Hřeben pro krátkosrstého psa

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.12.2015 17:07
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Zdravím, prosím jaký doporučíte hřeben na vyčesávání pro krátkosrstého psa? Máme doma furminátor, ale ten je na nic u krátkosrstého :-D pak takový ten jednořadý kovový hřeben, to taky nic. A pak klasický kartáč s těma kovovýma jehličkama, ale to mi přijde taky na tu krátkou srst nic moc, a hlvně se mi zdá, že je mu to i nepříjemné ( když to zkusím na sobě tak taky nic moc :-D ). Jaký používáte Vy?

21.12.2015 17:15
tapina

XXX.XXX.211.177

Krátkosrstý nebo hladkosrstý? Na krátkou srst s podsadou jsme měli klasické hřbílko s jemnými, hustými ostny a na "prapor a kalhotky" hustý jednořadý kovový hřeben. Uhlazení gumovým kartáčem. Na hladkosrstku nám teď už zůstal jen ten gumový kartáč.

21.12.2015 17:18
anonymx

XXX.XXX.132.12

Furminator je to nejlepsi. Bere jen odumřelou srst a pes je vycesany za chvilicku. Ale nesmite mit levnou atrapu.

21.12.2015 17:22
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Jo na goldena je furminátor dobrej (máme originál), ale na tu krátkou srst se mi zdá nic moc. Je to kříženec AST.

21.12.2015 17:42
anonymx

XXX.XXX.132.12

Takze spis hladkosrsty. My s nim ceseme NO s ruznou srsti, RTW, DBR i kavaliry.

21.12.2015 18:07
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

kobylatko napsal(a):
Já na hladkouše používala gumovou rukavaci http://www.konskyobchod.cz/img/_full/obchod-import/0042/001198.jpg nebo http://www.konskyobchod.cz/img/obchod-ftp/110713/580283%202.jpg.

Jo to vypadá celkem dobře, zkusím jí, děkuji

21.12.2015 18:12
kobylatko

XXX.XXX.45.44

marcelaamax napsal(a):
Jo to vypadá celkem dobře, zkusím jí, děkuji

Není zač , ono mezi srstí koně a hladkosrstýho psa by neměl být rozdíl .

22.12.2015 00:17
Clayton

XXX.XXX.104.9

My máme gumový ovál na ruku.

22.12.2015 06:46
anonymx

XXX.XXX.131.143

Jde o to jestli potrebujete jen zbavit prachu nebo vycesat v dobe linani.

22.12.2015 14:03
Clayton

XXX.XXX.104.9

anonymx napsal(a):
Jde o to jestli potrebujete jen zbavit prachu nebo vycesat v dobe linani.

Ten ovál nejen zbavuje prachu, ale my s ním normálně vyčesáváme i v období línání.Za 20 minut vyčešu z ohaře lopatku chlupů a doma je čisto.To rukavice nám moc nefungovala.Má málo ''bodců'', strašně od sebe, zkrátka řídký kartáč.

23.12.2015 20:08
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Jinak ještě trochu mimo téma, jak odstranit lupy u psa? Vždycky po česání má lupy, jinak má srst krásnou a lesklou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.12.2015 21:56

marcelaamax napsal(a):
Jinak ještě trochu mimo téma, jak odstranit lupy u psa? Vždycky po česání má lupy, jinak má srst krásnou a lesklou.

Přejet mokrým hadříkem nebo i srst jím vytřít.

23.12.2015 22:06
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Přejet mokrým hadříkem nebo i srst jím vytřít.

To říká má dcera: páníčci krátkosrstých psů to mají dobré, když jdou na výstavu, otřou psa vlhkým hadrem a pes je připraven

23.12.2015 22:11

Fiona.Praha napsal(a):
To říká má dcera: páníčci krátkosrstých psů to mají dobré, když jdou na výstavu, otřou psa vlhkým hadrem a pes je připraven

Tohle, co říkáte Vy už jsem také párkrát viděla, ale v některých případech pes stejně smrděl jak doga.

23.12.2015 22:19
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Tohle, co říkáte Vy už jsem také párkrát viděla, ale v některých případech pes stejně smrděl jak doga.

Nemůžu posoudit - mám pesy, o kterých moje ségra říká, že jsou to pucvolové smajlík a kamarádka amrdolové smajlík

23.12.2015 22:24

Fiona.Praha napsal(a):
Nemůžu posoudit - mám pesy, o kterých moje ségra říká, že jsou to pucvolové smajlík a kamarádka amrdolové smajlík

Tím jsem chtěla říct, že oni majitelé si chtěli ušetřit čas a psa jen přetřeli hadříkem, že si tím vlastně vůbec nepomohli, jelikož pes vypadal jako čistý, ale smrděl hrozně.

24.12.2015 09:41
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

A nemate typ jak se jich spis zbavit trvale? Z jakeho duvodu se delaji?

24.12.2015 09:49

marcelaamax napsal(a):
A nemate typ jak se jich spis zbavit trvale? Z jakeho duvodu se delaji?

Asi strava neobsahuje všechno, co tělo potřebuje. Někdy to bývá častým koupáním.

24.12.2015 10:19
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Asi strava neobsahuje všechno, co tělo potřebuje. Někdy to bývá častým koupáním.

Ale je mi divny, ze jinak ma fakt nadherne lesklou srst. doma pro druhehdruhehoa lneny olej, tak zkusim davat. Jinak samponem ho nevubec skoro vubec, beru ho jen vodou.

24.12.2015 11:16
anonymx

XXX.XXX.137.17

Po kazdem cesani nebo jenom po "velkem" vylinani? Jestli he to jenom pri vymene srsti tak je to normalni. Lneny olej je super a po vycesani vytrit hadrem nebo olej na srst ve spray. Nevim jakou ma srst, eventualne i kondicioner.

24.12.2015 11:27
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

anonymx napsal(a):
Po kazdem cesani nebo jenom po "velkem" vylinani? Jestli he to jenom pri vymene srsti tak je to normalni. Lneny olej je super a po vycesani vytrit hadrem nebo olej na srst ve spray. Nevim jakou ma srst, eventualne i kondicioner.

Po kazdem cesani, je to 5ti mesicni stene, ale jak rikam, jinak ma krasnou lesklou srst..skusim ten olej;-).

24.12.2015 11:28

marcelaamax napsal(a):
Ale je mi divny, ze jinak ma fakt nadherne lesklou srst. doma pro druhehdruhehoa lneny olej, tak zkusim davat. Jinak samponem ho nevubec skoro vubec, beru ho jen vodou.

Oleje střídejte, jak živočišné, tak rostlinné.

24.12.2015 11:33
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Oleje střídejte, jak živočišné, tak rostlinné.

Diky, skusim tosmajlík jinak teda asi tak dvakrat davamk vejdavamce...pridam foto, pro predstavu jakou ma srst.

24.12.2015 11:37
darwi

XXX.XXX.57.149

Gumová rukavice dobrá, ale pilka na železo je nejlepší S ní jsem vyčesala mnohem více :) Stačí omotat kus jako rukověť a česat, česat, česat. (mám SBT-stejná srst).

24.12.2015 11:38

marcelaamax napsal(a):
Diky, skusim tosmajlík jinak teda asi tak dvakrat davamk vejdavamce...pridam foto, pro predstavu jakou ma srst.

Plus biotin, methionin a lysin smajlík A z olejů je kromě již zmiňovaného lněného na srst super dýňový a slunečnicový, ovšem kvalitní zastudena lisované.

24.12.2015 11:51

Plus biotin, methionin a lysin smajlík A z olejů je kromě již zmiňovaného lněného na srst super dýňový a slunečnicový, ovšem kvalitní zastudena lisované.

Plus jsem zapomněla, vařená kuřecí jatýrka 2x týdně a bude mít srst jak z alabastru

24.12.2015 11:51
anonymx

XXX.XXX.137.17

A proc tohohle psa cesete?

24.12.2015 11:54
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

anonymx napsal(a):
A proc tohohle psa cesete?

Mam ho doma, tak abych trosku zamezila padani chlupu, a abych ho zbavila prachu ze srsti, aby si zvyknul

24.12.2015 11:55
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Plus jsem zapomněla, vařená kuřecí jatýrka 2x týdně a bude mít srst jak z alabastru

Diky za radysmajlík no z jater mu delam pamlsky, tech ma az az:-D.

24.12.2015 11:56

marcelaamax napsal(a):
Mam ho doma, tak abych trosku zamezila padani chlupu, a abych ho zbavila prachu ze srsti, aby si zvyknul

Pokud chcete, napište mi do SZ a já Vám sestavím jídelníček na výstavní srst.

24.12.2015 14:07
anonymx

XXX.XXX.137.17

marcelaamax napsal(a):

Paradoxne mu tim vubec neprospivate. Ceste jen kdyz neni srst. Jinak jen vytrete hadrem nebo rukavici. Cim vic hladkosrsteho cesete, drazdite kuzi a nicite srst.

24.12.2015 14:49
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

anonymx napsal(a):
Paradoxne mu tim vubec neprospivate. Ceste jen kdyz neni srst. Jinak jen vytrete hadrem nebo rukavici. Cim vic hladkosrsteho cesete, drazdite kuzi a nicite srst.

Aha, tak to jsem vubec netusila.

24.12.2015 22:17
Clayton

XXX.XXX.225.231

anonymx napsal(a):

Masážním zcela gumovým hřbílkem?

25.12.2015 13:41
kobylatko

XXX.XXX.45.44

anonymx napsal(a):

Pochybuji, česáním se né jen odstraní odumřelá srst, lupy... ale taky se líp prokrví pokožka...

25.12.2015 13:41
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Marcelaamax: a co zkusit třeba i Roboran H :) ?

25.12.2015 19:29
anonymx

XXX.XXX.137.17

kobylatko napsal(a):
Pochybuji, česáním se né jen odstraní odumřelá srst, lupy... ale taky se líp prokrví pokožka...

Zalezi na druhu srsti. Ale psi srst a lidske vlasy je neco jineho. Srst psa chrani a ma sve specificke vlastnosti u ruznych plemen. Prilisne pecovani (koupani, cesani, apod.) Strukturu srsti porušuje. Samozrejme v dobe linani je nutne odstranit odumrelou srst i u hladkosrstych, ale mimo toto obdobi staci vykartacovat v pripade nutnosti. Psi nelinaji celorocne a lupy se prave vic tvori drazdenim kuze koupanim a prokrvovanim pokozky a zbavovanim prirozeneho mazu.

25.12.2015 19:37

kobylatko napsal(a):

U hladkosrstého psa je česání či prohrabování opravdu zbytečné. Viz rady výše, na hladkosrsté psy je skvělá i jelenice. Prokrvení pokožky - to radši psa řádně pomazlit. Lupy se dělají psům při nadměrné péči, častém šamponování, línání, před háráním, při hormonálních změnách, nesprávné stravě - ale kolikrát to bývá jen z přehánění ze strany majitele. Možností je spousta. Takže nepřehánět vyčesávání, necpat štěněti x přípravků.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík