Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.12.2015 19:19
nexxi

XXX.XXX.223.0

Kdysi jsem cetla nejakou diskuzi o tom, ze pokzd krmite kurecim masem syrovym, tak se musi rozmrazovat vzdy tak, aby k nemu pri rozmrazovani mohl vzduch - porusit obal masa a hlavne nerozmrazovat dlouhodobym ponorenim do treba vlazne vody komplet pod hladinu. Netusite nekdo proc? Nejake blizsi info? Prej se tomu masu muze neco stat a pes by mohl prej az umrit.. ale nevim uz o co slo.dik moc.

1.1.2016 11:30
Frapé

XXX.XXX.7.128

Veškeré maso by se mělo rozmrazit za přístupu vzduchu, tedy rozříznutím igelitového obalu, kvůli nebezpečí pomnožení nebezpečných baktérií a botulotoxinu (obzvl. v teplých měsících).

1.1.2016 11:35
nexxi

XXX.XXX.228.56

Dekuju! Delam to tak je jsem nevedela proc.akorat ty "salamy" sisky mlete svaloviny od sokol falco necham prvne trochu povolit neb jsem jeste neobjevila figl jak je nacnout hned po vytahnuti z mrazaku.

Amysou

1.1.2016 11:36
Amysou

XXX.XXX.148.254

Já krmím výhradně pouze vařeným masem, kdysi jsme dali našemu psu pouze jeden syrový kuřecí pařátek a skončili jsme bojem o život na veterině, řekli nám že je to parvoviróza, ale jak by mohl plně očkovaný pes dostat parvovirózu ? Po diskuzi s jiným veterinářem a jinými chovateli jsme dospěli k názoru že je to právě z toho syrového masa.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.1.2016 11:45
Uživatel s deaktivovaným účtem

Amysou napsal(a):
Já krmím výhradně pouze vařeným masem, kdysi jsme dali našemu psu pouze jeden syrový kuřecí pařátek a skončili jsme bojem o život na veterině, řekli nám že je to parvoviróza, ale jak by mohl plně očkovaný pes dostat parvovirózu ? Po diskuzi s jiným veterinářem a jinými chovateli jsme dospěli k názoru že je to právě z toho syrového masa.

A co by dělal parvovirus v kuřecím mase?

Prosím vás, logicky: parvovirus psů je onemocnění psů. Ne kuřat. V kuřeti se nemnoží. Jo, je to virus velmi odolný v prostředí, ale aby byl v syrovém kuřecím mase, muselo by toto kuře být kontaminované trusem psů.

A to fakt asi nebude Pokud to teda bylo maso z jatek. Je asi tisíckrát pravděpodobnější, že se pes nakazil třeba od vaší boty, která chodí v parku a trusem psů se může kontaminovat asi tak milionkrát snadněji než kuřecí maso.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.1.2016 11:46
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jo, bohužel i očkovaný pes může chytit parvovirózu, žádné očkování není 100%.

A zároveň krvavý průjem =/= parvoviróza. Jsou psi, kteří jsou schopní pokadit se děsným způsobem už kvůli tomu, že dostali něco, na co nejsou zvyklí, a žádný choroboplodný zárodek v tom nehraje roli. No a samozřejmě krvavý průjem umí i spoustu různých bakterií.

Amysou

1.1.2016 11:54
Amysou

XXX.XXX.148.254

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A co by dělal parvovirus v kuřecím mase?

Prosím vás, logicky: parvovirus psů je onemocnění psů. Ne kuřat. V kuřeti se nemnoží. Jo, je to virus velmi odolný v prostředí, ale aby byl v syrovém kuřecím mase, muselo by toto kuře být kontaminované trusem psů.

A to fakt asi nebude Pokud to teda bylo maso z jatek. Je asi tisíckrát pravděpodobnější, že se pes nakazil třeba od vaší boty, která chodí v parku a trusem psů se může kontaminovat asi tak milionkrát snadněji než kuřecí maso.

Neříkám že to byl parvovirus z toho kuřete, nám řekli na veterině že je to parvoviroza, pes měl podobné příznaky, později jsme se dozvěděli že to nejspíš mohla být bakterie z toho syrového masa.

Amysou

1.1.2016 11:56
Amysou

XXX.XXX.148.254

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A co by dělal parvovirus v kuřecím mase?

Prosím vás, logicky: parvovirus psů je onemocnění psů. Ne kuřat. V kuřeti se nemnoží. Jo, je to virus velmi odolný v prostředí, ale aby byl v syrovém kuřecím mase, muselo by toto kuře být kontaminované trusem psů.

A to fakt asi nebude Pokud to teda bylo maso z jatek. Je asi tisíckrát pravděpodobnější, že se pes nakazil třeba od vaší boty, která chodí v parku a trusem psů se může kontaminovat asi tak milionkrát snadněji než kuřecí maso.

Neříkám že to byl parvovirus z toho kuřete, nám řekli na veterině že je to parvoviroza, pes měl podobné příznaky, později jsme se dozvěděli že to nejspíš mohla být bakterie z toho syrového masa.

Amysou

1.1.2016 12:05
Amysou

XXX.XXX.148.254

Viděla jsem v televizi jednu reportáž, kdy žena připravovala kuře a omývala ho vodou ve dřezu, vedle dřezu měla nachystanou zeleninu a voda z kuřete na ni lehce dostříkla, kuře sice upekla v troubě, ale zeleninu pouze lehce podusila, žena pak skončila v nemocnici s dlouhodobými následky, takže pozor, něco špatného tam musí být.

1.1.2016 12:26
blecha

XXX.XXX.213.3

Amysou napsal(a):
Viděla jsem v televizi jednu reportáž, kdy žena připravovala kuře a omývala ho vodou ve dřezu, vedle dřezu měla nachystanou zeleninu a voda z kuřete na ni lehce dostříkla, kuře sice upekla v troubě, ale zeleninu pouze lehce podusila, žena pak skončila v nemocnici s dlouhodobými následky, takže pozor, něco špatného tam musí být.

Nevylučuju kuře, ale nikdo neví o hygienických podmínkách domácnosti té osoby(už dřez může být zesraný bakteriemi, její ruce, nádobí,..., její nulová imunita zeslabená ještě nějakou nemocí, nerovnováhou těla,... ani kde a jak ke kuřeti přišla...a co teprv zelenina která se jentak opláchne studenou vodou, co na té může být, zelenina procestovala půl světa a válela se někde v překladištích, než jí ženská snědla smajlík. Apokud doktoři neodhalí příčinu, nedají se zesměšnit a na něco to musí svést...
Sama jsem se smečkou kuřatožravec, kupuju kuřata pro lidi, ve slevě, orientuju se nejvíc čichem na čerstvost a barvou masa, snažím se aby byly pouze český(i kdyby ne kvůli původu, věřím v lepší hyg podmínky..balíren kuřat, takže aby měli českou rep v označení původu), kuře běžně rozmrazuju, ruce nádoby ani nůž si nedezinfikuju ani před ani po.Pouze dřez vymývám jarem po kuřeti, mase. A žiju.

1.1.2016 12:28
Terven

XXX.XXX.110.147

blecha napsal(a):
Nevylučuju kuře, ale nikdo neví o hygienických podmínkách domácnosti té osoby(už dřez může být zesraný bakteriemi, její ruce, nádobí,..., její nulová imunita zeslabená ještě nějakou nemocí, nerovnováhou těla,... ani kde a jak ke kuřeti přišla...a co teprv zelenina která se jentak opláchne studenou vodou, co na té může být, zelenina procestovala půl světa a válela se někde v překladištích, než jí ženská snědla smajlík. Apokud doktoři neodhalí příčinu, nedají se zesměšnit a na něco to musí svést...
Sama jsem se smečkou kuřatožravec, kupuju kuřata pro lidi, ve slevě, orientuju se nejvíc čichem na čerstvost a barvou masa, snažím se aby byly pouze český(i kdyby ne kvůli původu, věřím v lepší hyg podmínky..balíren kuřat, takže aby měli českou rep v označení původu), kuře běžně rozmrazuju, ruce nádoby ani nůž si nedezinfikuju ani před ani po.Pouze dřez vymývám jarem po kuřeti, mase. A žiju.

nad zdravý rozum není a nejhorší je smrt z leknutí

1.1.2016 13:38
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

No ja nevim, muj veterinar mi rikal jak lecil dostihove chrty, kteri dostali at uz salmonelozu, listeriozu, ci jinou tu potvoru-nevim presne, nemohu si vzpomenout, ze syroveho masa, takze...je to k zamysleni.

1.1.2016 13:40
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Amysou napsal(a):
Já krmím výhradně pouze vařeným masem, kdysi jsme dali našemu psu pouze jeden syrový kuřecí pařátek a skončili jsme bojem o život na veterině, řekli nám že je to parvoviróza, ale jak by mohl plně očkovaný pes dostat parvovirózu ? Po diskuzi s jiným veterinářem a jinými chovateli jsme dospěli k názoru že je to právě z toho syrového masa.

To byli chovatelé vystudovaní z parkové školy, ne? Ti vědí vždycky všechno nejlíp.

1.1.2016 13:41
umpa.lumpa

XXX.XXX.54.225

Amysou napsal(a):
Viděla jsem v televizi jednu reportáž, kdy žena připravovala kuře a omývala ho vodou ve dřezu, vedle dřezu měla nachystanou zeleninu a voda z kuřete na ni lehce dostříkla, kuře sice upekla v troubě, ale zeleninu pouze lehce podusila, žena pak skončila v nemocnici s dlouhodobými následky, takže pozor, něco špatného tam musí být.

Třeba salmonela, to je normální. Ale pes má trochu jiné trávení, jiné pH, apod., takže třeba salmonelu úspěšně stráví.

1.1.2016 13:52
Dasvo

XXX.XXX.83.28

Amysou napsal(a):
Viděla jsem v televizi jednu reportáž, kdy žena připravovala kuře a omývala ho vodou ve dřezu, vedle dřezu měla nachystanou zeleninu a voda z kuřete na ni lehce dostříkla, kuře sice upekla v troubě, ale zeleninu pouze lehce podusila, žena pak skončila v nemocnici s dlouhodobými následky, takže pozor, něco špatného tam musí být.

V tomhle konkrétním případě šlo o nějaký virus, ne bakterii! už si to přesně nepamatuju, ale byla to jakási poměrně vzásná viróza, takže doktoři pátrali po původci a zjistili, že se to namnožilo na tom kuřeti a pak při oplachování nastříkalo na zeleninu. Taky šlo o chlazené, nikoliv mražené kuře! Závěrem celé reportáže bylo že kuře se nemá oplachovat pod tekouí vodou.
U syrového kuřete v našich podmínkách teoreticky hrozí hlavně salmonelóza, takže by se nemělo zkrmovat mladým štěňatům a psům s oslabenou imunitou. zdravému dospělému psu salmonela neublíží.

1.1.2016 13:58
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Dasvo napsal(a):
V tomhle konkrétním případě šlo o nějaký virus, ne bakterii! už si to přesně nepamatuju, ale byla to jakási poměrně vzásná viróza, takže doktoři pátrali po původci a zjistili, že se to namnožilo na tom kuřeti a pak při oplachování nastříkalo na zeleninu. Taky šlo o chlazené, nikoliv mražené kuře! Závěrem celé reportáže bylo že kuře se nemá oplachovat pod tekouí vodou.
U syrového kuřete v našich podmínkách teoreticky hrozí hlavně salmonelóza, takže by se nemělo zkrmovat mladým štěňatům a psům s oslabenou imunitou. zdravému dospělému psu salmonela neublíží.

Ale prosim Vás, lidi dost casto dostavaji toxoplazmozu, úplavici(shigelozu), listeriozu a salmonelozu z nedostatecne tepelne upraveneho masa, z lahudkovych vyrobku jako jsou ruzne salaty atd atp, proto tyto vyrobky nejsou kuprikladu doporucovany tehotnym zenam, protoze krome toho, ze se clovek po..., to jeste postihuje i plod.Pes jine pH v zaludku ma, pokud je jeho zazivaci trakt trenovany prijimanim prirozene stravy, granulari jsou na tom podstatne hure.

1.1.2016 13:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

- kampylobakterie ?
Můj pes měl 2x snad během 2 měsíců krvavý průjem, léčený na veterině.
Syrové kuře už mu nikdy nedám.
Kočce maso nevadilo, pes (čivava) málem.........

1.1.2016 14:00
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

Amysou napsal(a):
Neříkám že to byl parvovirus z toho kuřete, nám řekli na veterině že je to parvoviroza, pes měl podobné příznaky, později jsme se dozvěděli že to nejspíš mohla být bakterie z toho syrového masa.

No a byla to tedy parvoviróza a nebo to nebyla parvoviróza? A chytil parvovira z kuřete nebo z něj chytil bakterii? Nebo prostě chytil někde úplně jinde nějakou jinou chorobu projevující se průjmem?

1.1.2016 14:02
Dasvo

XXX.XXX.83.28

Lexaurin napsal(a):
Ale prosim Vás, lidi dost casto dostavaji toxoplazmozu, úplavici(shigelozu), listeriozu a salmonelozu z nedostatecne tepelne upraveneho masa, z lahudkovych vyrobku jako jsou ruzne salaty atd atp, proto tyto vyrobky nejsou kuprikladu doporucovany tehotnym zenam, protoze krome toho, ze se clovek po..., to jeste postihuje i plod.Pes jine pH v zaludku ma, pokud je jeho zazivaci trakt trenovany prijimanim prirozene stravy, granulari jsou na tom podstatne hure.

Já jsem samozřejmě nemluvil o lidech! předpokládám, že nikdo s mozkem v hlavě syrové kuře nejí. Reagoval jsem na poznámku o konkrétní reportáži.

1.1.2016 14:08
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Dasvo napsal(a):
Já jsem samozřejmě nemluvil o lidech! předpokládám, že nikdo s mozkem v hlavě syrové kuře nejí. Reagoval jsem na poznámku o konkrétní reportáži.

Pisu o nedostatecne tepelne upravenem, coz neni syrove.A dalsi viz vyse zkusenost meho veterinare.Ale kdo chce kam...

1.1.2016 14:18
blecha

XXX.XXX.213.3

rapotacka11 napsal(a):
- kampylobakterie ?
Můj pes měl 2x snad během 2 měsíců krvavý průjem, léčený na veterině.
Syrové kuře už mu nikdy nedám.
Kočce maso nevadilo, pes (čivava) málem.........

Ano kupujte kvalitní hotové výrobky v supermarketech, pro sebe i pro psa, nedotýkejte se syrového a nedejbože aby jste si doma vařili, kdo by pak kupoval v superhypermarketech, kam by došla ekonomika státu ?!(i proto zakázala eu zvát na zabijačky sousedy atd.)
to že měl váš pes potíže, jsou potíže vašeho psa, ne kuřete, kousku masa, a nebo koupíte cokoliv se kde válí, a to je pak hygienickýma podmínkama skladování masa at v prodejně nebo u vás, než samotným kuřetem, masem

krmit syrovým se musí umět, pozvolna přejít, ne jednorázovka, ne jedinci co je v háji po granulích nebo z jiného zdr důvodu.
sama kupuju chlazený, i celý i části, a pokud si trochu všímáte, ty hadry v masně utřou řeznickej vál, vytřou ocintanou mísu se syrovýma kuřatama, vepřovým,... otřou si do něj ruce a jdou vám jima vracet peníze...jeden hodně jetej hadr kterej by pak musel bejt smrtelnej smajlík, a lidi nevymřeli.

1.1.2016 15:17
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Campylobacter prezije i v mrazenem mase, ci na zelenine. Je to termotolerantni bakterie.

1.1.2016 17:40
rapotacka11

XXX.XXX.32.242

Blecha
Dík za vysvětlení a poučení .
Maso jsem koupila v Drůbeži a podala hned.
Ano, jsou tam zřejmě prasata. Stalo se mi to 2x, nechodím tam,
nekupuji.
A rozhodně to byl problém mého psa, teď už to vím.

1.1.2016 18:52
blecha

XXX.XXX.213.3

rapotacka11 napsal(a):
Blecha
Dík za vysvětlení a poučení .
Maso jsem koupila v Drůbeži a podala hned.
Ano, jsou tam zřejmě prasata. Stalo se mi to 2x, nechodím tam,
nekupuji.
A rozhodně to byl problém mého psa, teď už to vím.

Ano je to problém-zdravotní problém -nepřipravenost trávící soustavy vašeho psa, že nezvládl zpracovat kousek libového kuřecího pro lidskou spotřebu, ale zároven i váš, že jste neodhadla nepřipravenost pejskova trávení na kus syrového masa. Jak už jsem psala, pokud se psovi podá jako jednorázová akce, čivavě obvzlášt, posere se po tom, k čemuž patří i bolest břicha a může se to rozjet až na zánět střev. Problém bývá i zkrmením samotného kousku syrového kuřecího(i vepř, hovězí,..) plátku(jak píšete, že jste použila, tudíž libové maso) bez přidání čehokoliv jiného(zelenina, příloha)nebo přidáním ke granulím jako jednorázová akce.
Prostě i hodit psovi kus syrovýho masa, se musí umět...

1.1.2016 19:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.242

Blecha
jste v pořádku ? Můj pes baští všechno. Úplně všechno.
A na všechny způsoby. Ale.......... škoda slov že ?

1.1.2016 20:21
blecha

XXX.XXX.213.3

rapotacka11 napsal(a):
Blecha
jste v pořádku ? Můj pes baští všechno. Úplně všechno.
A na všechny způsoby. Ale.......... škoda slov že ?

A vy ?
pokud měl dvakrát jste psala, průjem s krví po syr plátku masa tak sice může baštit všechno, ale dobře mu to, jak jste se dostatečně (nebo nedostatečně) přesvědčila, nedělá...a přitom to baští lidi, kupují, prodejna frčí...nemůžete si myslet, že všechno co se dá k jídlu koupit musí vyhovovat naprosto každému jedinci a přitom je to potravina bez vad.

2.1.2016 05:03
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Lexaurin napsal(a):
Campylobacter prezije i v mrazenem mase, ci na zelenine. Je to termotolerantni bakterie.

"Termotolerantní" baktérie?

2.1.2016 10:06
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

fikovnice napsal(a):
"Termotolerantní" baktérie?

Ba ba

Přidejte reakci

Přidat smajlík