Zdravím, zajímalo by mě, zda používáte klec na psa. Byla jsem vždycky proti, že do klece patří maximálně papoušek a ne pes, ale momentálně o tom uvažuji.
Plánujeme dovolenou i s psíkem (v srpnu) a ač mám v plánu být co nejvíce i s ní, nevyhnu se chvíli, kdy jí budu muset nechat chvilku samotnou v cizím prostředí. Ale nevím co pro čubinu bude víc stresující. Jestli sama v cizím nebo sama v cizím a ještě v kleci (tu bych samozřejmě kupovala už teď, aby měla čas si na ní zvyknout).
Taky mě zaujalo (řešeno v nedávném tématu ohledně pelíšků), že vaši psíci často využívají kenelky jako takový úkrytový pelíšek. Takže když by vlastně byla v cizím a v kleci, mohla by to chápat, že je v bezpečí pelíšku, který má i doma.
Díky za každou reakci.
aha
napsal(a):
Zdravím, zajímalo by mě, zda používáte klec na psa. Byla jsem vždycky proti, že do klece patří maximálně papoušek a ne pes, ale momentálně o tom uvažuji.
Plánujeme dovolenou i s psíkem (v srpnu) a ač mám v plánu být co nejvíce i s ní, nevyhnu se chvíli, kdy jí budu muset nechat chvilku samotnou v cizím prostředí. Ale nevím co pro čubinu bude víc stresující. Jestli sama v cizím nebo sama v cizím a ještě v kleci (tu bych samozřejmě kupovala už teď, aby měla čas si na ní zvyknout).
Taky mě zaujalo (řešeno v nedávném tématu ohledně pelíšků), že vaši psíci často využívají kenelky jako takový úkrytový pelíšek. Takže když by vlastně byla v cizím a v kleci, mohla by to chápat, že je v bezpečí pelíšku, který má i doma.
Díky za každou reakci.
Zdravím,
jelikož mám psa ničitele, tak klec používám. Je v ní maximálně 6,5 hodiny denně.
Je tak zvyklý od mala. Má velkou prostornou klec, ve které má vodu, hračku naplněnou pamlsky, teda když přijdu tak už je prázdná :-D a Hračky na kousání.
Na klec jsem ho zvykala, takže jí má taky jako pelíšek.
Pokud by pes neničil, do klece bych ho nezavírala, ale pokud ničí, tak to vidím jako jediné možné řešení. Doufám, že z toho vyroste a klec zůstane jen jako pelíšek. (Kdyby si chtěl někdo rýpnout, tak pes se opravdu nenudí, zaměstnání má až až, ale prostě i tak ničí).
Myslím, že pokud čubinu na klec naučíte už teď, nebude mít na dovolené problém v ní chvíli počkat.
Já teď ještě řeším přepravku do auta. V neděli mi na cvičáku za 15 minut stihl rozkousat brzdové světlo a bezpečností pás u spolujezdce
marcelaamax
napsal(a):
Zdravím,
jelikož mám psa ničitele, tak klec používám. Je v ní maximálně 6,5 hodiny denně.
Je tak zvyklý od mala. Má velkou prostornou klec, ve které má vodu, hračku naplněnou pamlsky, teda když přijdu tak už je prázdná :-D a Hračky na kousání.
Na klec jsem ho zvykala, takže jí má taky jako pelíšek.
Pokud by pes neničil, do klece bych ho nezavírala, ale pokud ničí, tak to vidím jako jediné možné řešení. Doufám, že z toho vyroste a klec zůstane jen jako pelíšek. (Kdyby si chtěl někdo rýpnout, tak pes se opravdu nenudí, zaměstnání má až až, ale prostě i tak ničí).
Myslím, že pokud čubinu na klec naučíte už teď, nebude mít na dovolené problém v ní chvíli počkat.
Já teď ještě řeším přepravku do auta. V neděli mi na cvičáku za 15 minut stihl rozkousat brzdové světlo a bezpečností pás u spolujezdce
Pěkného draka máte!
Taky jsem měla ničitelku, tak na 8 měsících ji to přešlo. Máme okousané rohy u postele, rozškubané deky sloužící coby přehoz přes postel, úchytky u skříně, knížky, atd.. V autě naštěstí (zatím) nic nevyvedla, ale byla tam sama jen párkrát a maximálně pár minutek. Věřím, že by to dala i déle.
Když bych klec koupila a používala na běžný provoz, neměla bych důvod tam psa zavírat, dvířka by byla stále otevřená. Jde mi jen o to být v cizím.
Klec máme, dokonce 2, jednu používáme na fenu BOM, není přímo ničitelka, ale když je sama, vždy něco vymyslí. Také neumí odpočívat, takže když potřebuji, aby byla v klidu zavřu ji. Druhou používáme na psa BOC, ale jen když jsme v práci, je ještě štěně a bojím se ho nechat 12h bez dozoru, takže je zavřený, ale ne v kuse. Rodiče ho pouští na dvůr, vždy po několika hodinách. Naši hafani jsou v klecích minimálně a věnujeme se s nima několika sportům + venčení se psími kamarády, takže si nemyslím, že by v kleci trpěli, vědí, že v kleci se odpočívá.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Máme látkovou přepravku, takový domeček a přes ještě deku, aby měl ve vchodu něco jako závěs. Zavírat ho nepotřebuji, ale spí v ní, když je doma sám, nebo když chce klid. Někdy jí s sebou beru, když jedeme někam mimo. Je to prostě taková jeho bezpečná nora v cizím prostředí. Stejně tak to mívají psi s klecí, když si na ní zvyknou, zvlášť když přes ní něco hodíte. Třeba na výstavách si můžete všimnout, že většina psů je v klecích dobrovolně a ještě v tom mumraji spí.
aha
napsal(a):
Ollie To je přesně to, co bych od toho očekávala, aby to měla jako takovou noru. Myslíte že je látková lepší? Očividně to někteří hafani vítají, když se můžou schovat a mít prostě klid.
Jestli budete někdy potřebovat hafany vyloženě zavřít, tak asi radši klec. A určitě přes ní deku/povlak. Taky spousta psů má ráda na kleci pelíšek, mají rozhled.
napsal(a):
Jestli budete někdy potřebovat hafany vyloženě zavřít, tak asi radši klec. A určitě přes ní deku/povlak. Taky spousta psů má ráda na kleci pelíšek, mají rozhled.
Až tak?
Vyloženě jen v tom cizím bych zavírala, nejsem si 100% jistá, že by něco neponičila. Třeba doma už jí můžu věřit, ale jednou, jsem jí zavřela u mamky a tam trochu "řádila", zas to ale mohlo být tím, že v jiné místnosti byli jiný hafani. Nemůžu se rozhodnou, ale pokud by to brala jako sté útočiště, tak asi není co řešit. Žádné proti mě nenapadá.