Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2016 19:10
Eliška0011

XXX.XXX.132.70

Dobrý den, dnes jsem si přivezla dvouměsíční štěně zachvilku jí budou tři. A problém je že nechce vykonat jakoukoli potřebu venku, jsem s ní třeba půl hodiny venku a nic a hned po tom co přídeme domů udělá třeba loužiču. Nevím co sní poradíte mi prosím? Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.1.2016 19:17

Je teplo, buďte venku klidně déle, dokud potřebu nevykoná. Samozřejmě něco dobrého vzápětí. Doma ponechat bez reakce.

30.1.2016 19:25
Eliška0011

XXX.XXX.132.70

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je teplo, buďte venku klidně déle, dokud potřebu nevykoná. Samozřejmě něco dobrého vzápětí. Doma ponechat bez reakce.

Když se doma počůrá vždy to utřu a přestříkám aby z toh necítila moč a nevyčůrala se znova. A i když jsme venku déle fenečka začne kňučet sedne si před dveře a už ji nikam nedostanu :/.

30.1.2016 19:43
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Eliška0011 napsal(a):
Když se doma počůrá vždy to utřu a přestříkám aby z toh necítila moč a nevyčůrala se znova. A i když jsme venku déle fenečka začne kňučet sedne si před dveře a už ji nikam nedostanu :/.

Prostě ji uhlídejte !
Jde to.
Nenechte ji to dělat doma.

30.1.2016 21:11
imattree

XXX.XXX.109.4

A nebo jděte někam, kde si nesedne před dveře a nezačne kňučet. Očividně už pochopila, že když zakňučí, tak se jde domů, spíš by si ale měla odchod domů minimálně spojit s vyčůráním se.

Btw. Co je to za plemeno? V dospělosti mu asi půlhodinová procházka na vybití stačit nebude.

30.1.2016 21:35
Terven

XXX.XXX.110.147

rapotacka11 napsal(a):
Prostě ji uhlídejte !
Jde to.
Nenechte ji to dělat doma.

Jako fakt? Štěně mezi druhým a třetím měsícem?
Přesně tak staré mimino mám zrovna doma a došla jsem k názoru, že nemá cenu to hrotit - fyziologicky prostě na dodržování čistoty zatím nemá. Když je vzhůru, klidně udělá loužičku několikrát do hodiny, naprosto nepředvídatelně. Pokud se budu snažit jí v tom za každou cenu zabránit, udělám neurotika ze sebe i z ní. Je to stejné jako s dětmi - malé mimino můžete vysazovat na nočníček třeba od půl roku a když budete mít štěstí, náhodně se tam vyčůrá. Dokud ale močový měchýř není fyziologcky zralý k dodržování čistoty, nemá smysl to hrotit.
Po probuzení štěně vynášíme ven, pokud se vyčůrá, následuje obrovská pochvala, jinak doma trpělivě utírám a moc mi to nervy nedrásá.
Pokud dobře čtu, zadavatelka si štěně přivezla dnes, nedivím se, že kňučí u dveří - je toho na něj moc. Noví lidé, nové prostředí - a už by mělo dodržovat čistotu a imatree dokonce radí delší procházky na vybití

30.1.2016 21:49
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Terven napsal(a):
Jako fakt? Štěně mezi druhým a třetím měsícem?
Přesně tak staré mimino mám zrovna doma a došla jsem k názoru, že nemá cenu to hrotit - fyziologicky prostě na dodržování čistoty zatím nemá. Když je vzhůru, klidně udělá loužičku několikrát do hodiny, naprosto nepředvídatelně. Pokud se budu snažit jí v tom za každou cenu zabránit, udělám neurotika ze sebe i z ní. Je to stejné jako s dětmi - malé mimino můžete vysazovat na nočníček třeba od půl roku a když budete mít štěstí, náhodně se tam vyčůrá. Dokud ale močový měchýř není fyziologcky zralý k dodržování čistoty, nemá smysl to hrotit.
Po probuzení štěně vynášíme ven, pokud se vyčůrá, následuje obrovská pochvala, jinak doma trpělivě utírám a moc mi to nervy nedrásá.
Pokud dobře čtu, zadavatelka si štěně přivezla dnes, nedivím se, že kňučí u dveří - je toho na něj moc. Noví lidé, nové prostředí - a už by mělo dodržovat čistotu a imatree dokonce radí delší procházky na vybití

No jo, je dnes přivezená. Tak to se od ní nemůže zatím tolik chtít! Bude se jí asi chvíli stýskat, k tomu milión nových podnětů...
Já to dělala tak, že jsem také trpělivě uklízela; a jakmile jsem zpozorovala, že štěndo začíná kroužit, přičapávat, šup a už jsem pádila ven.

30.1.2016 22:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Terven
Proč bych měla štěněti bránit ?
Prostě to hlídám, popadnu, vynesu (štěně).
Ve dne, v noci.
Pochopí to brzy.
Od 3 měs.při trošce snahy, je konec loužím.
Odnaučovat zlozvyk, dá mnohem víc práce,
než to pejska naučit hned správně.
Pak tu čteme trapný dotazy:
je mu 5 měs. - je mu 7 měs., máme
všechno podělaný.
To je buď o lenosti nebo o tuposti.
Samozřejmě je lepší, když na to není
člověk sám.
Fyziologie ?
Prostě, když psa neuhlídám,1x to udělá doma,1x venku, má v tom
zmatek. A pak to trvá...

31.1.2016 08:43
Eliška0011

XXX.XXX.232.238

imattree napsal(a):
A nebo jděte někam, kde si nesedne před dveře a nezačne kňučet. Očividně už pochopila, že když zakňučí, tak se jde domů, spíš by si ale měla odchod domů minimálně spojit s vyčůráním se.

Btw. Co je to za plemeno? V dospělosti mu asi půlhodinová procházka na vybití stačit nebude.

Je to jack russell, bydlím na venkově takže pohybu bu dost.

31.1.2016 10:06
anonymx

XXX.XXX.137.51

Ja mam doma 2,5 mesice (ale od 7 tydnu) a vzorne hlasi, ze chce ven. Bylo to trochu narocne hlidat a hned chytit a letet ven. Ted uz je to celkem v pohode. Ale je to fena, muzsky jsou cunatka. Venku nijak nechvalim natoz abych ji za to jeste odmenovala, proste to je samozrejmost. Samozrejme nehodu doma prejdu mlcenim, protoze je to moje chyba.

31.1.2016 10:07
Bonnie650

XXX.XXX.249.120

Eliška0011 napsal(a):
Dobrý den, dnes jsem si přivezla dvouměsíční štěně zachvilku jí budou tři. A problém je že nechce vykonat jakoukoli potřebu venku, jsem s ní třeba půl hodiny venku a nic a hned po tom co přídeme domů udělá třeba loužiču. Nevím co sní poradíte mi prosím? Děkuji.

Jedině co zabere je chodit s ní ze začatku ven každou pul hodinu zvykne si na to že se to děla venku a pak ten interval prodlužovat. Do měsíce máš klid.

31.1.2016 10:25
aj

XXX.XXX.50.88

S dovolením, bych se připojila s podobným dotazem, ale trošku ho povýšila o jeden level.
Štěně (5 měs.)se mi bez problémů venčí venku. Ve dveřích máme dvířka pro psy, může kdykoliv vyběhnout samo na zahradu. Cílem by mělo být, že si samo vyběhne a vyvenčí se, zatím však ven běhá jen když samo chce, nejčastěji když potřebuje omrknout pošťačku.Kvůli venčení s ním vždy musím vyběhnout i já. Máte nějaký tip, jak mu vysvětlit, že dvířka může použít, i když se mu chce čurat ?

31.1.2016 10:27
anonymx

XXX.XXX.137.51

Naprosty nesmysl. Doba se nemuze urcovat podle hodin, ale podle stenete a jeho potreby.

31.1.2016 10:36
Bonnie650

XXX.XXX.249.120

Proč nesmysl než se nová panička a štěndo sžijí tak to trvá. Já to tak dělala a Bonn to rychle pochopila a pak si začla o venčení říkat. Zato bývala tchyně to svoji border kolii ještě nenaučila do ted a to jsou obě stejně staré dva roky. Kašlala na to chodit sní ven.

31.1.2016 10:51
anonymx

XXX.XXX.137.51

Pokud si stene doma jeste nezvyklo a venku byt nechce, tak pulhodinovym tahanim ven ho jeste vic znejistite, ale pokud jde ven, kdyz je to nutne tak ucel rychle pochopi.
Anja- tak ho doneste ke dvirkum a vystrcte ven.

31.1.2016 11:10
aj

XXX.XXX.50.88

To Anonymx: pokud nic zajímavého venku není, tak to se hned otočí a maže dovnitř. Ven pak jde, jen pokud jsem tam s ním. To už mu to asi připadá dostatečně zajímavé. Mně to nevadí, že ho musím venku venčit já, jen přes týden kvůli tomu přes oběd přicházím domů a jdu s ním ven a pak zase mažu do práce. Tak by se mi hodilo, kdyby konečně pochopilo, že může může ven i samo.

31.1.2016 11:12
Bonnie650

XXX.XXX.249.120

No to máte pravdu, ale když pujde s ním každou půl hodinu na 5-10 min ven má vetší pravděpodobnost že se štěndo vyčurá venku, ne ?

31.1.2016 11:29
anonymx

XXX.XXX.137.51

Bonnie650 napsal(a):
No to máte pravdu, ale když pujde s ním každou půl hodinu na 5-10 min ven má vetší pravděpodobnost že se štěndo vyčurá venku, ne ?

Ano, pravděpodobně se nakonec vyvenci. Ale vy ho chcete cilene naucit vencit se venku, takze přemýšlejte jak logicky si pozadovane nejrychleji spoji.
Anja- take přemýšlejte. Pokud bude nutne potrebovat vencit a vy ho donesete jen ke dvirkum a vysoupnete, tak se asi nejdriv vyvenci. Kdyby ne, tak treba jen zustante v pootevrenych dverich nebo dvirka zataraste a pokud máte na nej vyhled nepoustejte domu dokud se nevyvenci. avam nechvalte, tim byste ho poutala na sebe a tedy logicky na co nejrychlejsi navrat domu k vam. Staci trenink jeden vikend a melo by se zadarit. Pokud vam proklouzne domu, hned chytit a znovu ven. Nesmi se mu dařit vencit se doma.

31.1.2016 11:39
aj

XXX.XXX.50.88

To Anonymx: Musím pohledat plastové stabilní dvířka, pokusím se je zajistit a tak mu znemožnit návrat domů.Popravdě, zatím, když jsem provizorně zajistila dvířka, tak si štěně sedlo ke dveřím a jen tak sedělo u nich. Po cca 15 minutách jsem to vždy vzdala a nakonec jsem šla s ním, aby se vyvenčilo. Tak se pokusím zatvrdit a vydržet déle.

31.1.2016 14:09
stovi

XXX.XXX.112.229

To je normální že je v novém prostředí.
Tak ji nauč na hadru. Tak to dělám já. Ale stejně zkus tam s ní být déle.

31.1.2016 14:38
kapka

XXX.XXX.248.171

Ja mám podobný dotaz, tak se vecpu se., Mám 3-měsíční štěndo. venku se venčí krásně chválím ji za to, za louži doma nijak netrestam, neřešim. Jde nějak namotivovat aby si řikala kdy chce ven? když to odhadnu tak se venku vyvenčí, ale když třeba o chvilku ne, tak ji nedělá problém se vyvenčit doma. jak ji naučit aby si řekla že chce ven?

31.1.2016 16:42
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Je to mimino.
Musí se hlídat.

31.1.2016 20:46
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Eliška0011 napsal(a):

Udělejte jí to venku zajímavé. Hrajte si tam s ní tak, aby se ven těšila. Pokud jen chodíte a čekáte než se vyvenčí, tak jí to asi nebaví a proto si sedne přede dveře a chce domů. Pokud jí to venku uděláte zajímavé, bude se tam těšit, nebude se jí chtít domů a bude mít větší prostor na to, by vykonala potřebu.

Ale je to miminko, máte ji doma chvilku, tak od ní nečekejte zázraky.

31.1.2016 20:48
Terven

XXX.XXX.110.147

marcelaamax napsal(a):
Udělejte jí to venku zajímavé. Hrajte si tam s ní tak, aby se ven těšila. Pokud jen chodíte a čekáte než se vyvenčí, tak jí to asi nebaví a proto si sedne přede dveře a chce domů. Pokud jí to venku uděláte zajímavé, bude se tam těšit, nebude se jí chtít domů a bude mít větší prostor na to, by vykonala potřebu.

Ale je to miminko, máte ji doma chvilku, tak od ní nečekejte zázraky.

No, právě že té naší se to venku zdá tak zajímavé, že nemá čas na takové malichernosti jako je čůrání
Vyčůrá se radši v klidu doma

1.2.2016 09:10

Eliška0011 napsal(a):

Nic, nechte jí žít, ona se to naučí sama časem. Je malá. Vy jste taky dělala do plen a neřešili snad co s vámi.

1.2.2016 10:20
Iliena

XXX.XXX.152.251

kapka napsal(a):
Ja mám podobný dotaz, tak se vecpu se., Mám 3-měsíční štěndo. venku se venčí krásně chválím ji za to, za louži doma nijak netrestam, neřešim. Jde nějak namotivovat aby si řikala kdy chce ven? když to odhadnu tak se venku vyvenčí, ale když třeba o chvilku ne, tak ji nedělá problém se vyvenčit doma. jak ji naučit aby si řekla že chce ven?

Jsou mu jen 3 měsíce vydržte a běhejte, časem si bude říkat ať už kňučením, štěkáním nebo škrábáním na dveře... Na druhou stranu, proč to nechávat až do chvíle, kdy je to akutní a fakt musí? Ja ji prostě beru průběžně ven po celý den a to už je to velká holka .

1.2.2016 10:52
anonymx

XXX.XXX.229.169

Cca 5 dni jsem chodila "na poslední chvili" a ve 2,5 mesicich se ukazkove dozaduje sama. Pokud bych ji brala ven podle hodin, tak bude chtít ven kdykoliv se bude doma nudit, venku si hraje a nic.

Přidejte reakci

Přidat smajlík