Máme druhým rokem psa /molose/ z útulku, je mu 9 let a v srpnu mu bylo zjištěné zvětšené srdíčko, na klinice mu udělali EKG, RTG, sono. Na doporučení vet mu podáváme Vetmedin 5mg 6 tobolek denně,1/2 furosete, ráno a večer, verospiron 2 digoxin 1 taká ráno a večer. Poslední 3 týdny nám žere dost málo a hubne. Je pravda, že jsme mu začali podstrojovat, někdy má chuť na to co zrovna jíme a tak mu dáme. I na svůj věk je akční a pohyblivý Pro chuť k jídlu mu dávám pangamin, ovšem nic nepomáhá.
Poraďte se s vetem, jestli nevysadit nebo nesnížit to diuretikum, může mít už i problém s ledvinami, tomu by nechutenství odpovídalo. Podívejte se mu na jazyk, jeslti má špičku tmavší než zbytek jazyka, to diuretikum bych postupně po poradě s vetem vysadila. Pak zkuste akupunkturu od Pavla Tomana, kontakt tady www.umarkety.cz, je to manžel paní Markéty. Mám s touto diagnozou a jeho akupunkturou u srdcaře ty nejlepší zkušenosti.
Jazyk má normální i špičku. První tři měsíce bral jen vetmedin a furoset, pak se začal zavodňovat a vytáhli z něj 6l tekutiny a nasadili ty další dva léky.Krev měl v normě. Nerada bych měnila veterináře, ale pokud by mu něco mohlo pomoc, ráda se zajedu poradit. Nejprve jsme si mysleli, že špatně žere z důvodu hárání fenky, ale vidím, že to bude asi jiný problém,.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hanulo, nechutenství je bohužel častým doprovodným příznakem při selhání srdce, my se s tím pereme už skoro rok a půl, přičemž ledviny se začaly horšit až nedávno. Hubnout začal před cca 2mi lety a to při normálním příjmu potravy
Ono k tomu není nic moc co napsat. Krmíme když on chce, čím chce (psí granule odmítá úplně, je ochoten pozobat kočičí), vyvařuju, peču - jednu dobu mu jely třeba trubičky z lístkového se šlehačkou ...jí třeba jenom venku...Střídají se období, kdy nežere s obdobími, kdy jí relativně slušně...
, Přesně tak je to u nás. Hned jak k nám přišel/bylo mu 7,5 roku / tak nežral granule, ale baštil to, co naše asiatky. Poslední dny žere jen to co zrovna jíme a tak s tím počítám a to je schopný sežrat i 4 knedlíky s masem a omáčkou. Nevím čím si prošel než se k nám dostal, ale na granule nebyl zvyklý, spíš měl zbytky od jídla. Jídlo mu měním, vařím a peču. Někdy sní piškoty, jindy ne, Dřív měl rád syrové maso, už ne. Začal žrát mandarinky. Někdy žere, aby to neměla starší asiatka a mladé občas krade, ale dělá mi starost to odmítání jídla. Dneska zajedeme opět na veterinu, už jsme tam jako doma, ale stejně hledám rady od ostatních chovatelů a zkušenosti. Ono když během měsíce zhubne o 10 kg a začalo to po přidání prášků na odvodnění.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli mu vytáhli 6 litrů (fakt 6 l? A odkud?), tak si vem, že to je 6kg váhy dolů!
Taky mi občas funguje finta - nechceš jídlo? Tak to dám kočkám Jo, a žere kočičí kapsičky a konzervy. Ledviny má na tom jak?
Opravdu 6 a ještě to pak trochu teklo, ale ta váha 10 je bez toho, s tím počítám. Bylo to z břicha. Fintu s kočkou nemusím praktikovat, to když má chuť tak sežere. U nás je to s fenkou, ale stejně to pak vyplivne. Ono jsem jej asi rozmlsala a dávala jsem mu co chtěl., Při tom všem je aktivní, o vše má zájem, na procházkách jej musíme mírnit, aby tolik neběhal. Na své roky a plemeno je aktivní až, až. Vetmedin bere od srpna.Někdo mi doporučoval imunovet, ale nevím abych nedávala moc chemie.