Štěkot - Černé ovce 25.1.2016

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2016 13:08
lavacca

XXX.XXX.164.49

Zajímal by mě Váš názor na reportáž o štěkotu psů v Černých ovcích z pondělka 25.1.2016.

Viz:http://www.ceskatelevize.cz/porady/1097429889-cerne-ovce/216452801080125/

Říkala mi o tom známá, tak jsem se na to šla podívat a žasnu - jaké překvápko, když přijede celý štáb a posvítí na plot uprostřed noci, že psi štěkají, že? Nebo že hlídací psi prostě hlásí, že se na ulici něco děje... navíc tipuju, že černá doga s pálením už je starší pes, takže není tak aktivní jako ty zlaté, jež jsou puštěné přes noc, aby hlídaly v její průběhu.

30.1.2016 13:24
imattree

XXX.XXX.109.4

Z té reportáže nelze usoudit, jak často se to děje, kdo má pravdu, kdo si vymýšlí. To že je pálený pes očividně starší nic nemění na tom, že přes den nejsou zlatí psi puštění, tudíž nevíme, jestli také štěkají nebo ne.

V noci je velmi nepříjemný už jen hodiny kňučící jezevčík, natož dvě štěkající tibetské dogy a být majitelem, tak s tím něco dělám už jen ze strachu o psy, aby s tím někdo něco neudělal za mne.

A je rozdíl mezi hodiny trvajícím štěkotem a tím, když psi zaštěkají na projíždějícího (Hlídají). Naši psi např. zaštěkají, když někdo přijede k sousedům a pak čekají u plotu, co se bude dít, ne že, by neustále štěkali. Zaštěkají, jen, když se vetřelec přiblíží k plotu nebo začne pokřikovat, něco ničit nebo je dráždit.

30.1.2016 13:35
LájošM

XXX.XXX.14.251

Pochybuji, že by někdo volal televizi, kdyby opravdu psi okolí neobtěžovali.
Věřím, že je nepříjemné, když dogy hodiny a hodiny štěkají, člověk se chce vyspat, ráno vstává do práce.
Ano, na vesnici psi štěkají, ale toto už je silně obtěžující a majitel psů by si je na noc měl zavírat. Je velký rozdíl, jestli pes zaštěká jednou za čas na vetřelce nebo jestli proštěká několik psů celé noci.
Lidé jsou neohleduplní, stačilo by si psy na noc zavírat, nebo nechat puštěného jen jednoho.

30.1.2016 13:36
stovi

XXX.XXX.112.229

Já si myslím že štěkot psa je podmíněný instinktem. Protože pes v noci štěká úplně na cokoli.
A taky některým psům se taky nemusí líbit úplně každý.

30.1.2016 13:47
lavacca

XXX.XXX.164.49

Ano, otázkou je, jak to prvně řešili - pokud na majitele byli zcela arogantní nebo on na ně, těžko říci... a teď ani jedna strana nechce ustoupit. Dle mého je jádro pudla zakopané v tom, že dneska si každý hraje na svém písečku a sousedy vlastně nepotřebuje, takže se tak i chová. Žádné rozumné domluvy (např. pokud bych zjistila, že při grilování na mě psi budou neustále štěkat, stačí se domluvit, že ten a ten den budu grilovat a zda by je soused mohl zavřít, atd. ).

Nicméně neznám psa, co by štěkal bezdůvodně. Naši taky občas v noci štěkají a když vylezu, co se děje, tak zjistím, že doráží na ježka nebo ráno dle stop, že kolem nás chodila divoká prasata, atd. Proto bych je měla dle některých na noc zavírat? A nejsou náhodou hlídací psi od toho, aby hlídali objekt? Zavření mi budou proti zlodějům asi prd platní, že...

Nevim, zdá se mi to kapánek přitažené za vlasy... navíc tam mluvili jen 2 sousedi, pokud by psa štěkali tak často a dlouho, bude se bouřit půlka vsi...

30.1.2016 14:06
imattree

XXX.XXX.109.4

Právě, ta reportáž nedává žádné nezaujaté informace o nočním jednání těch psů.

A nevím, ale pokud třeba sousedi grilují a jejich děti běhají na zahradě i podél plotu, radši psy zavřu, nebo s nimi jdu na procházku, než aby tam seděli a celou dobu na ně koukali, stejně tak pokud psi v noci začnou štěkat a trvá to dlouho, tak se jdu podívat, co se děje a např. ježka odnesu. Holt jsem si pořídil psy, tak se musím starat, aby nikoho neobtěžovali. Radši budu mít psa přes noc zavřeného, jen jako hlásiče, než abych pak měl nějaké oplétačky kvůli tomu, že někomu něco udělali, i kdyby to byl zloděj.

30.1.2016 19:34
jazzinka

XXX.XXX.185.160

lavacca napsal(a):
Ano, otázkou je, jak to prvně řešili - pokud na majitele byli zcela arogantní nebo on na ně, těžko říci... a teď ani jedna strana nechce ustoupit. Dle mého je jádro pudla zakopané v tom, že dneska si každý hraje na svém písečku a sousedy vlastně nepotřebuje, takže se tak i chová. Žádné rozumné domluvy (např. pokud bych zjistila, že při grilování na mě psi budou neustále štěkat, stačí se domluvit, že ten a ten den budu grilovat a zda by je soused mohl zavřít, atd. ).

Nicméně neznám psa, co by štěkal bezdůvodně. Naši taky občas v noci štěkají a když vylezu, co se děje, tak zjistím, že doráží na ježka nebo ráno dle stop, že kolem nás chodila divoká prasata, atd. Proto bych je měla dle některých na noc zavírat? A nejsou náhodou hlídací psi od toho, aby hlídali objekt? Zavření mi budou proti zlodějům asi prd platní, že...

Nevim, zdá se mi to kapánek přitažené za vlasy... navíc tam mluvili jen 2 sousedi, pokud by psa štěkali tak často a dlouho, bude se bouřit půlka vsi...

Ale pokud budu váš soused, tak mě asi nebude zajímat, že váš pes neštěká "bezdůvodně", ale na ježka..to je totiž třeba pro mě ekvivalent bezdůvodnosti (nebo fakt potřebujete aby vám pes hlásil ježky?) a je na majiteli, aby v takovém případě psa okřikl a nenechal ho rušit okolí.
Taky máme v ulici tibeťáka a je to děs, celé léto nás pravidelně budí. Být přímý soused, tak už budu taky pěkně prudná. V ulici je 5 dalších psů a každej štěkne jen když si někdo stoupne přímo k jejich brance, zatímco tibeťák řve od okamžiku, kdy se v ulici někdo objeví, dokud zas nezmizí v dáli smajlík
Lidi by si fakt měli uvědomit, že mít psa je naše volba a sousedi nejsou povinni snášet jakékoliv omezení tím způsobené. A pořizovat si tahle plemena na samoty nebo holt omezit jejich přirozenost a vychovat je tak, by neštěkali, když to není nutné.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.1.2016 19:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

Naši sousedi měli boxera, který štěkal v noci klíďo 3-4 hodiny téměř v kuse...no nic příjemného to tedy není, naši psi jsou v noci v baráku... mě samotné by bylo nepřjemné, kdyby mi v noci řvali pod oknem a nehodlám se kvůli tomu rozhádat se sousedy.
Dřív (alespoň tam kde bydlím) byl skoro v každé zahradě pes...pokud někdo cizí vlez do ulice, tak to tam štěkalo komplet, takže si nikdo nemoh na nikoho stěžovat, jenže jak starousedlíci vymírají a do domů se stěhují nový majitelé, kteří si na zahradu pořídí anglický trávník, místo psa alarm a pak jim samozřejmě vadí, když v ulici něco štěká...

30.1.2016 21:11
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Naši sousedi měli boxera, který štěkal v noci klíďo 3-4 hodiny téměř v kuse...no nic příjemného to tedy není, naši psi jsou v noci v baráku... mě samotné by bylo nepřjemné, kdyby mi v noci řvali pod oknem a nehodlám se kvůli tomu rozhádat se sousedy.
Dřív (alespoň tam kde bydlím) byl skoro v každé zahradě pes...pokud někdo cizí vlez do ulice, tak to tam štěkalo komplet, takže si nikdo nemoh na nikoho stěžovat, jenže jak starousedlíci vymírají a do domů se stěhují nový majitelé, kteří si na zahradu pořídí anglický trávník, místo psa alarm a pak jim samozřejmě vadí, když v ulici něco štěká...

Přesně tak. A nebo zavírají psy do domu, i když mají zahradu...což pro mne je také dost nepochopitelné. Lidi si přeci odjakživa pořizovali psy na hlídání. A s tím je spojené prostě štěkání. Když se kolem zahrady motá někdo dlouho, štěká se dokud se motá(mí psi tedy ne) nebo dokud nevyleze páník ven a nezkontroluje to. Kousek reportáže jsem viděla a hned jak jsem viděla, že jsou to tibetské dogy, bylo v tom jasno. už se to tu někde probíralo, že u toho psa je přímo plemenná vlastnost, že štěká v noci. Není jako pastevec, který spíše než, že bude stát a řvát, potichu vyběhne a bafne zloděje za pr..l. Dogy prostě štěkají a to hodně a mocným hlasem. To jsem právě zrovna říkala, že pořídit si takového psa do zástavby je totální nesmysl. Jedni známí, je mají ve městě na dvoře starého činžovního domu. Nevím, jak to probíhá. Výhodou je, že ten dům je jejich takže si asi nikdo z nájemníků stěžovat nebude Ale já sama bych nebyla zvědavá psy celou noc poslouchat. Nevím, do jakové míry u nich pomáhá nějaké okřiknutí?

Přidejte reakci

Přidat smajlík