Zdravím všechny,
jak jsem listovala různými diskuzemi, tak vím, že téma ohledně pejska Mops tu už zaznělo ![]()
I přesto bych se ráda s vámi poradila ohledně tohoto plemena. Vaše názory, připomínky a zkušenosti s tímto plemenem ráda uvítám. Pokud by i někdo z vás měl kontakt či věděl, o někom, kdo prodává štěňátka mopse, budu velice vděčná. Nebráníme se ani adopci staršího mopsíka.
Proč vlastně píši. Rádi bychom si s přítelem toto plemeno pořídili období duben-květen. Možná je to předčasné, ale i tak bych se ráda s někým poradila, než uděláme s přítelem tak důležitý krok jako je pořízení nového člena rodiny. Pročítala jsem různé knížky, články na internetu. Dokonce jsem i členem MOPSLAND CZ/SK na facebookových stránkách
Co jsem se dočetla, tak je to plemeno, které se citově fixuje na členy rodiny a je pro něho těžké být delší dobu sám. Možnou výhodou pro mě bude i to, že mám práci na poloviční úvazek. Tak ten čas na pejska budu mít.
Předem moc děkuji za odpovědi
Sam 90210
XXX.XXX.148.254
Sestra má mopse, ač na první pohled vypadá líně tak ten její je velmi akční, na dlouhé procházky při normální teplotě ideální. Hlavně ho neomezovat v jídle a rači krmit kvalitně - masem a dostatečný pohyb.
Sam 90210
napsal(a):
Sestra má mopse, ač na první pohled vypadá líně tak ten její je velmi akční, na dlouhé procházky při normální teplotě ideální. Hlavně ho neomezovat v jídle a rači krmit kvalitně - masem a dostatečný pohyb.
Super, děkuji za odpověď ![]()
Taky jsem právě četla, že mají náchylnost k tloustnutí. Takže s kvalitní stravou počítáme. Minimálně 2 krát denně bychom s pejskem chodili. A o víkendech jsme doma oba, takže bychom si udělali delší procházky.
Sam 90210
XXX.XXX.148.254
Sestra si ho brala od lidí co ho dost omezovali aby nevrostl, krmili ho dávkováním jako pro čivavu nějakými rybími granulemi, pes měl pak vážné zdr. problémy, spravila ho až na mase, když má dostatek pohybu tak z něj kulička sádla opravdu nebude, klidně i sportujte Ono se mu s tím pohybem taky musíte trefit do nálady, třeba v létě v horku nebo v zimě v mrazech má problém ho dostat na chviličku ven se vyvenčit
Uživatel s deaktivovaným účtem
Klarca94
napsal(a):
Super, děkuji za odpověď ![]()
Taky jsem právě četla, že mají náchylnost k tloustnutí. Takže s kvalitní stravou počítáme. Minimálně 2 krát denně bychom s pejskem chodili. A o víkendech jsme doma oba, takže bychom si udělali delší procházky.
2x denně s dospělým psem je málo, min 3x. A se štěnětem po každém jeho probuzením, nakrmením, po hraní a vlastně ixkrát denně než se to naučí.
napsal(a):
2x denně s dospělým psem je málo, min 3x. A se štěnětem po každém jeho probuzením, nakrmením, po hraní a vlastně ixkrát denně než se to naučí.
Dobře, děkuju za odpověď
Pročítám internetové stránky a dívám se po granulích, které by byly pro štěně mopse nebo obecně pro šťeňata nejlepší. Máte s nějakou značkou zkušenosti? Nebo čím krmíte vy ?
Klarca94
napsal(a):
Dobře, děkuju za odpověď
Pročítám internetové stránky a dívám se po granulích, které by byly pro štěně mopse nebo obecně pro šťeňata nejlepší. Máte s nějakou značkou zkušenosti? Nebo čím krmíte vy ?
Momentálně krmím granulemi GO! Natural s lososem, jsou perfektní, za mě
Sam 90210
napsal(a):
Sestra si ho brala od lidí co ho dost omezovali aby nevrostl, krmili ho dávkováním jako pro čivavu nějakými rybími granulemi, pes měl pak vážné zdr. problémy, spravila ho až na mase, když má dostatek pohybu tak z něj kulička sádla opravdu nebude, klidně i sportujte Ono se mu s tím pohybem taky musíte trefit do nálady, třeba v létě v horku nebo v zimě v mrazech má problém ho dostat na chviličku ven se vyvenčit
Tak to každopádně :-D Nerada bych tu vypadala jak nekňuba, že si chci pořizovat psa a nic o tom nevím. Proto se informuji dopředu. Já, když jsem se dívala na různá videa, ať z Čech nebo ze zahraničí. A viděla jsem, jak ten pes běhá, tak jsem byla v šoku. Hotový blázen ![]()
A když budu mít hloupou otázku ohledně oblečků pro psy. Co si o tom Vy osobně myslíte? Určitě nejsem zastánce toho, abych ho do to rvala a jednou týdně mu objednávala botičky, mikiny a ještě další tyhle blbůstky. Není to modní doplňek, ale i tak si myslím, že třeba na zimu, podzim. Kdy bude hodně foukat vítr, bude sníh a tak dále. Tak je to dobrý nápad mu třeba jeden svetřík koupit...
Sam 90210
XXX.XXX.148.254
Myslím že v zimě je sestřin Jack za ten svůj kýčovitý svetřík opravdu rád Ale zbytečně ho nenosí jen když je venku velká zima. ( třeba -5 to se občas i klepe ).
A hlavně si kupte z nějaké chovatelské stanice, kde dělají vyšetření luxace pately (u bezpapíráků to nikdo nedělá), pozor také na měkké patro a choroby (vady) srdce - na toto mohou mopsové také trpět. Je dobré kupovat z dlouhověkých linií, je dobré pokud tomuto plemeni moc nerozumíte vybírat s někým kdo ví a zná. Rozhodně bych nešel do nevyšetřeného štěňete bez PP.
Sam 90210
napsal(a):
Myslím že v zimě je sestřin Jack za ten svůj kýčovitý svetřík opravdu rád Ale zbytečně ho nenosí jen když je venku velká zima. ( třeba -5 to se občas i klepe ).
Taky si myslím, to každý pes ocení
Hlavně, abychom vybrali dobře
Teď jsem četla v jedné diskuzi, kde se lidé hádali, jaké granule pro šťěňata mopse a jeden pán to hezky zakončil větou:, Hlavně mnoho pěkných chvil s tímto psím klaunem"
To mě pobavilo
Klarca94
napsal(a):
Tak to každopádně :-D Nerada bych tu vypadala jak nekňuba, že si chci pořizovat psa a nic o tom nevím. Proto se informuji dopředu. Já, když jsem se dívala na různá videa, ať z Čech nebo ze zahraničí. A viděla jsem, jak ten pes běhá, tak jsem byla v šoku. Hotový blázen ![]()
A když budu mít hloupou otázku ohledně oblečků pro psy. Co si o tom Vy osobně myslíte? Určitě nejsem zastánce toho, abych ho do to rvala a jednou týdně mu objednávala botičky, mikiny a ještě další tyhle blbůstky. Není to modní doplňek, ale i tak si myslím, že třeba na zimu, podzim. Kdy bude hodně foukat vítr, bude sníh a tak dále. Tak je to dobrý nápad mu třeba jeden svetřík koupit...
V zimě se s oblečkem pro plemena jako je mops a další, musí prostě počítat. :)
Nejde o módní výstřelek, ale holt o nezbytnou věc. Máme dva maltéze, které si neumím představit jinak, než ve svetříku a mikince, jelikož jakmile je na nule, mají problém se jít ven byť i jen vyčůrat. Natož pak jít na delší procházku (ale nebojte, ty absolvují, nejsou to úplní gaučoví povaleči).
Trochu mimo mopse: Jinak já osobně musela dát obleček třeba i krátkosrsté border kolii, nedávno mi strašně vylínala a zhubla (falešná březost a hárání), takže jak mile to spadlo k -8 stupňům, obleček byl nutnost. Snad jen na chvíli, zrovna u bordery už je to potom jen potřeba rvát zvíře do "supr-čupr" oblečků, na což já fakt nejsem.
A ještě ke granulkám, na které jste se tu ptala - já osobně mám nejlepší zkušenost s Platinum, můžu jen doporučit.
Sam 90210
XXX.XXX.148.254
Samotřejmě vám tady bude každý doporučovat mopse s PP, ale velmi opatrně vybírejte, hlavně pozor třeba na https://www.facebook.com/Mat%C3%BDsek-EXXI-DOG-LOME-161574660535107/?fref=ts, sestra si v teto CHS vyhlídla štěně za 18 tis. ale podmínky a přístup ji odradili, klecový chov, pak sehnala dvouletého na darováni.
bilusik
napsal(a):
A hlavně si kupte z nějaké chovatelské stanice, kde dělají vyšetření luxace pately (u bezpapíráků to nikdo nedělá), pozor také na měkké patro a choroby (vady) srdce - na toto mohou mopsové také trpět. Je dobré kupovat z dlouhověkých linií, je dobré pokud tomuto plemeni moc nerozumíte vybírat s někým kdo ví a zná. Rozhodně bych nešel do nevyšetřeného štěňete bez PP.
Děkuji za odpověď, budeme vybírat pečlivě.
Jak se říká:, Nepodporujte ty psí množky"
A jak jsem se již zmiňovala ohledně adopce, že se tomu nebráníme. Co si o tom myslíte?
Sam 90210
napsal(a):
Samotřejmě vám tady bude každý doporučovat mopse s PP, ale velmi opatrně vybírejte, hlavně pozor třeba na https://www.facebook.com/Mat%C3%BDsek-EXXI-DOG-LOME-161574660535107/?fref=ts, sestra si v teto CHS vyhlídla štěně za 18 tis. ale podmínky a přístup ji odradili, klecový chov, pak sehnala dvouletého na darováni.
Samozřejmě koupit s PP po vyšetřených rodičích, ale je třeba pročíst nějaké dikuze, a jak jsem napsal pokud možno nechat si poradit od někoho kdo ví a zná. A samozřejmě těmto profláklým chovkám co jsou propírané po internetu se zdaleka vyhnout. Existuje spousta jiných solidních malochovatelů. Zrovna u tohoto plemene bych se koupi bezpapíráka vyhnul - jak již jsem napsal vyšetření luxace pately nedělá u bezpapíráků nikdo.
Klarca94
napsal(a):
Děkuji za odpověď, budeme vybírat pečlivě.
Jak se říká:, Nepodporujte ty psí množky"
A jak jsem se již zmiňovala ohledně adopce, že se tomu nebráníme. Co si o tom myslíte?
Tak pokud nechcete kupovat s PP, tak adopcí dospělého mopsíka nic nezkazíte - tomu jen pomůžete, tím množárny bezpapíráků koupí jejich štěňat nijak nepodporujete.
Sam 90210
napsal(a):
Budu upřímná, samozřejmě, že nečekám, že bych sehnala pejska s PP za 2000 Kč.
Ale ty částky, které vidím za psa s PP jsou opravdu vysoké.
Každopádně s takovou cenou počítám. Ale jak jsem již zmiňovala. Podle mě je určitě super věc adoptovat pejska, třeba 2 letého a dát mu ten základ.
Dneska jsem se zrovna na fb stránkách MOPS V NOUZI, seznámila" s jednou paní. Tak mi bude dávat vědět, jaké jsou podmínky adopce a jak to probíhá.
Chci být v obraze, tak si to ráda vyslechnu
Sam 90210
XXX.XXX.148.254
Adopce je v tom případě nejlepší řešení, mopsíku co potřebují domov je dost, ale nepocházejí většinou z dobrých podmínek, je pak zapotřebí více úsilí se socializací, hyg. návyky a pod. o to víc vás pak bude hřát u srdíčka dobrý pocit. Také to jsou pejsci většinou starší, ale občas se objeví i mladý mopsík na darování co také potřebuje domov, je třeba hlídat inzeráty
mishule
napsal(a):
V zimě se s oblečkem pro plemena jako je mops a další, musí prostě počítat. :)
Nejde o módní výstřelek, ale holt o nezbytnou věc. Máme dva maltéze, které si neumím představit jinak, než ve svetříku a mikince, jelikož jakmile je na nule, mají problém se jít ven byť i jen vyčůrat. Natož pak jít na delší procházku (ale nebojte, ty absolvují, nejsou to úplní gaučoví povaleči).
Trochu mimo mopse: Jinak já osobně musela dát obleček třeba i krátkosrsté border kolii, nedávno mi strašně vylínala a zhubla (falešná březost a hárání), takže jak mile to spadlo k -8 stupňům, obleček byl nutnost. Snad jen na chvíli, zrovna u bordery už je to potom jen potřeba rvát zvíře do "supr-čupr" oblečků, na což já fakt nejsem.
A ještě ke granulkám, na které jste se tu ptala - já osobně mám nejlepší zkušenost s Platinum, můžu jen doporučit.
Děkuju za odpověď,
určitě, to máte pravdu
Když je venku zima, tak je paráda, když se může hafan zavrtat do teplého svetříku
Doufám, že mu ten svetr budu jednou závidět, ještě toho trochu
Sam 90210
napsal(a):
Adopce je v tom případě nejlepší řešení, mopsíku co potřebují domov je dost, ale nepocházejí většinou z dobrých podmínek, je pak zapotřebí více úsilí se socializací, hyg. návyky a pod. o to víc vás pak bude hřát u srdíčka dobrý pocit. Také to jsou pejsci většinou starší, ale občas se objeví i mladý mopsík na darování co také potřebuje domov, je třeba hlídat inzeráty
Přesně tak,
určitě ten pocit, když zvířeti pomůžete, tak je k nezaplacení
Možná je to taková moje vnitřní válka, jelikož nemohu uvěřit tomu, když si někdo dovolí vztáhnout ruku na zvíře. Takový člověk nestojí ani za pozdrav ![]()
Takže by bylo fajn pomoc nějakému mopsíkovi touto cestou.
Sam 90210
XXX.XXX.148.254
Koukněte na facebooku i na Čivava Azyl, zrovna tam mají zachráněné mopsíky
Já tedy mopse nemám, ale skvěle u nás sedí granule Barking Heads Grain Free - pes 10 kg. Když není moc akční, tak pak Marp Holistic, ty jsou odlehčenější. Jo a pokud budete chtít investovat do kabátku (mopslík asi nebude nějaké čuňátko), tak moc pěkný a i funkční je přímo pro mopse/buldočka tenhle.
http://www.petamour.cz/kabaty/458-milkpepper-kabat-nanook-pro-psy.html
Docela dobré bundy bundy pak mají i tady (Praha, jinak bývají na výstavách) - viz pro malá a střední plemena. Je to i pro pejsky o ocáskem nahoru.
http://www.sofadogwear.eu/katalog.php?section=kategorie&akce=rozbalit&id=41
Jinak váš přístup k pořízení pejska super, takhle to má vypadat.
e
XXX.XXX.213.70
Dobrý den, jsem majitelkou chov. stanice, už ale nechováme. Bohužel v CZ chovu je situace dost špatná, já osobně bych si tu štěně koupila pouze z jedné CHS a pouze po zapůjčeném krycím psovi ze zahraničí (UK, USA, RU) + plus bych samozřejmě vyžadovala vyšetření na časté dědičné nemoci (luxace patel).
Co se týká těch oblečků - je potřeba myslet na to, že mops má VELMI hustou podsadu (což je u společenského plemene nezvyklé) a tudíž má velmi dobrou izolaci. Já osobně jsme své psy vždy oblékala až do teplot -10 a méně a to jen do lehkého svetříku, jinak funěli jak lokomotivy a bylo jim horko.
Tento pejsek je sice považován za klasického gaučáka, ale jsou to psi velmi aktivní a milují pohyb a dlouhé procházky. Moje fenky neměly problém ujít denně až 10 km a ještě jim zbývalo dost energie na řádění doma. Dokonce jsem s nimi zkoušela agility i coursing a s ničím neměly problém. Jen v letních teplotách jsou procházky velký problém, prostě to neudýchají.
Jinak mají tito pejsci velmi milující povahu, kterou jsem u jiného plemene nezažila a proto navždy budou v mém srdci na prvním místě, i když vím, že vzhledem k situaci se zdravím populace v ČR, už žádného mít asi nebudu...
napsal(a):
Já tedy mopse nemám, ale skvěle u nás sedí granule Barking Heads Grain Free - pes 10 kg. Když není moc akční, tak pak Marp Holistic, ty jsou odlehčenější. Jo a pokud budete chtít investovat do kabátku (mopslík asi nebude nějaké čuňátko), tak moc pěkný a i funkční je přímo pro mopse/buldočka tenhle.
Docela dobré bundy bundy pak mají i tady (Praha, jinak bývají na výstavách) - viz pro malá a střední plemena. Je to i pro pejsky o ocáskem nahoru.
No nevím, nevím - bundička cca 2000
Nevím, jak ostatní, ale moje fenky nemohou mít jeden přehoz (nemají bundy s okrasama, ale funční praktické takové přehozy) a jeden svetr (zase funkční, padnoucí vlastnoručně pletený svetr na míru), protože nesnáším špinavé oblečky. Jasně, pes se venku sprasí (je to pes ). Ale druhý den nebo večer nejsem ochotná mu obléknout to špinavé a musí mít čisté. Většinou to nestihne uschnout a tak mají přehozů víc.
Představa, že si pořídím 3x2 přehozy (každá fenka je jinak velká, takže nemůžou nosit jedno oblečení dohromady) za 12000, se mi teda vůbec nelíbí.
Ale samozřejmě je to každého věc, to je jen můj názor.
e
napsal(a):
Dobrý den, jsem majitelkou chov. stanice, už ale nechováme. Bohužel v CZ chovu je situace dost špatná, já osobně bych si tu štěně koupila pouze z jedné CHS a pouze po zapůjčeném krycím psovi ze zahraničí (UK, USA, RU) + plus bych samozřejmě vyžadovala vyšetření na časté dědičné nemoci (luxace patel).
Co se týká těch oblečků - je potřeba myslet na to, že mops má VELMI hustou podsadu (což je u společenského plemene nezvyklé) a tudíž má velmi dobrou izolaci. Já osobně jsme své psy vždy oblékala až do teplot -10 a méně a to jen do lehkého svetříku, jinak funěli jak lokomotivy a bylo jim horko.
Tento pejsek je sice považován za klasického gaučáka, ale jsou to psi velmi aktivní a milují pohyb a dlouhé procházky. Moje fenky neměly problém ujít denně až 10 km a ještě jim zbývalo dost energie na řádění doma. Dokonce jsem s nimi zkoušela agility i coursing a s ničím neměly problém. Jen v letních teplotách jsou procházky velký problém, prostě to neudýchají.
Jinak mají tito pejsci velmi milující povahu, kterou jsem u jiného plemene nezažila a proto navždy budou v mém srdci na prvním místě, i když vím, že vzhledem k situaci se zdravím populace v ČR, už žádného mít asi nebudu...
Kdy a kde jste dělala agility s mopsem? Máte někde video nebo fotky? Nedovedu si mopsíka představit při běhu a na překážkách
Sam 90210
XXX.XXX.148.254
Fiona.Praha
napsal(a):
Kdy a kde jste dělala agility s mopsem? Máte někde video nebo fotky? Nedovedu si mopsíka představit při běhu a na překážkách
Https://www.youtube.com/results?search_query=mops+agility můžete si vybrat, jsou při tom fakt roztomilí mops není jenom líné plemeno sport mu problém nedělá, když to není kuličká sádla.
Fiona.Praha
napsal(a):
No nevím, nevím - bundička cca 2000
Nevím, jak ostatní, ale moje fenky nemohou mít jeden přehoz (nemají bundy s okrasama, ale funční praktické takové přehozy) a jeden svetr (zase funkční, padnoucí vlastnoručně pletený svetr na míru), protože nesnáším špinavé oblečky. Jasně, pes se venku sprasí (je to pes ). Ale druhý den nebo večer nejsem ochotná mu obléknout to špinavé a musí mít čisté. Většinou to nestihne uschnout a tak mají přehozů víc.
Představa, že si pořídím 3x2 přehozy (každá fenka je jinak velká, takže nemůžou nosit jedno oblečení dohromady) za 12000, se mi teda vůbec nelíbí.
Ale samozřejmě je to každého věc, to je jen můj názor.
No kdybych neměla doma malého dobytečka, tak se nikdy nenaučím šít a do oblečení investuji, opravdu kvalitní vydrží aspoň půl života. Takhle má bund asi 9 (lehké přehozy proti dešti/větru, teplé, fashion (třeba vlněné kostce jsem neodolala, ale ta je použitelná tak akorát na rychlé kolečko po okolí :), nějaké to tričko na praktické zimní vrstvení, když musíme na lítačku někam dojít, pár roláků... Když to vezmu podle materiálu a cen v obchodech, tak na 15 000 bych to viděla. A to nepočítám sbírku postrojů, ať už nevyvlíkací na řádění, do auta, na módní machrování, kdy některé musí ladit s trikem... Kupovat to, tak vydělávám jen něj. Ale výbava se hodí, v sezóně už nemusím prát skoro denně.
Sam 90210
napsal(a):
Https://www.youtube.com/results?search_query=mops+agility můžete si vybrat, jsou při tom fakt roztomilí mops není jenom líné plemeno sport mu problém nedělá, když to není kuličká sádla.
Ježíš, to mne ani nenapadlo, že by to byla jen kulička sádla
Je to pes jako každý jiný.
Sam 90210
XXX.XXX.148.254
Ono většina mopsů taky vypadá takhle, prostě tlusté prasátko a s tím se agility fakt běhat nedají
Sam 90210
napsal(a):
Ono většina mopsů taky vypadá takhle, prostě tlusté prasátko a s tím se agility fakt běhat nedají
Mám známého, ten touží po mopsíkovi a chce z něj udělat ještě větší "kouli" Prostě se mu to líbí. Naštěstí manželka je zatím proti, aby měli psa, tak doufám, že to tak i zůstane
Sam 90210
XXX.XXX.148.254
Tlustí vypadají ještě víc roztomile, ale na zdraví se nemyslí a pak se diví že jim takový pes odejde v půlce života na infarkt.
Sam 90210
XXX.XXX.148.254
Navíc mopsím očím se těžko odolává, tak občas nějaké to sousto od stolu "omylem" spadne na zem, pak se rychle naučí škemrat a kila jedou nahoru.
e
XXX.XXX.65.81
napsal(a):
Super, moc děkuji za komentář ![]()
Tady přikládám webovky, jak si snadno lze vyrobit obleček pro pejska
Jako nápad dobrý, ale nevím, jak by to vypadalo v praxi.
http://www.udelasto.cz/oblecky-pro-psy-levne/.
Sam 90210
napsal(a):
Přesně, mops se nezdá, ale co jsem tak projížděla videa na youtube a viděla videa od mé kamarádky, která má hned 3 mopsíky.
Tak když se začnou honit, tak je to rachot
e
napsal(a):
Velmi Vám děkuji za odpověď,
ono asi články jsou jedna věc a mít toho pejska a starat se o něj, tak to je věc druhá
A tudíž máme tisíc lidí a tisíc názorů
Původně jsem chtěla foxteriéra nebo velšteriéra. V naší rodině jsou, dášenky" od nepaměti.
Jsou to inteligentní a tvrdohlaví tvorové. Takže to vždy byli mí favorité.
Bohužel přítelovi se nelíbili. Nechtěla jsem ho nijak nutit a nakonec nás zcela okouzlil mopsík.
Každopádně si myslím, že i mops je velmi šarmantní a inteligentní plemeno.
Klarca94
napsal(a):
Super, moc děkuji za komentář ![]()
Tady přikládám webovky, jak si snadno lze vyrobit obleček pro pejska
Jako nápad dobrý, ale nevím, jak by to vypadalo v praxi.
http://www.udelasto.cz/oblecky-pro-psy-levne/.
A moc děkuji za pochvalu ![]()
Člověka potěší nějaká podpora
Jak říkám, nechceme nic uspěchat
napsal(a):
Velmi Vám děkuji za pochvalu ![]()
Každá podpora potěší. Jak jsem říkala, nechceme nic uspěchat
e
XXX.XXX.65.81
Jen pro ukázku, opravdu není potřeba z nich dělat panenky - dnešní foto z lesa, osmiletá mopsice, ze sněhu naprosto nadšená.
napsal(a):
No kdybych neměla doma malého dobytečka, tak se nikdy nenaučím šít a do oblečení investuji, opravdu kvalitní vydrží aspoň půl života. Takhle má bund asi 9 (lehké přehozy proti dešti/větru, teplé, fashion (třeba vlněné kostce jsem neodolala, ale ta je použitelná tak akorát na rychlé kolečko po okolí :), nějaké to tričko na praktické zimní vrstvení, když musíme na lítačku někam dojít, pár roláků... Když to vezmu podle materiálu a cen v obchodech, tak na 15 000 bych to viděla. A to nepočítám sbírku postrojů, ať už nevyvlíkací na řádění, do auta, na módní machrování, kdy některé musí ladit s trikem... Kupovat to, tak vydělávám jen něj. Ale výbava se hodí, v sezóně už nemusím prát skoro denně.
Pokud si kabátky umíte levně ušít, je to výborné. Pokud je však nutné oblečení kupovat, pes si bohatě vystačí s 2-3 oblečky. Mám psa, kterého je nezbytné oblékat od podzimu do jara (naháč) a jeho šatník dohromady čítá 5 ks oblečení - 2 vesty,2 svetry a 1 kombinézu do opravdu špatného počasí.
Obávám se, že vás tady slečna Klarca94 pěkně vodí za nos. Předpokládám, že je to stejná uživatelka, která ve foru "domácí mazlíčci" na vinted.cz tvrdí, že má čivavku, a hledá pro ni obleček, a že nakonec je nejlepší si jej vytvořit podle stránky "udelasto".
Nakonec začala odkazy na tuto stránku posílat jako nevyžádanou poštu ostatním uživatelkám na tom fóru, za což jsem ji nahlásila administrátorům, a dostala varování.
Předpokládám, že slečna nemá čivavku ani nechce mopse, pouze tady dělá skrytou reklamu na své stránky.
Jenom nevím, zda se tedy jmenuje katka, janička, anebo klára...asi rozdvojená osobnost...
Tak milý Vážený,
V životě jsem psa neměla. Ani čivavu. Važte slova, než budete někoho osočovat.
Když nevíte, jestli jsem Klára nebo Pavla.
Takové chování si vyprošuji!
Ano, tyto stranky jsem zde uvedla. Jelikoz mi je jedna pani na fb doporucila. Tak jsem to jen navrhla. Ale zadnou skrytou reklamu tady neposilam.
Ano, diskuzi na tema mops jsem zadala jeste na serveru OMLAZENI.
Tam jsem ale tuto reklamu ohledne oblecku NEDALA.
Na to dam ruku do ohne.
Dala jsem nazor do diskuze a slusne jsem za kazdou odpoved poděkovala.
TAKZE NEJDRIVE SE UJISTETE, ZDA JSOU INFORMACE PRAVDIVE!
ainu
napsal(a):
Obávám se, že vás tady slečna Klarca94 pěkně vodí za nos. Předpokládám, že je to stejná uživatelka, která ve foru "domácí mazlíčci" na vinted.cz tvrdí, že má čivavku, a hledá pro ni obleček, a že nakonec je nejlepší si jej vytvořit podle stránky "udelasto".
Nakonec začala odkazy na tuto stránku posílat jako nevyžádanou poštu ostatním uživatelkám na tom fóru, za což jsem ji nahlásila administrátorům, a dostala varování.
Předpokládám, že slečna nemá čivavku ani nechce mopse, pouze tady dělá skrytou reklamu na své stránky.
Uz jsem Vas Vazeny take nahlasila. Na strankach Vinteda jsem v zivote nebyla. Jen pro zajimavost.
Klarca94
napsal(a):
Tak milý Vážený,
V životě jsem psa neměla. Ani čivavu. Važte slova, než budete někoho osočovat.
Když nevíte, jestli jsem Klára nebo Pavla.
Takové chování si vyprošuji!
Ano, tyto stranky jsem zde uvedla. Jelikoz mi je jedna pani na fb doporucila. Tak jsem to jen navrhla. Ale zadnou skrytou reklamu tady neposilam.
Ano, diskuzi na tema mops jsem zadala jeste na serveru OMLAZENI.
Tam jsem ale tuto reklamu ohledne oblecku NEDALA.
Na to dam ruku do ohne.
Dala jsem nazor do diskuze a slusne jsem za kazdou odpoved poděkovala.
TAKZE NEJDRIVE SE UJISTETE, ZDA JSOU INFORMACE PRAVDIVE!
Pokud jste to nebyla vy, tak v tom případě se omlouvám, ovšem byla by to opravdu velmi velká náhoda... ať žije virální reklama.
ainu
napsal(a):
Pokud jste to nebyla vy, tak v tom případě se omlouvám, ovšem byla by to opravdu velmi velká náhoda... ať žije virální reklama.
Ano, vlozila jsem odkaz ja a klidne ji hned stahnu. Me to problem nedela. Na tom neni nic spatneho, ze si lovek muze vyrobit sam doma oblek pro psa ze stareho obleceni. Za to se nelincuje.
Klarca94
napsal(a):
Velmi Vám děkuji za odpověď,
ono asi články jsou jedna věc a mít toho pejska a starat se o něj, tak to je věc druhá
A tudíž máme tisíc lidí a tisíc názorů
Původně jsem chtěla foxteriéra nebo velšteriéra. V naší rodině jsou, dášenky" od nepaměti.
Jsou to inteligentní a tvrdohlaví tvorové. Takže to vždy byli mí favorité.
Bohužel přítelovi se nelíbili. Nechtěla jsem ho nijak nutit a nakonec nás zcela okouzlil mopsík.
Každopádně si myslím, že i mops je velmi šarmantní a inteligentní plemeno.
To si myslíte úplně správně, byť u toho máte palec dolů
Měli jsme mopsličku 12let a byl to naprosto úžasný tvoreček.Milá, přizpůsobivá, prostě zlatíčko.
Chodila normálně na procházky i s velkými psy, pokud nebylo vedro, stíhala je bez problémů.Při dětech je to také pejsek snášenlivý a tolerantní.
Nikdy nebyla agresivní, v životě by ji nenapadlo utéct.Chtěla být co nejvíc se svým člověkem a nezáleželo na tom, kde.Doma, na křesle u televize, nebo na vycházce.
Zimu snášela bez problémů, obleček v životě nenosila.A byla se mnou po svůj celý život, každý den, při práci, venku.
Měla jednou problém s okem, a trošku něco kožního, jinak byla zdravá.Umřela před 13tým rokem.
balisek
napsal(a):
Pokud si kabátky umíte levně ušít, je to výborné. Pokud je však nutné oblečení kupovat, pes si bohatě vystačí s 2-3 oblečky. Mám psa, kterého je nezbytné oblékat od podzimu do jara (naháč) a jeho šatník dohromady čítá 5 ks oblečení - 2 vesty,2 svetry a 1 kombinézu do opravdu špatného počasí.
Když se musí oblečení kupovat, je to pech.
Mám zkušenosti, že oblečky psům nesedí a je jedno kolik stojí. Drahý obleček neznamená ani kvalitu ani že to bude psovi sedět, bohužel.
Fiona.Praha
napsal(a):
Mám zkušenosti, že oblečky psům nesedí a je jedno kolik stojí. Drahý obleček neznamená ani kvalitu ani že to bude psovi sedět, bohužel.
Koupila jsem jediný obleček - přímo na plemeno, podle délky zad a taky nic moc.900 ká sice není likvidační, ale měl ho na sobě asi desetkrát. Nějak nevydýchávám, jak se na něm kroutí a odstává a vůbec. A barva suchého zipu není identická s podkladem. Těžký úděl detailisty.
Fiona.Praha
napsal(a):
Mám stejnou zkušenost. Koupit kabát, který sedí, je úkol téměř neřešitelný. Ten můj pes má snad nějakou nekonfekční velikost
. A cena opravdu nic neznamená. Všechny oblečky, které mu konečně sedly, byly ty nejlevnější v nabídce - a to jsem opravdu nevybírala podle ceny.
Slušivé kabátky se mi líbí, ale jako funkční doplněk do špatného počasí. Z duše se mi protiví, když majitelé dělají ze psů kreatury navlečené v růžových sukýnkách s kanýrky, kalhotkách s kšandami apod.
balisek
napsal(a):
Mám stejnou zkušenost. Koupit kabát, který sedí, je úkol téměř neřešitelný. Ten můj pes má snad nějakou nekonfekční velikost
. A cena opravdu nic neznamená. Všechny oblečky, které mu konečně sedly, byly ty nejlevnější v nabídce - a to jsem opravdu nevybírala podle ceny.
Slušivé kabátky se mi líbí, ale jako funkční doplněk do špatného počasí. Z duše se mi protiví, když majitelé dělají ze psů kreatury navlečené v růžových sukýnkách s kanýrky, kalhotkách s kšandami apod.
Naprosto souhlasím.
Proto svým fenkám pletu funkční svetry, bez bambulek, kapuc, obrázků, knoflíků a podobných blbostí, aby jim to sedělo a ještě je to moc neobtěžovalo. Svetry nosí v suché zimě.
A taky se snažím něco jim ušít, protože do mokré zimy se svetry jaksi nehodí.
Posledních pár let už nic téměř nic nekupuji. V době, kdy jsem měla jednu standardní fenku jsem na ni obleček nekoupila. Teda koupila jsem asi 5 různých oblečků (v některých byla vyfocená na obalu přímo fenka stejné rasy), ale stejně je nemohla nosit, byly velké, malé nebo neseděly, takže jsem řešila, jestli upravit, vrátit, darovat nebo vyhodit.
Od té doby jsem se občas pokusila něco koupit nějaké další fence (měla jsem pocit, že třeba ta první nebyla úplně standardní) a jsem na tom pořád stejně.
A tak musela nastoupit stará dobrá vlastnoruční práce.
koně
napsal(a):
To si myslíte úplně správně, byť u toho máte palec dolů
Měli jsme mopsličku 12let a byl to naprosto úžasný tvoreček.Milá, přizpůsobivá, prostě zlatíčko.
Chodila normálně na procházky i s velkými psy, pokud nebylo vedro, stíhala je bez problémů.Při dětech je to také pejsek snášenlivý a tolerantní.
Nikdy nebyla agresivní, v životě by ji nenapadlo utéct.Chtěla být co nejvíc se svým člověkem a nezáleželo na tom, kde.Doma, na křesle u televize, nebo na vycházce.
Zimu snášela bez problémů, obleček v životě nenosila.A byla se mnou po svůj celý život, každý den, při práci, venku.
Měla jednou problém s okem, a trošku něco kožního, jinak byla zdravá.Umřela před 13tým rokem.
Mám palec dolů, omylem. Psala jsem do diskuze na mobilu. To je má chyba, za tu se omlouvám
Každopádně na zkoušku obleček koupíme v kamenném obchodě a pak se uvidí
balisek
napsal(a):
Přesně, mašličky, ozdůbky... Z toho by mě kleplo. Když už móda, tak u mě jedině šik dragoun na zádech ke kostce nebo k manšestru a v zimě kožešinový límec s krátkým chlupem, co jde zvednout nahoře za krkem.
napsal(a):
Přesně, mašličky, ozdůbky... Z toho by mě kleplo. Když už móda, tak u mě jedině šik dragoun na zádech ke kostce nebo k manšestru a v zimě kožešinový límec s krátkým chlupem, co jde zvednout nahoře za krkem.
Souhlasím s Vámi
Já také zastávám názoru. Že pes není módní doplněk, ale plnohodnotný člen rodiny.
balisek
napsal(a):
Každopádně jsem koukala na oblečky na webovkách, které tu byly označené. My tu u nás ve městě máme Super ZOO a zverimex Zvěrokruh a nic jiného. Máte nějaké zkušenosti s nákupem v těchto obchodech. Dívala jsem se na webovky a je vyhoda, že si objednám zboží na webovkach a mohu si ho vyzvednout v našem městě v kamenné prodejně.
A některé kousky v těchto obchodech vypadaly vcelku dobře.
Klarca94
napsal(a):
Každopádně jsem koukala na oblečky na webovkách, které tu byly označené. My tu u nás ve městě máme Super ZOO a zverimex Zvěrokruh a nic jiného. Máte nějaké zkušenosti s nákupem v těchto obchodech. Dívala jsem se na webovky a je vyhoda, že si objednám zboží na webovkach a mohu si ho vyzvednout v našem městě v kamenné prodejně.
A některé kousky v těchto obchodech vypadaly vcelku dobře.
Nejrozumnější je vzít pejska s sebou a obleček mu vyzkoušet. Kupovat něco dopředu je naprosto zbytečné.
My máme buldočku a ve Zvěrokruhu jsme jí před Vánocemi koupili obleček, který jí sedí jako ulitý (díky širšímu hrudníku jí naprostá většina oblečků nevyhovuje). Navíc má vepnutou ještě další podšívku.
Je to tahle: http://nobby.cz/eshop/3890, nobby-marlon-tepla-bunda-pro-psa-barva-olivove-zelena-reflexni-prvky.html
Jinak zkuste mrknout i do Kiku...mívají fajn oblečky, ale jen podle akce - tedy nárazově.
Mopsík má přeci jen jinak tvarované tělo než buldočci, takže být Vámi, mrknu i na www.aliexpress.com
V odkazu umažte mezeru za čárkou před slůvkem nobby.