Jaterní dieta Royal Canin VD hepatic

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.1.2016 17:14
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Zdravím,
matčina jorkšírka má ztvrdlé a nadmuté břicho, nebo jak to popsat. Vet. dělal sono už před dvěma týdny a zjistil, že má na játrech nějaké útvary, co tam být nemají. Nejdříve nasadil nějaké prášky, ovšem dneska jsem s ní byla na kontrole, prášky nezabrali, útvar pořád stejně velký, cca 3,2 cm, což se mi zdá na psa, který váží 2,3 kg celkem dost. Vet. vzal teda krev, že se udělá celkový rozbor, aby jsme zjistili jak játra fungují. Navíc poslední dobou moc nechce žrát, což vet. spojuje s tím, že jak se jí zvětšují játra, tak to tlačí na žaludek.
Máme počkat do zítra na výsledky krve, a máme zatím nasadit tyto granule jako jaterní dietu (doposud byla krmena Brit Care small breed). Vím, jak všude právě royal canin kritizují, co tahle dieta, je taky tak špatná? Jsou i jiné značky dietních granulí?

Díky moc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.1.2016 17:22

marcelaamax napsal(a):
Zdravím,
matčina jorkšírka má ztvrdlé a nadmuté břicho, nebo jak to popsat. Vet. dělal sono už před dvěma týdny a zjistil, že má na játrech nějaké útvary, co tam být nemají. Nejdříve nasadil nějaké prášky, ovšem dneska jsem s ní byla na kontrole, prášky nezabrali, útvar pořád stejně velký, cca 3,2 cm, což se mi zdá na psa, který váží 2,3 kg celkem dost. Vet. vzal teda krev, že se udělá celkový rozbor, aby jsme zjistili jak játra fungují. Navíc poslední dobou moc nechce žrát, což vet. spojuje s tím, že jak se jí zvětšují játra, tak to tlačí na žaludek.
Máme počkat do zítra na výsledky krve, a máme zatím nasadit tyto granule jako jaterní dietu (doposud byla krmena Brit Care small breed). Vím, jak všude právě royal canin kritizují, co tahle dieta, je taky tak špatná? Jsou i jiné značky dietních granulí?

Díky moc.

Nechce se mi to prochazet všechno, tak koukněte http://m.zoohit.cz/shop/vet_dieta/psi.

12.1.2016 17:26

marcelaamax napsal(a):
Zdravím,

Díky moc.

A ještě tady http://pethome.cz/cs/344-diety-jaterni-potize-psu.

12.1.2016 17:27

marcelaamax napsal(a):
Zdravím,

Díky moc.

A nezapomeňte podávat ostropestřec.

12.1.2016 17:32
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Díky mrknu na to Jo ostropestřec nám vet. taky doporučil, na to jsem zapomněla. Jen toho na mě bylo nějak moc, že jsem se ho zapomněla zeptat v jaké formě? Kapky by asi byli nejlepší, co se užívání týče, ale co je nejúčinnější?

12.1.2016 17:34

marcelaamax napsal(a):
Díky mrknu na to Jo ostropestřec nám vet. taky doporučil, na to jsem zapomněla. Jen toho na mě bylo nějak moc, že jsem se ho zapomněla zeptat v jaké formě? Kapky by asi byli nejlepší, co se užívání týče, ale co je nejúčinnější?

To si nejsem jistá, já jsem koupila v celku a rozemlela na prášek, dělám kůru sobě i zvířatům

12.1.2016 17:38
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To si nejsem jistá, já jsem koupila v celku a rozemlela na prášek, dělám kůru sobě i zvířatům

Jo máma právě taky má vcelku, přidává si to sobě do jídla, tak jí řeknu, ať to zkusí feně rozemlít. Snad to bude žrát, je to dost aromatické že? Ona je hodně vybíravá, i na granule teda, ale tyhle prostě bude muset.

12.1.2016 17:46
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Koukám na ty jiné značky granulí, moc se v tom složení nevyznám. Ale přijde mi, že žádná ta řada jaterních diet neobsahuje maso

12.1.2016 17:53

marcelaamax napsal(a):
Koukám na ty jiné značky granulí, moc se v tom složení nevyznám. Ale přijde mi, že žádná ta řada jaterních diet neobsahuje maso

A co ty konzervy, nebyly by lepší?

12.1.2016 17:57

A co ty konzervy, nebyly by lepší?

Http://m.zoohit.cz/detailsInfo/shop/vet_dieta/psi/hills_prescription_diet/konzervy/472677#description.

12.1.2016 18:17
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Http://m.zoohit.cz/detailsInfo/shop/vet_dieta/psi/hills_prescription_diet/konzervy/472677#description.

Pokud dobře koukám, tak se mají podávat při onemocnění ledvin a srdce my máme problém na játrech. Navíc si nejsem jistá, zda by je fena žrala, já občas koupím konzervu svým psům, a když feně dám ochutnat, tak jen čuchne a jde pryč, když ji to nechám v misce, tak se toho taky ani nedotkne. A to kupuji jen kvalitní konzervy.

12.1.2016 18:23
nexxi

XXX.XXX.228.56

Složení diet je děs běs ale z nějakého důvodu tomu tak je. už skoro dva roky mám na veterinární dietě, byt s jiným problémem, aktivní fenu a dá se to.problém to vyřešilo. naštěstí u nás je to problém, kde jde experimentovat tak zkoušíme přejít na barf, co to udělá.vrátit se ke granulím můžeme dycky.
jinak my krmíme veterinárníma granulema od eukanuby, zkušenost dobrá. cena z vet.diet asi nejlepší. bereme na www.dogsandcats.cz umí i poradit, při dobírce velmi rychlé dodání.

12.1.2016 18:36
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

nexxi napsal(a):
Složení diet je děs běs ale z nějakého důvodu tomu tak je. už skoro dva roky mám na veterinární dietě, byt s jiným problémem, aktivní fenu a dá se to.problém to vyřešilo. naštěstí u nás je to problém, kde jde experimentovat tak zkoušíme přejít na barf, co to udělá.vrátit se ke granulím můžeme dycky.
jinak my krmíme veterinárníma granulema od eukanuby, zkušenost dobrá. cena z vet.diet asi nejlepší. bereme na www.dogsandcats.cz umí i poradit, při dobírce velmi rychlé dodání.

No o tu cenu zase až tak nejde, jelikož je to dvoukilový pes, tak toho moc nesežere. Jinak teda ty granule jí máma zkusila dát, a prý je hned sežrala, což normálně nedělá (vím, že to asi není dobré), je naučená mít v misce celý den denní dávku, a postupně jí sežrat. Takže když ji chutnají, tak asi zkusí ty RC. Ono zítra mi má volat veterinář ohledně výsledků, a pokud bude funkce jater v pořádku, tak se to bude řešit jinak a dietní granule třeba ani potřebovat nebude. Zítra budeme moudřejší.

12.1.2016 20:03
noemi

XXX.XXX.64.236

Ostropestřec kupte olej. Dá se koupit v drogerii DM - v případě, že poblíž nemáte nějaký obchod zdravé výživy.

Můžete ještě nakombinovat s tabletami Essentiale Forte - http://www.lekarna.cz/essentiale-forte-n-100-tobolky-100985/

Na nějaké speciální granule bych se osobně vykašlala.

12.1.2016 20:09
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

noemi napsal(a):
Ostropestřec kupte olej. Dá se koupit v drogerii DM - v případě, že poblíž nemáte nějaký obchod zdravé výživy.

Můžete ještě nakombinovat s tabletami Essentiale Forte - http://www.lekarna.cz/essentiale-forte-n-100-tobolky-100985/

Na nějaké speciální granule bych se osobně vykašlala.

Bohužel ani DM nemáme poblíž, ale někam zajedem nebo to objednán z netu. Veterinář právě říkal, že i když to složení je nic moc, tak že se po tom psum funkce jater celkem srovna. Tak já nevin

12.1.2016 20:57
noemi

XXX.XXX.64.236

marcelaamax napsal(a):
Bohužel ani DM nemáme poblíž, ale někam zajedem nebo to objednán z netu. Veterinář právě říkal, že i když to složení je nic moc, tak že se po tom psum funkce jater celkem srovna. Tak já nevin

Kolegyně díky ostropestřci zachránila koně, nad kterým veterinář už lámal hůl.
Naší fence se díky němu srovnaly jaterní testy.

Takže za mne bych ho začala podávat a pokud se nedostaví výsledky, zkusila bych vet. granule...ale já jsem spíše přes přírodní produkty. Přidala bych i špetku kurkumy .
Játra jsou orgán s velkou schopností regenerace.

Mrkněte tady: http://ona.idnes.cz/detoxikace-jater-0k6-/zdravi.aspx?c=A140318_114719_zdravi_pet.

12.1.2016 21:02

marcelaamax napsal(a):
Zdravím,

Díky moc.

Známí u staršího pejska zjistili náhodou při ročním preventivním odběru krve na veterině velmi špatné jaterní hodnoty. Potom sono ukázalo také nějaké útvary na játrech. Ihned byla pejskovi nastavena jaterní dieta od Eucanuby a další podpůrné prostředky na játra. Nejtěžší bylo pro majitele se naučit nedávat pejskovi od stolu a od linky nějaké mňamky, dodržovat striktně jen ty granule. Světe div se, játra se psovi "uzdravila" (narozdíl od lidí to tak u psů funguje), útvary zmizely. Takže - veterinární specifické diety opravdu fungují. Eucanuba, Royal canin a další - nesrovnávat s běžnou řadou krmení od těchto značek.
Nicméně, ztvrdlé a nadmuté bříško nezní moc dobře, snad nepůjde o jiný problém.

12.1.2016 21:09
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Známí u staršího pejska zjistili náhodou při ročním preventivním odběru krve na veterině velmi špatné jaterní hodnoty. Potom sono ukázalo také nějaké útvary na játrech. Ihned byla pejskovi nastavena jaterní dieta od Eucanuby a další podpůrné prostředky na játra. Nejtěžší bylo pro majitele se naučit nedávat pejskovi od stolu a od linky nějaké mňamky, dodržovat striktně jen ty granule. Světe div se, játra se psovi "uzdravila" (narozdíl od lidí to tak u psů funguje), útvary zmizely. Takže - veterinární specifické diety opravdu fungují. Eucanuba, Royal canin a další - nesrovnávat s běžnou řadou krmení od těchto značek.
Nicméně, ztvrdlé a nadmuté bříško nezní moc dobře, snad nepůjde o jiný problém.

Díky za zkušenost. Fena nic jiného nedostává ani teď, jen občas maso a zeleninu, ale to jí snad neuškodí. Jinak to nadmuté bříško má právě kvůli těm útvarům - těmi útvary se zvětšila játra, tím pádem i bříško.

12.1.2016 21:09
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

noemi napsal(a):
Kolegyně díky ostropestřci zachránila koně, nad kterým veterinář už lámal hůl.
Naší fence se díky němu srovnaly jaterní testy.

Takže za mne bych ho začala podávat a pokud se nedostaví výsledky, zkusila bych vet. granule...ale já jsem spíše přes přírodní produkty. Přidala bych i špetku kurkumy .
Játra jsou orgán s velkou schopností regenerace.

Mrkněte tady: http://ona.idnes.cz/detoxikace-jater-0k6-/zdravi.aspx?c=A140318_114719_zdravi_pet.

Děkuji, mrknu na to a pošlu mámě

12.1.2016 22:33
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jelikož jsem se s podobným problémem potýkala před dvěma měsíci, je mi to líto, ale pokud se na játrech objeví útvary...už nic dobrého nečekejte. Můžou se zlepšit játra se změnama, ale tohle už pravděpodobně ne. Ostropestřec dávejte, dobrýí je v kapsli, která se dá případně vysypat. Je ale poměrně aromatický a jinak ho pes nesežral(a to vybíravý nebyl) S olejem zkušenosti nemám. RC jaterní dietu dávejte, je to rozdíl od jejich normálních granulí.

13.1.2016 09:25
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Narazila jsem na granule /složení též nic moc/ které jsou doporučeny jak při onemocnění ledvin, tak i jater: http://www.zoohit.cz/shop/psi/granule/happy_dog_supreme/dieta/122427.

13.1.2016 10:15
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

lesnížínka napsal(a):
Jelikož jsem se s podobným problémem potýkala před dvěma měsíci, je mi to líto, ale pokud se na játrech objeví útvary...už nic dobrého nečekejte. Můžou se zlepšit játra se změnama, ale tohle už pravděpodobně ne. Ostropestřec dávejte, dobrýí je v kapsli, která se dá případně vysypat. Je ale poměrně aromatický a jinak ho pes nesežral(a to vybíravý nebyl) S olejem zkušenosti nemám. RC jaterní dietu dávejte, je to rozdíl od jejich normálních granulí.

No, veterinář říkal, že nechce nějak děsit, ale že to nevypadá moc dobře fence je 8...

Přidejte reakci

Přidat smajlík