Sam 90210

XXX.XXX.148.220
Má velmi dobrá kamarádka teď musí čelit velmi nepříjemné situaci. Bydlí v malé vesnici a chová 6 psů, nejmladšímu je 7 let, nejstaršímu 18, plemene německý ovčák, slovenský čuvač a xBOM. Ve vesnici se teď v zimě začínají čím dál častěji pohybovat cizí psi a útočí na jiné, min. jednoho psa už zabili. Kamarádka teď čelí velkému osočování sousedů, že se jedná o její psy.Na tamní poměry je 6ti členná smečka hodně, navíc se v jejím okolí staví hodně nových luxusních domů a sousedům její psi vadí i když jsou staří a venku jsou pouze pár krát za den.Bohužel loni v létě měla na obci incident, v těžké životní situaci se k ní na čas (2měsíce) přistěhoval její syn se svými dvěma psy (AST). Synáček přišel o práci a začal chlastat, psi mu několikrát utekli, v okolí strhli několik srn a potrhali psa, kamarádka všechno platila a syn se pak odstěhoval.Jenže teď si ve vesnicí každý myslí že jde o její psy a nikoho nezajímá že ti její sotva chodí, neutíkají, navíc vypadají úplně jinak. Nikdo neví komu volně pobíhající psi patří, sama kamarádka čelila několika útokům na její koně a hosp. zvířata, psy ještě nikdo neodchytil aby zjistil čip. Kamarádka se bojí dalšího udání, dalších pokud a tahanic, aniž by za něco mohla, ve vesnici je černou ovcí, jak se má bránit ? Byl někdo v podobné zkušenosti ? za každou radu budu vděčná.
To je docela mazec. Kamarádku upřímně lituji. Co se týče toho, že je ve vesnici "černou ovcí", znáte lidi...I když tu potulnou smečku pochytají, stejně si lidé řeknou něco jako "Určitě se k nim ale přidávali i ty její čoklové, to přece normální mít tolik psů" apod. Takže proti lidem nezmůžete nic. A od toho se obávám bude odvíjet i vše ostatní. Snad jen se zaangažovat a dát věci do pohybu, aby se pochytali ti potulní psi. A to co nejrychleji. Sama ale toho moc nezmůže. To je hrozná situace, musela jsem reagovat, i když nemám co valného poradit, hlavně mě to šokovalo a já sama bych asi nevydýchala být v takové situaci.
Sam 90210

XXX.XXX.148.220
Právě nevím jak ji pomoc, tak mě napadlo zeptat se ještě zde, kam chodí spousta chovatelů. Ona je taková velmi citlivá osoba, už u ní byla i policie, řekla jim jak to je a víc nic. je z toho dosti špatná.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Sam 90210
napsal(a):
Právě nevím jak ji pomoc, tak mě napadlo zeptat se ještě zde, kam chodí spousta chovatelů. Ona je taková velmi citlivá osoba, už u ní byla i policie, řekla jim jak to je a víc nic. je z toho dosti špatná.
Jediné, co můžu poradit, je : Všechno řešit písemně. A stěžovat si také a také písemně. Všechny písemnosti mít potvrzené a založené. Neříká se nadarmo : co je psáno, to je dáno.
Jakmile uvidí toulavé psy ve vsi, okamžtě psát : Toho a toho dne pobíhali po vsi tito psi - a popsat je. Jestli zaútočí nebo i jen plaší její zvířata - okamžitě psát stížnost.
Kdyby je dokázala zdokumentovat - nafotit, natočit na mobil - bylo by to plus. Ale i jen popis je dobrý. Vím, že to má těžké, zvlášť jestli je mírnější, citlivější a nikoho nechce obtěžovat. Musí.
Sam 90210

XXX.XXX.148.220
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Jediné, co můžu poradit, je : Všechno řešit písemně. A stěžovat si také a také písemně. Všechny písemnosti mít potvrzené a založené. Neříká se nadarmo : co je psáno, to je dáno.
Jakmile uvidí toulavé psy ve vsi, okamžtě psát : Toho a toho dne pobíhali po vsi tito psi - a popsat je. Jestli zaútočí nebo i jen plaší její zvířata - okamžitě psát stížnost.
Kdyby je dokázala zdokumentovat - nafotit, natočit na mobil - bylo by to plus. Ale i jen popis je dobrý. Vím, že to má těžké, zvlášť jestli je mírnější, citlivější a nikoho nechce obtěžovat. Musí.
Děkuji to ji poradím, viděla je prý 2x, jednou jen letmo jak utíkali z ohrady do lesa a podruhé už na ně musela vyběhnout když přímo útočili na koně, napadlo jí je vyfotit, ale to už zdrhli než přišla s foťákem.