:)
XXX.XXX.236.1
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké plemeno je vhodné do bytu s člověkem který je alergický na psí srst. Chtěli bychom něco malého. Poraďte jaké plemeno je vhodné a jestli je vhodná i čivava krátkosrstá.
Děkuji za odpověď.
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaké plemeno je vhodné do bytu s člověkem který je alergický na psí srst. Chtěli bychom něco malého. Poraďte jaké plemeno je vhodné a jestli je vhodná i čivava krátkosrstá.
Děkuji za odpověď.
To je tezke, ja jsem alergik a mam dva havanske psiky a jednoho tibetskeho teriera a v pohode.Ale je treba, aby se alergik se psem setkal drive, nez se donese domu, aby se videlo, jak bude reagovat.Plemeno neni podstatne, je podstatne, jakou reakci zareaguje alergik.Obecne se doporucuji plemena nelinava, ale hodne alergenu obsahuji treba sliny psu, se srsti to tolik nesouvisi.Na druhou stranu psum nelinavym se vice pecuje o srst, koupou se casteji nez ti linavi a dle meho nazoru se tim eliminuji roztoci a prach v srsti, coz muze snizovat alergicke reakce.
napsal(a):
Děkuji za odpověď.
Krátkosrstá čivava normálně líná, takže ta vhodná nebude. JInak teda mě jako nejlepší volba přijde nějaký naháč. A nebo pak plemena jako je maltézáček, bišonek, jorkšír, z těch spadne jen pár chlupů. Ale u alergika bych to asi radši nejdřív vyzkoušela.
XXX.XXX.236.1
Máme fenku která mé přítelkyni moc nevadí bývá totiž venku na zahradě a když jí vemu dom na chvilku tak je to v pohodě ale když si ji vemu na noc dom tak se mé přítelkyni špatně dýchá. Chtěly bychom něco s krátkou srstí.
napsal(a):
Máme fenku která mé přítelkyni moc nevadí bývá totiž venku na zahradě a když jí vemu dom na chvilku tak je to v pohodě ale když si ji vemu na noc dom tak se mé přítelkyni špatně dýchá. Chtěly bychom něco s krátkou srstí.
A jakou máte fenku? Ono s tou krátkou srstí asi tak někaj všechna plemena línají, pokud se nepletu. Já s alergii osobní zkušenost nemám. Ale co vím, tak kamarádce alergičce psi s krátkou srstí dost vadí. Sama má doma maltézaka, ten je uplně bez problému. Když byla u nás tak se zlaťákem občas kýchla, ale jakž takž v pohodě, a s krátkosrstým psem to bylo nejhorší. Pak říkala, že jezdila ke známé, která má amerického buldoka, takže taky krátká srst, a tam prostě nevydržela. Ale asi to bude mít každej alergik jinak, a chce to zkusit, která srst sedne.
napsal(a):
Děkuji za odpověď.
Jedině bez podsady. máme fenku jorka a super, nikde chlupy nejsou
XXX.XXX.236.1
Fenka je kříženec druhé generace. Matka kříženec a otec kříženec pražskýho krysaříka.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Také si říkám, nač druhého psa, když už jednoho máte? Nač cpát do bytu psa k alergičce které se po návštěvě psa špatně dýchá ? Malou kříženku máte na zahradě a nacpete do bytu jiného psa, proč ? Když už nutně potřebujete dva psy, pořidte si něco co může být taky na zahradě. Křížence nebude smutno a nemusíte mít přece psa v bytě když máte zahradu.
Doporučila bych jorkšírka. Syn byl alergický taky, ale nechtěli jsem být bez psa a jorkšír a asi maltézák má jiný typ srsti - jako vlasy. Samozřejmě jsme zrušili koberce, záclony, ale to asi znáte a časem jsme si pořídili druhého jorka, ať tomu prvnímu není smutno :) Přiznám se, že jsem toto plemeno kdysi moc neměla v oblibě, ale naprosto jsem změnila názor. Do bytu skvělí - zvládnou i delší procházky, ale když není čas, nebo člověk marodí, nejsou protivní, když to vezmem jen kolem pár bloků. Jsou ale oba větší a pohodoví.