Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Honza0780

25.12.2015 18:58
Honza0780

XXX.XXX.142.250

Ahoj samozřejmě vim ze se boxer i maltezacek jak velikosti, vahove, či povahou liší. Je mi to jasne ale zajímalo by vas nazor který z nich by jste si vybrali zda maltezak či boxer ?

25.12.2015 19:00
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Honza0780 napsal(a):
Ahoj samozřejmě vim ze se boxer i maltezacek jak velikosti, vahove, či povahou liší. Je mi to jasne ale zajímalo by vas nazor který z nich by jste si vybrali zda maltezak či boxer ?

Tady se asi nekdo nudi, ze...

25.12.2015 19:03
wejka

XXX.XXX.57.129

Mě to přijde jako nebe a dudy, tudiž vcelku NESROVNATELNE..ale za me boxer myslim, ze jak do rodiny k dětem i jako pes hlidač je to uzasny pes, jak svou krasou tak i povahove :).

25.12.2015 19:05
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Boxeři patri bohuzel mezi dost nemlcna plemena

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.12.2015 08:40

Je to sice taková sranda otázka, volit z takto rozdílných plemen, ale budiž, jsou Vánoce... Za mě boxer. I když se mi dnešní boxer nelíbí zdaleka tak, jako boxer před třiceti lety, pořád se mi líbí mnohem víc, než maltézák. Kdybych chtěla malého psa, volím jiné plemeno. Ale kdyby fakt došlo z nějakého důvodu na maltézáka, tak jedině s PP a udržovala bych srst aby vypadal jak má vypadat. Nelíbí se mi rúzně - někdy přímo otřesně - opižlaní dlouhosrstí psi. To si říkám, proč si je majitelé pořizovali, když se jim nechce starat o srst, proč si nepořídili nějaké hladkosrsté plemeno...

26.12.2015 09:07
aj

XXX.XXX.50.88

To balu: jelikož vlastním podobné opižlané plemeno, tak mám pro to celkem pochopení
Nejde totiž ani tak o starání se o úpravu psa, ale o pořádek v bytě. Po opižlaném maltézákovi bude vždy méně chlupů v baráku než po jakémkoliv krátkosrstém plemeni.

26.12.2015 09:13
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je to sice taková sranda otázka, volit z takto rozdílných plemen, ale budiž, jsou Vánoce... Za mě boxer. I když se mi dnešní boxer nelíbí zdaleka tak, jako boxer před třiceti lety, pořád se mi líbí mnohem víc, než maltézák. Kdybych chtěla malého psa, volím jiné plemeno. Ale kdyby fakt došlo z nějakého důvodu na maltézáka, tak jedině s PP a udržovala bych srst aby vypadal jak má vypadat. Nelíbí se mi rúzně - někdy přímo otřesně - opižlaní dlouhosrstí psi. To si říkám, proč si je majitelé pořizovali, když se jim nechce starat o srst, proč si nepořídili nějaké hladkosrsté plemeno...

Majitelé si pořídí dlouhosrsté plemeno právě kvůli srsti. York nelíná, boloň nelíná, pudl nelíná,... a daň za to je taková, že se musí pes upravovat.
Taky dle mých známých, když nechodí na výstavy, proč by měli psa, který tahá chlupy po zemi? Např. york nebo shit-zu. Mají doma psa, který se jim líbí, ale chtějí, aby s nimi taky chodil třeba do lesa nebo sportoval a to s dlouhýma chlupama jde dost špatně.

26.12.2015 11:50

Proti gustu...že jo. Ale pokud se mi líbí nějaké plemeno až tak, že si ho pořídím, tak se mi líbí povahově i vzhledově. A stejně jak nebudu "prznit" povahu, tak ani vzhled. Protože pokud psa ostříhám, tak už nevypadá jako typický jedinec, tedy ten pes, co se mi líbí... Ale tak to mám já a nikomu svůj názor nenutím. Chápu argumenty pro snadnější úklid domácnosti i údržbu psa v ostříhaném stavu, ale pak ten pes už nevypadá jako to chtěné plemeno...

26.12.2015 11:57
aj

XXX.XXX.50.88

Proti gustu...že jo. Ale pokud se mi líbí nějaké plemeno až tak, že si ho pořídím, tak se mi líbí povahově i vzhledově. A stejně jak nebudu "prznit" povahu, tak ani vzhled. Protože pokud psa ostříhám, tak už nevypadá jako typický jedinec, tedy ten pes, co se mi líbí... Ale tak to mám já a nikomu svůj názor nenutím. Chápu argumenty pro snadnější úklid domácnosti i údržbu psa v ostříhaném stavu, ale pak ten pes už nevypadá jako to chtěné plemeno...

No jo, ale třeba spoustě lidí se např. york líbí právě v té ostříhané podobě, v té standardní, dlouhosrsté se jim nelíbí.

26.12.2015 11:59

Vždyť píšu - proti gustu...

26.12.2015 12:03
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

A co si mám tedy pořídit, když se mi líbí sídlištní york, oholený s kulatou hlavičkou? Nebo pudlík ostříhaný na knírače?

26.12.2015 12:08
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Krom toho si tedy nemyslím, že zagumičkovaný shit-zu a pudl nebo zabalíčkovaný york je to pravé ořechové, co vyhovuje psovi. V přírodě by asi pes s takovou srstí dlouho nepřežil. V útulcích se občas objeví tulák společenského plemene a všichni vypadají ukrutně i po pár dnech.
Takových upravených výstavních psů je mi v podstatě líto, nemůže se chovat jako pes, resp. páníčci ho nenechají chovat se jako pes, je upravený, učesaný, umytý, zabalíčkovaný nebo zagumičkovaný a nedej bože, aby se snad proběhl a nebo se v něčem vyválel.

26.12.2015 12:10

Fiono, pořiďte si co chcete, třeba dinosaura. To, co uvádíte, to přece nejsou plemena, respektive ten sídlištní york. Nebo v Praze už jo? Pudl s PP ostříhaný na knírače? Proč? Proč ne na některý ze střihů uvedených ve standardu? Jsou líbivé a určené právě pro typickou pudlí srst.

26.12.2015 12:17

Fiono, vy byste v přírodě třeba taky nepřežila... Psi už dlouho žijí s člověkem, a tedy se od života v přírodě poněkud vzdálili. Nechce se mi s vámi polemizovat o extrémech. Každá máme na nestandardní úpravu srsti svůj názor a já vám ten svůj nenutím. Pokud se vám různě okudlaní psi líbí, je to vaše věc a je mi to jedno. Já si s dovolením ponechám svůj názor.

26.12.2015 12:25
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Fiono, pořiďte si co chcete, třeba dinosaura. To, co uvádíte, to přece nejsou plemena, respektive ten sídlištní york. Nebo v Praze už jo? Pudl s PP ostříhaný na knírače? Proč? Proč ne na některý ze střihů uvedených ve standardu? Jsou líbivé a určené právě pro typickou pudlí srst.

Dík za povolení, pořídím si opravdu, co budu chtít.
Proč pudl s PP ostříhaný na knírače? Protože se to majiteli líbí? Protože chce pudlíka kvůli srsti a povaze a líbí se mu takový sestřih? Proč by měl být ostříhán podle standardu? Z jakého důvodu? Že je s PP? No a?
York s PP v praktickém střihu, bydlící na sídlišti, už není york? Proč? Protože to tvrdíte?
Chápete, že si každý může svého psa upravovat tak, jak jemu se líbí nebo mu to vyhovuje? Bez ohledu na Váš názor?

26.12.2015 12:32

Fiona.Praha napsal(a):
Dík za povolení, pořídím si opravdu, co budu chtít.
Proč pudl s PP ostříhaný na knírače? Protože se to majiteli líbí? Protože chce pudlíka kvůli srsti a povaze a líbí se mu takový sestřih? Proč by měl být ostříhán podle standardu? Z jakého důvodu? Že je s PP? No a?
York s PP v praktickém střihu, bydlící na sídlišti, už není york? Proč? Protože to tvrdíte?
Chápete, že si každý může svého psa upravovat tak, jak jemu se líbí nebo mu to vyhovuje? Bez ohledu na Váš názor?

Vy asi nerozumíte psanému textu, Fiono. Asi jste ve svém rozhořčení přehlédla, že nikomu nic nenutím. Mně se líbí psi ve standardních úpravách, nelíbí se mi v těch nestandardních, nelíbí se mi různě okudlaní. To je vše. Moji psi vypadali vždy typicky, protože jsem jim dopřála standardní úpravu srsti i za cenu, že jsem s údržbou jejich srsti měla mnohem větší práci, než kdybych je nechala např. sjet celé strojkem. Svůj názor ale nikomu nenutím, tak klid.

26.12.2015 12:41
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Vy asi nerozumíte psanému textu, Fiono. Asi jste ve svém rozhořčení přehlédla, že nikomu nic nenutím. Mně se líbí psi ve standardních úpravách, nelíbí se mi v těch nestandardních, nelíbí se mi různě okudlaní. To je vše. Moji psi vypadali vždy typicky, protože jsem jim dopřála standardní úpravu srsti i za cenu, že jsem s údržbou jejich srsti měla mnohem větší práci, než kdybych je nechala např. sjet celé strojkem. Svůj názor ale nikomu nenutím, tak klid.

Nejsem rozhořčená a textu rozumím a tak laskavě zkroťte své vášně, děkuji.
Víc k tomu asi nemám co dodat.

26.12.2015 12:56

Fiona.Praha napsal(a):

26.12.2015 16:36
L(phi)

XXX.XXX.66.47

Ja napriklad vyberam plemeno cisto podla povahy a velkosti (tzn ked sa mi sice paci VK ale z roznych dovodov nemozem velkeho psa, tak hladam povahovo podobneho stredneho). A ked mi z tychto kriterii vypadne pudel, ktoreho ale nemam chut upravovat stale do vystavneho strihu a nacechravat a janeviemco sa s nimi robi, tak ho proste ostriham tak ako sa mi paci, a budem mat doma presne to plemeno ktore som chcela... A zvysku sidliska mozu kludne vypadnut oci ked na neho pozeraju, hlavne ze budeme spokojni ja aj pes.

26.12.2015 18:34
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

L(phi) napsal(a):
Ja napriklad vyberam plemeno cisto podla povahy a velkosti (tzn ked sa mi sice paci VK ale z roznych dovodov nemozem velkeho psa, tak hladam povahovo podobneho stredneho). A ked mi z tychto kriterii vypadne pudel, ktoreho ale nemam chut upravovat stale do vystavneho strihu a nacechravat a janeviemco sa s nimi robi, tak ho proste ostriham tak ako sa mi paci, a budem mat doma presne to plemeno ktore som chcela... A zvysku sidliska mozu kludne vypadnut oci ked na neho pozeraju, hlavne ze budeme spokojni ja aj pes.

Díky, mám to stejně .

26.12.2015 19:18
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Fiona.Praha napsal(a):

No yorka dělá prostě ta srst, tady jich běhá x, všichni ostříhaní, vypadá to jak pouliční směs . Pokud mě vadí dl srst tak si koupim jiného psa. My máme fenku yorka v srsti, úprava mě denně zabere 5 minut. Kdyby jim ty lidi nechali alespon delší srst na hlavě a ne to opižlat na pár milimetrů . Je strašně moc ras psů takže pokud nechci starost o srst tak si vyberu plemeno nenáročné na úpravu. Naši každý venku obdivuje ale když vidim jak vypadá po koupání tak když bych jí ostříhala ta je jak přerostlé morče . Srst má hodně kvalitní takže stříhat fakt nechci, jediné co jí upravuju jsou uši ale to se dělat má běžně. Manžel napřed že když jorka že jí budeme stříhat a ted říká že by vypadala jako blbec . Měla jsme s péče o srst strach ale chovatelka že to zase tak složité neni pokud neplánuji výstavy a fakt se to dá, stačí kvalitní hřeben a kosmetika

26.12.2015 19:47
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Markéta80 napsal(a):
No yorka dělá prostě ta srst, tady jich běhá x, všichni ostříhaní, vypadá to jak pouliční směs . Pokud mě vadí dl srst tak si koupim jiného psa. My máme fenku yorka v srsti, úprava mě denně zabere 5 minut. Kdyby jim ty lidi nechali alespon delší srst na hlavě a ne to opižlat na pár milimetrů . Je strašně moc ras psů takže pokud nechci starost o srst tak si vyberu plemeno nenáročné na úpravu. Naši každý venku obdivuje ale když vidim jak vypadá po koupání tak když bych jí ostříhala ta je jak přerostlé morče . Srst má hodně kvalitní takže stříhat fakt nechci, jediné co jí upravuju jsou uši ale to se dělat má běžně. Manžel napřed že když jorka že jí budeme stříhat a ted říká že by vypadala jako blbec . Měla jsme s péče o srst strach ale chovatelka že to zase tak složité neni pokud neplánuji výstavy a fakt se to dá, stačí kvalitní hřeben a kosmetika

Je to věc názoru - nevidím důvod, proč by měl být york opižlán. To jako nejde ostříhat hezky? Musí být opižlán?
Výstavní york musí podle mne vypadat jako učesaný mop bez násady, před výstavou a po výstavě je zabalíčkovaný. Netuším, jak takový pes vypadá doma nebo při venčení, protože takoví psi se na chodnících v městech rozhodně nepotkávají. Mně se líbí sportovně a prakticky ostříhaný york, který může do lesa, do trávy, do louže, na cvičák, prostě kamkoli.
Viděla jsem pár shit-zu s neostříhanou srstí, tahající ji za sebou při běžném venčení. Fuj, nechtěla bych je doma ani náhodou, přinesli si z vycházky v chlupech soustu věcí

26.12.2015 20:15
sufle

XXX.XXX.176.84

Chápu, jak to Balu myslí, je to opravdu věc vkusu a názoru.
Já jsem si nyní vybírala psa hlavně podle povahy a temperamentu. Moc jsem vždy toužila po VK, ale myslím, že bych mu teď asi nedala co potřebuje a tak padla volba na čerta. Ačkoliv se mi ve výstavní úpravě moc nelíbí a proto střiháme, jsem z ní naprosto nadšená. Ta hlava s 20ti centimetrovým fousem a ofinou se mi prostě nelíbí, tak ji střiháme více na knírače.

Ještě k zadavateli: Neteř má neplánovaně maltézačku a lepšího mini psíka neznám. Je to ale hodně o přístupu k nim. Fenečka je absolutně bezproblémová, neštěká, výborně poslouchá, je náruživý aportér a miluje lidi a psy a na cvičáku se naprosto sebevědomě pohybuje ve smečce různých psů. Ovšem vyrůstá mezi velkými psy a s koňmi, nenosí se, psí tašku ani plínku nikdy neviděla. A to je, myslím, hrozně důležité - chovat se k nim, jako ke psům.
A tedy také samozřejmě střiháme, chodíme s oběma fenama k výborné profi střihačce, není to sice nejlevnější, ale fenky jsou nádherné.

26.12.2015 20:25
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

sufle napsal(a):
Chápu, jak to Balu myslí, je to opravdu věc vkusu a názoru.
Já jsem si nyní vybírala psa hlavně podle povahy a temperamentu. Moc jsem vždy toužila po VK, ale myslím, že bych mu teď asi nedala co potřebuje a tak padla volba na čerta. Ačkoliv se mi ve výstavní úpravě moc nelíbí a proto střiháme, jsem z ní naprosto nadšená. Ta hlava s 20ti centimetrovým fousem a ofinou se mi prostě nelíbí, tak ji střiháme více na knírače.

Ještě k zadavateli: Neteř má neplánovaně maltézačku a lepšího mini psíka neznám. Je to ale hodně o přístupu k nim. Fenečka je absolutně bezproblémová, neštěká, výborně poslouchá, je náruživý aportér a miluje lidi a psy a na cvičáku se naprosto sebevědomě pohybuje ve smečce různých psů. Ovšem vyrůstá mezi velkými psy a s koňmi, nenosí se, psí tašku ani plínku nikdy neviděla. A to je, myslím, hrozně důležité - chovat se k nim, jako ke psům.
A tedy také samozřejmě střiháme, chodíme s oběma fenama k výborné profi střihačce, není to sice nejlevnější, ale fenky jsou nádherné.

Chtěla jsem VK (velký knírač?) a volba padla na čerta (?).
Co za rasu je čert?

Souhlasím s tím, že k malému psovi (byť opižlanému nebo okudlanému zcela mimo standard) je nutné se chovat jako k psovi a pak je z něj prima parťák.

26.12.2015 20:38
sufle

XXX.XXX.176.84

Fiona.Praha napsal(a):
Chtěla jsem VK (velký knírač?) a volba padla na čerta (?).
Co za rasu je čert?

Souhlasím s tím, že k malému psovi (byť opižlanému nebo okudlanému zcela mimo standard) je nutné se chovat jako k psovi a pak je z něj prima parťák.

Pardon, je to černý ruský teriér.

26.12.2015 20:39

Čert je černý ruský teriér, správně dle standardu ruský černý teriér.

26.12.2015 20:42
Clayton

XXX.XXX.104.9

Markéta80 napsal(a):

Mohla byste sem dát fotku, jak vypadá takový pes v ''běžném životě'', ne 10 minut před výstavou?Vážně mě to zajímá, nerýpu.

26.12.2015 20:43
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

sufle napsal(a):
Pardon, je to černý ruský teriér.

Acháááááááááááá, o něm jsem nikdy neslyšela

26.12.2015 22:33
aj

XXX.XXX.50.88

To Marketa:
... Je strašně moc ras psů takže pokud nechci starost o srst tak si vyberu plemeno nenáročné na úpravu...

Jde i o to, že hodně lidí chce psy s nelínající srstí a i jsou přirozeně dlouhosrstí. Alespoň já nevím o žádném krátkosrstém plemenu, které by nelínalo.
Jinak si myslím, že jedno, zda někdo stříhá nebo ne. Nic to nevypovídá ani o majiteli ani o psovi, jde skutečně jen o osobní preference.

26.12.2015 22:38
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Zadavatelka: záleží také trochu na tom, jestli je to pes k domu, či pes do bytu. V sousedství mají boxera a mám ho ráda, ale sama bych ho nechtěla, nemám ráda psy, z kterých lítají slince na všechny strany. Takže já bych si pořídila maltézáka, který by byl podle mého naturelu spíše sportovec(ne cukrová osponkovaná panenka) a hlavně: normálně vychovaný jako každý jiný pes!

27.12.2015 06:06
Grandina

XXX.XXX.130.27

Clayton napsal(a):
Mohla byste sem dát fotku, jak vypadá takový pes v ''běžném životě'', ne 10 minut před výstavou?Vážně mě to zajímá, nerýpu.

Ehm...čínský naháč...ale teda už po výstavách ostříhaná...ale takhle vypadala běžně i v dlouhých chlupech :D Proto jsem ji tehdy ostříhala, protože to bylo příšerné :D Ale brávala jsem ji sebou ke koním...takový ten udržovaný jen, procházkový" pes nebude taková tragédie :D.

27.12.2015 07:43
alboni

XXX.XXX.85.196

Také mám labutěnku s PP. Vybírala jsem ji přepečlivě ze všech možných hledisek - nelínavý pes, skladný, ne extra uštěkaný, akční, ale ne přehnaně (dosud jsme měla jen ovčáky s velkou potřebou pohybu a zaměstnání, ale změnily se mi podmínky), se souměrnou stavbou těla (mně se moc nelíbí společenská plemena, která mají dlouhé tělo a krátké nohy + krátký čumes), přítulný a mazlivý (maminka je v důchodu a měl měl být hlavně její celodenní společník), s tolerancí ke kočkám a dalším domácím zvířatům atd. No a z toho všeho mi nakonec vyšel číňan. Takže ideálně bych chtěla čínského chocholatého s krátkou srstí, což ale neexistuje. Tudíž z výběru mezi naháčem a labutí mi vyšla labuť. Původní chovatelé věděli, že na výstavy moc nejsem a nic nenamítali - věděli, že pes se bude mít hlavně dobře. Takže pes je prakticky a hezky sestříhán, což mu sluší, no a při procházkách v lesích a na zahradě na chatě se dá lépe udržovat (není to pes jen na procházku kolem sídliště, bývá často v přírodě).
Jinak k původnímu dotazu - já jsem také pro boxera (otázka vkusu), ale je pravda, že jich je v poslední době nějak moc nemocných (informace od mé známé majitelky boxera, která se zná s jinými majiteli). Měli jsme kdysi boxe starého typu (v 80. letech), byl skvělý - inteligentní, pracovitý, chytrý, rád se učil, akční a miloval děti.

27.12.2015 08:38
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

alboni napsal(a):
Také mám labutěnku s PP. Vybírala jsem ji přepečlivě ze všech možných hledisek - nelínavý pes, skladný, ne extra uštěkaný, akční, ale ne přehnaně (dosud jsme měla jen ovčáky s velkou potřebou pohybu a zaměstnání, ale změnily se mi podmínky), se souměrnou stavbou těla (mně se moc nelíbí společenská plemena, která mají dlouhé tělo a krátké nohy + krátký čumes), přítulný a mazlivý (maminka je v důchodu a měl měl být hlavně její celodenní společník), s tolerancí ke kočkám a dalším domácím zvířatům atd. No a z toho všeho mi nakonec vyšel číňan. Takže ideálně bych chtěla čínského chocholatého s krátkou srstí, což ale neexistuje. Tudíž z výběru mezi naháčem a labutí mi vyšla labuť. Původní chovatelé věděli, že na výstavy moc nejsem a nic nenamítali - věděli, že pes se bude mít hlavně dobře. Takže pes je prakticky a hezky sestříhán, což mu sluší, no a při procházkách v lesích a na zahradě na chatě se dá lépe udržovat (není to pes jen na procházku kolem sídliště, bývá často v přírodě).
Jinak k původnímu dotazu - já jsem také pro boxera (otázka vkusu), ale je pravda, že jich je v poslední době nějak moc nemocných (informace od mé známé majitelky boxera, která se zná s jinými majiteli). Měli jsme kdysi boxe starého typu (v 80. letech), byl skvělý - inteligentní, pracovitý, chytrý, rád se učil, akční a miloval děti.

My kdysi pro mámu důchodkyni objevili pudlíka, možná jsme tenkrát ani o číňanovi nevěděli. Taky nosil praktický střih, aby se srst lépe udržovala a mohl lítat nejenom po Praze na sídlišti, ale i na chalupě v lese. Dnes už máma psa nechce, ale kdyby chtěla, mám připravenou jako adepta právě labutěnku

Přidejte reakci

Přidat smajlík