Zareagovala jsem správně?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.2.2016 19:46
Gabriela95

XXX.XXX.141.158

Krásný večer všem. Zrovna jsme se vrátily z procházky a vrtá mě v hlavě červíček. Před nedávnem se do jednoho z domů na našem sídlišti přistěhoval chlap se psem. Je to celočerný kříženec, mohutný a veliký asi jako labrador. Problém je, že pes je agresivní a ten jeho páníček má kolikrát co dělat aby ho udržel, pes s ním šije ze strany na stranu a páník na něj v takových chvílích ani nepromluví.

Do teď jsem je jen párkrát viděla z větší vzdálenosti, nebo když zahlédl on nás, tak se psem přešel na druhou stranu silnice. To až do dneška.
Šly jsme mezi paneláky, Jackie byla u nohy na vodítku a v tom se zpoza domu vynořili ti dva. A teď k věci...Potřebovala bych vědět jestli jsem se zachovala v této chvíli správně.

Jak jsem je zahlédla tak jsem se stopla a čupakabře dala povel STUJ. Na ten se vždy zastaví. V této chvíli ji mám stále u nohy. Dále jsem ji nařídila sednout a čekat. Všechno v klidu aby si nemyslela že se něco děje. V tu chvíli se ti dva přiblížili a ten pes samozřejmě začal zas vyvádět, "něcojakochlap" s sebou nechal škubat a pes ho táhnul až na trávu. Pak se páník naštěstí zmohl, běsnícího psa si stáhnul a obešli nás. Když kus popošli, tak jsem dala povel deme a pokračovaly jsme v cestě.

Ještě se nám nestalo aby jsme se s agresivním psem potkaly takhle na blízko, takže si nejsem jistá jestli jsem v té situaci zareagovala správně. Každopádně jsem ale pyšná, že Jackie zvládla povely na jedničku, celou tu dobu se nehnula z místa a na toho psa s klidem čučela jak na blázna.

Zachovala jsem se tedy správně?

12.2.2016 19:48
davidka

XXX.XXX.14.251

Proč si myslíte, že ne? Pes byl v klidu, na agresora nereagoval, co by mělo být špatně?

12.2.2016 19:50
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Pche. To je na 1 s * pro vás obě.

12.2.2016 19:56
Gabriela95

XXX.XXX.141.158

Děkuji. No právě jsem doufala že špatně nic nebylo. V takové situaci jsme se ocitly poprvé, takže jsem si nebyla úplně jistá.
Alespoň jsme si mohly procvičit povely v jiných než klidných podmínkách.

12.2.2016 20:03
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Gabriela95 napsal(a):
Děkuji. No právě jsem doufala že špatně nic nebylo. V takové situaci jsme se ocitly poprvé, takže jsem si nebyla úplně jistá.
Alespoň jsme si mohly procvičit povely v jiných než klidných podmínkách.

Já bych ještě pro příště navrhl, když ho potkáte na blízko, říci hlasité "Dobrý den".

Přidejte reakci

Přidat smajlík