3.12.minulý rok nám odešla naše milovaná rotvajlerka Dorunka, dožila se téměř 13 let.
Začali jsme chodit do útulku venčit pejsky. Byli jsme rozodnuti, že si už žádného pejska nepořídíme. Zaujal nás však 1,5 letý rotvík Thor, nádherná hlava, výraz, velké tlapy, prostě krasavec, pohublý, ale to by se dalo napravit :) Útulek máme celkem z ruky, ale jezdime několikrát týdně, jak práce dovolí. Thor je vždy šťastný, že nás vidí, je to neuvěřitený mazel.
Majitelka ho tam dala na podzim minulý podzim s dlahou v zadní noze, který byla zlomená
po sražení autem. Thor špatně chodí, podivně kroutí nohy a když si lehá nebo se sklání
k misce, tak přední část tlapek stáčí podivně pod sebe, takže hřbety nohou má sedřené do krve.
Po dohodě s majitelkou útulku jsme Thora vzali včera na myelografii, což je vyšetření páteře
pomocí kontrastní látky. Byli jsme ochotni investovat i do případné operace, chtěli jsme mu dát šanci. Zatím si ho nemůžeme vzít, budeme delší dobu mimo republiku a neměl by se o něj kdo
starat. Veterinář nám včera večer sdělil, že míchu nic neutiskuje, páteř je v pořádku.
Jedná se o centrální léze na mozku a to způsobuje nekoordinované pohyby, léčit se to nedá.
Rádi bychom zaplatili léky i krmení na každý měsíc někomu, kdo by byl ochotný si tohodle nešťastného kluka vzít k sobě. V útulku nemá šanci na život.
Thorýsek už je za Duhovým mostem. Včera večer jsme si měli ho měli po zákroku
vyzvednout. Řekli nám, že dostal více kontrastní látky a není úplně O.K. Dnes kolem oběda měl být k převzetí. Když jsme si pro něj přijeli, bylo nám oznámeno, že je nepohyblivý, stále leží a
čůrá pod sebe. Při vyšetření kontrast.látkou dojde k otoku míchy i mozku a jeho stav se tím
bohužel zcela zhoršil. Prý už to lepší nebude a stejně by později k této situaci došlo.
Veterinář navrhl jako nejleší řešení, aby se Thorýsek netrápil, uspání.
Chtěli jsme ho vidět, bylo to nejsmutnější co nás od smrti naší Dorotky potkalo.
Ležel na nosítkách a jen na nás koukal. Donesla jsem mu kuřecí maso, to po kouskách spapal.
Prosila jsem ho za odpuštění, že jsem jeho život zkrátila, i když jsme mu chtěli pomoci.
Vlastně jsme ho odvezli na smrt. Je mi to hrozně líto, mohl ještě žít a mit radost z našich
návštěv v útulku a z dobrého jídla, které jsme mu nosili.
Byl to tak úžasný pejsek s vůlí žít a touhou po lidské lásce, kterou zřejmě nikdy nepoznal.
I když jsme ho znali krátce, moc to bolí.
Dorunka
napsal(a):
vyzvednout. Řekli nám, že dostal více kontrastní látky a není úplně O.K. Dnes kolem oběda měl být k převzetí. Když jsme si pro něj přijeli, bylo nám oznámeno, že je nepohyblivý, stále leží a
čůrá pod sebe. Při vyšetření kontrast.látkou dojde k otoku míchy i mozku a jeho stav se tím
bohužel zcela zhoršil. Prý už to lepší nebude a stejně by později k této situaci došlo.
Chtěli jsme ho vidět, bylo to nejsmutnější co nás od smrti naší Dorotky potkalo.
Ležel na nosítkách a jen na nás koukal. Donesla jsem mu kuřecí maso, to po kouskách spapal.
Prosila jsem ho za odpuštění, že jsem jeho život zkrátila, i když jsme mu chtěli pomoci.
Vlastně jsme ho odvezli na smrt. Je mi to hrozně líto, mohl ještě žít a mit radost z našich
Byl to tak úžasný pejsek s vůlí žít a touhou po lidské lásce, kterou zřejmě nikdy nepoznal.
Držte se a nic si nevyčítejte, chtěli jste mu přece pomoct a poskytnout mu, DOMA". Udělali jste pro něj vše, co jste mohli a on to ví
Dorunka
napsal(a):
Přeju vám hodně sil k překonání smutku...
Jsem přesvědčená, že nejvíc mu uškodila majitelka která ho dala do ůtulku, naopak vy jste mu byli oporou a ukončili jeho trápení, s láskou. Nevěřím že měl dlahu po sražení autem, podle toho jak popisujet že kroutil nožičky a nález na mozku..., měl nějakou nevyléčitelnou neurologickou, třeba i vrozenou vadu. Jeho majitelka co ho dala do ůtulku a kterou on určitě miloval, ho opustila...ona měla ukončit jeho trápení, ne ho opustit, odložit na pospas osudu, ůtulku. Proto byl tak hodný, trpěl bolestí, slabostí, zhoršení by přišlo i bez kontrastní látky..., on neměl radost ze života, jenom z těch chvilek vítání s vámi a papání dobrot. Udělali jste pro něj maximum, dali jste jeho životu šanci, psí dušičce lásku a nakonec klid...
Děkuji všem za slova útěchy, ještě jsme se nevzpamatovali z odchodu Dorotky a teď další
bolesný odchod. Thorýskovi je už asi líp, ale mohl tu s námi ještě být a radovat se ze života i
přes problémy s chůzí. Jsem ráda, že jsme ho mohli hladit a obímat až do doby, kdy usnul
navždy. Byl to úžasný a vděčný psí kluk, který měl tak krátký a smutný život.
Dorunka
napsal(a):
Ano, jsme moc rádi, že si dal kuřátko a mohli jsme být s ním až do jeho odchodu.
Jen si vyčítám, že jsme to byli my, kdo mu zkrátil život.
Ale houby, to nemůžete. to byste se utrápili.. kdybyste tu ted seděli a trápili se, že pes kulhal a vy jste to nechali být, protože to prostě velcí těžcí psi s nejasnou péčí ve štěněcím věku dělají.. tak mooožná.. ale vy jste pro něj chtěli to nej... a evidentně to vyšetření, na který jste psa vzali nebylo nic levného..chtěli jste pro utulkáče to maximální nejlepší co jste mohli.. tohle jste nemohli ovlivnit.
Nemohli jsme v noci spát, stále pemýšleli co bylo špatně, co jsme měli nebo neměli udělat.
Nejde o peníze, jde o to, že tím zákrokem jsme mu uškodili a veterinář nás vlastně ani neupozornil, že takhle radikalní zhoršení může po zákroku nastat.
Možná jsme měli vzít Thorýska k jinému veterináři. Možná možná...
V útulku nám řekli, že by 8tis za takové vyšetření zaplatit nemohli a podle nich už měl být dávno v nebíčku. Chtěli jsme mu pomoci a místo toho mu život zkrátili.
Jeho prázdný kotec je němou výčitkou.
Dorunka
napsal(a):
Nemohli jsme v noci spát, stále pemýšleli co bylo špatně, co jsme měli nebo neměli udělat.
Nejde o peníze, jde o to, že tím zákrokem jsme mu uškodili a veterinář nás vlastně ani neupozornil, že takhle radikalní zhoršení může po zákroku nastat.
V útulku nám řekli, že by 8tis za takové vyšetření zaplatit nemohli a podle nich už měl být dávno v nebíčku. Chtěli jsme mu pomoci a místo toho mu život zkrátili.
Je to tezke, ale zkuste zamerit svoji pozornost jinam. Sebeobvinovanim, ci hledanim vinika uz nikomu nepomuzete a sobe jen skodite.Nekdy proste rozhodne "vyssi moc" proti ktere nema clovek sanci...
Dorunka
napsal(a):
Ani jsem to tady nezvládala přečíst, je to moc smutné psaní...Na podzim nám onemocněl 8letý berňucha a ačkoliv jsme pro něj dělali první poslední, v jednom kuse na veterině, zkoušelo se všechno možné, všechna možná vyšetření, aniž by se přišlo na příčinu, do dvou měsíců umřel. Přesně jako vy, jsme dumali, že jsme se neměli nechat přemluvit na to či ono, protože mu to stejně jen uškodilo atd...Jenže jsme si také mysleli, že vet to ví líp než my a že mu prostě pomůžem a bude to dobré. Bohužel, už to nevrátíme. Dělali jste to, co jste si mysleli, že bude pro něj zachraňující, nevyšlo to. Berte to tak. Ale vím, jak moc to bolí..
Dorunka
napsal(a):
Nevím k tomu případu nic moc bližšího, ale obávám se, že veterinář pochybil. Ale prosím Vás, to ani náhodou není výčitka vůči Vám. Vy jste se zachovali tak, jak by se v dané situaci zachoval málokdo. Thorovi jste v jeho nešťastném životě přinášeli chvíle radosti, a to opravdu není málo!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Nic si nevyčítejte... bohužel stane se...
Nebyl to náhodou rtw z útulku Bouchalka?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
fikovnice
napsal(a):
Něco o tom víte? Hodně mě ten příběh dojal...
No, takhle, nevím, zda je to ten samí rtw, ale nedávno jsme byla zas a znova venčit na bouchalce (beru si tam ven fenu "xSAO" byla sem tam v půlce ledna) a byl tam (je tam - to právě nevim - vlastně už zas skoro měsíc jsem tam nebyla) rtw, který měl levou zadní nohu úplně vytočenou právě po nějakym úrazu - měl dlahu a vim, že tu nohu měl zlomenou (právě nejspíš auto) - špatně si lehal a divně chodil... Ale vim, že to bylo zlato, hodnej pes, za každé pohlazení byl rád (to většinou všichni psi v útulku).
Tak mě napadlo zda to není on... ?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, takhle, nevím, zda je to ten samí rtw, ale nedávno jsme byla zas a znova venčit na bouchalce (beru si tam ven fenu "xSAO" byla sem tam v půlce ledna) a byl tam (je tam - to právě nevim - vlastně už zas skoro měsíc jsem tam nebyla) rtw, který měl levou zadní nohu úplně vytočenou právě po nějakym úrazu - měl dlahu a vim, že tu nohu měl zlomenou (právě nejspíš auto) - špatně si lehal a divně chodil... Ale vim, že to bylo zlato, hodnej pes, za každé pohlazení byl rád (to většinou všichni psi v útulku).
Tak mě napadlo zda to není on... ?
To vypadá, že to fakt byl on. Tolik stejných okolností - to asi byl fakt on...
Ano byl to zlatoušek Thor z Bouchalky. Jezdíme tam často venčit od půlky prosince. Thora nám začali půjčovat asi před 3 týdny.
Vždy jsme se těšili na toho "našeho" kluka. Byl neuvěřitelně mazlivý.
Nejdříve nás pořádně přivítal a pak se šlo na procházku. A i na té si neustále chodil pro
pohlazení. Cestou do kotce jsme se zastavili u auta a tam na něj čekala miska s dobrotama.
Moc mi chybí jeho pohled a pomazlení.
V neděli jsem tam byla alespoň na hodinku před prací a dnes taky. Thorýskův kotec
je stále prázdný.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2
Dorunka
napsal(a):
Ano byl to zlatoušek Thor z Bouchalky. Jezdíme tam často venčit od půlky prosince. Thora nám začali půjčovat asi před 3 týdny.
Vždy jsme se těšili na toho "našeho" kluka. Byl neuvěřitelně mazlivý.
Nejdříve nás pořádně přivítal a pak se šlo na procházku. A i na té si neustále chodil pro
pohlazení. Cestou do kotce jsme se zastavili u auta a tam na něj čekala miska s dobrotama.
Moc mi chybí jeho pohled a pomazlení.
V neděli jsem tam byla alespoň na hodinku před prací a dnes taky. Thorýskův kotec
je stále prázdný.
Tak to je mi opravdu líto
Love vera

XXX.XXX.68.148
Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)
Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.