Objevil se u naších zvířat svrab, mají ho králíci, kočky i pes. K veterináři můžeme jet až v pondělí tak se chci zeptat jestli nemáte nějaké rady jak zvířatům aspoň trochu pomoct. Králíkům jsem našla arpalit neo který jim stříkám do uší ale kočkám a psovi čistím uši Otofinem. Pes ale skoro celou noc třepal hlavou přitom jsem mu ucho vyčistila.
kerrynekk
napsal(a):
Objevil se u naších zvířat svrab, mají ho králíci, kočky i pes. K veterináři můžeme jet až v pondělí tak se chci zeptat jestli nemáte nějaké rady jak zvířatům aspoň trochu pomoct. Králíkům jsem našla arpalit neo který jim stříkám do uší ale kočkám a psovi čistím uši Otofinem. Pes ale skoro celou noc třepal hlavou přitom jsem mu ucho vyčistila.
Na psy se dá použít advocate spot on. ale ten stejně do pondělka asi neseženete :/ ale zkusit to můžete v nějaké větší lékárně.
Tak to nevim.ale ono je mozny ze micham dohromady kontraindikace dvou prioravku.na svrab je totiz amitraz - podava se pres kuzi - spot on nebo formou koupeki.a pak je avomec? Ivomec? Tak nejak.a to se dava injekcne.oboji je svinstvo.ake jak rikam rozumnej vet bude vedet. A co vyhkedat nejakou kliniku co pracuje i v nedeli? Nemate nejakou pobliz?to by psivi pomohlo nejvic.
nexxi
napsal(a):
Tak to nevim.ale ono je mozny ze micham dohromady kontraindikace dvou prioravku.na svrab je totiz amitraz - podava se pres kuzi - spot on nebo formou koupeki.a pak je avomec? Ivomec? Tak nejak.a to se dava injekcne.oboji je svinstvo.ake jak rikam rozumnej vet bude vedet. A co vyhkedat nejakou kliniku co pracuje i v nedeli? Nemate nejakou pobliz?to by psivi pomohlo nejvic.
Jedná se o Ivomec (účinná látka ivermectin). Kddysi, je to ale snad už 20 nebo 25 let jsem pouze tímto přípravkem zachránila našeho tehdejšího venkovního kocoura. Vůbec nic nezabíralo, navíc vet vyslovil i možnost úhynu - kocour byl totálně rozdrápaný, celé tělo už zkrvavené. Naštěstí mě pak napadlo zajet za jiným vetem - na VFU v Brně a tam právě naordinovali Ivomec - 3 injekce - rozmezí si už nepamatuji. Bylo fascinující, jak už po první injekci se zlepšil, bylo to tak markantní, že se téměř uzdravoval před očima. Poté s námi byl ještě mnoho a mnoho let - dožil se více než 19let, což si myslím, že je navenkovního nekastráta celkem rarita!
helena.
napsal(a):
Měla jsem to u králíků a veterinář mi je něčím naočkoval a řekl mi abych vymazávala uši každý den stolním olejem. Sice to pomohlo ale bylo to šílený jak pro ušáky tak pro mě.
U králíku se mi osvědčil právě ten arpalit neo, stačí jim párkrát vystříkat uši a je to pryč, ale nevím jestli to můžu nastříkat i psovi do uší. Nejhorší je že i když se svrabu zbavíme, zase se k nám nějak dostane. Svrab měli králíci i kočky už v létě, vyléčili jsme to a teď zase. Vždycky to dotáhne jedna pouliční kočka a nejde tomu zabránit.
Na jiném webu jsem před časem četla radu, vytírat uši vatičkou namočenou do oleje. Nejlepší prý je slunečnicový, ale je možné použít jakýkoliv stolní olej. Svrab jsou drobní roztoči a ti se pod tím olejem udusí. Mrtví se nehýbou a uši nesvědí. Prý lze takto zlikvidovat ušní svrab úplně, protože mrtvé roztoče a jejich výtrusy zvíře z uší vyklepe.
Sama jsem to nikdy nezkoušela, určitě v pondělí zajděte k vetovi, ale jako první pomoc proti svědění by to mohlo zabrat.