Náhubek - jaký vybrat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.12.2015 18:59
DExi

XXX.XXX.1.37

Dobrý den,
jaký náhubek pro 7m BOC? Chceme vyrazit někam vlakem, tak potřebuji sehnat nějaký kvalitní a pro psa pohodlný náhubek. ideální by byl asi kovový, co? Chci se spise jen ujistit. A potom názor na tohle?:

¨http://www.spokojenypes.cz/nahubky-ohlavky/nahubek-baskerville-ultra-vel.-2-the-company-of-animals-vyprodej?id=79784

U nás v obchodech nemáme moc možnost si náhubek vyzkoušet, takže to asi risknu přes internet.
Děkuju

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.12.2015 19:56

Kupte náhubek kovový, dost prostorný a dost hluboký, tak, aby si v něm pes mohl zívnout, to znamená pořádně otevřít tlamu. To náhubek z odkazu nesplńuje. Je těsný, pes se sice napije, vezme pamlsek, ale neotevře pořádně tlamu.
V každém obchodě vás nechají náhubek psovi vyzkoušet, nebojte se to požadovat.

27.12.2015 12:31
Frapé

XXX.XXX.7.128

Přesně tak, kupte prostorný kovový, ten z odkazu vypadá na psu jak z Mlčení jehňátek a v létě v něm pes pořádně nemůže dýchat s otevřenou tlamou, což je špatně.

27.12.2015 14:58
nexxi

XXX.XXX.228.56

Jako ten z obrázku je děs. nechápu, jak tohle mohl vymyslet někdo, kdo zná psy.. doporučuju firmu CHOPO, ideálně jejich černé pogumované náhubky, vydrží věčnost. Jinak třeba síť zverimexů Zvěrokruh je nabízí a můžete je tam i vyzkoušet. bývají v obchodních centrech. Nebo poproste někoho na cvičáku, jeslti chodíte, at vám půjčí ten jejich a ozkoušejte.jinak nevím jeslti bych si troufla kupovat.. mám doma kříženku výmara a ovčáka a roky nosíme náhubek anglický bulteriér a jak nám sedí :D.

27.12.2015 16:36
DExi

XXX.XXX.1.37

nexxi napsal(a):
Jako ten z obrázku je děs. nechápu, jak tohle mohl vymyslet někdo, kdo zná psy.. doporučuju firmu CHOPO, ideálně jejich černé pogumované náhubky, vydrží věčnost. Jinak třeba síť zverimexů Zvěrokruh je nabízí a můžete je tam i vyzkoušet. bývají v obchodních centrech. Nebo poproste někoho na cvičáku, jeslti chodíte, at vám půjčí ten jejich a ozkoušejte.jinak nevím jeslti bych si troufla kupovat.. mám doma kříženku výmara a ovčáka a roky nosíme náhubek anglický bulteriér a jak nám sedí :D.

Děkuju. Je pravda, ze o tom ja obrazku jsem ani poradne neuvazovala, spis mi přišel zvláštní. Na našem cvicaku bych to asi neriskovala.. Myslim, ze uz tak nas tam akorát špatne navedli a spis horší než lepší.. Navíc když jsem viděla nahubek na psu jedné z vycvikarek, tak i ja, uplnej lajk poznala, ze tam asi nebude neco v pořádku.. Ve středu jdeme do města obejít nějaké obchody, tak snad

27.12.2015 17:22

Nevím odkud jste, ale brzy bude národní výstava v Brně, kde budou prodejci potřeb pro psy. Můžete vzít psa obejít stánky a vyzkoušet mu více typů náhubků od více prodejců - výrobců.

27.12.2015 17:50
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Tohle bych psovi na hubu nikdy nedala:
http://www.spokojenypes.cz/inshop/catalogue/products/pictures/nahubek_bask4.jpg
http://www.spokojenypes.cz/inshop/catalogue/products/pictures/nahubek35.jpg
http://www.obojkynamiru.cz/images/na30.jpg
http://www.obojkynamiru.cz/images/na20.jpg
Je to příšerný, nepraktický a za další pak majitel brečí že se jeho psa lidi bojí když pes vypadá jak já nevim co...
Za mě kovovový náhubek, dobře se i udržuje a pes nevypadá jak blbec .

27.12.2015 18:14
DExi

XXX.XXX.1.37

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nevím odkud jste, ale brzy bude národní výstava v Brně, kde budou prodejci potřeb pro psy. Můžete vzít psa obejít stánky a vyzkoušet mu více typů náhubků od více prodejců - výrobců.

Tam bych jela rada, ale bydlíme skoro na druhé straně republiky (Klatovy) ale mozna si pockame až bude výstava tady u nas

27.12.2015 18:15
Gabriela95

XXX.XXX.141.158

Nejlepší je obcházet obchody, než narazíte na náhubek co sedne. My jsme takhle zrovna dneska cestovaly po Praze a až ve třetím zveráku měli kovový náhubek co té naší čupakabře seděl opravdu pěkně. Sice jsme se nacestovaly, ale po internetu bych něco takového nekupovala.

27.12.2015 18:23
DExi

XXX.XXX.1.37

Gabriela95 napsal(a):
Nejlepší je obcházet obchody, než narazíte na náhubek co sedne. My jsme takhle zrovna dneska cestovaly po Praze a až ve třetím zveráku měli kovový náhubek co té naší čupakabře seděl opravdu pěkně. Sice jsme se nacestovaly, ale po internetu bych něco takového nekupovala.

Tak půjdeme se podívat do nějakých zveraku, ale tady nic moc, tak uvidím hlavně ta obrovská ochota a když nesezenem asi si pockame na tu výstavu

27.12.2015 18:31
Gabriela95

XXX.XXX.141.158

DExi napsal(a):
Tak půjdeme se podívat do nějakých zveraku, ale tady nic moc, tak uvidím hlavně ta obrovská ochota a když nesezenem asi si pockame na tu výstavu

No u nás ve městě bych s kupováním náhubku taky neuspěla, proto jsme jely až do Prahy. Naštěstí se nám ale cesta vyplatila. Tak snad se Vám taky podaří něco sehnat :).

27.12.2015 18:35
nexxi

XXX.XXX.228.56

Tak ono v některých obchodech to jde udělat i tak, že jim dáte zálohu za tři koše, třeba, všechny tři vezmete ven před obchod, ozkoušíte a vrátíte jen ty, které nebudou sedět..tak jsme to dělaly my, dokud byla čubina ještě takovej rozjívenec, že se s ní nedalo :D
odkud jste, že je problém koupit? jak tak koukám, my jsme z vysočiny a spousta věcí tu jde bez problému.

27.12.2015 20:02
DExi

XXX.XXX.1.37

nexxi napsal(a):
Tak ono v některých obchodech to jde udělat i tak, že jim dáte zálohu za tři koše, třeba, všechny tři vezmete ven před obchod, ozkoušíte a vrátíte jen ty, které nebudou sedět..tak jsme to dělaly my, dokud byla čubina ještě takovej rozjívenec, že se s ní nedalo :D
odkud jste, že je problém koupit? jak tak koukám, my jsme z vysočiny a spousta věcí tu jde bez problému.

My jsme z klatov. Jsou tu sice 4zveraky, ale do dvou z nich si myslim, ze by nas se psem snad ani nepustili a ani jsem tam nikdy nikoho se psem neviděla, ale zkusíme to a ve zbylých dvou neni skoro zadnej vyber, ale zkusíme to a snad. Jen me trochu znervoznujou krabičky s pamlsky, které mají skoro u země. Aby jim z toho neudělal samoobsluhu nevim, snad. Hlavně ta ochota nula nula nic.

27.12.2015 20:05
nexxi

XXX.XXX.228.56

DExi napsal(a):
My jsme z klatov. Jsou tu sice 4zveraky, ale do dvou z nich si myslim, ze by nas se psem snad ani nepustili a ani jsem tam nikdy nikoho se psem neviděla, ale zkusíme to a ve zbylých dvou neni skoro zadnej vyber, ale zkusíme to a snad. Jen me trochu znervoznujou krabičky s pamlsky, které mají skoro u země. Aby jim z toho neudělal samoobsluhu nevim, snad. Hlavně ta ochota nula nula nic.

Ale zrovna ten zvěorkruh tam máte a tam vedou náhubky chopo
http://www.zverokruh-shop.cz/pobocky/65.

27.12.2015 20:08
DExi

XXX.XXX.1.37

nexxi napsal(a):
Ale zrovna ten zvěorkruh tam máte a tam vedou náhubky chopo
http://www.zverokruh-shop.cz/pobocky/65.

Jo, na ten jsem zapomněla. Diky Jen je v Tescu, kam se psem nesmíme, takže to asi zkusím nějak domluvit

27.12.2015 20:09
nexxi

XXX.XXX.228.56

DExi napsal(a):
Jo, na ten jsem zapomněla. Diky Jen je v Tescu, kam se psem nesmíme, takže to asi zkusím nějak domluvit

U nás je v kauflandu a když se řekne, že se jde do zveráku, tak není problém. zkusím nahrát dvě fotky, jak vypadá moje čubina v košíku abyste měla představu, jak to má s místem..akorát se jí nechtělo moc pozovat:D a nelekejte se kvality kožichu, my jsme alergici.

27.12.2015 20:11
nexxi

XXX.XXX.228.56

S kosikem velikost anglicky bulterier :D.

27.12.2015 20:12
nexxi

XXX.XXX.228.56

Tak je to natočené, brala jsem to z telfonu.ale je vidět, jakej tam má holka prostor a to je na koši aby byl pohodlnej dost důležité.

27.12.2015 20:15
DExi

XXX.XXX.1.37

nexxi napsal(a):
S kosikem velikost anglicky bulterier :D.

Dekuju moc za pomoc a ochotu nahubek vypada teda dobře a hlavně psa nijak neomezuje co se mi líbi zkusime a uvidime, ale I tvarove bychom mohli mit neco podobneho

27.12.2015 20:32
Clayton

XXX.XXX.104.9

Na bordery většinou sedí koše dalmatin, husky, ohař a někdy i bulteriér.Na fenu výmara mám koš NO-fena.My jsme měly štěstí, nám padl první koš v prvním zveráku...

27.12.2015 20:35
nexxi

XXX.XXX.228.56

Tam jde i o to avy sedel na boku u hlavy a nebyl moc siroky.uvidite.btw ta.moje je na nej tak zvykla ze si s jim umi i omracit mys a.pak ju vcucnout:D nesnasi kdyz ji mys simra tlapkama v hube

27.12.2015 22:41
nexxi

XXX.XXX.228.56

Tak jeste zkusim jednu snad uz normalne otocenou ;).

27.12.2015 22:45

My máme dostihový, je pohodlný, prostorný a kupodivu nejde tak lehce sundat jako většina běžných košíků.

27.12.2015 23:09
DExi

XXX.XXX.1.37

My máme dostihový, je pohodlný, prostorný a kupodivu nejde tak lehce sundat jako většina běžných košíků.

Toho se prave bojim. On je hrozne vynalezavej, takže se chci jeste zeptat jestli nemáte nějaké tipy jak ho naucit ho nosit a nandavat? Dost pochybuju, ze si ho nebude sundavat.. Asi to chce pomalu mu tam dat čumák a pochválit, dat přes nahubek pamlsek a nezapinat, jen sundat a zase? Netuším, tohle me tak napadlo, ze asi nebude nejlepsi mu ho hnedka nacpat, jako radila naše vycvikarka..

27.12.2015 23:17
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

DExi napsal(a):
Toho se prave bojim. On je hrozne vynalezavej, takže se chci jeste zeptat jestli nemáte nějaké tipy jak ho naucit ho nosit a nandavat? Dost pochybuju, ze si ho nebude sundavat.. Asi to chce pomalu mu tam dat čumák a pochválit, dat přes nahubek pamlsek a nezapinat, jen sundat a zase? Netuším, tohle me tak napadlo, ze asi nebude nejlepsi mu ho hnedka nacpat, jako radila naše vycvikarka..

Třeba mě to tak u retrívra šlo, začala jsem ho na náhubek zvykat až někdy ve dvou letech, jenže on má takovou povahu, že mu nevadí nic co na něj nandám :-D Takže jsem ho prostě nasadila a šlo se jakoby nic. On to neřešil. Ale teď mám 5ti měsíční štěně a docela s tím bojujeme, tam to zkouším postupně, ale je to hyperaktivní štěně a na tom čumáku nic nesnese, i kdybych ho lákala na flákotu masa, tak se bude stejně snažit jen sundat ten náhubek a maso ho nebude zajímat Byla docela fuška ve zverimexu ten náhubek vůbec vyzkoušet.Tak jsem to začala učit doma, a nejlíp v tu chvíli, kdy je rozespalý To je celkem klidný, tak mu ho vždycky nandám, a přes ty mezery dávám pamlsky, to zatím zvládá, ale to u toho jen leží a kouká, jakmile by se měl zvednout a někam jít, tak si to zas bude sundávat. Takže taky ocením rady smajlík

27.12.2015 23:19
nexxi

XXX.XXX.228.56

Ja jsem cubine nasazovala od mrnĕte kdyz usla unavou.pak se v nem probudila dostala mnamku a bylo to.ale ona ani venku neresi co ma na sobe, hlavne ze je venku.

27.12.2015 23:21

DExi napsal(a):

Můj košík normálně nenosí, měl jen párkrát při závodech, ale to samozřejmě nevnímá. Koupila jsem předtím dva, jeden snad Gimborn a měl je dole do pár sekund, i když jinak seděly. Tenhle bylo taky nutné sem tam dát, ale je lehký plastový, zas tak moc mu nevadí. Podařilo se mu ho dvakrát sundat, ale až po delším snažení. Když ho člověk zabaví, tak to nevnímá, možná by bylo lepší začít nějakou činností a tím odvést pozornost od košíku na čenichu.

Můžete zkusit nějakou tu výstavu nebo se mrknout, jestli někde poblíž nejsou závody (coursing), kde by někdo půjčil na vyzkoušení. Máme tenhle standard vipetí: http://www.kozeneobojky.cz/cs/sport/231-pvc-dostihovy-kosik-whippet.html.

27.12.2015 23:22
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

nexxi napsal(a):
Ja jsem cubine nasazovala od mrnĕte kdyz usla unavou.pak se v nem probudila dostala mnamku a bylo to.ale ona ani venku neresi co ma na sobe, hlavne ze je venku.

Jo přesně tak to měl retrívr, tomu taky bylo jedno co má na sobě, ale tohle torpédo to nesnese Tak budem pokračovat tím nandáváním když je rozespalý, a snad to dáme

27.12.2015 23:25
nexxi

XXX.XXX.228.56

A tak on je rozdil plemen taky.. bordera tipuju bude mit twn kos spis kvuli dodrzeni vyhlasek atd nez jako obranu proti rvacce..

27.12.2015 23:40
DExi

XXX.XXX.1.37

nexxi napsal(a):
A tak on je rozdil plemen taky.. bordera tipuju bude mit twn kos spis kvuli dodrzeni vyhlasek atd nez jako obranu proti rvacce..

Jojo, do městský a pak kvůli otravným Babám na náměstí .. tak snad s tím nebude problem zkusím ho taky nějak zabavit po nandani, aby nemyslel na to, ze ma na sobě neco navíc.

27.12.2015 23:47
Zrzavci

XXX.XXX.125.59

marcelaamax napsal(a):
Třeba mě to tak u retrívra šlo, začala jsem ho na náhubek zvykat až někdy ve dvou letech, jenže on má takovou povahu, že mu nevadí nic co na něj nandám :-D Takže jsem ho prostě nasadila a šlo se jakoby nic. On to neřešil. Ale teď mám 5ti měsíční štěně a docela s tím bojujeme, tam to zkouším postupně, ale je to hyperaktivní štěně a na tom čumáku nic nesnese, i kdybych ho lákala na flákotu masa, tak se bude stejně snažit jen sundat ten náhubek a maso ho nebude zajímat Byla docela fuška ve zverimexu ten náhubek vůbec vyzkoušet.Tak jsem to začala učit doma, a nejlíp v tu chvíli, kdy je rozespalý To je celkem klidný, tak mu ho vždycky nandám, a přes ty mezery dávám pamlsky, to zatím zvládá, ale to u toho jen leží a kouká, jakmile by se měl zvednout a někam jít, tak si to zas bude sundávat. Takže taky ocením rady smajlík

Je lepší nejdřív psa navykat /v domácím prostředí/ na košík tak, že ho naučíte, aby čumák do koše dával sám od sebe. Začnete pochopitelně klasicky doma. Vezmete koš a odměníte jakoukoliv interakci s ním. Tedy klidně zpočátku i pohled, pak přiblížení čumáku, dotek... atd, až pes sám dává čumáček do košíku, pak ho teprve můžete na kratičkou dobu zkusit nandat. Pak postupně prodlužovat dobu, kdy ho má na čumáčku. Pochopitelně pořád chválit, prokrmovat každý pokus, úspěch. Pak s ním začít chodit bytem, pak postupně převést ven.

27.12.2015 23:49

nexxi napsal(a):
Tak jeste zkusim jednu snad uz normalne otocenou ;).

Já bych volila náhubek hlubší, aby si v něm pes opavdu zívnul. Ale jinak tento typ je OK. Taky používáme od CHOPO, ale na většího psa a tak poněkud větších rozměrů.

27.12.2015 23:51
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Zrzavci napsal(a):
Je lepší nejdřív psa navykat /v domácím prostředí/ na košík tak, že ho naučíte, aby čumák do koše dával sám od sebe. Začnete pochopitelně klasicky doma. Vezmete koš a odměníte jakoukoliv interakci s ním. Tedy klidně zpočátku i pohled, pak přiblížení čumáku, dotek... atd, až pes sám dává čumáček do košíku, pak ho teprve můžete na kratičkou dobu zkusit nandat. Pak postupně prodlužovat dobu, kdy ho má na čumáčku. Pochopitelně pořád chválit, prokrmovat každý pokus, úspěch. Pak s ním začít chodit bytem, pak postupně převést ven.

Díky smajlík No jsme ve fázi, kdy dokud leží a nikam se nejde, tak už drží, ale vím, že jak by se měl zvednout a měli bysme někam jít, tak si ho bude sundávat. Takže budem postupně prodlužovat dobu, a asi pak teprv začnem zkoušet chodit. Snažím se ho sundat vždycky ještě předtím, než mu začne vadit. Pak vytáhnu míček a hrajem si.

27.12.2015 23:52
nexxi

XXX.XXX.228.56

Já bych volila náhubek hlubší, aby si v něm pes opavdu zívnul. Ale jinak tento typ je OK. Taky používáme od CHOPO, ale na většího psa a tak poněkud větších rozměrů.

Ono se to nezda.. ale nejwn si v nem zivne, ale i zblajzne piskot;mys, mouchu, stekne, napije.. ale je na nej zvykla ;).

27.12.2015 23:57

Já bych navykání na náhubek spojila s procházkou, ne s domovem. Doma ho nosit nebude. Jdeme ven, dáme obojek, vodítko, vezmeme s sebou náhubek a nasadíme po pár metrech venku, např. po tom, co se pes prvně vyčurá. "pojď, teď nasadíme košíček, ty budeš fešák, no ano, ty jsi hodný!" a tak podobně. Učila jsem na nošení náhubku jak štěně, kde jsme začali ve věku čtyř měsíců, tak dospělé psy, kteří v životě náhubek na sobě neměli. Vždy bez problémů, už na první vycházce, jako kdyby k nim náhubek patřil. Používám povel "dáme košíček", trochu infantilní, ale mně vyhovuje. Jde o to mít opravdu správnou velikost náhubku, aby psa nijak neomezoval a netlačil a netáhl.

27.12.2015 23:58

nexxi napsal(a):
Ono se to nezda.. ale nejwn si v nem zivne, ale i zblajzne piskot;mys, mouchu, stekne, napije.. ale je na nej zvykla ;).

No, tlamu v něm pořádne neotevře, to je vidět...

28.12.2015 00:00
nexxi

XXX.XXX.228.56

No, tlamu v něm pořádne neotevře, to je vidět...

Mno uplne ne.ale to u velkyho psa jde snad jenom v tech vystekavacich.. ale naucila se s tim poresit si co potrebuje ;).

28.12.2015 00:02

nexxi napsal(a):
Mno uplne ne.ale to u velkyho psa jde snad jenom v tech vystekavacich.. ale naucila se s tim poresit si co potrebuje ;).

Vyštěkávacích? Co to je?

28.12.2015 00:03
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Já bych navykání na náhubek spojila s procházkou, ne s domovem. Doma ho nosit nebude. Jdeme ven, dáme obojek, vodítko, vezmeme s sebou náhubek a nasadíme po pár metrech venku, např. po tom, co se pes prvně vyčurá. "pojď, teď nasadíme košíček, ty budeš fešák, no ano, ty jsi hodný!" a tak podobně. Učila jsem na nošení náhubku jak štěně, kde jsme začali ve věku čtyř měsíců, tak dospělé psy, kteří v životě náhubek na sobě neměli. Vždy bez problémů, už na první vycházce, jako kdyby k nim náhubek patřil. Používám povel "dáme košíček", trochu infantilní, ale mně vyhovuje. Jde o to mít opravdu správnou velikost náhubku, aby psa nijak neomezoval a netlačil a netáhl.

No mě se to líp učí doma, kde je rozespalý a klidný, venku prostě s tím košíkem na tlamě neudělá ani krok, se zapře a bude si ho sundávat a dál nepůjde, a zas ho nechci úplně nutit, aby se v tom náhubku pak necítil blbě. Chci aby to bral jako normální věc, ne aby to bral jako něco, co mu dám nasílím.

28.12.2015 00:04
nexxi

XXX.XXX.228.56

Vyštěkávacích? Co to je?

Nevim jestli se to da bezne sehnat.ale mival to kamos co cvicil.jakesi vystekavaci / vytloukaci a byly obrovske aby si v tom pes poradne mohl otevrit hubu.ale nevim hestli se to da bezne sehnat.mrknu.na.googla.

28.12.2015 00:09

No jo, každý pes je jiný a univerzální rada a způsob učení neexistuje. Já jsem asi měla štěstí, že každý můj pes ten náhubek přijal velmi snadno, a fakt už na první vycházce v náhubku ho nevnímal. Nesnažili se ho sundat třeba předními packami, jak to mnohdy vidívám. Asi je spíš zajímala vycházka a radost ze vzájemného kontaktu a činnosti byla větší, než touha se náhubku zbavit. Ale já jsem nikdy za nasazení náhubku nepamlskovala, stejně jako jsem nepamlskovala za nasazení obojku. Prostě samozřejmá věc a hotovo.

28.12.2015 00:12

nexxi napsal(a):
Nevim jestli se to da bezne sehnat.ale mival to kamos co cvicil.jakesi vystekavaci / vytloukaci a byly obrovske aby si v tom pes poradne mohl otevrit hubu.ale nevim hestli se to da bezne sehnat.mrknu.na.googla.

Nejspíš se jedná o normální náhubek správné velikosti. Správná velikost je taková, že si pes v náhubku zívne a to znamená úplné otevření tlamy. Tedy dostatečná hloubka. Taky při zívání otevíráte úplně ústa, že?
Tuto podmínku zdaleka všechny náhubky nesplňují, zejména ty, které se zužují směrem k čenichu.

28.12.2015 00:14
nexxi

XXX.XXX.228.56

Zadejte si nahubek sport do googlu a uvidite rozdil. Nehde mi z mobilu nejak zkopirovat.

28.12.2015 00:15

Správný tvar náhubku - http://www.chopo.cz/inshop/scripts/detail.asp?ItemID=493&Level=12
- pro ilustraci.

28.12.2015 00:17
Zrzavci

XXX.XXX.125.59

No jo, každý pes je jiný a univerzální rada a způsob učení neexistuje. Já jsem asi měla štěstí, že každý můj pes ten náhubek přijal velmi snadno, a fakt už na první vycházce v náhubku ho nevnímal. Nesnažili se ho sundat třeba předními packami, jak to mnohdy vidívám. Asi je spíš zajímala vycházka a radost ze vzájemného kontaktu a činnosti byla větší, než touha se náhubku zbavit. Ale já jsem nikdy za nasazení náhubku nepamlskovala, stejně jako jsem nepamlskovala za nasazení obojku. Prostě samozřejmá věc a hotovo.

Ano, přesně, každý pes je jiný a jinak reaguje. Předchozí psi taky neměli problém to vzít jako samozřejmou věc. Feňule z útulku, povahou v některých věcech kříženec mezi buldozerem, samorostem a carevnou a pes s poměrně velkým vlastním názorem mě navedla jiným směrem. Je lepší, když pes ty první kroky bere za své vlastní rozhodnutí a spešl u něčeho, co ho tak omezuje jako košík. Pak už to jde snadněji.

28.12.2015 00:18

nexxi napsal(a):
Zadejte si nahubek sport do googlu a uvidite rozdil. Nehde mi z mobilu nejak zkopirovat.

Zadala jsem a vypadl odkaz zrovna na takový náhubek, na jaký jsem v předchozím příspěvku odkazovala. A ten jsem měla na mysli - správná velikost a tvar...

28.12.2015 00:20
nexxi

XXX.XXX.228.56

Tak ja nevim.bud koukame obe na jinou fotku nebo nevim :/ dyt ten nas kos ma dole uplne stejnej prostor na kterej vy pak odkazujete.. ale to je jedno.

28.12.2015 00:23

nexxi napsal(a):
Tak ja nevim.bud koukame obe na jinou fotku nebo nevim :/ dyt ten nas kos ma dole uplne stejnej prostor na kterej vy pak odkazujete.. ale to je jedno.

Jo, ale já bych pro vašeho psa volila náhubek hlubší...to znamená více místa pod bradou.

28.12.2015 00:24
nexxi

XXX.XXX.228.56

Dokonce uz jsem i dohledala tvar a slo to i zkopirovat.

28.12.2015 00:25

nexxi napsal(a):
Http://www.zverokruh-shop.cz/pes/nahubky-pro-psy/nahubek-kovovy-bulterier-pes-gumoplast-105-x-145-x-100-mm/zbozi/chp51244.

To je přesně ten, co máte? A já bych hledala hlubší, jak už píšu výše. Tvar je OK.

28.12.2015 00:28

Ale u vás v podstatě v pohodě, píšu jen co bych udělala já.

Obecně - je mi líto těch psů, co si nemohou ani otevřít tlamu, a přitom chlazení jazykem a otevřenou tlamou je pro psa zejména v létě životně důležité.

28.12.2015 00:37
nexxi

XXX.XXX.228.56

Je to skoro.tohle.je fotka.varianty pes my mamw variantu fena.ale tam uz bude asi rozdil.nepatrnej. kdyz u nas je problem ze cumak.dlouhej ale hlava uzka - takze treba varianta ovcak na ni klechta a neda se.
Jinak za.me nejhorsi jsou ty uzounke plastove vymysly, co.jim lidi.v dobre vire nacpou protoze ty jejich psi prece nepotrebujou kovovy, ty jsou pro velky a zly psy..

28.12.2015 11:03
DExi

XXX.XXX.1.37

Nakonec mam čas uz dneska, takže to obejdeme a uvidíme kdyžtak sem potom hodím nějakou fotku

28.12.2015 12:00

Dobré, podobné jako CHOPO jsou i Askino.

28.12.2015 12:20

Dobré, podobné jako CHOPO jsou i Askino.

Askino prodává výrobky firmy CHOPO a dalších firem. Askino není výrobce.

28.12.2015 12:21

Omluva.

28.12.2015 12:25

Tohle je minulý nàhubek.

28.12.2015 12:29

Tohle je minulý nàhubek.

Máme úplně stejný typ na kavkazanku, jen ne s černým potahem, ale holý kov. A jsme s ním velmi spokojení. Teď jste mne tou fotkou nahlodala, protože na náhubku je logo Askina, ale asi si je nechávají vyrábět pod svým logem...

28.12.2015 12:31

Máme úplně stejný typ na kavkazanku, jen ne s černým potahem, ale holý kov. A jsme s ním velmi spokojení. Teď jste mne tou fotkou nahlodala, protože na náhubku je logo Askina, ale asi si je nechávají vyrábět pod svým logem...

Právě jsem myslela, že je to jejich výrobek.

28.12.2015 12:32

Právě jsem myslela, že je to jejich výrobek.

Já myslím, že Askino svou výrobu nemá. Ty náhubky jsou totiž stejné jak od CHOPO...

28.12.2015 12:33

Já myslím, že Askino svou výrobu nemá. Ty náhubky jsou totiž stejné jak od CHOPO...

Asi.

28.12.2015 12:37
Clayton

XXX.XXX.104.9

My taky budeme pořizovat nový náhubek-větší.Vezmeme asi taky ten pogumovaný.V tomhle sice otevře tlamu, ale nezívne si.Teď v zimě to ale tolik nevadí, máme ho jen na cestování a tlamu má zavřenou-krátkosrstý pes.

28.12.2015 12:39

Clayton napsal(a):
My taky budeme pořizovat nový náhubek-větší.Vezmeme asi taky ten pogumovaný.V tomhle sice otevře tlamu, ale nezívne si.Teď v zimě to ale tolik nevadí, máme ho jen na cestování a tlamu má zavřenou-krátkosrstý pes.

29.12.2015 14:44
DExi

XXX.XXX.1.37

Tak jsem poridila je to teda CHOPO vel. dalmatin, husky, ohař, labrador - fena. Pes nám byl široký. Potom sem hodím jeste fotku na psu . Ma teda ten Kožený reminek nahoře a ne to vyztuzeni, ale to jsem nesehnala..myslim, ze je to ale jedno

dodinecek

5.5.2019 08:37
dodinecek

XXX.XXX.51.100

jaké náhubky jsou podle vás lepší? jsou to takové ty gumoplastové, nebo kovové? myslím, že se vyrábí ještě kožené, to bude podle mě nejlepší varianta..kde hledat takové náhuby pro psy?
https://www.minadog.cz/93-nahubky-pro-psy

Přidejte reakci

Přidat smajlík