Prosím máte někdo osobní zkušenost s podobným problémem? Pes 10 let, na podzim kastrován z důvodu zvětšování jednoho varlete, rentgeny plic OK, v lednu náhlé ochabnutí svěračů (moč i stolice), když tlačí a chce se vykadit, nevytlačí nic, stolice odchází samovolně v leže nebo při rozčilení (když projde okolo plotu pes kterého slyší), moč ukapává ve stoje, v leže i při pohybu, ale je schopen venku značkovat a vypustit proud. Sono močového ústrojí neukázalo žádný problém. Pes je plně pohyblivý, temperament má puberťáka, čilý, páteř v pořádku, běhá jak mladík, je veselý, žere dobře, jen má trochu srdeční šelest. Bydlí samozřejmě doma, ven ho nevyhodím i když někdy dokáže nadělat slušný bordel. Vet navrhla injekce testosteronu alespoň kvůli močení, na hladké svalstvo svěrače tlustého střeva to prý stejně nebude mít účinek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109
Moje jedna fenka byla na kastraci ve dvou letech a když se namočí v řece, nebo prostě když je jí zima tak normálně sedí, nebo leží a najednou je pod ní loužička, malá ale velikosti asi trochu víc než je 50 Kč, když jsem se o tom zmínila vet navrhla injekce ale ty já odmítla, zatím jsou to pidi loužičky a pokud se to zhorší bude nosit plenky jako dřív když hárala. Mám apbt a bude už mít 7 let druhá fena 9 let je dva roky kastrovaná a zatím bez problémů.
Bazz

XXX.XXX.178.61
Dobrý den. Můj pes měl inkontinenci stolice, kvůli postupnému ochrnování nervů od páteře, (zkouška špendlíkem u MVDr.) moč udržel. Samotná páteř taky byla v pořádku. Byl to kříženec dobrmana s dalmatinem. Bohužel jsem ho nakonec po roce jeho trápení, ( vždy věděl, že udělal něco co se doma nedělá i mého trápení, stírání ve 3 ráno atp), musela nechat ve 13 letech utratit. Taky bydlel celý život v teplém pelíšku v obýváku, a proto jsem ho nemohla dát ven. To by ho psychicky zlomilo, na druhou stranu v kotci by nikomu nevadilo, že se v půl třetí ráno vykandí do pelechu nebo okolo. Těžké rozhodnutí. Takže vám přeji pevné nervy a výdrž. S pozdravem Bazz.