Honza0780

XXX.XXX.143.76
Zdravím a obracím se na Vas s dotazem. Budeme si pořizovat stene německého boxera, přečetl jsem si uz dost článku ale zajímali by me vase rady či zkusenosti.
1) pojedeme pro nej autem, a na ceste budem minimalne hodku a pul, nejaky tipy aby nebyla cesta stresujici? Co vse pro nej vzit do auta?
2) jakmile ho přivezemw domu, nejake rady aby se cítil lépe? Ceka ho ovšem asi mezi prvními seznámeni s 5 letym kocourem.
Moc dekuji za vase odpovědi.
Do auta si vzít deku, plus nějaké ubrousky a starší ručník na utření, protože štěněti může být špatně nemusí snášet cestování.potom nějakou hračku, já jsem vzala i uzené ucho a štěně se zabavilo, ale to bylo už zvyklé jezdit autem. jinak mít samozřejmě vodítko, obojek popř. postroj. A doma se mu hodně věnovat a s tím kocourem opatrně, aby ho štěně nezačalo moc otravovat a kocour se po něm neohnal a neškrábl ho do oka.No ze záčátku je musíte hlídat oba.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Doma nechte štěňátko všechno v klidu očmuchat a prohlédnout, hned se na něj nevrhejte. Samozřejmě pod dohledem, nemyslím nechat tahat kocoura za ocas apod. :)
Od chovatele byste měli dostat výbavičku vč. pelíšku, který se aspoň chvíli nechává venku a jsou na něm pachy sourozenců a mámy. Něco z toho mějte určitě s ním v autě, ať se cítí líp.
jolyha

XXX.XXX.229.100
napsal(a):
Doma nechte štěňátko všechno v klidu očmuchat a prohlédnout, hned se na něj nevrhejte. Samozřejmě pod dohledem, nemyslím nechat tahat kocoura za ocas apod. :)
Od chovatele byste měli dostat výbavičku vč. pelíšku, který se aspoň chvíli nechává venku a jsou na něm pachy sourozenců a mámy. Něco z toho mějte určitě s ním v autě, ať se cítí líp.
Mohu se zeptat proč by od chovatele měli dostat výbavičku včetně pelíšku? Nová móda? Za svůj život už jsem měla doma nějakých 16 psů s PP a pelíšek s sebou dostal jen jeden z nich. Ale je fakt, že vzhledem k ceně štěňátka asi chovatelce přišlo hloupé aby ho do světa vyslala bez výbavy Já si ovšem nikdy nepořizovala štěně kvůli pelíšku, takže mi to přišlo spíše navíc. Sama ke štěňatům pelíšek nedávám, dostanou s sebou svého oblíbeného oslintaného plyšáka, ale pelech ne. Nevím jakou má nový majitel představu, stejně tak vím, co dokáže živé štěně třebas s takovým molitanovým pelechem během 15ti minut samoty udělat. Nevím zda by byl nový majitel nadšen z úklidu "výbuchu sopky".
Dobře socializované štěně nemá s přechodem do nového bydliště problém. Předpokládám, že si nekupujete kotcové štěně, co vidělo lidi 2x denně. Před cestou byste ho měli pořádně utahat, ještě u chovatele a chovatele opustit v době, kdy už je štěně tzv. vláčné - to je před usnutím. Vybavit se dekou, starými ručníky, obojkem, vodítkem. Za 1,5 hodiny není většinou třeba štěněti stavět. Právě proto by mělo být před cestou unavené, aby spíše spalo. Doma ho postavte na trávník, aby se vyvenčilo, než ho vezmete do bytu. V bytě mu dejte misku s vodou a nechte ho prozkoumat byt a pak ho teprve nakrmte. Na kočku pozor, jsou kočky, které jsou zvědavé a za chvíli zkoumají novou hračku a jsou kočky které okamžitě zaútočí a můžou udělat vzteky z nového přírůstku-vetřelce kůlničku na dříví i z bytu. Nebo může i týden někde trucovat na skříni. Štěně by nemělo kočku otravovat.
My jsme cestovali tři hodiny, štěndo bylo v přepravce v kufru(SUV) Utahali jsme ho už u chovatelky, cestou jsme stavili jednou na čůrání(delší přestávka s malou procházečkou, pitím a svačinkou) Od chovatelky dostal nějaké dobrůtky, ale důležitý byl dětský ručníček, co měli štěnda v pelechu a s tím spával dlouho v boudičce, přetahovali jsme se o něj a pak už on s novým bráškou...

jolyha
napsal(a):
Mohu se zeptat proč by od chovatele měli dostat výbavičku včetně pelíšku? Nová móda? Za svůj život už jsem měla doma nějakých 16 psů s PP a pelíšek s sebou dostal jen jeden z nich. Ale je fakt, že vzhledem k ceně štěňátka asi chovatelce přišlo hloupé aby ho do světa vyslala bez výbavy Já si ovšem nikdy nepořizovala štěně kvůli pelíšku, takže mi to přišlo spíše navíc. Sama ke štěňatům pelíšek nedávám, dostanou s sebou svého oblíbeného oslintaného plyšáka, ale pelech ne. Nevím jakou má nový majitel představu, stejně tak vím, co dokáže živé štěně třebas s takovým molitanovým pelechem během 15ti minut samoty udělat. Nevím zda by byl nový majitel nadšen z úklidu "výbuchu sopky".
Měli v tom smyslu, že štěněcí balíčky mrňata většinou dostávají, a v kontextu s tím, že pelíšky apod. se nechávají venku, aby pochytily pachy domova, tj. je dobré je mít s sebou v autě se štěnětem. Nepaušalizovala jsem to.
Jinak většina balíčků vč. pelechů jsou pro chovatele zdarma - jako promo v rámci chovatelského programu. My měli balíček v prodejní hodnotě téměř 1000 Kč, to by šla chudák chovatelka pomalu do mínusu, kdyby to měla platit, zvlášť když jela na krytí mimo ČR.
napsal(a):
Měli v tom smyslu, že štěněcí balíčky mrňata většinou dostávají, a v kontextu s tím, že pelíšky apod. se nechávají venku, aby pochytily pachy domova, tj. je dobré je mít s sebou v autě se štěnětem. Nepaušalizovala jsem to.
Jinak většina balíčků vč. pelechů jsou pro chovatele zdarma - jako promo v rámci chovatelského programu. My měli balíček v prodejní hodnotě téměř 1000 Kč, to by šla chudák chovatelka pomalu do mínusu, kdyby to měla platit, zvlášť když jela na krytí mimo ČR.
Od koho jsou balíčky pro chovatele zdarma jako promo v rámci chovatelského programu?
My dostali pro štěňata balíčky od firmy, od které už cca 3 roky pravidelně bereme granule a ještě prověřovali, jestli existuje CHS a poté chtěli "důkaz", že se štěňata opravdu narodila a kolik jich je. Nakonec jsme pro jistotu vyfotili štěnda s novými páníčky a balíčkem . V balíčku byly štěněčí granule 300g, konzervy, hřeben, pytlík mňamek a hračka. Potěšilo mne, že jsme dostali holčičí a klučičí balíčky (barvy hraček) podle počtu jednotlivých pohlaví.
Balíčky jsme neplatili, ale kdybychom tam neodebírali a kupovali třeba v kamenném krámě jejich granule nebo krmili jinýma granulema, nic bychom nedostali.

Fiona.Praha
napsal(a):
Od koho jsou balíčky pro chovatele zdarma jako promo v rámci chovatelského programu?
My dostali pro štěňata balíčky od firmy, od které už cca 3 roky pravidelně bereme granule a ještě prověřovali, jestli existuje CHS a poté chtěli "důkaz", že se štěňata opravdu narodila a kolik jich je. Nakonec jsme pro jistotu vyfotili štěnda s novými páníčky a balíčkem . V balíčku byly štěněčí granule 300g, konzervy, hřeben, pytlík mňamek a hračka. Potěšilo mne, že jsme dostali holčičí a klučičí balíčky (barvy hraček) podle počtu jednotlivých pohlaví.
Balíčky jsme neplatili, ale kdybychom tam neodebírali a kupovali třeba v kamenném krámě jejich granule nebo krmili jinýma granulema, nic bychom nedostali.
To je ono, promo balíčky pro nové majitele, v rámci PP chovatelského programu, kdy jako chovka od nich berete granule. A co vím, tak pečlivě prověřují všichni. Berou v potaz i frekvenci objednávek, aby s granulemi od nich nikdo nekšeftoval, když jsou za nižší cenu.
My jsme měli od JK - pelíšek, konzerva,2,5 kg granule, obojek, vodítko, dobroty, hračky... V podstatě bych nemusela mít doma vůbec nic. Ale měla jsem toho mraky, na štěně jsem se těšila přes rok a čekání si krátila nakupováním.