Co dělat když mi pes utíká směrem na silnici?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.12.2015 17:36
Momos

XXX.XXX.212.96

Dobrý den chtěla bych se zeptat dnes jsem byla s mým jedno ročním jezevčíkem na procházce v parku. Házeli jsme si frisbee a když jsem frisbee hodila po 3x pes jej vzal a utíkal ode mě pryč.
Bála jsem se protože mířil přímo na silnici kde jezdily auta, šla jsem za ním a neustále jsem jej přivolávala, Tobby stůj'' a, Tobby zastav se!'' a když byl pes skoro u cesty tak jsem se skoro rozbrečela a běžela za ním. Když jsem ho dohonila tak jsem si klekla a on se zastavil.
Mluvila jsem na něj potichu a pomalu a on za mnou přišel chtěla jsem ho chytnout ale zase utekl takže jsem to udělala podruhé a navíc jsem začala dávat pamlsky na zem aby viděl co dostane když přijde. A on přišel, vzala jsem mu frisbee a dala jsem ho na vodítka nijak jsem ho nebyla jen jsem mu řekla že je, Blbý'' a frisbee jsem vyhodila. Tak se ptám co se stalo že najednou utíkal? A jak tomu znova zabránit? (P.S. pejsek má čip a je přihlášený) Předem děkuji za odpovědi

18.12.2015 17:43
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Momos napsal(a):
Dobrý den chtěla bych se zeptat dnes jsem byla s mým jedno ročním jezevčíkem na procházce v parku. Házeli jsme si frisbee a když jsem frisbee hodila po 3x pes jej vzal a utíkal ode mě pryč.
Bála jsem se protože mířil přímo na silnici kde jezdily auta, šla jsem za ním a neustále jsem jej přivolávala, Tobby stůj'' a, Tobby zastav se!'' a když byl pes skoro u cesty tak jsem se skoro rozbrečela a běžela za ním. Když jsem ho dohonila tak jsem si klekla a on se zastavil.
Mluvila jsem na něj potichu a pomalu a on za mnou přišel chtěla jsem ho chytnout ale zase utekl takže jsem to udělala podruhé a navíc jsem začala dávat pamlsky na zem aby viděl co dostane když přijde. A on přišel, vzala jsem mu frisbee a dala jsem ho na vodítka nijak jsem ho nebyla jen jsem mu řekla že je, Blbý'' a frisbee jsem vyhodila. Tak se ptám co se stalo že najednou utíkal? A jak tomu znova zabránit? (P.S. pejsek má čip a je přihlášený) Předem děkuji za odpovědi

Odpovídala jsem už v jiném vláknu kde jste se ptala. Jen tady dodám : Co dělat když mi pes utíká směrem na silnici? - naučit přivolání a dokud ho nebude mít, nepouštět na volno, a už vůbec ne v blízkosti silnice. A neberte to jako rýpání - myslím to dobře.

Neregistrovaný uživatel

18.12.2015 17:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Proč utekl:
mohl zavětřit nějakou zajímavou stopu, mohlo se jednat o zkrat...
Jak tomu předejít:
Tak prvně by to chtělo místo brečení naučit jezevčíka poslouchat...
Základní povely, jako třeba přivolání (zastav se a podobně, není přivolání - přivolání je, když na psa zavoláte jménem+povel a pes přijde bez otálení). Pokud tohle neumí, nepustila bych ho z vodítka...

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.12.2015 17:49

Momos napsal(a):

Kolik ti je, holčičko?
Přečti si nějakou knihu o výchově, nejlépe od českého autora, a pokud možno začni chodit se psem na cvičák na kurz základní ovladatelnosti. A do doby, než psa naučíš spolehlivé přivolání, ho voď na vodítku.

18.12.2015 17:50

Prostě psovi do hlavy nikdo nevidí a někdy se to stane. Sice je dobrá rada nepouštět psa u silnice, ale někdy se stane že silnice je dost daleko a přesto.Co se tam stalo těžko říct, nechodíte třeba tam tudy domů ?j jediná rada, nehonit psa, běžet na opačnou stranu než běží pes, většinou to zabere, ale někdy taky ne. Nevolat, naučit psa na píštalku, tón zní pořád stejně, z hlasu pes vycítí stres, nervozitu, prostě voláte jíným tonem než jindy a psa to vystresuje-Nikdo se v takové situaci neovládne natolik aby ovládl hlas.

18.12.2015 18:01
Momos

XXX.XXX.212.96

A pro všechny já ho NEPOUŠTĚLA U SILNICE. Silnice byla asi jednu Míly od nás ale když se rozběhne jezevčík je to pro nho jako jeden metr.

18.12.2015 18:05

Momos napsal(a):
A pro všechny já ho NEPOUŠTĚLA U SILNICE. Silnice byla asi jednu Míly od nás ale když se rozběhne jezevčík je to pro nho jako jeden metr.

No tak v tom případě byl puštěný u silnice... to u je relativní pojem. Pokud je to pro toho psa jak metr, tak je to u.

Jediná rada je vychovat si psa, ten tvůj z tebe má očividně bžundu. Vzít dráhu a nechat se honit je přece veliká zábava, tak co by se nechal prosit, aby milostivě přišel.

18.12.2015 18:09
Momos

XXX.XXX.212.96

Bodlinka: Víte že jedna míle je jeden a půl kilometru, je to dost daleko a koho by napadlo že pes si najednou dá do hlavy že uteče?

18.12.2015 19:13

Momos napsal(a):
Bodlinka: Víte že jedna míle je jeden a půl kilometru, je to dost daleko a koho by napadlo že pes si najednou dá do hlavy že uteče?

Když nemáš psa vůbec zvládnutého, tak je i deset kilometrů málo... Nebo jinak, kdyby ten pes na tu silnici vběhl a způsobil dopravní nehodu, u soudu by ti bylo k ničemu hájit se tím, že si nevěděla, že ten pes může utíkat i kilometr.

18.12.2015 19:14

Jo, a pokud jsi byla kilometr od silnice, a běžela si za ním a dohonila si ho těsně u cesty... to mi nějak nesedí...

18.12.2015 19:16
Dachshund

XXX.XXX.212.96

Tak mi dovol abych tě vzala časem a ty se na to podívala sama :) když ti to nesedí.

18.12.2015 19:16
Dachshund

XXX.XXX.212.96

Ježiši špatná diskuze.

18.12.2015 19:19

Dachshund napsal(a):
Ježiši špatná diskuze.

A jsme doma jeden blbec a sto dotazů sem si to myslela.

18.12.2015 19:29
rapotacka11

XXX.XXX.32.105

Blbátka se rojí .

18.12.2015 19:55

Momos napsal(a):

Nevím jestli se rojí blbátka, nebo je dotaz míněný vážně. Ale :
Je v tomhle případě těžké za psem neběžet, ale neběhejte za ním. Bude utíkat dál a dál - jak se taky stalo.
Musíte jeho pozornost něčím upoutat - zaječet, fláknout sebou na zem. A pak se buď válet, aby byl zvědavý, co tam máte, proč to děláte. Nebo utíkat na opačnou stranu - když už vás registruje.

18.12.2015 20:02
nexxi

XXX.XXX.228.56

Mě teda přijde, že pes nezdrhal ze stresu atd, ale spíš bych to viděla, že jste ho rozblbla hrou, pes byl spokojenej, a hru na honěnou bral pouze jako pokračování frisbee..
jinak ono možná dobře, že jste frisbee vyhodila..ani ne tak kvůli přivolání ale spíš proto, že bych se bála házet tohle jezevčíkovi aby pro něco skákal.jezevcovi bych házela něco, co nechytá výskokem.

18.12.2015 20:09

Je to troll!

18.12.2015 22:45
tereza.128

XXX.XXX.36.114

Momos napsal(a):

Co dělat, když mi pes utíká a neposlouchá? Třeba mít ho na vodítku? Brečet a prosit ho na kolenou totiž většinou nepomáhá.
Ale teď vážně. Padlo tu dost rad, proč psa nepouštět volně poblíž silnice (ani kdekoliv jinde, když neposlouchá).
To že je čipovaný a přihlášený mu pod koly aut nebude nic platné. A když způsobí dopravní nehodu, budeš viníkem Ty, nikoho nebude zajímat, že Ti čipovaný a přihlášený pes zdrhnul.
Takže ještě jednou: vodítko a psa vychovat.

19.12.2015 08:18

nexxi napsal(a):
Mě teda přijde, že pes nezdrhal ze stresu atd, ale spíš bych to viděla, že jste ho rozblbla hrou, pes byl spokojenej, a hru na honěnou bral pouze jako pokračování frisbee..
jinak ono možná dobře, že jste frisbee vyhodila..ani ne tak kvůli přivolání ale spíš proto, že bych se bála házet tohle jezevčíkovi aby pro něco skákal.jezevcovi bych házela něco, co nechytá výskokem.

Nemusí to házet do výšky, házím ho aby letěl daleko nízko nad zemí, můj labrouš to miluje.

Přidejte reakci

Přidat smajlík