Zvraceni a krev ve stolici

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2016 13:52
IsaacHalley

XXX.XXX.57.229

Mam boxera (3 roky) pred asi 6 dny se pozvracel. Druhy den byl ok, ale k veceru se zas vyzvracel, pritom jedl a choval se uplne normalne. Dalsi den uz mu bylo zle, bylo videt, ze ho boli brisko..porad si prelehal, sedal si se svesenou hlavou a nechtel moc jist. Vet dal 4 injekce a atb no a od te doby se dvakrat vyzvracel (vzdy 1x za den), nicmene se jeho stav velmi zlepsil. Ji normalne a na "zachod chodi" taky, bez prujmu. Proste jen cast potravy vyzvraci a cast stravi. Vet mu pri pro hlidce nasel krev v konecniku, ale ja i kdyz jsem koukala tak jsem nic nenasla. No az do dnesniho rana (kdy teda uz to vypadalo moc dobre jelikoz toho snedl docela dost a nic nevyzvracel), rano mel ve stolici dost krve a lehky prujem... nevypadal ale vubec spatne, doma se zas normalne najedl a ted spi..Takze se chci zeptat, jelikoz ani vet mi toho moc nerekl..Mate s timto nekdo zkusenosti? Dekuji.

Neregistrovaný uživatel

6.2.2016 13:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Změnila bych okamžitě veterináře a vyhledala pomoc u jiného...
Můj berňák, když kajdil krev, tak se přišlo na to, že má zánět tlustého střeva, takže dostal koňské atb, tvrdou dietu a za pár dní se vše uklidnilo...

6.2.2016 14:05
IsaacHalley

XXX.XXX.57.229

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Změnila bych okamžitě veterináře a vyhledala pomoc u jiného...
Můj berňák, když kajdil krev, tak se přišlo na to, že má zánět tlustého střeva, takže dostal koňské atb, tvrdou dietu a za pár dní se vše uklidnilo...

No my mame vyborneho veterinare akorat ze do te vet.kliniky kam chodime zacal dojizdet uz jen 1x az 2x do mesice (je z Moravy, ja z Prahy) tak jsem premyslela, ze mu zavolam a pak i prijdu az tam bude. Tady vzdy kazdy radi jit k veterinari jenze polovina z nich mi prijde, ze vubec nevi ktera bije. Napadlo me jestli treba neco nesnedl (spatneho) nebo spis neolizl nekde, protoze kdyby nekdw neco jedl tak o tom vim, no a ted se mu to proste postupne vylucuje...

6.2.2016 14:06
IsaacHalley

XXX.XXX.57.229

IsaacHalley napsal(a):
No my mame vyborneho veterinare akorat ze do te vet.kliniky kam chodime zacal dojizdet uz jen 1x az 2x do mesice (je z Moravy, ja z Prahy) tak jsem premyslela, ze mu zavolam a pak i prijdu az tam bude. Tady vzdy kazdy radi jit k veterinari jenze polovina z nich mi prijde, ze vubec nevi ktera bije. Napadlo me jestli treba neco nesnedl (spatneho) nebo spis neolizl nekde, protoze kdyby nekdw neco jedl tak o tom vim, no a ted se mu to proste postupne vylucuje...

Jako ze jsme ted byli u jineho veta, nevim zda jsem to napsala dost srozumitelne..

6.2.2016 15:58
fikovnice

XXX.XXX.99.69

IsaacHalley napsal(a):

"Napadlo me jestli treba neco nesnedl (spatneho) nebo spis neolizl nekde, protoze kdyby nekdw neco jedl tak o tom vim, no a ted se mu to proste postupne vylucuje..."

Máte na mysli nějakou intoxikaci? To se mi jeví, že už ty příznaky jsou u vás dost protrahované (dlouho trvající). Spíš bych se přikláněla k "Wulfině" - nějaký zánět - žaludek, střevo. Pokud krev ve stolici byla jasně červená, tak zřejmě tlusté střevo. Nebo mu něco začalo vadit v jeho běžné stravě - vývoj alergie projevující se zánětem a krví ve stolici...? Ale to vše jsou spekulace. Rozhodně bych zašla na komplexní vyšetření k dobrému vetovi!

6.2.2016 16:47
IsaacHalley

XXX.XXX.57.229

fikovnice napsal(a):
"Napadlo me jestli treba neco nesnedl (spatneho) nebo spis neolizl nekde, protoze kdyby nekdw neco jedl tak o tom vim, no a ted se mu to proste postupne vylucuje..."

Máte na mysli nějakou intoxikaci? To se mi jeví, že už ty příznaky jsou u vás dost protrahované (dlouho trvající). Spíš bych se přikláněla k "Wulfině" - nějaký zánět - žaludek, střevo. Pokud krev ve stolici byla jasně červená, tak zřejmě tlusté střevo. Nebo mu něco začalo vadit v jeho běžné stravě - vývoj alergie projevující se zánětem a krví ve stolici...? Ale to vše jsou spekulace. Rozhodně bych zašla na komplexní vyšetření k dobrému vetovi!

Ano krev byla hodne jasne cervena..to aby proste clovek sam vsechno zjistoval na internetu a po znamych a pak jim to tlumocil na veterine! No rozhodne tam jeste zajdu a reknu jim to. Az pozdeji me napadlo, ze kdyz pri prohlidce nasla veterinarka krev v konecniku tak mela hned poslat vzorek na rozbor..aby se vedelo s jistotou..no co uz. Musim jim to tam proste rict. Je dost smutne, ze jim tam clovek pokazde necha minimalne tisicovku a stejne nic hned nepomaha a je potreba tam chodit stale znovu a znovu... No hlsvne aby uz byl nas marod v poradku! Dekuji za odpoved smajlík

6.2.2016 16:50
fikovnice

XXX.XXX.99.69

IsaacHalley napsal(a):
Ano krev byla hodne jasne cervena..to aby proste clovek sam vsechno zjistoval na internetu a po znamych a pak jim to tlumocil na veterine! No rozhodne tam jeste zajdu a reknu jim to. Az pozdeji me napadlo, ze kdyz pri prohlidce nasla veterinarka krev v konecniku tak mela hned poslat vzorek na rozbor..aby se vedelo s jistotou..no co uz. Musim jim to tam proste rict. Je dost smutne, ze jim tam clovek pokazde necha minimalne tisicovku a stejne nic hned nepomaha a je potreba tam chodit stale znovu a znovu... No hlsvne aby uz byl nas marod v poradku! Dekuji za odpoved smajlík

Zkuste udělat sběr stolice na koprologii než tam zajdete.

6.2.2016 17:03
IsaacHalley

XXX.XXX.57.229

fikovnice napsal(a):

Zkuste udělat sběr stolice na koprologii než tam zajdete.

Takze ten vzorek musim donest ja? Prave jsem nad tim totiz rano premyslela, zda tedy ja anebo staci aby udelali vyter primo na veterine..

6.2.2016 17:14
fikovnice

XXX.XXX.99.69

IsaacHalley napsal(a):
Takze ten vzorek musim donest ja? Prave jsem nad tim totiz rano premyslela, zda tedy ja anebo staci aby udelali vyter primo na veterine..

Je lepší přijít už se vzorkem, a ne jen z jednoho dne; obvykle ze tří dní.

6.2.2016 17:20
IsaacHalley

XXX.XXX.57.229

fikovnice napsal(a):
Je lepší přijít už se vzorkem, a ne jen z jednoho dne; obvykle ze tří dní.

Aha tak to jsem vubec nevedela! Diky smajlík

6.2.2016 17:24
fikovnice

XXX.XXX.99.69

IsaacHalley napsal(a):
Aha tak to jsem vubec nevedela! Diky smajlík

Rádo se stalo, hlavně, ať se to vyřeší a pesan je OK!

23.2.2016 23:08
IsaacHalley

XXX.XXX.57.229

fikovnice napsal(a):
Rádo se stalo, hlavně, ať se to vyřeší a pesan je OK!

Dekuji mnohokrat smajlík Uz je v poradku.

24.2.2016 00:39
fikovnice

XXX.XXX.99.69

IsaacHalley napsal(a):
Dekuji mnohokrat smajlík Uz je v poradku.

Super zpráva!
A co mu tedy bylo?

Přidejte reakci

Přidat smajlík