Stěně se vyčůrá 5 minut po tom co se vrátíme z venku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

rosano

5.1.2016 07:56
rosano

XXX.XXX.64.204

Dobrý den,
ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti ohledně čůrání štěněte doma. Štěňátko venčím: když se vyspí, nají, napije, dohraje si a taky když mi přijde že se mu chce. Je mu 10 týdnů a vydrží nečůrat celou noc (22-5). Ale docela často mi přes den dělá, že se vyčůrá cca 5 minut po tom co se s ním vrátím z venku. A leckdy jsou to takové mikro loužičky, že ho to nemůže snad ani tlačit v močáku. Nevadí mi že se občas počůrá doma, je to stěně a tak s tím počítám, že nebude hned umět chodit ven. Je to můj druhý pejsek, ale u prvního jsem tohle nezažila. Stěně je jinak zdravé.
Předem děkuji za odpovědi.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.1.2016 08:06

rosano napsal(a):
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti ohledně čůrání štěněte doma. Štěňátko venčím: když se vyspí, nají, napije, dohraje si a taky když mi přijde že se mu chce. Je mu 10 týdnů a vydrží nečůrat celou noc (22-5). Ale docela často mi přes den dělá, že se vyčůrá cca 5 minut po tom co se s ním vrátím z venku. A leckdy jsou to takové mikro loužičky, že ho to nemůže snad ani tlačit v močáku. Nevadí mi že se občas počůrá doma, je to stěně a tak s tím počítám, že nebude hned umět chodit ven. Je to můj druhý pejsek, ale u prvního jsem tohle nezažila. Stěně je jinak zdravé.
Předem děkuji za odpovědi.

Zajděte za veterinářem, může mít zánět močového měchýře. Pokud se to nepotvrdí, tak vytrvejte, je to batole, které svěrače ještě ovládat neumí.

rosano

5.1.2016 08:22
rosano

XXX.XXX.64.204

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Zajděte za veterinářem, může mít zánět močového měchýře. Pokud se to nepotvrdí, tak vytrvejte, je to batole, které svěrače ještě ovládat neumí.

Děkuji, u veta už jsme byli a právě podle něj je OK. Já vím, že je to ještě mimi, ale přišlo mi právě divné, že někdy je schopné vydržet mezi venčenimi dlouho a někdy ani těch 5 minut.

5.1.2016 08:32
rapotacka11

XXX.XXX.32.78

Je to období, kdy se musí prostě HLÍDAT a bystře reagovat.

5.1.2016 08:34

"někdy je schopné vydržet mezi venčenimi dlouho a někdy ani těch 5 minut."

Rosano, i to je normální, můj pastevec byl to stejné, a taky z toho vyrostl...trpělivost a pevné nervy!

5.1.2016 08:56

Měli jsme to stejně. V noci v tomhle věku vydržel 7 až 8 hodin, ale přes den si každou chvíli přidřepnul, kde ho napadlo, a letěl dál. Na plínku chodil, když byl při smyslech, což většinou nebyl. I doma byla spousta šíleně zajímavých věcí a činností, nebyl čas přemýšlet, kde čůrat. :).

5.1.2016 09:00

Jojo, fajn bylo, když jedním koncem chlampal vodu z misky a druhou to zároveň vypouštěl ven...v obýváku...

5.1.2016 09:02
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Měli jsme to stejně. V noci v tomhle věku vydržel 7 až 8 hodin, ale přes den si každou chvíli přidřepnul, kde ho napadlo, a letěl dál. Na plínku chodil, když byl při smyslech, což většinou nebyl. I doma byla spousta šíleně zajímavých věcí a činností, nebyl čas přemýšlet, kde čůrat. :).

Nechci Vás urazit, ale mně se ta dnešní móda chození na plínky nelíbí. Podle mě to dělá tomu psímu miminu jen zmatek v hlavě. Pokud ovšem někdo nemá psa, který mu doma čůrá a kadí i v dospělosti, jak to měli moji známí s čivavou. Byla jsem z toho v šoku. Sice ji milovali a ona je, ale to, že mi v klidu sdělili, že prostě potřebu dělá doma, je na granulích, tak že má tvrdé bobky, které jen seberou a vyhodí, tak to mě tehdy dostalo.

rosano

5.1.2016 09:37
rosano

XXX.XXX.64.204

"někdy je schopné vydržet mezi venčenimi dlouho a někdy ani těch 5 minut."

Rosano, i to je normální, můj pastevec byl to stejné, a taky z toho vyrostl...trpělivost a pevné nervy!

Moc děkuji, mě to přišlo divný, protože starší pes to jako stěně nedělal. Ale chápu, že každý pes je jiný. Pro mě je aspoň dobrý, že to dělají i jiní pejsci a že z toho vyrostou. ☺.

HabiAnn

5.1.2016 09:44
HabiAnn

XXX.XXX.115.30

Dejte tomu čas. Je to normální. Můj pes pochopil hned, že v noci se spí a nechodí se ven. Přivezla jsem si ho v lednu a tak nebyl nadšenej, když jsem ho v noci probudila a tahala ven do té zimy. Ale přes den loužičkoval. Když byl sám doma, tak je to jasné a když byl s námi, tak se mu to taky občas povedlo. Tohle jeho loužičkovací období trvalo do jeho pěti měsíců, kdy prostě občas se nějaká nehoda stala, ale postupně to ustupovalo. A pak to přestalo a v poho. Nikdy jsme to nijak neřešili. Prostě venčili a uklízeli. To je celé. Takže žádnej stres, žádný obavy. Každý pes je jiný. Některý to chápe, umí a vydrží hned, některý potřebuje čas. ;).

5.1.2016 09:46

"protože starší pes to jako stěně nedělal"
Přesně jako u nás . Starší by si už jako štěně radši toho pinďoura zauzloval, aby nemusel doma. A taky jsem učila na plíny a zaplaťpánbůh za to, alespoň má starší kam jít, když má střevní problémy...A stejné jsem to měla i u dětí - starší se jednou jedinkrát počural do gatí a pak už nikdy - už jenom na nočník, takové to pro něj bylo trauma, zatímco mladší vesele lítat a bobkoval do tepláků a klídek a pohoda...

5.1.2016 10:06

fikovnice napsal(a):
Nechci Vás urazit, ale mně se ta dnešní móda chození na plínky nelíbí. Podle mě to dělá tomu psímu miminu jen zmatek v hlavě. Pokud ovšem někdo nemá psa, který mu doma čůrá a kadí i v dospělosti, jak to měli moji známí s čivavou. Byla jsem z toho v šoku. Sice ji milovali a ona je, ale to, že mi v klidu sdělili, že prostě potřebu dělá doma, je na granulích, tak že má tvrdé bobky, které jen seberou a vyhodí, tak to mě tehdy dostalo.

Kdybych bydlela v domě se zahradou, tak ho vyšoupnu každou půl hodinu za dveře, ale v centru, kde máte nejbližší trávu x set metrů a před domovními dveřmi vám proudí nikdy nekončící davy turistů, tak se to v prvních týdnech řeší hůř, i když chodíte každou hodinu, dvě. Když do toho navíc máte zimu a všude prosolená břečka... Nehledě na to, že než se vůbec dostanete z bytu na ulici, tak to taky pár minut trvá. :) Nicméně plína byla brána jen jako řešení právě prvních pár týdnů, když se mu akutně chtělo, renovace 120 m2 parket by byla rozhodně větší zlo. Rohož na chodbě nebolela, když to nevydržel ven. :).

5.1.2016 10:12
wejka

XXX.XXX.47.83

fikovnice napsal(a):

To je docela masakr

HabiAnn

5.1.2016 10:13
HabiAnn

XXX.XXX.115.30

Kdybych bydlela v domě se zahradou, tak ho vyšoupnu každou půl hodinu za dveře, ale v centru, kde máte nejbližší trávu x set metrů a před domovními dveřmi vám proudí nikdy nekončící davy turistů, tak se to v prvních týdnech řeší hůř, i když chodíte každou hodinu, dvě. Když do toho navíc máte zimu a všude prosolená břečka... Nehledě na to, že než se vůbec dostanete z bytu na ulici, tak to taky pár minut trvá. :) Nicméně plína byla brána jen jako řešení právě prvních pár týdnů, když se mu akutně chtělo, renovace 120 m2 parket by byla rozhodně větší zlo. Rohož na chodbě nebolela, když to nevydržel ven. :).

Též bych se na plínu tak kriticky nedívala. Je to zase jen o lidech. Jsou lidi, co plínu mají jako skoro jedinou možnost. Pak jsou lidi, co ji mají jako nouzovku. Ono psovi není úplně příjemný čůrat na dlažbu, ze které se to odráží. Plínu jsme doma měli, když byl pes sám a buď se na ní vyvenčil nebo ji v rámci super zábavy rozcupoval. A teda nemyslím si, že by byl nějak poznamenaný. A s tím "z bytu na ulici pár minut" vám rozumím. Bydlím ve vyšším poschodí a čekání na výtah je ve špičce nekonečný :D.

alek

5.1.2016 10:15
alek

XXX.XXX.182.186

Náš pes taky má doma plínku jako záchranu. Chápe ale naštěstí, že to je jako poslední možnost (když jsme doma, tak si ji nevšímá, v noci si zakňučí u dveří). Kolikrát to už vydrží doma (5 měsíců) a vyčůrá se, až přijdu. Někdy je ale na plíně potopa, protože to už nemohl udržet. Bydlíme v pronájmu, tak i z tohoto důvodu tam máme plínu, poté desinfikuju a vytírám, protože kdo by chtěl nájemce, kteří nechávají počůraný byt. :) Takže já to chápu, že má někdo plínku. Důležité je tomu psovi ukázat, proč tam je a kdy ji využít. Samozřejmě časem ji dáme pryč.

dafre

5.1.2016 11:47
dafre

XXX.XXX.30.94

Není to sice přímo k původnímu tématu.
Mně se líbí, že čivava dělá potřebu jen v bytě majitelů. Tito lidé aspoň nenechávají bobky venku na chodnících, na trávě, na pískovištích. Kéž by se takto chovali psi a majitelé, kterým se nechce po svém miláčkovi venku uklízet. No je asi pravda, že velký pes by svou potřebu doma nedělal a hůř by se po něm uklízelo. Ale malý? Proč ne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík