Ahoj, chtěla bych tímto poprosit o názory a zkušenosti majitelů kavkazacku... - mám teď už 9 měs. slečnu Kavkazaka, kterou jsem si pořídila k téměř 13-ti lete fence křížence (mamka dobrman, tatka zrejmne jezevčík ;), prostě takova kapesní 18-ti kilova dobrmanka). Loni na jaře jsem si konečně pořídila moji vysněnou kavkazacku - od te doby jsou skoro pořád spolu venku na zahradě - jen "dobrmanka " spí se mnou v domě, kavkazanda je venku... vychází spolu zatím neuveritelne - dle mého kámošky jak hrom! ;)
- chci se zeptat, jake máte zkušenosti se soužitím 2 fenek? Všude jsem četla, že kavkazak není vhodný k jiným psum...
Moc všem děkuji za jejich rady a názory!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Amber
napsal(a):
Ahoj, chtěla bych tímto poprosit o názory a zkušenosti majitelů kavkazacku... - mám teď už 9 měs. slečnu Kavkazaka, kterou jsem si pořídila k téměř 13-ti lete fence křížence (mamka dobrman, tatka zrejmne jezevčík ;), prostě takova kapesní 18-ti kilova dobrmanka). Loni na jaře jsem si konečně pořídila moji vysněnou kavkazacku - od te doby jsou skoro pořád spolu venku na zahradě - jen "dobrmanka " spí se mnou v domě, kavkazanda je venku... vychází spolu zatím neuveritelne - dle mého kámošky jak hrom! ;)
- chci se zeptat, jake máte zkušenosti se soužitím 2 fenek? Všude jsem četla, že kavkazak není vhodný k jiným psum...
Pokud je první fena takhle stará a navíc třeba i submisivní, tak by problém, při správné výchově KAO, nastat neměl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Pastevec si je vědom své smečky (ví, kdo do ní patří, tedy nebude brát druhou fenu, jako narušitele)...
Teď půjde jen o to, zda starší fena dá přednost mladé kavkazandě (tedy bude vůči ní podřízená - což jak vidno evidentně je). Neměl by být problém...
Mám JOS a společnost mu dělají berňák a švýcarák (všechno psy) a žijí spolu naprosto v pohodě...
Amber
napsal(a):
Máme druhou kavkazačku a vždy jsme měli smečku 4-7 psů (mix fen a kastrovaných psů, mix plemen od 3,5-65 kg). Problém byl v době, kdy jsme měli jen o rok mladší fenu než je kavkazačka a ta se jí nehodlala podřídit, takže se spolu rvaly o alfa pozici. S ostatními kavkazačka vždy vycházela ok až na menší šarvátky u žrádla, apod. (když ji někdo chtěl štípnout její kost, apod.).
Teď momentálně máme psů 5 - 13,5 letou kavkazačku,9 letou briardku,5 letou kříženku (vypadá jak zmenšený HW, má 25 kg),2 letého německého ovčáka a 1,5 ročního křížence (mix všeho možného , má 14 kg). Vychází spolu bez problémů.
Všem už teď MOC DĚKUJI! za názory!
13-ti leta fenka je dominantní - nenechá si nic vzít, za to Kavkazacka je zatím trdlo - necha si vzít hračku z huby a diva se jak ji dobrmanka rozcupuje... Kavkazacka ceka až to dobrmanka prestane bavit a až to pusti a pak si vezme zbytek hračky a hraje si... je to tak i s kostma - když dobrmanka hryze Kavkazacka ji jen z povzdali pozoruje a až to dobrmanka necha jde to hryzat... Někdy Kavkazacka dobrmanku provokuje - ta po ni vyjede a kavkazacka se vzdali...
Mám trochu obavy z toho, že kavkazanda si asi zatím neuvedomuje svoji silu (už má skoro 60kg) a bojim se, aby pak nebyly komplikace... nechávám je zatím tak... ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Amber
napsal(a):
Ještě asi přidám - krmim je dohromady v kotci kavkazandy a je to ok... - když jsem toto asi na 3 dny přerušila a krmila je oddelene došlo k male potyčce... ale jak krmim dohromady je to ok - dobrmanka dozere a jde z kotce ( většinou to zezere jako první ).
Pokud u nich stojíš a hlídáš, není problém, ale jakmile jedna druhý vleze do mísy, může být zle...
No většinou hlídám - stojim u nich, ale ví, že každá má svou misku - učím je na to- takže jakmile jedna dozere dřív jen mrkne jak je na tom druha a odejde... Ale pro všechny případy jsem u nich... nerada bych komplikace kvůli žrádlu! Navíc jsem přešla na Barf a každé chutna něco jiného víc...