Veterán - ochablé svěrače

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.2.2016 20:20
danarny

XXX.XXX.42.129

Prosím máte někdo osobní zkušenost s podobným problémem? Pes 10 let, na podzim kastrován z důvodu zvětšování jednoho varlete, rentgeny plic OK, v lednu náhlé ochabnutí svěračů (moč i stolice), když tlačí a chce se vykadit, nevytlačí nic, stolice odchází samovolně v leže nebo při rozčilení (když projde okolo plotu pes kterého slyší), moč ukapává ve stoje, v leže i při pohybu, ale je schopen venku značkovat a vypustit proud. Sono močového ústrojí neukázalo žádný problém. Pes je plně pohyblivý, temperament má puberťáka, čilý, páteř v pořádku, běhá jak mladík, je veselý, žere dobře, jen má trochu srdeční šelest. Bydlí samozřejmě doma, ven ho nevyhodím i když někdy dokáže nadělat slušný bordel. Vet navrhla injekce testosteronu alespoň kvůli močení, na hladké svalstvo svěrače tlustého střeva to prý stejně nebude mít účinek.

1.2.2016 22:41
lev

XXX.XXX.253.186

Že by došlo k poručení nějakého nervu při operaci ?

Neregistrovaný uživatel

2.2.2016 07:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.109

Moje jedna fenka byla na kastraci ve dvou letech a když se namočí v řece, nebo prostě když je jí zima tak normálně sedí, nebo leží a najednou je pod ní loužička, malá ale velikosti asi trochu víc než je 50 Kč, když jsem se o tom zmínila vet navrhla injekce ale ty já odmítla, zatím jsou to pidi loužičky a pokud se to zhorší bude nosit plenky jako dřív když hárala. Mám apbt a bude už mít 7 let druhá fena 9 let je dva roky kastrovaná a zatím bez problémů.

Bazz

2.2.2016 23:37
Bazz

XXX.XXX.178.61

Dobrý den. Můj pes měl inkontinenci stolice, kvůli postupnému ochrnování nervů od páteře, (zkouška špendlíkem u MVDr.) moč udržel. Samotná páteř taky byla v pořádku. Byl to kříženec dobrmana s dalmatinem. Bohužel jsem ho nakonec po roce jeho trápení, ( vždy věděl, že udělal něco co se doma nedělá i mého trápení, stírání ve 3 ráno atp), musela nechat ve 13 letech utratit. Taky bydlel celý život v teplém pelíšku v obýváku, a proto jsem ho nemohla dát ven. To by ho psychicky zlomilo, na druhou stranu v kotci by nikomu nevadilo, že se v půl třetí ráno vykandí do pelechu nebo okolo. Těžké rozhodnutí. Takže vám přeji pevné nervy a výdrž. S pozdravem Bazz.

Přidejte reakci

Přidat smajlík