dobrý den, jak píše bodlinka, všechny léky na zklidnění v době Silvestra mají anestetický účinek, pouze jsou nadávkované tak, aby zvířata nebyla v hlubokém spánku ale jen "oblblá". Existují i přípravky na přírodní bázi, ale účinek je individuální (u jednoho pejska stačila 1 tabletka a u jiného byly potřeba 2). Taky je musíte dávat aspoň 2 dny před, ale nejde s nimi předávkovat. Každý přípravek má své + a -. S přípravkem Sileo zatím zkušenost nemám, je na trhu krátce.

Johnny13

16.12.2015 18:32
Johnny13

XXX.XXX.88.33

Dobrý den,

ne zcela mate pravdu, že všechny léky na zklidnění mají anestetický efekt.
Např. acepromazin, který je v Sedalinu tento efekt má. Psa pouze utlumí v projevu - naseduje, ale vše vnímá, nemůže se pouze projevovat.
U přírodních produktů na bázi kaseinu nebo ovlivňování serotoninu se musí dávkovat cca týden až dva před očekávaným stresem a jejich účinek je velice diskutabilní, zvlášť u hluku.
Pokud naaplikujete Sileo Váš hafan bude naprosto mobilní, nebude ležet, může baštit I pít, pouze potlačuje starch z hluku, ale NESEDUJE!
Je to první lék na potlačení strachu z hluku.
Mám ho u svého psa vyzkoušený - bojí se vysavače, tak jsme to zkusili. Nechtěl jsem tomu téké věřit, ale funguje naprosto skvěle! Hlavně hafan není nasedován, normálně se pohybuje a reaguje. Doporučuji!

cufi

16.12.2015 20:55
cufi

XXX.XXX.199.100

Máte pravdu Johnny13, napsala jsem to nepřesně. Chtěla jsem to zobecnit. Jak jsem psala, se Sileo zkušenost nemám, jak psíci reagují. Se Sedalinem mi všichni spali jak pařezysmajlík S přírodními preparáty mám velmi dobré zkušenosti, hlavně Alavis Calming. Účinek nastupuje do hodinky, délka je individuální. Působení má podobné jako Sileo, pes je mobilní a co se děje venku, mu je jedno. Toť moje zkušenosti, možná má někdo jiné.

Kamila55

31.12.2021 21:06
Kamila55

XXX.XXX.42.18

Pes je po Sileu aktivní, chodí, hraje si, reaguje, ale na petardy reaguje jako na běžný hluk. Za mě nejlepší přípravek. Nechodí za mnou, nemá stres. Bez Silea má na Silvestra hrozně záchvaty hrůzy, zvrací, velmi špatně dýchá, má křeče od první rachejtle do konce, takže třeba 5 hodin.

31.12.2021 22:00
smudla2010

XXX.XXX.86.123

neni lepsi s pejskovi vic venovat hranim a blbnutim a odpoutat ho od toho ruchu nez mu davat chemii?

31.12.2021 22:06

smudla2010 napsal(a):
neni lepsi s pejskovi vic venovat hranim a blbnutim a odpoutat ho od toho ruchu nez mu davat chemii?

to funguje jedině na ta zvířata, která z petard nemají záchvat paniky.

jak je pes ve smrti, tak jeho pozornost fakt neodpoutáte.

je to jako kdybyste člověku v záchvatu paniky řekla, ať se uklidní. stejně k prdu, dotyčný nemůže.

1.1.2022 04:54
rapotacka11

XXX.XXX.224.124

smudla2010 napsal(a):

Ono to fakt nejde - nepomáhá. .
Ale vždy to přežijem .
Léky a žádnou jinou chemii
bych nepoužila.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Dixi2018

12.12.2022 10:08
Dixi2018

XXX.XXX.173.226

Nevím zda jsem měla přípravek Sileo,ale ve stříkačce jsem na veterinexdostala oranžový gel,který se nástřel na sliznici a fo 15 minut byl pes totálně kaput a měl úplně krvavé bělmo oči. Dostala to před vyšetřením v 18 hodin večer ale byla v podstate odrovnana na 24 hodin. Lékařka říkala,že toto dávají psům i na Silvestra ale já už bych ji to znovu nerada dávala. Nevím jak míč je to bezpecne,nebo nebezpečné. A nepište mi prosím nikdo co si myslím,ze to je .Jsem zdravotní sestra s lety praxe na anestezii .Jenže zde jsem neviděla žádný leták, složení apod.Nevím bohužel ani název léku. Prostě jsmecto dostali ve stříkačce .

Přidejte reakci

Přidat smajlík