Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

pajajs

22.1.2016 14:40
pajajs

XXX.XXX.143.14

Zdravím.
Před 2 dnama jsem dal psovi brokolici a další den ráno mu začalo "kručet" v břiše, následně začal prdět (nadýmání) a všechno to zkompletoval dnešním zvracením (naštěstí jenom jednou) a průjmama, zároveň od doby co se pozvracel ztratil chuť k jídlu.. Myslíte, že to může být tou brokolicí? K vetovi se chystáme zítra (dneska už to bohužel nestíháme). Máte někdo podobnou zkušenost?

pajajs

22.1.2016 14:46
pajajs

XXX.XXX.143.14

pajajs napsal(a):
Zdravím.
Před 2 dnama jsem dal psovi brokolici a další den ráno mu začalo "kručet" v břiše, následně začal prdět (nadýmání) a všechno to zkompletoval dnešním zvracením (naštěstí jenom jednou) a průjmama, zároveň od doby co se pozvracel ztratil chuť k jídlu.. Myslíte, že to může být tou brokolicí? K vetovi se chystáme zítra (dneska už to bohužel nestíháme). Máte někdo podobnou zkušenost?

Ještě bych dodal, že chuť k hraní neztratil. A taky nadměrně krká.

22.1.2016 14:51
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Nejen květák, ale i brokolice nadýmá.

Ale zvracení a průjmy - to tím nebude.

pajajs

22.1.2016 14:56
pajajs

XXX.XXX.143.14

"Stejně jako ostatní brukvovité rostliny obsahuje tzv. glukosinoláty - látky, které ve velkém jednorázovém příjmu vedou k poruchám trávicího traktu (zvracení, průjmy)." Tohle jsem se dočetl.
Taky je zajimavé, že to všechno začalo až když sem mu tu brokolici dal.. Prvně to bylo jenom to kručení v břiše, tak mě nenapadlo, že by to bylo tou brokolicí a další den jsem mu ji dal znova (jsem holt idiot..) A na to už se následující den (dnes) poblil a má průjem.. (ještě včera večer měl pevný bobek).

22.1.2016 14:57
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

pajajs napsal(a):
"Stejně jako ostatní brukvovité rostliny obsahuje tzv. glukosinoláty - látky, které ve velkém jednorázovém příjmu vedou k poruchám trávicího traktu (zvracení, průjmy)." Tohle jsem se dočetl.
Taky je zajimavé, že to všechno začalo až když sem mu tu brokolici dal.. Prvně to bylo jenom to kručení v břiše, tak mě nenapadlo, že by to bylo tou brokolicí a další den jsem mu ji dal znova (jsem holt idiot..) A na to už se následující den (dnes) poblil a má průjem.. (ještě včera večer měl pevný bobek).

A v jakém množství ji měl? Já mylsím, že v malém množství by to vadit nemělo. Pokud mi nějaká zbyla, tak jsem kousel taky psovi dala a žádné problémy neměl. Jedině mě napadá, nemůže na to být alergický?

pajajs

22.1.2016 14:58
pajajs

XXX.XXX.143.14

pajajs napsal(a):

Ještě bych dodal, že jsem mu včera k tý brokolici dával ještě papriku (která prý taky nadýmá...) Jsem prostě demen*... Příště než mu něco dám, tak se ujistím, že to opravdu může...

pajajs

22.1.2016 14:59
pajajs

XXX.XXX.143.14

marcelaamax napsal(a):
A v jakém množství ji měl? Já mylsím, že v malém množství by to vadit nemělo. Pokud mi nějaká zbyla, tak jsem kousel taky psovi dala a žádné problémy neměl. Jedině mě napadá, nemůže na to být alergický?

Byli to tak 3-4 "květy" + ta paprika a salát (to všechno rozmixované).

22.1.2016 15:01
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

pajajs napsal(a):

A o jak velkého psa se jedná?

22.1.2016 15:02
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

pajajs napsal(a):

A co jiného od té doby žral, když jste psal že ztratil chuť k jídlu? Zvracet dneska mohl z hladu, to psi dělají.

pajajs

22.1.2016 15:02
pajajs

XXX.XXX.143.14

marcelaamax napsal(a):
A o jak velkého psa se jedná?

Border Kolie. Momentální váha kolem 14 kg. Jak tam píšou, že ty vedlejší účinky jsou po přesažení 5% denní dávky krmení, tak to mi vychází na nějakejch 35g brokolice (Což jsem určitě dal víc)..

22.1.2016 15:03
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

pajajs napsal(a):
Border Kolie. Momentální váha kolem 14 kg. Jak tam píšou, že ty vedlejší účinky jsou po přesažení 5% denní dávky krmení, tak to mi vychází na nějakejch 35g brokolice (Což jsem určitě dal víc)..

Nevím, já si nemyslím, že by mu takhle dlouho bylo špatně z trošky brokolice. Teda pokud na ní není alergický. Radši bych zašla k tomu vetovi.

pajajs

22.1.2016 15:04
pajajs

XXX.XXX.143.14

marcelaamax napsal(a):
A co jiného od té doby žral, když jste psal že ztratil chuť k jídlu? Zvracet dneska mohl z hladu, to psi dělají.

Před zvracením jedl naposledy v 18:00 večeři (mleté hovězí + rozmixovaná paprika, salát a ta brokolice), zvracel kolem 6:30 dnes ráno (neřekl bych, že z hladu, protože v zvratkách byli vidět zbytky večeře). Mleté hovězí mu takovouhle spoušť ještě neudělalo, proto bych to viděl spíš na tu brokolici...

22.1.2016 15:05
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

pajajs napsal(a):
Před zvracením jedl naposledy v 18:00 večeři (mleté hovězí + rozmixovaná paprika, salát a ta brokolice), zvracel kolem 6:30 dnes ráno (neřekl bych, že z hladu, protože v zvratkách byli vidět zbytky večeře). Mleté hovězí mu takovouhle spoušť ještě neudělalo, proto bych to viděl spíš na tu brokolici...

Mimo téma, ale proč tu zeleninu mixujete?

Třeba na ní má opravdu alergii, nebo mu to prostě nesedla ta kombinace, ale těžko ríct.

pajajs

22.1.2016 15:07
pajajs

XXX.XXX.143.14

marcelaamax napsal(a):
Mimo téma, ale proč tu zeleninu mixujete?

Třeba na ní má opravdu alergii, nebo mu to prostě nesedla ta kombinace, ale těžko ríct.

Co jsem četl, tak pes nestráví zeleninu v celku (musí být mechanicky narušená), tak mu ji prostě mixuju.. Asi zůstanu u mrkve se salátem.. Tím jsem nic nezkazil..

22.1.2016 15:09
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

pajajs napsal(a):
Co jsem četl, tak pes nestráví zeleninu v celku (musí být mechanicky narušená), tak mu ji prostě mixuju.. Asi zůstanu u mrkve se salátem.. Tím jsem nic nezkazil..

To jsem ještě neslyšela, já dávám oběma psům zeleninu i ovoce vcelku a nikdy jim z toho nic nebylo.

pajajs

22.1.2016 15:11
pajajs

XXX.XXX.143.14

marcelaamax napsal(a):
To jsem ještě neslyšela, já dávám oběma psům zeleninu i ovoce vcelku a nikdy jim z toho nic nebylo.

Neříkám že by jim něco mělo být, jenom jsem někde četl, že pes líp tráví zeleninu mechanicky narušenou, než v celku.

22.1.2016 15:12
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

pajajs napsal(a):
Neříkám že by jim něco mělo být, jenom jsem někde četl, že pes líp tráví zeleninu mechanicky narušenou, než v celku.

Aha, já mu jí krájím na menší kousky, ale nemixuju. Třeba se ozve někdo, v tomto tématu zkušenější smajlík

pajajs

22.1.2016 15:18
pajajs

XXX.XXX.143.14

marcelaamax napsal(a):
Nevím, já si nemyslím, že by mu takhle dlouho bylo špatně z trošky brokolice. Teda pokud na ní není alergický. Radši bych zašla k tomu vetovi.

Jak jsem říkal..1. brokolici jsem mu dal 2 dny zpátky.. To měl následující den jenom to kručení v břiše a nadýmání. Včera jsem mu dal (bohužel) další dávku brokolice a následně to dnes ráno všechno začalo. Jak říkám, ještě včera večer měl 2 pevný bobky. Takže jsem spíš tou včerejší brokolicí narušil to trávení..

22.1.2016 15:30
cufi

XXX.XXX.199.41

Stát se to může, obzvlášť u brukvovitých i u papriky. Pokud pejsek není zvyklý na tuto zeleninu a dostane velkou dávku, tak ho to prožene nebo se pozvrací. Řešila jsem psa, který se pozvracel po květáku, ale kedlubnu chroupá bez potíží. Dejte psíkovi pár dní dietku (vařená rýže s trochou vařené mrkve nebo tvaroh) a trávení by se mělo upravit.

pajajs

22.1.2016 15:34
pajajs

XXX.XXX.143.14

cufi napsal(a):
Stát se to může, obzvlášť u brukvovitých i u papriky. Pokud pejsek není zvyklý na tuto zeleninu a dostane velkou dávku, tak ho to prožene nebo se pozvrací. Řešila jsem psa, který se pozvracel po květáku, ale kedlubnu chroupá bez potíží. Dejte psíkovi pár dní dietku (vařená rýže s trochou vařené mrkve nebo tvaroh) a trávení by se mělo upravit.

Ještě jsem si všiml, že mu trošku teče z nosu. Může to být následek alergie? Na dietu najedeme zítra ráno.. Dneska už nic (radši) nedostane.

22.1.2016 15:46
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

cufi napsal(a):

Tak naši psi po tom problému neměli, ale je fakt že jsou na to zvyklí. Mámina jorkšírka se po paprice může užrat, takže dáváme po kouskách jako pamlsek, a řekla bych, že na to jak je malá, tak toho sežere celkem dost, ale nikdy problém neměla.

22.1.2016 15:49
cufi

XXX.XXX.199.41

Alergické reakce u psů se spíš projeví zažívacími potížemi nebo kožními. Jestli mu teče jen, voda", tak ho sledujte a pokud budete mít nějaké pochybnosti, zajděte k veterináři. Mé feně teče z nosu při chladném počasí od štěněte. Nejdřív jsem ji pořád prohlížela, ale nic jsem na ni nenašla.

pajajs

22.1.2016 15:59
pajajs

XXX.XXX.143.14

Tak už nabral zase chuť k jídlu. No každopdně alespoň ten den ho na té dietě nechám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.1.2016 16:20

pajajs napsal(a):

Tak to jste optavdu nedomyslel, nejen brokolice se přidává do krmení nastrouhaná nebo rozmixovaná v odpovídajícím množství.

pajajs

22.1.2016 17:12
pajajs

XXX.XXX.143.14

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak to jste optavdu nedomyslel, nejen brokolice se přidává do krmení nastrouhaná nebo rozmixovaná v odpovídajícím množství.

Holt jsem chtěl trochu spestřit jídelníček než jenom mrkev a salát dokola.. No nic, chybama se člověk učí.

22.1.2016 17:31

pajajs napsal(a):
Holt jsem chtěl trochu spestřit jídelníček než jenom mrkev a salát dokola.. No nic, chybama se člověk učí.

Spestřovat klidně můžete, mimo jiné červenou řepou strouhanou a nezspomeňte zakápnout nějakým tukem.

22.1.2016 18:00
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Jako že se opravdu má mixovat? Já psům vždycky dam kousek v celku, ale je fakt že jen kousek a ne pravidelne.

pajajs

22.1.2016 18:09
pajajs

XXX.XXX.143.14

marcelaamax napsal(a):
Jako že se opravdu má mixovat? Já psům vždycky dam kousek v celku, ale je fakt že jen kousek a ne pravidelne.

Mixovat ne, stačí nastrouhat. ;) Ale pro mě je rychlejší hodit to do mixéru..

22.1.2016 18:46
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

To je normální, vám taky něco nesedne. Já si onehdá udělala lečo jen tak na pánev a krkalo se mi a dmulo mne to taky dva dny. Hlady bych ho nenechávala, já bych klidně dala suchý rohlík.

22.1.2016 19:42
marcelaamax

XXX.XXX.140.201

Aha, já dávám vcelku a ve problémů. Ale fakt kousek a ne pravidelně.

pajajs

22.1.2016 19:44
pajajs

XXX.XXX.143.14

marcelaamax napsal(a):
Aha, já dávám vcelku a ve problémů. Ale fakt kousek a ne pravidelně.

Tak ono můžeš dát i vcelku, ale tělo si podle mě nevezme tolik jako při mechanicky narušené.

22.1.2016 20:33

pajajs napsal(a):
Ještě jsem si všiml, že mu trošku teče z nosu. Může to být následek alergie? Na dietu najedeme zítra ráno.. Dneska už nic (radši) nedostane.

Zadavateli: pár kousků brokolice jistě nezpůsobí takové problémy, že by se nadmul, měl průjem, krkal, teklo mu z nosu. To půjde spíše o nějakou psí virózu, kterých teď lítá hodně (podobné je to mezi lidmi).
Krmím občas brokolici, květák, přiměřeně, zejména košťály jsou pro psy velká lahůdka a nikdy se nikdo nenadmul a neměl stejné příznaky.
lesnížínka "Hlady bych ho nenechávala, já bych klidně dala suchý rohlík."
No to je totální blbost, dávat psovi, který má problémy se zažíváním rohlík. Není to Otík. Je to pes. U těch přece platí jiná pravidla, ale což, vy jste i nemocného psa futrovala frolíkama, rohlíkama, kostma... Jen to neraďte nikomu jinému, prosím.

pajajs

22.1.2016 20:39
pajajs

XXX.XXX.143.14

Zadavateli: pár kousků brokolice jistě nezpůsobí takové problémy, že by se nadmul, měl průjem, krkal, teklo mu z nosu. To půjde spíše o nějakou psí virózu, kterých teď lítá hodně (podobné je to mezi lidmi).
Krmím občas brokolici, květák, přiměřeně, zejména košťály jsou pro psy velká lahůdka a nikdy se nikdo nenadmul a neměl stejné příznaky.
lesnížínka "Hlady bych ho nenechávala, já bych klidně dala suchý rohlík."
No to je totální blbost, dávat psovi, který má problémy se zažíváním rohlík. Není to Otík. Je to pes. U těch přece platí jiná pravidla, ale což, vy jste i nemocného psa futrovala frolíkama, rohlíkama, kostma... Jen to neraďte nikomu jinému, prosím.

Je to možný, ale ty problémy začali právě po tom, co jsem dal tu brokolici. Ale teď už se zdá být celkem v pohodě, má chuť ke hře, k jídlu a pije. Akorát má pořád srajdu (řadím to k tomu, že od včerejšího večera nic nejed, a tak nemá co kromě vody).

22.1.2016 20:55
Zrzavci

XXX.XXX.126.167

pajajs napsal(a):

Naše stará fenka díky týhle "dietní chybě" dostala průjem jako bič. Abych to tak kulantně řekla. Jsou prostě psi, kterým to nedělá dobře. Takže jo, může být a i s takovým časovým "odstupem".
Dejte jí hladovku 24 hod a pak uvařte kuřecí libový maso, rozvařte ho na padrť, udělejte kašičku a dávejte.

22.1.2016 21:15

Zrzavci napsal(a):
Naše stará fenka díky týhle "dietní chybě" dostala průjem jako bič. Abych to tak kulantně řekla. Jsou prostě psi, kterým to nedělá dobře. Takže jo, může být a i s takovým časovým "odstupem".
Dejte jí hladovku 24 hod a pak uvařte kuřecí libový maso, rozvařte ho na padrť, udělejte kašičku a dávejte.

Plus uvařte čaj z dubové kůry a rýži s ním nařeďte, průjem bude hned pryč.

22.1.2016 21:23
Zrzavci

XXX.XXX.126.167

Plus uvařte čaj z dubové kůry a rýži s ním nařeďte, průjem bude hned pryč.

Ad rýže - no u nás - tedy u fenky se zrovna rýže v tomhle případě neosvědčila, prodloužila problém - tedy průjem a bolestivé břicho. Jakmile se nasadila čistá libová svalovina nasekaná na molekuly, šlo to do dobrých. Ona ta rýže opravdu ne vždy a ne všem udělá dobře - což jsem v tu dobu taky netušila. Zatímco ona ano , kdybych dala na ní, mohly jsem si ušetřit pár dní komplikaci.

22.1.2016 21:53

Zrzavci napsal(a):
Ad rýže - no u nás - tedy u fenky se zrovna rýže v tomhle případě neosvědčila, prodloužila problém - tedy průjem a bolestivé břicho. Jakmile se nasadila čistá libová svalovina nasekaná na molekuly, šlo to do dobrých. Ona ta rýže opravdu ne vždy a ne všem udělá dobře - což jsem v tu dobu taky netušila. Zatímco ona ano , kdybych dala na ní, mohly jsem si ušetřit pár dní komplikaci.

A nebo jinak, uvařte odvar z dubové kůry a maso jím nařeďte

23.1.2016 11:09
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

plaka - Hlady bych ho nenechávala, já bych klidně dala suchý rohlík."
No to je totální blbost, dávat psovi, který má problémy se zažíváním rohlík. Není to Otík. Je to pes. U těch přece platí jiná pravidla, ale což, vy jste i nemocného psa futrovala frolíkama, rohlíkama, kostma...
- zrovna těma rohlíkama, jsem ho doslova, vytáhnula hrobníkovi z lopaty". Možná, kdybych se o to znova pokusila i podruhé a nespoléhala se na zázračnou veterinu, mohl tu ještě být. A futrovala čímkoliv...tak zrovna tohle bylo na radu veterináře, když vyvstal problém podruhé: dostaňte do něj cokoliv(podmínka byla jen libové a nekořeněné) - jen ať jí. Všechno jsem s ním prokonzultovala.

23.1.2016 16:48
joanne.s

XXX.XXX.52.12

Ono rohlík není žádná super potravina ani pro lidi. Ale když se potýkáte s průjmem, běžně se nasazuje jako první jídlo suchý rohlík, nedráždí to bříško. Takže věřím, že ani psovi s průjmem neublíží, spíš naopak.

alena-daneček

24.9.2016 14:42
alena-daneček

XXX.XXX.152.105

Dobrý den,

mám pejska, malého knírače,13 letého, s cukrovkou. Krmím šetrným krmivem, bez lepku. Protože nemohu přilepšovat nějakými pamlsky, sem tam dostane kousíček knäckebrotu, ale co miluje nejvíce, je brokolice !
Došlo to tak daleko, že je na ní závislý, něco jako droga ! A protože pejsek se musí nutně najíst, když pícháme inzulín, musím se podvolit a zasypat krmení trochou, málo povařené a trochu rozsekané, brokolice. Stačí opravdu malé množství, aby jí zacítil, a krmivo ihned zmizí ! Navíc je brokolice výtečná, hladina cukru se mu snižuje, ale má i jiné, blahodárné účinky - pro klouby, kosti, atd., atd.. Navíc podávám každodenně do krmiva Schindeleho minerály, pejsek je fyzicky velmi zdatný a prospívají mu.
Má-li někdo pejska s cukrovkou, ozvěte se, vyměnili bychom si zkušenosti.

Zdravím a přeji vše dobré. A.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík