Dobrý den, mám psa ( kříženec chodského psa ), který je celoročně venku. Nemá boudu. Měl jí, ale vůbec v ní nechtěl být. Snažila jsem se dlouho a pak jsem to vzdala. Potom nám z boudy vyrostl, tak jsme pak žádnou nepořizovali. Pes je zvyklej spát u dveří. Ale teď když jsou mrazy, tak bych chtěla, aby spal ve stodole. Tam je tepleji. Ale zkušeli jsme mu vzít to jeho ležení a přesunout, ale radši si lehl zase před vchod, nebo na sníh. Díru, kterou prolézá do stodoly jsme zkoušeli zacpat, ale pak ničil ve stodole a stejně se dostal ven. On totiž musí pořád hlídat a mít o všem přehled. Teď tam má prkno s izolací, rohožku, ručník a deku. Což mu měním, aby měl pořád sucho. Napadá vás, jak ho dostat do stoly, aby tam fakt zůstal spát?
Psočka
napsal(a):
Dobrý den, mám psa ( kříženec chodského psa ), který je celoročně venku. Nemá boudu. Měl jí, ale vůbec v ní nechtěl být. Snažila jsem se dlouho a pak jsem to vzdala. Potom nám z boudy vyrostl, tak jsme pak žádnou nepořizovali. Pes je zvyklej spát u dveří. Ale teď když jsou mrazy, tak bych chtěla, aby spal ve stodole. Tam je tepleji. Ale zkušeli jsme mu vzít to jeho ležení a přesunout, ale radši si lehl zase před vchod, nebo na sníh. Díru, kterou prolézá do stodoly jsme zkoušeli zacpat, ale pak ničil ve stodole a stejně se dostal ven. On totiž musí pořád hlídat a mít o všem přehled. Teď tam má prkno s izolací, rohožku, ručník a deku. Což mu měním, aby měl pořád sucho. Napadá vás, jak ho dostat do stoly, aby tam fakt zůstal spát?
Já myslím, že málokterej pes bude spát takhle "zastrčenej" někde. Teda spát dobrovolně, pokud ho tam nezavřete. Většina psů nejradši líhá u dveří a nebo v boudě, ze které na dveře vidí. Náš pes měl boudu hned vedle dveří, ale stejně v ní nechtěl spát, nevím proč, tak jsme ho když byli mrazy začali brát do chodby, kde byl spokojený. Teď už je to dědeček a je nemocný, tak je na chodbě trvale.
Pořiťe mu pořádnou zateplenou boudu, vyplňte jí slamou a naučte ho na ní. Jestli pes bude nebo nebude spát v boudě hodně závisí na jejím umístění. Další možnost je vzít ho domů než prochladne a odnesou to například jeho ledviny.
Nejlepší je pořídit si plyšáka, ten neroste a můžete ho zahodit ven a nebude s tím mít problém.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Psočka
napsal(a):
To je takový problém, dát mu boudu vedle dveří? Vždyť ji můžete udělat hezkou.Taky bych nechtěla být zastrčená ve stodole.Sousedi mají kotec s boudou vedle plotu u cesty. Pes vidí na cestu i na dveře. Kotec má, až na vyjímky, otevřený. Když jde někdo po cestě, vypálí a vyprovodí ho podle plotu. Když vyjdou páníci ze dveří, běží je přivítat. V pěkném počasí líhá na střeše boudy, teď je zalezlá v teple uvnitř boudy. Přesto jí nic neunikne. Je to NO.
Psala, protože teď jsem čekala, že mi napíšete něco normálního. Ano psa hned dneska radši odvezu do útulku, nebo vyhodim do lesa. A na cestu mu dam tu mouku!
Já čekala, že mě tu někdo pochopí a poradí. A je mi líto, že je to jenom jeden člověk.
Právě, že je to problém. Bouda by musela byt přenosná. Protože jinak by jsme se nedostali do kotelny. To je zatim poslední možnost.
To ten nas boudu i ma a stejne tam nevleze. Ted je naproti baráku, byla i skoro vedle a nezájem.. Proste si spí buď u dveří, ale spis pod karou a nejlíp na stole odkud ma rozhled. Ja teda nevim, ale myslim, ze kdyby mu byla zima, tak by si do ty boudy vlezl. A doma bejt nesmí, takže možnost ma a je to jenom na něm.

"Ja teda nevim, ale myslim, ze kdyby mu byla zima, tak by si do ty boudy vlezl. "
nevlez, potřeba mít kontrolu nad okolím a děním a/nebo touha být co nejblíž své smečce je silnější (nebude platit samozřejmě pro každého psa).
napsal(a):
"Ja teda nevim, ale myslim, ze kdyby mu byla zima, tak by si do ty boudy vlezl. "
nevlez, potřeba mít kontrolu nad okolím a děním a/nebo touha být co nejblíž své smečce je silnější (nebude platit samozřejmě pro každého psa).
No a co ja s tím nadělám? Jak jste napsala, potřebuje mit kontrolu nad okolním denim, tak si do ty boudy stejne nevleze.. Muze mit sebelepší boudu a sebelip umístěnou a stejne touha porad hlídat a mit přehled bude větší než jeho pocit zimy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Já bych pořídila zateplenou boudu a šoupla (pokud to je možné) jí ke vchodu do baráku...
A nebo, pokud je "zápraží" kde pes leží větší, tak bych mu vyrobila klidně pelech tam (ale jak píši nevím, jak máš situovaný dům a místo přededveřmi)
Naši psiska, ikdyž maj boudy, tak dneska ráno, když jsem je pustila z kotce, tak srst měli natuženou mrazem a byli celí zasněžení Očividně v boudách nespali
Nechápu, proč Psočce radíte plyšáka... Co je na tom, že pes typu choďák je venku a i v mrazech? Proto má snad (nebo měl by mít) odpovídající srst. Jediný problém bych viděl v tom, aby si v té stodole měl do čeho zalézt (sláma např.). Jsou psi, kteří dobrovolně do boudy nepůjdou (ale to chce mít odzkoušeno). Zavírat do stodoly je nesmysl, zajistěte mu do ní ale přístup, tam závětrný pelech a je to.
Mého psa bych také měl raději doma a nějakou část dne i je, ale potom přijde noc a vidím na něm, že chce ven. Včera bylo -15 a můžete si tipnout, kde se po půlnoci nacházel . Ležel uprostřed dvora, přitom může kdykoli domů nebo taky do kůlny, kde má hromady slámy a sena. Je ale pravda, že občas (zvlášť když je vlhko, prší) přijde a voní senem. Psi si najdou to, co jim vyhovuje nejlépe, jen to musí být k dispozici.
milannn
napsal(a):
Nechápu, proč Psočce radíte plyšáka... Co je na tom, že pes typu choďák je venku a i v mrazech? Proto má snad (nebo měl by mít) odpovídající srst. Jediný problém bych viděl v tom, aby si v té stodole měl do čeho zalézt (sláma např.). Jsou psi, kteří dobrovolně do boudy nepůjdou (ale to chce mít odzkoušeno). Zavírat do stodoly je nesmysl, zajistěte mu do ní ale přístup, tam závětrný pelech a je to.
Mého psa bych také měl raději doma a nějakou část dne i je, ale potom přijde noc a vidím na něm, že chce ven. Včera bylo -15 a můžete si tipnout, kde se po půlnoci nacházel . Ležel uprostřed dvora, přitom může kdykoli domů nebo taky do kůlny, kde má hromady slámy a sena. Je ale pravda, že občas (zvlášť když je vlhko, prší) přijde a voní senem. Psi si najdou to, co jim vyhovuje nejlépe, jen to musí být k dispozici.
Souhlas. Dát mu možnost, na výběr i několik možností a pak už je to na něm. Mí psi můžou ležet ve dvou výklenkách u dvěří u komína, kde se jim dala taková ta umělá tráva místo koberců - leží na tom rádi. Pokud chtějí víc místa, natáhnout se, máme ve vchodu i kus místa pod sklem, kde je venkovní stůl a pad ním léhávají, třeba když leje, protože do boudy se byli schovat jen v případě, že už lilo i tam, nebo byla fakt velká bouřka(to už léta nabyla) Pokud chtěli vidět líp do okolí, leželi před garážovými vraty, kde mají široký výhled po okolí, na cestu. No a boudu mají tak, aby viděli jak k bráně, tak na zadní dvěře, kterými většinou vycházíme ven, do zahrady. V boudě bývali jen opravdu vyjímečně, když prší a v zimě většinou v noci.
Pro psy mám u vchodových dveří dřevený rošt na něm matrace a na nich deky, spí tam především pastevec a jezevčice když je venku.Spí tam i kocour.Špic měl k dispozici i boudu a všehovšudy v ní spal asi 5x, vyzkoušela jsem do boudy dát jak matračky, slámu, seno, deky... zvysoka na ni kašle a spí buď někde rozplácnutý na sněhu nebo u dveří kotelny.
Náš retrívr třeba v boudě spát nechtěl nikdy, a to jí má hned vedle dveří. Nechtěl spát ani v pelechu (jen jako štěně). Takže lehával na betoně, nebo na dlažbě přede dveřma. Jakmile jsme mu na to samé místo kde lehával dali pelech, paletu, nebo alespoň deku, už si tam nelehnul a lehnul si vedle. Pak měl zápal plic a veterinář říkal, že je dost možné, že to měl z toho, jak lehával na studené dlažbě nebo betonu. To jen k tomu, že pokud má pes volbu tak si jde někam, kde mu bude tepleji - u nás to neplatilo. Teď je pes téměř trvale na chodbě, protože má problémy s kloubama (a taky proto, že se mu tam líbí víc než venku ), a kdyby jsme ho nechali spát venku na studené dlažbě nebo betonu, tak se pak nejspíš nezvedne. Stačí když tam leží chvilku a už se hůře zvedá. Takže boudu, velikostně na zlaťáka obývá naše kočka , psovi jsem pořídila pelech na chodbu, jen takovou matraci, a prostě na ní spát nebude, snese pod sebou maximálně deku (a to jen na chodbě, venku ani tu deku nechtěl) a pelech používá jen jako polštář, na který si pokládá hlavu nebo maximálně si na něj lehne tak, jak je na fotce.. Pokud ho na pelech navedu celého, tak si tam sice lehne, ale hned jak odejdu je zase dole.
Jenom teda fotka, proč tam nemůže mít boudu. Ty dveře, kde se svítí je kotelna a chodí se tam několikrát denně a samozřejmě se tam nosí dříví, takže by jsme asi neprošli. Omlouvám se za kvalitu, fotila jsem to až teď.
Psočka
napsal(a):
Jenom teda fotka, proč tam nemůže mít boudu. Ty dveře, kde se svítí je kotelna a chodí se tam několikrát denně a samozřejmě se tam nosí dříví, takže by jsme asi neprošli. Omlouvám se za kvalitu, fotila jsem to až teď.
A co mu tam udělat bedýnku něco jak se dělá porodní box pro feny ?Měl by tam deky a nefoukalo by na něj.

marcelaamax
napsal(a):
A co na druhé straně, napravo ode dveří?
Napadla mě stejná otázka...
Psočka
napsal(a):
Tam ležet nechce a ani už tam není střecha...
Ale o tom jakoby porodním boxu uvažuju. Zatim mu tam dávat takovou malou zidlicku, že tam na něj tolik nefouká.
Tak teď tam asi nechce ležet proto, že tam není střecha, ale třeba by tam v boudě ležel My máme boudu přesně takhle taky, napravo od odveří vedle zdi, kde už taky není střecha. Na boudě máme plechovou šikmou střechu a bouda drží několik let, akorát jí teda využívá jen kočka Tak alespoň ten box, to taky není špatný nápad
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Psočka
napsal(a):
No a proč teda dam nedat tu boudu?
Zabere ti trochu místa do dveří (takže vlez tam nebudeš mít 90 cm když otevřeš dveře, ale jen třeba 50cm a to projdeš).
Dřevo do kotelny uklízíte 1x - 2x ročně?
Pokud jo, tak vždy na tu dobu, než se tam složí dřevo, tak se bouda odsune...
Pokud nemáte v kotelně zároveň sklad dřeva, tak pak je to samozřejmě blbost a uvažovala bych o vyšší porodní bedně... což se mi zdá jako dobrý nápad
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No a proč teda dam nedat tu boudu?
Zabere ti trochu místa do dveří (takže vlez tam nebudeš mít 90 cm když otevřeš dveře, ale jen třeba 50cm a to projdeš).
Dřevo do kotelny uklízíte 1x - 2x ročně?
Pokud jo, tak vždy na tu dobu, než se tam složí dřevo, tak se bouda odsune...
Pokud nemáte v kotelně zároveň sklad dřeva, tak pak je to samozřejmě blbost a uvažovala bych o vyšší porodní bedně... což se mi zdá jako dobrý nápad
Právě ho tam nosíme každy den... Takže asi to bude ten box.
Děkuji všem.
On si totiž vždycky chodil podlouchat ke schodům pak se zase vrátil. A ja to tam po něm musela uklízet, protože podlaha byla samá tlapka. Tak jsme potom tu kliku obrátili. Ale teď jak měl ten prokousnutej jazyk, tak jsme si jo vzali dovnitř. A vydržel tam asi 2 hodiny, pak si otevřel a šel si lehnout zase na svoje místečko
milannn: Děkuju, vyřídím.