Nové 1. štěně Jorkšíra

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Barbora12

6.2.2016 15:13
Barbora12

XXX.XXX.178.245

Dobrý den, mám poprvé štěně. Dovezli jsme si ho domů teprve dnes mám ho první den a chtěla bych se zeptat kolik mu mám dávat granulí (množství), také od kdy ho můžu stříhat a koupat (celkově upravovat), zajímalo by mě také jak často chodí čůrat jak říkám mám štěňátko poprvé Tak bych chtěla vědět jak o něj pečovat.
(je mi 12 let a pejska jsem dostala za vysvědčení moc prosím a děkuji za každou radu :) ).

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.2.2016 15:17

Barbora12 napsal(a):
Dobrý den, mám poprvé štěně. Dovezli jsme si ho domů teprve dnes mám ho první den a chtěla bych se zeptat kolik mu mám dávat granulí (množství), také od kdy ho můžu stříhat a koupat (celkově upravovat), zajímalo by mě také jak často chodí čůrat jak říkám mám štěňátko poprvé Tak bych chtěla vědět jak o něj pečovat.
(je mi 12 let a pejska jsem dostala za vysvědčení moc prosím a děkuji za každou radu :) ).

Kup si nějakou knížku o výchově a péči o psa. Kolik štěně váží, jak je staré a jaké granule jste dostali? Ohledně péče o srst poradí holky, ty to předevčírem rozebíraly v jiné diskuzi. Čůrat chodí dooost často, máte podložku?

Barbora12

6.2.2016 15:19
Barbora12

XXX.XXX.178.245

Tohle je foto pejska jmenuje se Toby :).

Barbora12

6.2.2016 15:26
Barbora12

XXX.XXX.178.245

Podložku nemáme chodím s ním na zahradu zatím se vyčůral venku, má 7 týdnů, momentálně spinká až se vzbudí tak ho zvážím :), pro pejska šel můj bratr granule říkal že prý K-7 hledala jsem na internetu a našlo mi to jen K-9, takže ani pořádně nevím

6.2.2016 15:31
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

V 7 tydnech mel byt jeste u mamy.Jinak vsechny tvoje dotazy by ti mela zodpovedet majitelka jeho matky.

6.2.2016 15:34
Barbora12

XXX.XXX.178.245

No právě máme už pejska doma, jak jsem zmínila pro pejska jel můj bratr, takže se zřejmě neptal mám stěňátko poprvé a jelikož to nevím tak se ptám tady :).

6.2.2016 15:38
noemi

XXX.XXX.64.236

Barbora12 napsal(a):
Podložku nemáme chodím s ním na zahradu zatím se vyčůral venku, má 7 týdnů, momentálně spinká až se vzbudí tak ho zvážím :), pro pejska šel můj bratr granule říkal že prý K-7 hledala jsem na internetu a našlo mi to jen K-9, takže ani pořádně nevím

Super - žádná podložka, pejsek se naučí čůrat venku a je to nejlepší řešení .

Štěndo je malé, takže cena granulí není asi to hlavní, čím budeš omezena.
Pokud je u vám PetCenter, zajdi se podívat na granulky Annamaet - jsou kvalitní a malinké.
Pokud ti rodiče dovolí objenat z netu, takže ideální obchod je www.granule.cz.

K7 jsou granule, které byly doporučovány cca před 15 lety, kdy byl nabídka velmi omezená...a kvalitní v současné době určitě nejsou. Nauč se číst složení vzadu na balení...pořadí surovin je podle největšího množství.
V granulích by ideálně nemělo být obilí a kukuřice (levné plnidlo, které psu nic nedá).

Ať štěndo bezproblémově roste...a nezapomeň, že pejsek je kamarád na hodně let (možná až do doby, kdy budeš mít partnera a vlastní děti), a nezapomeň na něj, ani když začneš koukat po klucích . Voď jej mezi psí kamarády, ať si zvykne a není z něj "uštěkaný kartáč" , můžeš ho učit různé blbůstky pro své i jeho potěšení.

6.2.2016 15:40
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Barbora12 napsal(a):

Barčo, sedni k internetu, když Tobby spí a hledej.
Řekla bych, že na každém pytli granulí je dávkování. Takové malé mimino musí jíst často po malých dávkách.
Když se vyspí, jdi s ním hned na zahradu, aby se vyčůral. Udělej to vždy, když se probudí. Když se nají, chvíli si s ním pohraj a jdi s ním zase ven a budeš mít velkou šanci odchytit na zahradě i bobek. Za loužičku i bobek na zahradě ho pochval, zatím zlehka pomalu, abys ho nevyděsila tím chválením smajlík. Čím častěji s ním budeš chodit ven, tím větší šance je, že pochopí, co se po něm venku žádá, protože nebude mít šanci udělat loužičku nebo bobek doma.

6.2.2016 15:41

Barbora12 napsal(a):
No právě máme už pejska doma, jak jsem zmínila pro pejska jel můj bratr, takže se zřejmě neptal mám stěňátko poprvé a jelikož to nevím tak se ptám tady :).

Takze až bratr přinese ty K-9, tak je štěndu opatrně nabídni k jídlu a až sežere cely pytel, tak pak přejdi na kvalitnější, jelikož v K-9 je jen samá kukurice a pšenice a to pro psa není, ještě dostane alergii. Až budeš vybírat lepší granulky, tak koukni na granule.cz a přečti si tam dole různé články na téma granule.
Ohledně venčení, to je bezva, ze si s nim chodíš na zahradu, stěně ven vynes vždy po spaní, hraní s jídle. Jinak preji at štěník roste do krásy

6.2.2016 15:42
Barbora12

XXX.XXX.178.245

Moc děkuji za rady, vážím si toho a podívám se spíše na internet PetCenter u nás bohužel není

6.2.2016 16:00

Barbora12 napsal(a):
Moc děkuji za rady, vážím si toho a podívám se spíše na internet PetCenter u nás bohužel není

Proč Pet Center? Tam stejně nic kvalitního nemají.

6.2.2016 16:03
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Barbora12 napsal(a):

Ale jinak Ti asi s výchovou budou muset pomoci roiče či bratr. S chozením do školy takto malé štěňátko asi sama nezvládneš. Ale to asi máte doma pořešené, ne?

6.2.2016 16:03
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Navíc vše NESKUTEČNĚ předražené! Zloději to jsou!

6.2.2016 16:06

fikovnice napsal(a):

Svatá pravda.

6.2.2016 16:34
noemi

XXX.XXX.64.236

fikovnice napsal(a):

Tak někdo dá přednost reálu před něčím, co v životě neviděl...navíc jsou ty obchody téměř všude a mají slevovou kartičku, takže to taková hrůza nebude.
Nevím, jak u nás, ale u nás jsou buď tyhle předražené obchody - které mají, chvála bohu, aspoň Annamaet...nebo zverimexy, které prodávají šroty z otevřených velkých pytlů na kila, Pokud to máte v okolí jinak, tak závidím.

A nejsem si jista, zda rodiče dovolí holčině objednat granule hned z netu...pokud ano, tak v tom případě bych PetCenter ani nezmínila .

6.2.2016 16:34
noemi

XXX.XXX.64.236

Vedou Annamaet - a kvůli tomu jsem je zmínila .

6.2.2016 16:37

noemi napsal(a):
Vedou Annamaet - a kvůli tomu jsem je zmínila .

Áaaa, tak to jó

6.2.2016 16:48
fikovnice

XXX.XXX.99.69

noemi napsal(a):
Tak někdo dá přednost reálu před něčím, co v životě neviděl...navíc jsou ty obchody téměř všude a mají slevovou kartičku, takže to taková hrůza nebude.
Nevím, jak u nás, ale u nás jsou buď tyhle předražené obchody - které mají, chvála bohu, aspoň Annamaet...nebo zverimexy, které prodávají šroty z otevřených velkých pytlů na kila, Pokud to máte v okolí jinak, tak závidím.

A nejsem si jista, zda rodiče dovolí holčině objednat granule hned z netu...pokud ano, tak v tom případě bych PetCenter ani nezmínila .

No máte pravdu v tom, že já jsem taky strašný konzervativec a také raději reálný nákup v kamenném obchodě. Ale postupně se přesvědčuji jakou chybu dělám, granule už teď jen z e-shopu a jinak do "Zvěrokruhu" - je levnější než "PetCenter" a také mají slevovou kartu.

6.2.2016 16:56
balisek

XXX.XXX.109.3

Pokud máte PetCentre po ruce, objednávejte přes e-shop pytelgranuli.cz (ve skutečnosti patří přímo PetCentre). Ceny jsou významně nižší než v kamenných prodejnách a leckdy i nejnižší (příp. srovnatelné) mezi e-shopy. Objenané zboží si můžete přímo vyzvednout v prodejně.

6.2.2016 16:57
fikovnice

XXX.XXX.99.69

balisek napsal(a):
Pokud máte PetCentre po ruce, objednávejte přes e-shop pytelgranuli.cz (ve skutečnosti patří přímo PetCentre). Ceny jsou významně nižší než v kamenných prodejnách a leckdy i nejnižší (příp. srovnatelné) mezi e-shopy. Objenané zboží si můžete přímo vyzvednout v prodejně.

Tak to je i pro mě dobré info, díky!

6.2.2016 17:03
Barbora12

XXX.XXX.178.245

Přístup k internetu mám takže bude spíše lepší podívat se po nějakých granulkách na netu, jestli mohu poprosit o nějaké odkazy na obchody pro pejsky? Děkuju =).

6.2.2016 17:08
noemi

XXX.XXX.64.236

Barbora12 napsal(a):
Přístup k internetu mám takže bude spíše lepší podívat se po nějakých granulkách na netu, jestli mohu poprosit o nějaké odkazy na obchody pro pejsky? Děkuju =).

Www-granule.cz
tady se v podstatě nedá sáhnout vedle.

6.2.2016 17:10
noemi

XXX.XXX.64.236

fikovnice napsal(a):
No máte pravdu v tom, že já jsem taky strašný konzervativec a také raději reálný nákup v kamenném obchodě. Ale postupně se přesvědčuji jakou chybu dělám, granule už teď jen z e-shopu a jinak do "Zvěrokruhu" - je levnější než "PetCenter" a také mají slevovou kartu.

Ha, tak teď jsem to možná popletla a myslela jsem Zvěrokruh místo PetCentra ... aspoň je patrné, že sama nakupuju na netu .

6.2.2016 17:13
fikovnice

XXX.XXX.99.69

noemi napsal(a):
Ha, tak teď jsem to možná popletla a myslela jsem Zvěrokruh místo PetCentra ... aspoň je patrné, že sama nakupuju na netu .

6.2.2016 17:28

fikovnice napsal(a):
Tak to je i pro mě dobré info, díky!

Ale komunikace s obchodem je na

6.2.2016 17:34
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Ale komunikace s obchodem je na

Aha, takže asi zase nic...

6.2.2016 18:15
Barbora12

XXX.XXX.178.245

Chtěla bych se ještě zeptat jak často ( nebo kdy, kolikrát) ho mám krmit? A jaké množství granulek?

6.2.2016 18:21

Barbora12 napsal(a):
Chtěla bych se ještě zeptat jak často ( nebo kdy, kolikrát) ho mám krmit? A jaké množství granulek?

Tak 5x az 6x denne, granulek kolik sezere.

6.2.2016 18:27
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Barbora12 napsal(a):

To vše měl poradit chovatel, no kolik váží? naše měla necelé 1kg a na den měla celkem 30gr a uvidíš, já vážila 1x za týden a pokud váha jde nahoru je to ok, pokud by váha klesla tak přidat. Uvidíškolik zvládne, pokud by vypadal hladově klidně přidat ale naše je mlsná tak nic moc. ted v roce má na den 40-50gr, konečně granule co jí asi fakt chutnají, jinak kldně sedělaa jedla asi až fakt měla hlad. Hlavně ho nedávej na postel, mohl by spadnout. Já jí do postele nedávala, max když jsme u ní fakt seděla . na pytli je tabulka tak orientačně se řídit tou a pak uvidíš, mě chovatelka řekla kolik ted krmí takže jsem pokračovala a navíc že můžu ovoce, hlavně jí moc nerozmazlit. Ona teda vůbec nežebrá tak je to ok

6.2.2016 19:12
LájošM

XXX.XXX.14.251

Neboj se a klidně zavolej chovateli, od kterého štěně máš. Určitě ti rád poradí a pomůže se vším, co potřebuješ vědět.

6.2.2016 20:27
Barbora12

XXX.XXX.178.245

Ještě se chci zeptat má delší drápky které se mu zachytávají o všechno ( hračky, oblečení atd.) naštěstí doma nemáme koberce. Od kdy se štěňatům mohou stříhat drápky?

6.2.2016 20:31

Barbora12 napsal(a):
Ještě se chci zeptat má delší drápky které se mu zachytávají o všechno ( hračky, oblečení atd.) naštěstí doma nemáme koberce. Od kdy se štěňatům mohou stříhat drápky?

Klidne mu je zastrihnete nebo at mu je zastrihne.veterinar.

6.2.2016 20:40
Barbora12

XXX.XXX.178.245

Tak jo :) moc děkuji za odpověď :).

7.2.2016 00:28
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Klidne mu je zastrihnete nebo at mu je zastrihne.veterinar.

Pokud jsou nezkušení, tak bych se přimlouvala, aby to udělal vet.

7.2.2016 07:54
aj

XXX.XXX.50.88

Jo, zastřihnout lze, jsou na to speciální kleštičky, ale opatrně, ne do živého. Budete to dělat celý život pejska, protože malým plemenům se drápky sami moc neobrušují.

7.2.2016 10:24
Barbora12

XXX.XXX.178.245

Ještě bych měla dotaz. Když s ním jdu ve na zahradu aby se vyčůral jde do trávy (většinou čůra nebo kadí na chodníku) a jí tam trávu je to normální? v trávě jsou různé větvičky a listy.Neublíží mu to? Může to jíst nebo radši od toho dávat pryč? Moc se bojím aby se mu něco nestalo.

7.2.2016 10:32

Barbora12 napsal(a):
Ještě bych měla dotaz. Když s ním jdu ve na zahradu aby se vyčůral jde do trávy (většinou čůra nebo kadí na chodníku) a jí tam trávu je to normální? v trávě jsou různé větvičky a listy.Neublíží mu to? Může to jíst nebo radši od toho dávat pryč? Moc se bojím aby se mu něco nestalo.

Travu samotnou jist muze, ale zadne vetvicky ani listy ani kaminky ne.

7.2.2016 10:33
Fiona.Praha

XXX.XXX.169.194

Barbora12 napsal(a):

Proč čůrá a kadí na chodníku? Nebylo by lepší dávat ho na trávu?
Psi jedí trávu, když je jim špatně od žaludku a potřebují vytrávit, někdy trávu stráví, někdy vyzvrací.
Ale proč to dělá štěně, netuším. Není to jen zábava? Nebo máš dojem, že je mu po granulích špatně?

7.2.2016 10:33
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Barbora12 napsal(a):

Naše ze začátku taky nechtěl až po několika týdnech přišla na to že na trávě je to lepší. On si poradí . hlavně klid, jedině fakt pozor na pády z výšky

7.2.2016 11:23
Barbora12

XXX.XXX.178.245

Ok moc děkuji :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík