Pan Miloš a ostatní kdo řeší tento problém - krmivo pro psa s prů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

okolík

10.2.2016 13:27
okolík

XXX.XXX.107.210

Dobrý den pane Miloši, četli jsme od Vás různé recenze a rady ohledně krmiv a potřebovali by jsme poradit čím krmit..dobrý den i ostatní..pes trpí průjmy už tak půl roku..je mu asi 7, je z útulku, pak ho měl 1 rok u sebe jeden pár, krmili ho calibrou a prý trpěl průjmy..my ho máme cca 2 roky, jak jsme si ho vzali, přešli jsme na belcando grain free a pak first mate pacific ocean fish original, průjmy ustali..na tom byl tak třičtvrtě roku, pak v dobré víře zkusili jsme annamaet salcha a po 14 dnech, měl na 14 dní průjmy, přešli jsme tedy zpět na first mate a dobrý..časem, ale nebyla stolice už tak pevná a občas průjem, tak jsme zkoušeli farm fresh chicken sensitive, po tech měl měkkou stolici, tak na doporučení jsme koupili acana light+ fit a cca po 10 dnech začal průjmovat a potýkáme se stím do teď už přes půl roku...postupný návrat k first mate ani belcandu se již nezdařil, následoval vždy okamžitý průjem..u veta dostal ze začátku hills i/d asi na 4 dny, na tom dobrý, měli podezření na potravní intoleranci, nasadili tedy hills z/d, na kterém stolice opět zřídla a po pár dnech zas průjem, který se každý týden opakoval, byl na něm 3 měsíce, jelikož vet tvrdil vytrvat a mezitím byl léčen smectou, enterozoogelem, probiotiky, antibiotiky, byla mu udělána všechna možná vyšetření (odběr krve s podrobnou analýzou i na slinivku, rtg, sono,3-denní sběr trusu a následná analýza, atd..) s výsledkem, že pes je v pořádku, poslední vyšetření, které zbývalo - endoskopie střeva v narkoze jsme odmítli, jelikož vet se stejně přikláněl k tomu, že se nejspíš nic nenajde, přestali jsme pak k vetovi chodit, koupili jsme hills i/d, které mu dal jako první a byl klid cca 2 měsíce, pak začala stolice zas řídnout, občas se objevil průjem a zvracení, objednala jsem tedy na doporučení club prolife gastrointestinal, na kterém z kraje dobrý, pak stolice začla zas řídnout a když už 3 dny po sobě každé ráno zvracel, šli jsme opět k vetovi kde dostal hills i/d sensitive, kde po pár dnech kdy měl pevnou stolici, následoval zas průjem, jelikož měli asi 20% tuku, což mu nesvědčí, takže jsme vzali hills i/d low fat, je na nich 3 týdny, celkem to ujde, akorát ke konci vyměšování začne být stolice řídká, jinak dobrý, akorát nevím jak dlouho to bude trvat...už nevíme čím krmit, hillsem se nám moc nechce, jenže všechno jiné co jsme vyzkoušeli, nedopadlo
P.S: zkusili jseme i forza 10 gastrointestinal, na tom měl taky hned průjem
a na krmiva jsme samozřejmě přecházeli postupně, ve fázích kdy mu bylo dobře OBČAS dostal piškot, sušené kachní, kuřecí, nebo z lososa maso, vždy se, ale objevila buď řídká stolice, nebo průjem, pamlsky tedy nedáváme...i vařit jsme zkoušeli, na kuřeti s rýží byl vždycky pár dní dobrý a pak zas stolice zřídla a při pokusu přidat nějakou zeleninu, následoval pro změnu opět průjem
Nyní nám bylo doporučeno krmivo Topstein Fish Crunchies Light ( z www.dogdog.cz ) + přidávat pár kapek lněného oleje na trávení a nebo některé z krmiv Best Breeder ( z www.krmimkvalitne.cz )
Mohl by někdo pomoci?
Předem děkujeme za všechny rady.

okolík

10.2.2016 14:14
okolík

XXX.XXX.107.210

Jo a ještě nám bylo porazeno First Mate - austalian lamb a Farm fresh - lamb and rabbit.

10.2.2016 15:18
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Jsem celkem zvědavá, co vám kdo poradí, jelikož máme podobné problémy, až na to zvracení. To zvracení...to se mi fakt nezdá. Nevím, kdy jste naposled dělali testy na krev a játra? Ledviny? Když jsme přišli s druhým psem, který byl nemocný a v testech mu našli zhoršená játra, první, co se vet ptal, jestli nezvrací. Když jsme řekli, že nikdy říkal, že tak to je lepší varianta.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.2.2016 15:28

Můj pes měl měkčí stolici pomalu po všem, srovnal ho až Marp Holistic jehně. Teď může kromě kuřete v granulích (to jsem nekompromisně vyřadila i ve formě tuku, prostě ani ťuk, nicméně syrové/vařené nevadí) a obilnin téměř cokoliv. Krmíme i syrovým masem, zeleninou, rýží, jogurt... Maso plánovaně místo dávky granulí při sušení pamlsků, ostatní podle toho, co zrovna je, jen zobání mimo. Nikdy neměl tužší stolici. Kromě Marp Holistic řady prošly ještě Barking Heads bezobilné. A dál už riskovat nebudu, dvě značky podobného složení mi stačí.

okolík

11.2.2016 10:02
okolík

XXX.XXX.107.210

Děkuji moc za reakce, pes je určitě zdravotně v pořádku, testy se dělaly i na játra, ledviny, vážně na vše co se dalo, byli jsme i na více veterinách..on zvracel jen po ránu žlutou šťávu občas, to veterináři spojili s tím trávením..teď je už 4. týden na tom hills i/d low fat a zatím to de...na ten Marp jsem koukala taky..uvidíme jestli ještě někdo něco poradí

11.2.2016 10:18
ivulka2

XXX.XXX.155.174

O jake se jedné plemeno psa a jak často krmíte a jake jsou jeho aktivity ?
prujmování nemusí vubec souviset ze zdravotním stavem psa a ani s krmivem ale muže to být taky psychikou psa.

okolík

11.2.2016 10:40
okolík

XXX.XXX.107.210

Je to kříženec jezevčíka a erdelteriera, krmnou dávku máme rozdělenou na 2x - ráno a večer..chodíme každý den na dlouhé procházky, většinou do lesa, cvičíme poslušnost i triky, házíme míčky, klacky, mazlíme, atd...je mu asi 7 let, máme ho 2 roky a před námi ho měl z útulku v dočasné péči asi rok u sebe jeden pár a když jsme si ho od nich brali, bylo nám řečeno, že trpí na průjmy, krmili ho calibrou a nějak to neřešili..

11.2.2016 11:09
ivulka2

XXX.XXX.155.174

okolík napsal(a):
Je to kříženec jezevčíka a erdelteriera, krmnou dávku máme rozdělenou na 2x - ráno a večer..chodíme každý den na dlouhé procházky, většinou do lesa, cvičíme poslušnost i triky, házíme míčky, klacky, mazlíme, atd...je mu asi 7 let, máme ho 2 roky a před námi ho měl z útulku v dočasné péči asi rok u sebe jeden pár a když jsme si ho od nich brali, bylo nám řečeno, že trpí na průjmy, krmili ho calibrou a nějak to neřešili..

Zkuste si zavést deníček kde si pište uplně vše kdy dostal jídlo a množství a čas a zapisujte si vše včetně palmsku, cvičení, vycházek a i času kadění a stavu hovínek a hlavně si zapisujte vše včetně rodinných příslušníku.

okolík

12.2.2016 12:44
okolík

XXX.XXX.107.210

Děkuji za nápad, zkusím..jinak když měl ten průjem, nikdy nemá ten klasický, že se mu chce často, nebo udrží...vyprázdní se jen tak 2 x denně, jako obvykle, akorát místo hovínka, je to tekuté, jinak mu nic jiného není, hraje si, atd..vždycky koná potřebu ráno a pak buďto odpoledne, nebo večer.

12.2.2016 14:32
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

okolík napsal(a):
Děkuji za nápad, zkusím..jinak když měl ten průjem, nikdy nemá ten klasický, že se mu chce často, nebo udrží...vyprázdní se jen tak 2 x denně, jako obvykle, akorát místo hovínka, je to tekuté, jinak mu nic jiného není, hraje si, atd..vždycky koná potřebu ráno a pak buďto odpoledne, nebo večer.

Ano taky tak, není to klasická běhačka. Jde ráno, pak když jdem k večeru, kadí ještě jednou a pak do konce prochajdy znovu, a už je to řídké...Problém je taky to, že je to bílý chlupatý pes a věčně má ušpiněný zadek, což tedy vypadá dost blbě..

12.2.2016 21:56
pavel.novotny

XXX.XXX.167.115

Marp sice není na trhu moc dlouho, takže chybí trochu delší zkušenosti, nicméně od pár lidí z okolí mám na toto krmivo velmi dobré reference, obzvlášť při průjmech a jiných zažívacích problémech. Osobně se ho chystám vyzkoušet. Lídí se mi to jednoduché složení.

12.2.2016 22:28

okolík napsal(a):

Málem bych zapomněla, i pes může trpět syndromem dráždivého trakčníku.

okolík

18.2.2016 14:59
okolík

XXX.XXX.107.210

Děkuji za příspěvky, zkoušíme k tomu hillsu i/d postupně přidávat granule od topstein - fish crunchies - zatím se průjem neobjevil a moc mu chutnají - jsou to takové křupinky, uvidíme jestli se přechod zdaří, dám vědět...

Bety123

19.2.2016 09:46
Bety123

XXX.XXX.210.113

Podívejte se na granule Yoggies. Jsou vytvořeny na míru právě psům, co mají problémy s trávením. Pán, co je vyrábí, měl se svým psem stejné problémy. Navíc dělají i jogurt pro psy, kde jsou probiotika, která pomohou se znovuosídlením střevní stěny a není v něm žádná laktóza.

19.2.2016 09:48

Bety123 napsal(a):
Podívejte se na granule Yoggies. Jsou vytvořeny na míru právě psům, co mají problémy s trávením. Pán, co je vyrábí, měl se svým psem stejné problémy. Navíc dělají i jogurt pro psy, kde jsou probiotika, která pomohou se znovuosídlením střevní stěny a není v něm žádná laktóza.

Už zase? Dejte pokoj s tou reklamou

19.2.2016 09:53
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Už zase? Dejte pokoj s tou reklamou

Jak už jsem někde psal. Peníze v tomto mega mega hobby leží na zemi. A další a další se je snaží sbírat pro sebe, s jogurtem, či bez. Hr, hr, hr.

19.2.2016 10:48

To je normálně okopírované složení od jedněch němců a dokonce hned dvou receptur. a obal nápadně připomíná úplně jinou značku. dokonce i kecy okolo jsou slovo od slova. ale recenze na výrobce nevidím nikde. kdo ano ?

19.2.2016 11:02

To je normálně okopírované složení od jedněch němců a dokonce hned dvou receptur. a obal nápadně připomíná úplně jinou značku. dokonce i kecy okolo jsou slovo od slova. ale recenze na výrobce nevidím nikde. kdo ano ?

Ono to tu není dlouho, na recenze je asi ještě brzy. Já ty zastudena lisované nemusím, DDD je příliš vysoká a i tak se objevují stížnosti, že psi hubnou a DD se musí dost zvyšovat, což ve výsledku i zvyšuje náklady. Sice nebobtnají, ale dají se vybrat i normální granule, které po namočení zvětší svůj objem pomalu a minimálně.

19.2.2016 11:08

Ono to tu není dlouho, na recenze je asi ještě brzy. Já ty zastudena lisované nemusím, DDD je příliš vysoká a i tak se objevují stížnosti, že psi hubnou a DD se musí dost zvyšovat, což ve výsledku i zvyšuje náklady. Sice nebobtnají, ale dají se vybrat i normální granule, které po namočení zvětší svůj objem pomalu a minimálně.

Ok. poradíte mi tedy nějaké nelisované s velkým obsahem masa ? neříkejte orijen a acana, to už mám spočítané, nechci.
svému štěněti dávám to co doporučené je 300g denně a roste krásně, žádný problém, ty svaly vyrýsované, energie na rozdávání. co týden, to kilo nahoru, teď v 9 měsících se to zpomaluje. je fakt, že lisované značky jsem našla 2 co jsou ok. zbytek je šrot.

19.2.2016 11:18
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Platinum, ale je poměrně drahé.

19.2.2016 11:19

Ok. poradíte mi tedy nějaké nelisované s velkým obsahem masa ? neříkejte orijen a acana, to už mám spočítané, nechci.
svému štěněti dávám to co doporučené je 300g denně a roste krásně, žádný problém, ty svaly vyrýsované, energie na rozdávání. co týden, to kilo nahoru, teď v 9 měsících se to zpomaluje. je fakt, že lisované značky jsem našla 2 co jsou ok. zbytek je šrot.

Neporadím. Já mám nízkoproteinové (ale se slušným podílem živočišných bílkovin - Marp Holistic a Barking Heads Quackers) šetrné k trávení a podle intenzity aktivit doplňuji pseudo barfem, jehož součástí je právě to maso - většinou kachna. Mému psovi tento způsob krmení maximálně sedí, třeba po Orijenu, co jednou uloupil, se mi ze... až za ušima.
Anebo poradím, kdysi jsem koukala na AATU.

19.2.2016 11:21

Aliens_II napsal(a):
Platinum, ale je poměrně drahé.

V Platinu toho masa nijak extrémní množství není. Možná vás mate pojem "čerstvé".

19.2.2016 11:23
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Mě například Alína "zrezla", ale až po té, co jsem přešel na kvalitní granule. Už jsem to probíral s paní "rájkou999". Máme tedy převitamínováno.
A nebo rezatá má být, dyť Irové jsou rezavý, , nu kdo ví. Ale vybarvila se neskutečně.

19.2.2016 11:25
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

V Platinu toho masa nijak extrémní množství není. Možná vás mate pojem "čerstvé".

Je to "vlhké" krmivo. Takže s vodou se tam počítá. A toho masa tam rvou hodně. Bych řekl.

"Krmná směs je pouze krátce tepelně upravena bez přidání vody a následně šetrně sušena a lisována. Tato technologie umožňuje ponechat v granulích 18% původní masové šťávy, která dělá z PLATINUM NATURAL jedinečně chutné a šťavnaté krmivo.".

19.2.2016 11:30

Aliens_II napsal(a):
Je to "vlhké" krmivo. Takže s vodou se tam počítá. A toho masa tam rvou hodně. Bych řekl.

"Krmná směs je pouze krátce tepelně upravena bez přidání vody a následně šetrně sušena a lisována. Tato technologie umožňuje ponechat v granulích 18% původní masové šťávy, která dělá z PLATINUM NATURAL jedinečně chutné a šťavnaté krmivo.".

Jasně, vím, my ho máme na pamlsky. Ale čerstvé maso má obsah vody cca 70 %, tak ve srovnání s ostatními surovinami i při výsledných 18 % vlhkosti svůj podíl rapidně sníží.

19.2.2016 11:33
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Jasně, vím, my ho máme na pamlsky. Ale čerstvé maso má obsah vody cca 70 %, tak ve srovnání s ostatními surovinami i při výsledných 18 % vlhkosti svůj podíl rapidně sníží.

Pak jedině maso syrové, nebo vařené a k tomu to další. Jiná cesta než-li alá paní "rájka999" není. A pes a pán budou v ráji.

19.2.2016 11:35

Aliens_II napsal(a):
Pak jedině maso syrové, nebo vařené a k tomu to další. Jiná cesta než-li alá paní "rájka999" není. A pes a pán budou v ráji.

Nebo kombinovat v rámci možností a s ohledem na momentální zátěž jako u nás.

19.2.2016 11:40

Aatu kachna má 45% masa. marp salmon 29%, kuře 29,5% a u lamb to nepíší vůbec. platinum 21% a pak někde za kukuřicí a rýží moučka, což se už spočítat nedá, to je nějaký mikro podíl.
takže aatu ano. ovšem 10kg stojí 2 tisíce. to zůstanu u 15kg za 1 tisíc + maso za směšné peníze. ale jinak aatu super, nelže, maso tam je.

19.2.2016 11:42
Arni

XXX.XXX.111.238

Nejvíc co sem našel sušeného masa má Applaws.

19.2.2016 12:10

Aliens_II napsal(a):

No, to Vám pěkně děkuji s tou cestou

19.2.2016 12:18

Aatu kachna má 45% masa. marp salmon 29%, kuře 29,5% a u lamb to nepíší vůbec. platinum 21% a pak někde za kukuřicí a rýží moučka, což se už spočítat nedá, to je nějaký mikro podíl.
takže aatu ano. ovšem 10kg stojí 2 tisíce. to zůstanu u 15kg za 1 tisíc + maso za směšné peníze. ale jinak aatu super, nelže, maso tam je.

U Platina kukuřice a rýže?

19.2.2016 13:16

U Platina kukuřice a rýže?

Ano v kuřecí variantě jsem to četla. http://www.krmivo-platinum.cz/suche-krmivo/kureci-pro-dospele/slozeni/.

Bety123

19.2.2016 17:08
Bety123

XXX.XXX.186.121

Pokud se podíváte blíže na složení, zjistíte, že okopírované není. V Yoggies na rozdíl od toho německého je daleko větší podíl masa a z obilovin pouze rýžová moučka. "Okopírovaný" je pouze způsob výroby, lisování za studena, což je nejzdravější způsob, kdy psi dostanou všechny živiny v přírodním stavu. Je to také vhodný doplněk pro BARF.
Jakou značku připomíná obal? To se ráda poučím.

Bety123

19.2.2016 17:11
Bety123

XXX.XXX.186.121

DDD je 1,2-1,5% hmotnosti psa, což není více než u většiny granulí.

19.2.2016 17:29

Bety123 napsal(a):
Pokud se podíváte blíže na složení, zjistíte, že okopírované není. V Yoggies na rozdíl od toho německého je daleko větší podíl masa a z obilovin pouze rýžová moučka. "Okopírovaný" je pouze způsob výroby, lisování za studena, což je nejzdravější způsob, kdy psi dostanou všechny živiny v přírodním stavu. Je to také vhodný doplněk pro BARF.
Jakou značku připomíná obal? To se ráda poučím.

Tak jak chcete.34,3% + 5,4 % neidentifikovatelného rybího masa. dál rýže a brambory.němci 36,3% + sušená játra mletá. dál rýže a brambory. tak co máte daleko větší ? a pokud fakt chcete vidět o hodně více masa, koukněte na dalšího němce ti mají 41%. já nerada němce, ale žrádlo maj dobrý. to pro rýpaly.
a prosím, nepleťte lidem hlavu.
zadavatel se ptá na granule na citlivé zažívání. to nebude ani má, ani vaše značka, protože on potřebuje jeden druh masa, jeden druh obilnin, dejme tomu. zkráceně řečeno.
takže kuře, hovězí a ryba v jednom pytli nebude vhodné.
moje kuře s lososem také ne.

19.2.2016 17:56

Bety123 napsal(a):
DDD je 1,2-1,5% hmotnosti psa, což není více než u většiny granulí.

Tak já mám asi tu menšinu, která navíc bobtná minimálně. Vzhledem k nonstop aktivitám mu toho víc dávat nehodlám.

okolík

29.2.2016 10:48
okolík

XXX.XXX.59.59

Dobrý den, tak hlásím, že pes je na granulích Topstein -fish crunchies light a žádný průjem nemá, pevná stolice ..už jsem ani nedoufala, paráda
Děkuji všem za radu.

27.5.2016 01:08
boxik

XXX.XXX.142.22

Dostali jsme Yoggies od veterinářky.Máme alergičku a dostala demodexe, tak musíme zapracovat na imunitě.Vzhledem tomu, že to není náš první alergický boxer máme dost zkušeností s předraženým veterinárním krmivem.Zdejší ohlasy na reklamu mi tudíž přijdou zbytečné, protože reklama světem vládne, to je fakt, který nezměníme.Líbí se mi, že jsou české a jestli převzali technologii od Němců tak ať.Čubině chutnají, její plešatá hlava od parazita pěkně zarůstá, je velice aktivní a osvalená.Každý musí hledat co mu vyhovuje nejvíc v dnešní době je dost těžké najít granule a říct ty jsou nej.Začali jsme na holistických granulích a ty nám vůbec nesedí, hovínka jsme mohli prodávat, kolik jich bylo, teď máme pokoj, ale když jí uvařím rýžičku a čerstvé masíčko, tak je nejspokojenější.První čubina měla alergii na kuřecí maso, průjmy, zvracení, otékání.Tenkrát jsme dostali Kronch museli jsme sežrat celý pytel, bez toho, aby dostala jen malý kousek čehokoliv jiného (vyčistit tělo)a pak vylučovací metodou zareagovala na kuře.Je to dobré vyzkoušet, než se jde na drahé testy.Nám to pomohlo a byl klid. Jednu chvíli baštila hypoalergení granule od Calibri activity a ty jsou kuřecí.Jako senior měla Brit Care a byla spokojená.Přeji hodně štěstí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík