Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

adinos

9.2.2016 09:32
adinos

XXX.XXX.32.144

Ahoj, jak naučit hrubosrstého jezevčíka aby chodil bez vodítka na procházky a aby jsem se nemusela bát že my nevletí pod auto?

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.2.2016 09:35

adinos napsal(a):
Ahoj, jak naučit hrubosrstého jezevčíka aby chodil bez vodítka na procházky a aby jsem se nemusela bát že my nevletí pod auto?

Kup si knizku o vycviku loveckych psu.

9.2.2016 10:03

Co třeba chodit na procházky na volno tam, kde auta nejezdí ?

adinos

9.2.2016 10:05
adinos

XXX.XXX.32.144

No prostě aby neutekl...

9.2.2016 10:07
marcelaamax

XXX.XXX.210.171

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Co třeba chodit na procházky na volno tam, kde auta nejezdí ?

Psy mám sice vychované, ale i tak je u silnice nepouštím. Možná mám výhodu v tom, že jsem z vesnice, jdeme 200 metrů a jsme na cestě, kde můžu psy pustit.

Občas se teda vracím z vedlejší vesnice po silnici, tam psa nechávám volně, ale tam auta skoro nejezdí a když už jedou, tak je vidím už z dálky a stihnu si psa dát k noze.

Ve vesnici máme chodníky hned u silnice a tam mám psy na vodítku.

9.2.2016 10:15

adinos napsal(a):
No prostě aby neutekl...

Tak ho nedávej do té boudy jako mimino, dovol mu žít s tebou, aby si na tebe (aby jste si na sebe) vytvořil to správné pouto, aby sis ho na sebe navázal (on až povyroste, tak se bude ven tlačit sám, neboj)...a choď s ním na volno co nejvíc, různé cesty, místa, terén, aby tě sledoval, hrej si s ním, uč ho...buď psovod...

9.2.2016 10:22
marcelaamax

XXX.XXX.210.171

adinos napsal(a):
No prostě aby neutekl...

Jako úplně malinké štěně jsem ho brala všude sebou a co nejvíc to šlo tak navolno. On jako malý bude mít tendence tě následovat. Často jsem změnila směr, nebo se mu schovala, aby pochopil, že hlídat si musí on mě. Je mu půl roku a dělám to i teď, že změním směr nebo se schovám. No a pak by bylo dobré naučit přivolání.

Ale je to hlavně o vztahu jaký si se psem vybuduješ.

9.2.2016 10:25
bilusik

XXX.XXX.168.4

adinos napsal(a):

Že by jen další provokace...

9.2.2016 10:32
Arni

XXX.XXX.49.201

bilusik napsal(a):
Že by jen další provokace...

Asi dítě.

9.2.2016 10:39
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

marcelaamax - Jako úplně malinké štěně jsem ho brala všude sebou a co nejvíc to šlo tak navolno. On jako malý bude mít tendence tě následovat. Často jsem změnila směr, nebo se mu schovala, aby pochopil, že hlídat si musí on mě - nechci strašit, ale máte teprve štěndo, ještě se může hodně změnit My chodili co nejvíc na volno vlastně do puberty, než se samík rozhodnul, že zdrhne za srnkama. Pak to ještě zopáknul a začala anabáze se stopovačkama, el.obojkem a skončil na flexině. Chodili jsme tři: berňuška, který byl o dva měsíce starší a absolutně poslušný, ten se ode mne opravdu nevzdálil víc, než na pár metrů. Jsem si tak nějak naivně myslela, že stejné to bude se samíkem. Tomu bylo ovšem úplně jedno, kde jsme my dva. Pokud ho něco zaujalo, tak si to vyřídil a pak se tedy vrátil. Bylo mu i putna, že jsme se mu schovali, protože jelikož je od mala dobrý stopař, našel nás a metelil si zase po svých. Na toho bohužel žádná z těchto metod neplatí. Jezevčíky jsme nikdy neměli, ale zase to není tak rychlý pes, aby se nedal dohnat, pokud třeba neposlechne

9.2.2016 10:54
marcelaamax

XXX.XXX.210.171

lesnížínka napsal(a):
marcelaamax - Jako úplně malinké štěně jsem ho brala všude sebou a co nejvíc to šlo tak navolno. On jako malý bude mít tendence tě následovat. Často jsem změnila směr, nebo se mu schovala, aby pochopil, že hlídat si musí on mě - nechci strašit, ale máte teprve štěndo, ještě se může hodně změnit My chodili co nejvíc na volno vlastně do puberty, než se samík rozhodnul, že zdrhne za srnkama. Pak to ještě zopáknul a začala anabáze se stopovačkama, el.obojkem a skončil na flexině. Chodili jsme tři: berňuška, který byl o dva měsíce starší a absolutně poslušný, ten se ode mne opravdu nevzdálil víc, než na pár metrů. Jsem si tak nějak naivně myslela, že stejné to bude se samíkem. Tomu bylo ovšem úplně jedno, kde jsme my dva. Pokud ho něco zaujalo, tak si to vyřídil a pak se tedy vrátil. Bylo mu i putna, že jsme se mu schovali, protože jelikož je od mala dobrý stopař, našel nás a metelil si zase po svých. Na toho bohužel žádná z těchto metod neplatí. Jezevčíky jsme nikdy neměli, ale zase to není tak rychlý pes, aby se nedal dohnat, pokud třeba neposlechne

Jo jasně, já píšu, že to dělám do teď, rozhodně nepíšu, že mám vyhráno ;-) Jak jsem psala v jiné diskuzi, taky už se u něho projevuje lovecký pud a řešíme to.
Taky se mi už stalo, že vypálil za zajícem, ale jelikož je na mě dost závislý, tak stačí utíkat druhým směrem a on jen co mě nevidí, tak to otočí a běží mě hledat. Ale musím na tom pořádně zapracovat.

Jinak s tím, že jezevčík není tak rychlý pes, aby se nedal dohnat, tak nevím nevím...

9.2.2016 11:27
Iliena

XXX.XXX.119.248

Celé je to provokace, ve vedlejším vláknu píše, že si budou brát prcka teď, ale že v dubnu mu bude 2 a půl měsíce... Teda leda že by to byl idi*t a chtěl si vzít stěně třeba uz ve čtyřech týdnech .

9.2.2016 11:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

První část poslední věty se mi líbí.

9.2.2016 12:28

Iliena napsal(a):
Celé je to provokace, ve vedlejším vláknu píše, že si budou brát prcka teď, ale že v dubnu mu bude 2 a půl měsíce... Teda leda že by to byl idi*t a chtěl si vzít stěně třeba uz ve čtyřech týdnech .

Ale to vůbec nemusí být, jenom možná neumí počítat, nebo neví, jak staré štěně se odebíra, nebo také mohl myslet, že ven půjde za 2,5 měsíce u nich. Leckdy člověk píše rychleji než myslí a pak to vyzní jinak.
Zas na druhou stranu : jsou jarní prázdniny...Možná dítě, které by to tak chtělo?

9.2.2016 12:49
anonymx

XXX.XXX.138.139

Naucit ho privolani a u silnice vzdycky vodit na voditku.

9.2.2016 12:55
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

anonymx napsal(a):
Naucit ho privolani a u silnice vzdycky vodit na voditku.

A u železnice...Stalo se mi, že jsem ve sněhu nezachytila stopovačku a pes mi zdrhnul za srnou k železnici Řvala jsem úplně šílená a než se pes objevil, projel vlak. Nechtějte vidět scénář, co mi jel v hlavě, pes zachycený v kolejišti za stopovačku a jedoucí vlak na něj...Nebyl by to tady v okolí jediný přejetý pes vlakem. To byl také jeden z důvodů, se na ni vysr.. a koupit flexinu.

9.2.2016 13:42

lesnížínka napsal(a):
A u železnice...Stalo se mi, že jsem ve sněhu nezachytila stopovačku a pes mi zdrhnul za srnou k železnici Řvala jsem úplně šílená a než se pes objevil, projel vlak. Nechtějte vidět scénář, co mi jel v hlavě, pes zachycený v kolejišti za stopovačku a jedoucí vlak na něj...Nebyl by to tady v okolí jediný přejetý pes vlakem. To byl také jeden z důvodů, se na ni vysr.. a koupit flexinu.

A nebo se vysr..i na flexinu a naučit psa přivolání smajlík

9.2.2016 14:00
hunter

XXX.XXX.168.162

Je fuk, jestli tohle je provokace, protože tohle je naprosto normální dotaz, který bude řešit víc lidí.
To riziko bude vždy. Psa nenaučíte, aby se rozhlížel a čekal, jestli náhodou neprojede auto. Základem je pozornost, předpovídání situace a přivolání, to je maximum, co se dá udělat.
Zpočátku určitě chodit všude, kde člověk uzná za vhodné, bez vodítka a mít oči na stopkách.

Jezevčíky jsme nikdy neměli, ale zase to není tak rychlý pes, aby se nedal dohnat, pokud třeba neposlechne
- pokud je vysoká sněhová pokrývka, tak ho doženete. Jinak jen v případě, že jste Bolt...

9.2.2016 14:29
Huskyjanina

XXX.XXX.252.7

Habe, kolik jsi vlastnila seveřanů?

9.2.2016 14:37

Za vodění psa na volno při silnici bych dávala maximální pokuty a nečekala až se něco stane. A žádné kecy o tom, že on tam nevběhne bych neuznávala.
Vezmu to z pohledu řidiče, kterému pod auto skočil pes. Skočil, z meze. Všecno dobře dopadlo, já měla jen šok. Pes byl dost malý, auto bylo dost vysoké, takže on částečně podběhl, částečně ho auto "nadjelo". Zastavit včas jsem neměla šanci. Když jsem zastavila, pes mi rafal do zadních pneumatik.

9.2.2016 17:35

Huskyjanina napsal(a):
Habe, kolik jsi vlastnila seveřanů?

Ani jednoho. Nechtěla bych psa kterého bych musela celoživotně tahat na špagátě.

9.2.2016 19:16
Huskyjanina

XXX.XXX.252.7

A nebo se vysr..i na flexinu a naučit psa přivolání... tak chvilku přemýšlejte než napíšete takovou kravinu...ne každý pes se může z páníčka podělat.

9.2.2016 19:24

Huskyjanina napsal(a):
A nebo se vysr..i na flexinu a naučit psa přivolání... tak chvilku přemýšlejte než napíšete takovou kravinu...ne každý pes se může z páníčka podělat.

9.2.2016 19:38
kobylatko

XXX.XXX.45.44

- pokud je vysoká sněhová pokrývka, tak ho doženete. Jinak jen v případě, že jste Bolt...

No asi tak ... Mám kříženku jezevčíka, letos 14 letou, a ta když se rozběhne tak to stojí za to .Ani bych neřekla že s tak krátkýma nohama může letět jak střela .

9.2.2016 22:16

Huskyjanina napsal(a):

A nejen seveřani. Vždycky, když někdo začne machrovat a kouká na mě jako na neschopnou, tak nevím, jestli to mám přejít s tím, že nemá přehled, nebo najít sílu a vysvětlovat.

9.2.2016 22:32
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jezevčíky jsme nikdy neměli, ale zase to není tak rychlý pes, aby se nedal dohnat, pokud třeba neposlechne
- já to samozřejmě myslela na štěndo jezevčíka Hlídala jsem jednou dospělého minijorka a ten se doběhnout dal
A nejen seveřani.
Vždycky, když někdo začne machrovat a kouká na mě jako na neschopnou, tak nevím, jestli to mám přejít s tím, že nemá přehled, nebo najít sílu a vysvětlovat
- někdy se snažím vysvětlovat, ale už nad tím mávám rukou. Jak totiž tak pročítám, každý má se psem nějaký ten problém: některý nesnáší jiné psy, některý lidi, jiný je nevyzpytatelný v noci, atd...no a můj nikdy nebude mít 100% přivolání, tak je většinou na flexině. Jinak je to ale druhý nejhodnější pes na světě(ten první už umřel ).

Přidejte reakci

Přidat smajlík