Verčav

XXX.XXX.59.54
Dobrý den, mám několik dotazů, které se týkají hlavně mraženého masa. Do teď jsem kupovala vždy čerstvé a nic jsem nemrazila, ale to se v lidské kvalitě docela podraží a navíc pes má menší rozmanitost potravy, jinak se člověk pomalu nedoplatí.
1) Máte někdo zkušenost? http://shop.zufrikteam.cz/index.php/maso-barf
2) Jak porcujete mražené maso? Nedokážu si představit, že pokaždé rozmrazuju jeden klidně několika kg pytel a pes žere několik dní jen jednu určitou věc nebo že to opětovně mrazím.
3) Jak velký mrazák na cca 85kg masa? (přemýšlím, že bych brala dávku na 3 měsíce)
4) A poslední dotaz. Pokud tu někdo z vás občas krmí i granulemi, nemá váš pes potom hlad? Když se kouknu, kolik toho dostane pesoň v denní dávce barfu a kolik by měl dostat v granulích, tak těch granulí není ani polovina a natož to dělit ještě na dvě dávky.
Předem děkuji za odpověď.
Když mi dovezou maso (mám ho většinou od známích) tak si ho nasáčkuju tak aby v sáčku byla dávka pro tři psy, kosti sáčkuju po třech kusech a to samo i vepřový nožičky, vnitřnosti maj každá svůj sáček takže zvášť plíce, zvlášť játra....Sáčky s masem si i popíšu co v kterým je.Na 85kg masa bych pořídila klasický pulťák.
Já osobně od Žufriků zatím nebrala, ale jsou to "známé firmy", o kvalitě bych nepochybovala Nejčastěji beru od Vetamixu, přivezu domů, napůl rozmrazím, naporcuju a nasáčkuju, nacpu do mrazáku a pak jen vyndavám denní porce (dělám si "větší" a "menší", podle denní zátěže, např. když lítáme venku půl dne, dostane větší porci).
A co se týká těch granulí- byly jsme teď na dva dny pryč, tak jsem si koupila po strašně dlouhé době porci granulí (TOTW) abych s sebou netahala flák masa a ta moje potvora, která obvykle žere všechno na to koukala, myslela že to má za trest, hlady to nakonec sežrala, ale druhý den katastrofa- asi pět hromad obrovských smrdutých bobků...Hnus. Zařekla jsem se, že granule, byť sebevíc kvalitní asi nebudou to pravé ořechové a od té doby na krmení masem nedám dopustit ještě víc (Je to jen moje zkušenost, nemusí to být u každého psa, ale prostě mi přišlo, že to její trávení, zvyklé na maso, nedokázalo ty granule správně strávit. Hlad asi neměla, myslím, že granule zasytí, nicméně je to fakt nouzovka nouzovek a raději s sebou příště to maso vezmu ).
Muzete mi prosim poradit vychodni cechy?mam dva pesany (14kg a stene 22kg) úplne NEbarfujem, ale maso dostavaji casto, takze bych chtela treba 20kg, treba kdyby slo od kazdeho neco, jak svalovinu, kureci, vnitrnosti..poradite mi ?:) zatim kupujem hov.ze zveraku, kureci normalne z obchodu a vnitrnosti krom kur.srdci nic jineho neochutnali, poradne nevim co a kde koupit :)dekuju za radu.
wejka
napsal(a):
Muzete mi prosim poradit vychodni cechy?mam dva pesany (14kg a stene 22kg) úplne NEbarfujem, ale maso dostavaji casto, takze bych chtela treba 20kg, treba kdyby slo od kazdeho neco, jak svalovinu, kureci, vnitrnosti..poradite mi ?:) zatim kupujem hov.ze zveraku, kureci normalne z obchodu a vnitrnosti krom kur.srdci nic jineho neochutnali, poradne nevim co a kde koupit :)dekuju za radu.
aritim
napsal(a):
Http://www.dopsimisky.eu/.
Diky, mate odzkouseno?:) a nevite jestli kureci srdce muzou syrova?
No, mají maso od různých dodavatelů - Nýřany, krmme a podobné, jde spíše o ceny, kvalita bude taková, jaké mají sklady. Neboli, pokud jim to párkrát rozmrzne, bude to trochu zavánět. A budou mít takovou kvalitu, jakou zrovna bude mít dodavatel.
Nevím, kolik masa na den potřebujete, já prostě 2-3 dny krmím stejným a další 2-3 dny zase něco jiného.
Pokud budete mít dobře vypočtenou dávku, pes hlad mít nebude. Jinak pokud byste chtěla krmit i granule, je potřeba opravdu zažívání na granule zvyknout. Leta krmím kombinovaně a tak na bobečcích vidím, jak je pes využívá. Pokud je dáte jednou a zase měsíc ne, projdou zažíváním a mnoho si z nich nevezme.