Krysařík nebo čivava

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2016 10:58
jitule66

XXX.XXX.12.194

Chtěla bych malé plemeno psa krysaříka nebo čivavu - ale nevím jak je to s povahou
psa - chci opravdu pohodového pejska - aby nebyl bojácný, uštěkaný.
Nebo je to závislé z jakého prostředí pejsek přichází Díky za rady.

6.1.2016 11:08
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Určitě od kud je, no krysaříka bych nechtěla ti jsou uštěkaní hodně. měli jsme čivavu, doma ok ale venku štěkal dost, nesnášel malé děti. ted máme jorka a ta je proti čivavě zlatá , s PP a od chovatelky hodně vymazlená , na tom záleží fakt moc. Jorků v okolí bez PP je většina a nic moc. jeden dokonce s eklepe jen vidí naší, naše až moc přátelská hned by se kamarádila s jakýmkoliv psem, lidi miluje, děti taky. Jorka jsme vlastně nikdy nechtěla když jsme viděla ty co chodí u nás jenže syn alergik tak jsme musela hledat nelínající a nelituji . Chce to promyslet co od psa očekávam, co chci a pak ideálně se jet podívat do některých chovných stanic nebo alespon výstava a omrknout to . Kolik času budu mít denně na psa...

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.1.2016 11:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

jitule66 napsal(a):
Chtěla bych malé plemeno psa krysaříka nebo čivavu - ale nevím jak je to s povahou
psa - chci opravdu pohodového pejska - aby nebyl bojácný, uštěkaný.
Nebo je to závislé z jakého prostředí pejsek přichází Díky za rady.

Určitě je to odkud pes je a také jak je vychován, jinak bych řekla že je to u obou plemen na stejno.

6.1.2016 11:29
rapotacka11

XXX.XXX.32.194

Je to asi nastejno.
Dají se tak lehounce vychovat.
Dají se tak lehounce rozmazlit.

6.1.2016 22:31
koňadra

XXX.XXX.128.31

Hodně záleží na rodičích štěněte a trochu na socializaci u chovatele a potom na výchově. Vše přesně v tomto pořadí. Všeobecně bych řekla, že čivavy jsou přece jen klidnější. Měla jsem jednu, ta byla zlatá, skoro nikdy neštěkala, s každým byla kamarád a přitom nebyla vlezlá. Kamarádka chovala krysaříky, to byly cholerické uštěkané potvory. Když jsem si od ní vzala štěně, a ještě od klidnější matky, stejně to byla uštěkaná potvora - navzdory stejné výchově jako měla čivava. Další krysařík (po jiných rodičích) byl také klidný, ale to byla spíš výjimka.

7.1.2016 20:12
dajana

XXX.XXX.19.34

Mám zkušenost s krysaříkem (měla jsem 3fenky) a jsou úžasní. Ani jedna nebyla uštěkaná, lehce se cvičí a hlavně klidně ušla třeba 5km.

Přidejte reakci

Přidat smajlík