Uživatel s deaktivovaným účtem

A to je vše? Jako takový povzdech?
Hovawarta mám taky a patrně i život by za mě položil...
Já bych také neměnila, svoji fenu jsem si vybrala nejen podle toho, že mi do našich poměrů přišla nejvhodnější, ale i podle toho, že hovíka mělo několik mých známých, v rozpětí hájenka na samotě-Praha a byli to skvělí psi. Máme ji osm let a jsem z ní nadšená, ovšem, často se mi stává, když někde řeknu, že mám hovawarta, ozvou se lidé s hromadou negativních zkušeností. Těžko říct, není to můj první pes a s výchovou nebyl problém, ale zase na druhou stranu, manžela, ač miluje, zvláště v mladém věku nerespektovala ve smyslu povelů. Manžel je na zvířata nedůsledný a psi a kočky pouze důsledně rozmazluje, takže předpokládám, že chyba nebývá ve psovi, ale v nedůsledném pánovi. Jinak, naše fena hlídá, ale nikdy se neohnala po žádném členu rodiny, ani po příbuzných, ani po jejich malých dětech, ačkoli je vidí tak 1x ročně.
volker
napsal(a):
Preco ja sa iba pytam lebo mam teke steniatko.
No to ho asi budete muset vychovat, aby neútočil...asi jako každé jiné plemeno. Není to ani tak o plemeni, jako o jedinci. I když např. bull plemena, nějaké lásce k ostatním psům asi nenaučíte. Socializovat. Co nejvíc se setkávat s pejsky a vodit ho mezi lidi. Ať si zvyká na různé typy lidí, i různé typy psů. Na pejsky je nejlepší nějaká psí školička, kde pejsa dostane základy chování(vy taktéž rady) a pohraje si se štěňaty, naučí se se psy komunikovat.
Já bych na tyhle lidi vůbec nereagovala...Stejně jako paní "magistra" co mlátí psa i tohle individuum, co neumí dát do hromady jednu větu: jsou to trollové nebo hluboce neinteligentní lidé. Psa pravděpodobně nevlastní a pokud náhodou ano, rady na internetu jim stejně nepomohou, je to jako házet hrách na stěnu. A akorát se všichni zbytečně vytáčíme.
volker
napsal(a):
Ja viem len sa pitam lebo moj pes je krizeny sibirsky husky je matka a otca ma hovawarta bude utocit na ludi a deti poradte mi.
Co chcete radit? Husky má úplně jinou povahu než Hovawart. Těžko říct co Vaše štěně podědilo za povahu po rodičích, a těžko říct jak ho zvládnete vychovat.