Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.58.109
Hezký den, řešili jste někdy u psa plynatost a škručení v břiše? Poslední týden kdy manžel není doma semnou jedna fenka spí v posteli a brzo ráno mě budí její škručení v břiše. Máme apbt x něco obě mají stejnou matku a obě strašně prdí, stolici mají normální. Dávám jim teď Magnuson granule, někdy s vajíčkem, někdy s tuňákem, někdy konzervou, nechcou totiž žádný granule jen tak, občas nakoupim odřezy a vařím jim i vnitřnosti atd ale není to pořád. Ještě mě napadlo dávat jí fenyklovej čaj
Mě teda berňák prděl po granulích hodně, ale také, když do dávky masa, dostal víc zeleniny. Druhý pes dobrý. Jenže berňucha nakonec umřel, takže možná nebyla chyba ani tak v krmení Pokud by vám fenyklový čaj pily (naši psi teda ani náhodou, nedostala jsem nikdy do nich nic jiného než vodu) tak by to mohlo pomoct. Slabší odvar.
Krmím převážně granulema, vyzkoušeno máme několik značek, při některých se množství plynů znásobilo, ale čubina mi prdí v podstatě po všem. Je to takové hovádko od přírody, krká, chrápe a když pije, tak šíleně mlaská
Zkusila bych nějaký doplněk stravy na to škrkání, třeba kokosový olej - reguluje trávení.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.58.109
No právě ony prdí po všem ale to už jsme si zvykli na ten puch mě jde spíš o jejich zdraví, kokosák mám doma tak jí ho dám večer do jídla. A ten fenykl zkusím taky, ještě jsem zapomněla dodat že byla 2x na operaci žaludku (měla tam kráva hračku) tak mě napadlo jestli to není i z toho na první byla před pěti lety a na poslední před rokem a veta říkal že ani srůsty nikde neměla. Jako že prdí nebo jí kručí v břiše to jsou malé věci, jen už je jí devět let a prostě mám o ni strach...ono totiž to je můj první mnou pořízený pes a já mám strašný strach až umře
Uživatel s deaktivovaným účtem
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No právě ony prdí po všem ale to už jsme si zvykli na ten puch mě jde spíš o jejich zdraví, kokosák mám doma tak jí ho dám večer do jídla. A ten fenykl zkusím taky, ještě jsem zapomněla dodat že byla 2x na operaci žaludku (měla tam kráva hračku) tak mě napadlo jestli to není i z toho na první byla před pěti lety a na poslední před rokem a veta říkal že ani srůsty nikde neměla. Jako že prdí nebo jí kručí v břiše to jsou malé věci, jen už je jí devět let a prostě mám o ni strach...ono totiž to je můj první mnou pořízený pes a já mám strašný strach až umře
Když tohle začalo dělat mému psovi zjistilo se u něj chronické ledvinové selhávání. zašla bych na krev, aby jste věděli co a jak a případně upravili stravu.
aha
napsal(a):
Když selhávají ledviny, tak škrká v břiše? Nevíte proč?
Proč to nevím, sle když selhávají ledviny, rozhodí se všechno, včetně trávení, přišli jsme na to právě pro to že pes měl často průjem a škrkalo mu v břiše. Když se pak nasadila ledvinová dieta tak se to upravilo.
nexxi
napsal(a):
Kdyz jsem krmila magnussonem tak cube sice neskrucelo v brise ale zase si po veceri brutalne odkrkla.nemuze to byt jen tim ze vas pes hlta a hold nabere pri zradle i vzduch?
Může, můj pes to taky dělá.
nexxi
napsal(a):
Kdyz jsem krmila magnussonem tak cube sice neskrucelo v brise ale zase si po veceri brutalne odkrkla.nemuze to byt jen tim ze vas pes hlta a hold nabere pri zradle i vzduch?
Může, ale i nemusí. Samojed teda rozhodně nehltá, ten se v jídle vyloženě nimrá, přebírá jednotlivé kousky, bere do huby a zase plive...a krká brutálně a skoro pořád a po všem. Snad nějak blbě polyká, to je možné, protože když mu dávám po kouscích rohlík a jsem mu těsně u hlavy tak slyším, jak se snaží ho polknout a vždycky mu to vydá takový zvuk, jako by mu to prostě šlo blbě, i když mu schválně dávám malé kousky. A pak jdem na prochajdu, někdo se s náma zastaví: jé, ty jsi krásný pejsek, on vrtí ocáskem, snaží se olíznout či dát pusu, pokud se k němu člověk skloní a blééé dotyčnému do ksichtu (jak to popsat...vyloženě je to jako když se přežerete a vrátí se vám to až skoro do huby zpátky ) A lidi chudáci vyděšeně uskočí, že na ně zavrčel A já musím vysvětlovat, že rozhodně nevrčí, bohužel hrozně krká
lesnížínka
napsal(a):
Může, ale i nemusí. Samojed teda rozhodně nehltá, ten se v jídle vyloženě nimrá, přebírá jednotlivé kousky, bere do huby a zase plive...a krká brutálně a skoro pořád a po všem. Snad nějak blbě polyká, to je možné, protože když mu dávám po kouscích rohlík a jsem mu těsně u hlavy tak slyším, jak se snaží ho polknout a vždycky mu to vydá takový zvuk, jako by mu to prostě šlo blbě, i když mu schválně dávám malé kousky. A pak jdem na prochajdu, někdo se s náma zastaví: jé, ty jsi krásný pejsek, on vrtí ocáskem, snaží se olíznout či dát pusu, pokud se k němu člověk skloní a blééé dotyčnému do ksichtu (jak to popsat...vyloženě je to jako když se přežerete a vrátí se vám to až skoro do huby zpátky ) A lidi chudáci vyděšeně uskočí, že na ně zavrčel A já musím vysvětlovat, že rozhodně nevrčí, bohužel hrozně krká
Ono to není tak úplně normální, příčina může být třeba megaesofagus. U mého psa bylo vetkou vysloveno podezření, ale jelikož zatím nemá žádné jiné potíže tak jsme vyšetření nedělali, také závisí na tom jak moc pes tohle postižení má.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.58.109
Ale ta moje taky nehltá a krká občas vidím jak se jí to vrátí, jako když má člověk překyselený žaludek občas se mi taky jídlo vrátí a to i když nehltám. A Attila to má celý život takhle to prdění a krkání akorát jsem si všimla škručení teď... Kdyby měla něco s ledvinami tak by byli i jiné příznaky ne?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale ta moje taky nehltá a krká občas vidím jak se jí to vrátí, jako když má člověk překyselený žaludek občas se mi taky jídlo vrátí a to i když nehltám. A Attila to má celý život takhle to prdění a krkání akorát jsem si všimla škručení teď... Kdyby měla něco s ledvinami tak by byli i jiné příznaky ne?
Kromě občasného průjmu a toho kručení které jsem přikládala k tomu průjmu můj pes jiné příznaky neměl, bylo mu jedenáct let a byl absolutně zdravý, vitální, pohyblivý všichni hádali že je to mladý pes.Krev se odebrala vlastně aby se zjistila příčina průjmu. na chronickém ledvinovém selhání příznaky dlouho nejsou, tím se liší od akutního selhání. Když se objeví závažné příznaky jako apatie, zvracení, odmítání stravy, vředy na sliznicích apod tak to už je konečná.
Když jsem si přivezla současnou fenečku jako štěně, které bylo od chovatelky na granulích Brit Care, v břiše ji krundalo často a prděla tak, že se muselo větrat, protože to bylo jak v plynové komoře. /Což o to, doma to bylo jedno. Ale já si ji brala od mala do práce, kde spí vedle mého křesla, naproti mě člověk, a když se jen tak z vašeho místa line neuvěřitelný smrad, zábavné to je jen pro nezúčastněné .
Se změnou krmení a také přejítí období štěněcího požírání všeho možného hnusu venku tohle absolutně ustalo. Teď krmím ráno granule(Orijen)+večer maso a ani ťuk:) -tedy klid a čistý vzduch:)
Kdyby tak změnou krmení šlo ještě zbavit úděsného chrápání kočku, byla by velká spokojenost
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.58.109
napsal(a):
Kromě občasného průjmu a toho kručení které jsem přikládala k tomu průjmu můj pes jiné příznaky neměl, bylo mu jedenáct let a byl absolutně zdravý, vitální, pohyblivý všichni hádali že je to mladý pes.Krev se odebrala vlastně aby se zjistila příčina průjmu. na chronickém ledvinovém selhání příznaky dlouho nejsou, tím se liší od akutního selhání. Když se objeví závažné příznaky jako apatie, zvracení, odmítání stravy, vředy na sliznicích apod tak to už je konečná.
Sakra vy mě strašně děsíte!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Sakra vy mě strašně děsíte!
No, kontrolní rozbory určitě nejsou na škodu, ty tolik nestojí. Nechtěla jsem to psát, ale ten náš, do té doby také zdravý, se najednou nafouknul a do dvou měsíců umřel. Ledviny to nebyly, ty měl do poslední chvíle super, odešly mu játra...Ale následkem nějaké choroby, která se za tu krátkou dobu ani nestihla identifikovat A ano, ledvinové selhávání je strašně dlouho bezpříznakové a ve chvíli, kdy se příznaky objeví, je už většinou pozdě. U psů i u lidí.