Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

obcan289

6.2.2016 12:47
obcan289

XXX.XXX.7.182

Mám půlroční štěně rasy Shih-Tzu. Docela hodně mu slzí z očí a pak to zapáchá. Každý den mu to čistíme očními kapkami, ale nepomáhá to. Chci se zeptat jak tomu zabránit, nebo jestli to přejde věkem? Děkuji.

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 13:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Nepřejde to věkem...
Buď je to genetikou (u psů bez PP velmi časté) a nebo v tom můžou hrát roli i jiné faktory - špatné krmení, alergie, oftalmologický problém...

6.2.2016 13:35
aj

XXX.XXX.50.88

Souhlas s Wulfinou. Podle mně (pokud vyučíme alergie a oft. oněmocnění) tak nejčastěji za to může utváření slzného kanálku. Když si vyberete štěně se zahnědlými cestičkami kolem očí, nespíš s tím budete bojovat celý život.
Pokud uvádíte, že výtok zapáchá, tak je to nejspíš případ pro veta. běžné výtoky z očí nepáchnou.

6.2.2016 13:52
noemi

XXX.XXX.64.236

Čím krmite?

obcan289

6.2.2016 15:02
obcan289

XXX.XXX.7.182

noemi napsal(a):
Čím krmite?

Granulema Proplan a 100% konzervovaným masem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.2.2016 15:10

obcan289 napsal(a):
Granulema Proplan a 100% konzervovaným masem.

Granule jsou nekvalitní, samý šrot, to může byt příčina. Takže ta 1.bych vyměnila granule za kvalitní, třeba na granule.cz odtamtud jsou všechny kvalitní, za mě GO! Natural nebo potom Carnilove třeba na spokojenypes.cz a jiné masové. Při přechodu na lepší granule, do starých přimíchávat nové.

6.2.2016 15:22
aj

XXX.XXX.50.88

To Rajka999- Carnilove mají, žel jen veliké granule, alespoň co já vím. Zadavatelka má šicku, to by je musela roztloukat.

6.2.2016 15:30
noemi

XXX.XXX.64.236

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Granule jsou nekvalitní, samý šrot, to může byt příčina. Takže ta 1.bych vyměnila granule za kvalitní, třeba na granule.cz odtamtud jsou všechny kvalitní, za mě GO! Natural nebo potom Carnilove třeba na spokojenypes.cz a jiné masové. Při přechodu na lepší granule, do starých přimíchávat nové.

Přesně tak...první, co bych řešila, je změna granulí. Pokud výtok nepřestane, teprve pak bych hledala další příčinu.

Uvedený e-shop má opravdu v nabídce pouze kvalitní granule, takže u čehokoli z jejich sortimentu nemůžete sáhnout vedle.
Z ProPlanu může však přechod pro psa znamenat tak velikou změnu, že se projeví formou průjmu, takže je lepší přecházet na něco v dobré kvalitě, ale ne úplně hned špičku. Mezi tyhle granule patří třeba Carneeval, Barking Heads, případně Dog Lovers Gold Original.

Držíme palce, ať se problém vyřeší tímto.

P.S. Kamarádka měla psa a protože chtěla ušetřit, začala kupovat granule dle své volby (předtím si dala říct a kupovala dle mého doporučení), takže jsem viděla, co může špatná strava způsobit, a na jejím psu bylo znát tmavé zabarvení od slz, i když je před tím neměl a byly pruhy vidět, i když byl pes černý...

6.2.2016 15:59

aj napsal(a):
To Rajka999- Carnilove mají, žel jen veliké granule, alespoň co já vím. Zadavatelka má šicku, to by je musela roztloukat.

Ale ty GO! Natural jsou malé, ty by mohly vyhovovat.

6.2.2016 16:01
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

My jsme ted na Marpu a super! Je tam 1 druh masa a da se tak lepe eliminovat alergen.Mame kachni a jehnecizalevam jehnecí vyvarem, mam vyskvarene jehneci sadlo, pridam do vyvaru lzicku, krasna srst

6.2.2016 16:03

Lexaurin napsal(a):
My jsme ted na Marpu a super! Je tam 1 druh masa a da se tak lepe eliminovat alergen.Mame kachni a jehnecizalevam jehnecí vyvarem, mam vyskvarene jehneci sadlo, pridam do vyvaru lzicku, krasna srst

moje čubejs ma teđ uvařené jehněčí maso s pohankou, prosem a zeleninou. Taky cajk

6.2.2016 16:05
aj

XXX.XXX.50.88

Nicméně- pokud ten výtok fakt smrdí, tak bych zašla nejprve na veterinu. Aby se vyloučil nějaký hnisavý zánět.

6.2.2016 16:08
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

moje čubejs ma teđ uvařené jehněčí maso s pohankou, prosem a zeleninou. Taky cajk

Ta moje nejedlice uz nad varenym nebo pecenym jehnecim tolik neofrnuje a trosku si da v poledne, vecer schlamstne granule a ma 2 kila nahorusmajlík, hurá

6.2.2016 16:13
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

aj napsal(a):
Nicméně- pokud ten výtok fakt smrdí, tak bych zašla nejprve na veterinu. Aby se vyloučil nějaký hnisavý zánět.

To jednak a jednak ta vlhka srst umoznuje sekundarni nasedani bakterii a plisni a to zpusobuje ten zapach.Pokud sekret neni hnisavy, bude to pravdepodobne tento duvod.Okoli oci se musi udrzovat v suchu.Doporucuje se zasypavat kukuricnym skrobem, ten absorbuje prebytecnou vlhkost.Tipla bych to na nepruchodne slzne kanalky, lze u veta udelat pruplach, pokud nepomuze, je to anatomie a sekrece buda trvala, tak osetrovat viz vyse.

6.2.2016 16:14

Lexaurin napsal(a):
Ta moje nejedlice uz nad varenym nebo pecenym jehnecim tolik neofrnuje a trosku si da v poledne, vecer schlamstne granule a ma 2 kila nahorusmajlík, hurá

Tak to je moc dobře

6.2.2016 16:14
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Tak to je moc dobře

Dik

Přidejte reakci

Přidat smajlík