Ajdy

XXX.XXX.39.123
Dobrý den mám půlroční štěně maďarského ohaře a pokaždé když se mu snažím vyndat cizí těleso z tlamy( když venku něco najde a nechce to pustit) je agresivní a často se mu podaří mě pokousat už si nevím rady jak to řešit. Prosím rady a zkušenosti, že to pes nesmí dobře vím proto nepotřebuji moralizovat nýbrž RADU.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ajdy
napsal(a):
Dobrý den mám půlroční štěně maďarského ohaře a pokaždé když se mu snažím vyndat cizí těleso z tlamy( když venku něco najde a nechce to pustit) je agresivní a často se mu podaří mě pokousat už si nevím rady jak to řešit. Prosím rady a zkušenosti, že to pes nesmí dobře vím proto nepotřebuji moralizovat nýbrž RADU.
Naucte ho vymenit nalezeny predmet za lepsi, ktery mate Vy. Trenujte doma.
Ajdy
napsal(a):
1. je to štěně - i to píšete.
2. co dělá štěně? zkoumá svět tlamajznou. = tedy sebere všechno co mu přijde zajímavý, a zvláště co může být potrava
3. pro psa - tedy i štěně je naprosto přirozené si bránit vše co je zajímavý, obzvláště, co může být potrava.
4. co z toho plyne? ŽE ŠTĚNĚ ROZHODNĚ NENÍ AGRESIVNÍ.
5. a co z toho plyne?
6. že vy ho musíte naučit to, že nemá sbírat všechno co najde na zemi /což je jinak pro štěně dosti přirozené/
JAK TOHO DOCÍLIT? To tady najdete, psala jsem to tady nejen já. Je to spousta postupných kroků, kdy štěně / i dospěléh psa učíte to, že si nemá všímat všeho, co najde na ulici, chodníku, ve sklepě a blábláblá vč. toho, že si nemá všímat toho co upustím na zem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A na to, aby si nechalo cokoliv vyndat z tlamy, je užitečné ho naučit povel PUSŤ a to jako dobrovolnou výměnu za něco lepšího.