Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

stela

28.12.2015 10:48
stela

XXX.XXX.23.156

Dobrý den, máme psa (beaucerona), který má sedm měsíců. Už má čtyřicet kilo a pořádnou sílu. Přivezli jsme si ho, když byl starý tři měsíce. Ze začátku se dobře učil a poslouchal, cvičí ho člověk z rodiny, který psům rozumí. Pořád nás okusuje, i když jsme se ho to snažili odnaučit, tak to dělá do teď a už to docela bolí. Vždy když k nám někdo přišel, tak ho začal také okusovat. Ale teď, když k nám někdo přijde, tak skáče a kouše a je pořádně naštvaný. Další problém je ten, že loví auta a lidi, když jsme venku. Už se s ním dá chodit jen do odlehlých částí lesa. Dlouho s ním taky chodíme do města, aby si na to zvyknul, ale nepomáhá to. Dnes už to došlo tak daleko, že když jsem s ním byla v lese, a jelo kolem nás auto se dřevem, tak se za ním rozběhl, shodil mě na zem a vláčel mě za sebou. Nakonec se nějak vyvlíkl z obojku a honil auto po lese. Potom jsem ho chytla a zařvala jsem na něj fuj a on se po mně ohnal... Už nevíme co dál, máme strach, že se ho budeme muset zbavit. Doma se chová jako miláček a na zahradě poslouchá. Prosím o radu.

28.12.2015 11:03
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

stela napsal(a):
Dobrý den, máme psa (beaucerona), který má sedm měsíců. Už má čtyřicet kilo a pořádnou sílu. Přivezli jsme si ho, když byl starý tři měsíce. Ze začátku se dobře učil a poslouchal, cvičí ho člověk z rodiny, který psům rozumí. Pořád nás okusuje, i když jsme se ho to snažili odnaučit, tak to dělá do teď a už to docela bolí. Vždy když k nám někdo přišel, tak ho začal také okusovat. Ale teď, když k nám někdo přijde, tak skáče a kouše a je pořádně naštvaný. Další problém je ten, že loví auta a lidi, když jsme venku. Už se s ním dá chodit jen do odlehlých částí lesa. Dlouho s ním taky chodíme do města, aby si na to zvyknul, ale nepomáhá to. Dnes už to došlo tak daleko, že když jsem s ním byla v lese, a jelo kolem nás auto se dřevem, tak se za ním rozběhl, shodil mě na zem a vláčel mě za sebou. Nakonec se nějak vyvlíkl z obojku a honil auto po lese. Potom jsem ho chytla a zařvala jsem na něj fuj a on se po mně ohnal... Už nevíme co dál, máme strach, že se ho budeme muset zbavit. Doma se chová jako miláček a na zahradě poslouchá. Prosím o radu.

Dobrý den,
tak v první řadě - cvičí ho člověk z rodiny - cvičí ho jen on? Mělo by to být spíše tak, že ho tedy může cvičit on, ale musí ukázat i Vám jak ho cvičit a musíte ho cviit i Vy, pokud chcete aby poslouchal Vás. Bylo by taky dobré, aby psa cvičili všichni stejně.
Nějak nerozumím tomu, když ten člověk z rodiny rozumí psům, proč Vám s tímto neporadí on?
Co si máme představit pod tím, že když k vám někdo přijde, tak je pes pořádně naštvaný?
To aby neskákal jsem řešila tak, že jsem tam prostě párkrát psovi dala koleno, nebo pokud byl rozeběhlý, stačilo abych se otočila bokem. To samé jsem říkala i návštěvám.
Co nejvíce bych ho brala právě mezi auta a lidi, na vodítku nebo šnůře, a učila ho být při potkávání aut a lidí v klidu. A ještě, popiště nám jaké má pes aktivity, nemůže se nudit?
Podle popisu mi to tak nějak přijde, že si rostě jako dříví v lese, nudí se, a z Vás si vůbec nic nedělá.
Ale pokud to došlo tak daleko, že Vás pes vláčel za sebou a pak se po Vás dohnal - tak bych v první řadě doporučila navštívit nějakého odborníka. Napiště odkud jste, snad někdo poradí.

28.12.2015 11:17
awake

XXX.XXX.115.136

Psa nezvládáte a dělá si co chce. Nejlepší by bylo najít dobrý cvičák (od kud jste?) nebo raději dát psa pryč. Bude se to zhoršovat a je možné že Vás pes jednou napadne. Beaucerona asi nedokážete sami převychovat.
To že štípe je "normální" mě náš 6ti letý pes občas štípne do ruky nebo se mě snaží štípnout do obličeje když se sehnu. U našeho to není agrese ale "vynucení" si pozornosti.
Co s ním děláte? On se nudí a tím že ho neunavíte, tak se zabaví sám (honěním aut).
S Beauceronem se dá celkem dobře cvičit. Co pamlsky nebo hračky? Nemá o ně zájem? Začněte si s ním hrát (co mu třeba házet míčky?). Nejdůležitější je vybudovat si se psem vztah aby Vás "měl rád". Vy mu musíte nabídnout nějakou zajímavou činnost a začít ho učit poslušnost - hlavně přivolání. Prvně ho učte v klidu doma. Ven choďte s košíkem a na vodítku a nenechte ho dělat si co chce (honit lidi a auta).
Beaucerona nezvládnete silou ale musí Vás "respektovat".
Obraťte se s žádostí o pomoc na chovatele.

stela

28.12.2015 11:24
stela

XXX.XXX.23.156

Cvičí ho máma a učí to i mě, také ho samozřejmě cvičím i já. Všichni ho to učíme stejně. Jde o to, že už si s ním ani ona neví rady. Když někdo přijde, tak po něm tvrdě jde, nechce aby u nás někdo byl. Pes se rozhodně nenudí, skoro pořád je někdo doma a hraje si s ním, nebo s ním chodí ven.

stela

28.12.2015 11:28
stela

XXX.XXX.23.156

Jsme z východních cech, na cvicaku poblíž je parta blbců, takže tam už nechodime. Oni nám radili, ze se nás musí bát a že ho máme nakopat...

28.12.2015 11:31
awake

XXX.XXX.115.136

Proč psa nezavřete když k Vám někdo jde? Beauceron je přeci hlídač.
On vás nerespektuje, neposlouchá a dělá si co chce. Nezvládáte ho. Zjevně mu "zaměstnání" nestačí.
Od kud přesně jste? Cvičák musí být takový, aby Beauceronům rozuměli, a měli s nimi zkušenosti.

28.12.2015 11:31
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

stela napsal(a):
Cvičí ho máma a učí to i mě, také ho samozřejmě cvičím i já. Všichni ho to učíme stejně. Jde o to, že už si s ním ani ona neví rady. Když někdo přijde, tak po něm tvrdě jde, nechce aby u nás někdo byl. Pes se rozhodně nenudí, skoro pořád je někdo doma a hraje si s ním, nebo s ním chodí ven.

Ono ne vždycky stačí se psem "chodit" ven, ale potřebuje zaměstnat taky psychicky. Pokud tedy už ani máma si s ním neví rady, doporučuji navštívit odborníka, nebo cvičák. A jestli pes po návštěvě skáče a chňape zubama, tak to podle mě neznamená, že po něm tvrdě jde. Ale pouze to, že dosud nepochopil jak se má k lidem chovat.
Popiště nám ještě třeba jak probíhá Vaše procházka, jak je dlouhá, co na ní děláte a jak často ty procházky má, jak se psovi věnujete doma atd..

28.12.2015 11:36
scylla

XXX.XXX.150.32

stela napsal(a):

Ten člověk z rodiny tomu teda dal.... Pejsek si dělá, co chce, protože nic neumí a tím, že na něj budete řvát za to, že k vám přišel nebo se nechal chytit, to spolehlivě odnaučíte k vám přijít.
Najděte si někoho, kdo opravdu něco o psech ví, o jejich výchově a choďte tam s ním, abyste se vy naučili, co a jak, vaším prostřednictvím se to naučí pes.

28.12.2015 11:36
davidka

XXX.XXX.14.251

Podle popisu je to typické nevychované štěně, které nemá nastavené mantinely, neví, jak se má chovat. Nebere vás za vůdce, dělá si co chce.
Najděte si někoho, kdo to se psy opravdu umí, má zkušenosti a ukáže vám, jak se máte ke psovi chovat. A hlavně začněte klasicky cvičit. Základní povely, odložení, klidně i blbůstky, ale psa zaměstnáte a pes se naučí vás respektovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.12.2015 13:31

Zatím jen normální nevychované štěně, ale pokud s ním hned nezačnete něco dělat, tak zrovna u tohohle plemene, adept na průser. Po netu vám nikdo nepomůže, najděte si dobrý cvičák a začněte makat. Jenom si se psem hrát opravdu nestačí.

28.12.2015 13:42
awake

XXX.XXX.115.136

Můžete ještě zkusit kontaktovat někoho z klubu (třeba výcvikářku) zda by vám nedoporučili nějaký cvičák ve Vašem okolí. Je třeba opravdu začít se psem dělat co nejdřív.
http://www.beauceron.cz/index.php?odkaz=kontakty.

28.12.2015 13:42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zatím jen normální nevychované štěně, ale pokud s ním hned nezačnete něco dělat, tak zrovna u tohohle plemene, adept na průser. Po netu vám nikdo nepomůže, najděte si dobrý cvičák a začněte makat. Jenom si se psem hrát opravdu nestačí.

Přesně, chovávala jsem bosíky nějakou dobu, takže vím, že mu obyčejné procházky stačit nemohou, já se svými pásla dříve také ovce, ale to Váš problém neřeší. Je potřeba se ke psovi chovat srozumitelně, spravedlivě a z vydaného povelu neustoupit, povel ale musí pes umět.

Přidejte reakci

Přidat smajlík