Kdysi jsem cetla nejakou diskuzi o tom, ze pokzd krmite kurecim masem syrovym, tak se musi rozmrazovat vzdy tak, aby k nemu pri rozmrazovani mohl vzduch - porusit obal masa a hlavne nerozmrazovat dlouhodobym ponorenim do treba vlazne vody komplet pod hladinu. Netusite nekdo proc? Nejake blizsi info? Prej se tomu masu muze neco stat a pes by mohl prej az umrit.. ale nevim uz o co slo.dik moc.
Amysou

XXX.XXX.148.254
Já krmím výhradně pouze vařeným masem, kdysi jsme dali našemu psu pouze jeden syrový kuřecí pařátek a skončili jsme bojem o život na veterině, řekli nám že je to parvoviróza, ale jak by mohl plně očkovaný pes dostat parvovirózu ? Po diskuzi s jiným veterinářem a jinými chovateli jsme dospěli k názoru že je to právě z toho syrového masa.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Amysou
napsal(a):
Já krmím výhradně pouze vařeným masem, kdysi jsme dali našemu psu pouze jeden syrový kuřecí pařátek a skončili jsme bojem o život na veterině, řekli nám že je to parvoviróza, ale jak by mohl plně očkovaný pes dostat parvovirózu ? Po diskuzi s jiným veterinářem a jinými chovateli jsme dospěli k názoru že je to právě z toho syrového masa.
A co by dělal parvovirus v kuřecím mase?
Prosím vás, logicky: parvovirus psů je onemocnění psů. Ne kuřat. V kuřeti se nemnoží. Jo, je to virus velmi odolný v prostředí, ale aby byl v syrovém kuřecím mase, muselo by toto kuře být kontaminované trusem psů.
A to fakt asi nebude Pokud to teda bylo maso z jatek. Je asi tisíckrát pravděpodobnější, že se pes nakazil třeba od vaší boty, která chodí v parku a trusem psů se může kontaminovat asi tak milionkrát snadněji než kuřecí maso.

Jo, bohužel i očkovaný pes může chytit parvovirózu, žádné očkování není 100%.
A zároveň krvavý průjem =/= parvoviróza. Jsou psi, kteří jsou schopní pokadit se děsným způsobem už kvůli tomu, že dostali něco, na co nejsou zvyklí, a žádný choroboplodný zárodek v tom nehraje roli. No a samozřejmě krvavý průjem umí i spoustu různých bakterií.
Amysou

XXX.XXX.148.254
napsal(a):
Prosím vás, logicky: parvovirus psů je onemocnění psů. Ne kuřat. V kuřeti se nemnoží. Jo, je to virus velmi odolný v prostředí, ale aby byl v syrovém kuřecím mase, muselo by toto kuře být kontaminované trusem psů.
A to fakt asi nebude Pokud to teda bylo maso z jatek. Je asi tisíckrát pravděpodobnější, že se pes nakazil třeba od vaší boty, která chodí v parku a trusem psů se může kontaminovat asi tak milionkrát snadněji než kuřecí maso.
Neříkám že to byl parvovirus z toho kuřete, nám řekli na veterině že je to parvoviroza, pes měl podobné příznaky, později jsme se dozvěděli že to nejspíš mohla být bakterie z toho syrového masa.
Amysou

XXX.XXX.148.254
napsal(a):
Neříkám že to byl parvovirus z toho kuřete, nám řekli na veterině že je to parvoviroza, pes měl podobné příznaky, později jsme se dozvěděli že to nejspíš mohla být bakterie z toho syrového masa.
Amysou

XXX.XXX.148.254
Viděla jsem v televizi jednu reportáž, kdy žena připravovala kuře a omývala ho vodou ve dřezu, vedle dřezu měla nachystanou zeleninu a voda z kuřete na ni lehce dostříkla, kuře sice upekla v troubě, ale zeleninu pouze lehce podusila, žena pak skončila v nemocnici s dlouhodobými následky, takže pozor, něco špatného tam musí být.
Amysou
napsal(a):
Viděla jsem v televizi jednu reportáž, kdy žena připravovala kuře a omývala ho vodou ve dřezu, vedle dřezu měla nachystanou zeleninu a voda z kuřete na ni lehce dostříkla, kuře sice upekla v troubě, ale zeleninu pouze lehce podusila, žena pak skončila v nemocnici s dlouhodobými následky, takže pozor, něco špatného tam musí být.
Nevylučuju kuře, ale nikdo neví o hygienických podmínkách domácnosti té osoby(už dřez může být zesraný bakteriemi, její ruce, nádobí,..., její nulová imunita zeslabená ještě nějakou nemocí, nerovnováhou těla,... ani kde a jak ke kuřeti přišla...a co teprv zelenina která se jentak opláchne studenou vodou, co na té může být, zelenina procestovala půl světa a válela se někde v překladištích, než jí ženská snědla . Apokud doktoři neodhalí příčinu, nedají se zesměšnit a na něco to musí svést...
Sama jsem se smečkou kuřatožravec, kupuju kuřata pro lidi, ve slevě, orientuju se nejvíc čichem na čerstvost a barvou masa, snažím se aby byly pouze český(i kdyby ne kvůli původu, věřím v lepší hyg podmínky..balíren kuřat, takže aby měli českou rep v označení původu), kuře běžně rozmrazuju, ruce nádoby ani nůž si nedezinfikuju ani před ani po.Pouze dřez vymývám jarem po kuřeti, mase. A žiju.
blecha
napsal(a):
Nevylučuju kuře, ale nikdo neví o hygienických podmínkách domácnosti té osoby(už dřez může být zesraný bakteriemi, její ruce, nádobí,..., její nulová imunita zeslabená ještě nějakou nemocí, nerovnováhou těla,... ani kde a jak ke kuřeti přišla...a co teprv zelenina která se jentak opláchne studenou vodou, co na té může být, zelenina procestovala půl světa a válela se někde v překladištích, než jí ženská snědla . Apokud doktoři neodhalí příčinu, nedají se zesměšnit a na něco to musí svést...
Sama jsem se smečkou kuřatožravec, kupuju kuřata pro lidi, ve slevě, orientuju se nejvíc čichem na čerstvost a barvou masa, snažím se aby byly pouze český(i kdyby ne kvůli původu, věřím v lepší hyg podmínky..balíren kuřat, takže aby měli českou rep v označení původu), kuře běžně rozmrazuju, ruce nádoby ani nůž si nedezinfikuju ani před ani po.Pouze dřez vymývám jarem po kuřeti, mase. A žiju.
nad zdravý rozum není a nejhorší je smrt z leknutí
Amysou
napsal(a):
To byli chovatelé vystudovaní z parkové školy, ne? Ti vědí vždycky všechno nejlíp.
Amysou
napsal(a):
Třeba salmonela, to je normální. Ale pes má trochu jiné trávení, jiné pH, apod., takže třeba salmonelu úspěšně stráví.
Amysou
napsal(a):
V tomhle konkrétním případě šlo o nějaký virus, ne bakterii! už si to přesně nepamatuju, ale byla to jakási poměrně vzásná viróza, takže doktoři pátrali po původci a zjistili, že se to namnožilo na tom kuřeti a pak při oplachování nastříkalo na zeleninu. Taky šlo o chlazené, nikoliv mražené kuře! Závěrem celé reportáže bylo že kuře se nemá oplachovat pod tekouí vodou.
U syrového kuřete v našich podmínkách teoreticky hrozí hlavně salmonelóza, takže by se nemělo zkrmovat mladým štěňatům a psům s oslabenou imunitou. zdravému dospělému psu salmonela neublíží.
Dasvo
napsal(a):
V tomhle konkrétním případě šlo o nějaký virus, ne bakterii! už si to přesně nepamatuju, ale byla to jakási poměrně vzásná viróza, takže doktoři pátrali po původci a zjistili, že se to namnožilo na tom kuřeti a pak při oplachování nastříkalo na zeleninu. Taky šlo o chlazené, nikoliv mražené kuře! Závěrem celé reportáže bylo že kuře se nemá oplachovat pod tekouí vodou.
U syrového kuřete v našich podmínkách teoreticky hrozí hlavně salmonelóza, takže by se nemělo zkrmovat mladým štěňatům a psům s oslabenou imunitou. zdravému dospělému psu salmonela neublíží.
Ale prosim Vás, lidi dost casto dostavaji toxoplazmozu, úplavici(shigelozu), listeriozu a salmonelozu z nedostatecne tepelne upraveneho masa, z lahudkovych vyrobku jako jsou ruzne salaty atd atp, proto tyto vyrobky nejsou kuprikladu doporucovany tehotnym zenam, protoze krome toho, ze se clovek po..., to jeste postihuje i plod.Pes jine pH v zaludku ma, pokud je jeho zazivaci trakt trenovany prijimanim prirozene stravy, granulari jsou na tom podstatne hure.
Amysou
napsal(a):
No a byla to tedy parvoviróza a nebo to nebyla parvoviróza? A chytil parvovira z kuřete nebo z něj chytil bakterii? Nebo prostě chytil někde úplně jinde nějakou jinou chorobu projevující se průjmem?
Lexaurin
napsal(a):
Ale prosim Vás, lidi dost casto dostavaji toxoplazmozu, úplavici(shigelozu), listeriozu a salmonelozu z nedostatecne tepelne upraveneho masa, z lahudkovych vyrobku jako jsou ruzne salaty atd atp, proto tyto vyrobky nejsou kuprikladu doporucovany tehotnym zenam, protoze krome toho, ze se clovek po..., to jeste postihuje i plod.Pes jine pH v zaludku ma, pokud je jeho zazivaci trakt trenovany prijimanim prirozene stravy, granulari jsou na tom podstatne hure.
Já jsem samozřejmě nemluvil o lidech! předpokládám, že nikdo s mozkem v hlavě syrové kuře nejí. Reagoval jsem na poznámku o konkrétní reportáži.
rapotacka11
napsal(a):
- kampylobakterie ?
Můj pes měl 2x snad během 2 měsíců krvavý průjem, léčený na veterině.
Syrové kuře už mu nikdy nedám.
Kočce maso nevadilo, pes (čivava) málem.........
Ano kupujte kvalitní hotové výrobky v supermarketech, pro sebe i pro psa, nedotýkejte se syrového a nedejbože aby jste si doma vařili, kdo by pak kupoval v superhypermarketech, kam by došla ekonomika státu ?!(i proto zakázala eu zvát na zabijačky sousedy atd.)
to že měl váš pes potíže, jsou potíže vašeho psa, ne kuřete, kousku masa, a nebo koupíte cokoliv se kde válí, a to je pak hygienickýma podmínkama skladování masa at v prodejně nebo u vás, než samotným kuřetem, masem
krmit syrovým se musí umět, pozvolna přejít, ne jednorázovka, ne jedinci co je v háji po granulích nebo z jiného zdr důvodu.
sama kupuju chlazený, i celý i části, a pokud si trochu všímáte, ty hadry v masně utřou řeznickej vál, vytřou ocintanou mísu se syrovýma kuřatama, vepřovým,... otřou si do něj ruce a jdou vám jima vracet peníze...jeden hodně jetej hadr kterej by pak musel bejt smrtelnej , a lidi nevymřeli.
rapotacka11
napsal(a):
Blecha
Dík za vysvětlení a poučení .
Maso jsem koupila v Drůbeži a podala hned.
Ano, jsou tam zřejmě prasata. Stalo se mi to 2x, nechodím tam,
nekupuji.
A rozhodně to byl problém mého psa, teď už to vím.
Ano je to problém-zdravotní problém -nepřipravenost trávící soustavy vašeho psa, že nezvládl zpracovat kousek libového kuřecího pro lidskou spotřebu, ale zároven i váš, že jste neodhadla nepřipravenost pejskova trávení na kus syrového masa. Jak už jsem psala, pokud se psovi podá jako jednorázová akce, čivavě obvzlášt, posere se po tom, k čemuž patří i bolest břicha a může se to rozjet až na zánět střev. Problém bývá i zkrmením samotného kousku syrového kuřecího(i vepř, hovězí,..) plátku(jak píšete, že jste použila, tudíž libové maso) bez přidání čehokoliv jiného(zelenina, příloha)nebo přidáním ke granulím jako jednorázová akce.
Prostě i hodit psovi kus syrovýho masa, se musí umět...
rapotacka11
napsal(a):
Blecha
jste v pořádku ? Můj pes baští všechno. Úplně všechno.
A na všechny způsoby. Ale.......... škoda slov že ?
A vy ?
pokud měl dvakrát jste psala, průjem s krví po syr plátku masa tak sice může baštit všechno, ale dobře mu to, jak jste se dostatečně (nebo nedostatečně) přesvědčila, nedělá...a přitom to baští lidi, kupují, prodejna frčí...nemůžete si myslet, že všechno co se dá k jídlu koupit musí vyhovovat naprosto každému jedinci a přitom je to potravina bez vad.