Zdravím, prosím jaký doporučíte hřeben na vyčesávání pro krátkosrstého psa? Máme doma furminátor, ale ten je na nic u krátkosrstého :-D pak takový ten jednořadý kovový hřeben, to taky nic. A pak klasický kartáč s těma kovovýma jehličkama, ale to mi přijde taky na tu krátkou srst nic moc, a hlvně se mi zdá, že je mu to i nepříjemné ( když to zkusím na sobě tak taky nic moc :-D ). Jaký používáte Vy?
Já na hladkouše používala gumovou rukavaci http://www.konskyobchod.cz/img/_full/obchod-import/0042/001198.jpg nebo http://www.konskyobchod.cz/img/obchod-ftp/110713/580283%202.jpg.
kobylatko
napsal(a):
Já na hladkouše používala gumovou rukavaci http://www.konskyobchod.cz/img/_full/obchod-import/0042/001198.jpg nebo http://www.konskyobchod.cz/img/obchod-ftp/110713/580283%202.jpg.
Jo to vypadá celkem dobře, zkusím jí, děkuji
anonymx
napsal(a):
Jde o to jestli potrebujete jen zbavit prachu nebo vycesat v dobe linani.
Ten ovál nejen zbavuje prachu, ale my s ním normálně vyčesáváme i v období línání.Za 20 minut vyčešu z ohaře lopatku chlupů a doma je čisto.To rukavice nám moc nefungovala.Má málo ''bodců'', strašně od sebe, zkrátka řídký kartáč.
Uživatel s deaktivovaným účtem

marcelaamax
napsal(a):
Jinak ještě trochu mimo téma, jak odstranit lupy u psa? Vždycky po česání má lupy, jinak má srst krásnou a lesklou.
Přejet mokrým hadříkem nebo i srst jím vytřít.

Fiona.Praha
napsal(a):
To říká má dcera: páníčci krátkosrstých psů to mají dobré, když jdou na výstavu, otřou psa vlhkým hadrem a pes je připraven
Tohle, co říkáte Vy už jsem také párkrát viděla, ale v některých případech pes stejně smrděl jak doga.

Fiona.Praha
napsal(a):
Nemůžu posoudit - mám pesy, o kterých moje ségra říká, že jsou to pucvolové a kamarádka amrdolové
Tím jsem chtěla říct, že oni majitelé si chtěli ušetřit čas a psa jen přetřeli hadříkem, že si tím vlastně vůbec nepomohli, jelikož pes vypadal jako čistý, ale smrděl hrozně.

marcelaamax
napsal(a):
A nemate typ jak se jich spis zbavit trvale? Z jakeho duvodu se delaji?
Asi strava neobsahuje všechno, co tělo potřebuje. Někdy to bývá častým koupáním.
napsal(a):
Asi strava neobsahuje všechno, co tělo potřebuje. Někdy to bývá častým koupáním.
Ale je mi divny, ze jinak ma fakt nadherne lesklou srst. doma pro druhehdruhehoa lneny olej, tak zkusim davat. Jinak samponem ho nevubec skoro vubec, beru ho jen vodou.
anonymx
napsal(a):
Po kazdem cesani nebo jenom po "velkem" vylinani? Jestli he to jenom pri vymene srsti tak je to normalni. Lneny olej je super a po vycesani vytrit hadrem nebo olej na srst ve spray. Nevim jakou ma srst, eventualne i kondicioner.
Po kazdem cesani, je to 5ti mesicni stene, ale jak rikam, jinak ma krasnou lesklou srst..skusim ten olej;-).

marcelaamax
napsal(a):
Ale je mi divny, ze jinak ma fakt nadherne lesklou srst. doma pro druhehdruhehoa lneny olej, tak zkusim davat. Jinak samponem ho nevubec skoro vubec, beru ho jen vodou.
Oleje střídejte, jak živočišné, tak rostlinné.
napsal(a):
Oleje střídejte, jak živočišné, tak rostlinné.
Diky, skusim to jinak teda asi tak dvakrat davamk vejdavamce...pridam foto, pro predstavu jakou ma srst.

marcelaamax
napsal(a):
Diky, skusim to jinak teda asi tak dvakrat davamk vejdavamce...pridam foto, pro predstavu jakou ma srst.
Plus biotin, methionin a lysin A z olejů je kromě již zmiňovaného lněného na srst super dýňový a slunečnicový, ovšem kvalitní zastudena lisované.

napsal(a):
Plus biotin, methionin a lysin A z olejů je kromě již zmiňovaného lněného na srst super dýňový a slunečnicový, ovšem kvalitní zastudena lisované.
Plus jsem zapomněla, vařená kuřecí jatýrka 2x týdně a bude mít srst jak z alabastru

marcelaamax
napsal(a):
Mam ho doma, tak abych trosku zamezila padani chlupu, a abych ho zbavila prachu ze srsti, aby si zvyknul
Pokud chcete, napište mi do SZ a já Vám sestavím jídelníček na výstavní srst.
marcelaamax
napsal(a):
Mam ho doma, tak abych trosku zamezila padani chlupu, a abych ho zbavila prachu ze srsti, aby si zvyknul
Paradoxne mu tim vubec neprospivate. Ceste jen kdyz neni srst. Jinak jen vytrete hadrem nebo rukavici. Cim vic hladkosrsteho cesete, drazdite kuzi a nicite srst.
kobylatko
napsal(a):
Pochybuji, česáním se né jen odstraní odumřelá srst, lupy... ale taky se líp prokrví pokožka...
Zalezi na druhu srsti. Ale psi srst a lidske vlasy je neco jineho. Srst psa chrani a ma sve specificke vlastnosti u ruznych plemen. Prilisne pecovani (koupani, cesani, apod.) Strukturu srsti porušuje. Samozrejme v dobe linani je nutne odstranit odumrelou srst i u hladkosrstych, ale mimo toto obdobi staci vykartacovat v pripade nutnosti. Psi nelinaji celorocne a lupy se prave vic tvori drazdenim kuze koupanim a prokrvovanim pokozky a zbavovanim prirozeneho mazu.

kobylatko
napsal(a):
Pochybuji, česáním se né jen odstraní odumřelá srst, lupy... ale taky se líp prokrví pokožka...
U hladkosrstého psa je česání či prohrabování opravdu zbytečné. Viz rady výše, na hladkosrsté psy je skvělá i jelenice. Prokrvení pokožky - to radši psa řádně pomazlit. Lupy se dělají psům při nadměrné péči, častém šamponování, línání, před háráním, při hormonálních změnách, nesprávné stravě - ale kolikrát to bývá jen z přehánění ze strany majitele. Možností je spousta. Takže nepřehánět vyčesávání, necpat štěněti x přípravků.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!