Procházky, nereaguje a tahá

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.2.2016 20:39
lucius

XXX.XXX.162.48

Ahoj, prosím o radu pes doma na povely poslouchá, ale když jsme venku tak nereaguje a tahá . Jak si získat je pozornost a odnaučit ho tahat?

13.2.2016 21:05
Aliens_II

XXX.XXX.194.35

Mluvit na něj, získávat jeho pozornost, pamlskovat, učit ho měnit směry a jit tam, kam chcete Vy. Nebo zastavit, nejít dál, nepovolit a pak změnit směr. Chce to vytrvat a být trpělivý a dát mu stále najevo, že jste vedoucí Vy. Jeho pozornost musí být na Vás, respektive když ji chcete.

Já ji naučil na větu " tady jsem, lusknu prsty", nebo taky "vnímej mě". Nebo takto s ní komunikuju. A opakuju a když nereaguje, zastavím a jdu k ní a až mě vnímá, jdeme dál.

Toto mám tady od zdejších holek a u nás to funguje dobře a to mám si myslím o dost víc rozhozenějšího psa.

13.2.2016 21:19
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

lucius napsal(a):
Ahoj, prosím o radu pes doma na povely poslouchá, ale když jsme venku tak nereaguje a tahá . Jak si získat je pozornost a odnaučit ho tahat?

Tahat odnaucit je jednoduche, pes zatahne, ja zapustim nohy a dal nejdu, dokud nepovoli voditko. Funguje to skvele. A co se pozornosti tyce, proste musite byt pro psa zajimavejsii nez jeho okoli. Povely se do rusiveho prostredi prenasi postupne.Napred cvicim doma, pak venku nekde na miste, kde neni rusivy element, postupne se pridava slozitejsi rusivejsi prostredi. Vzdy kdyz neco nekde nejde, vracet se tam, kde to slo.
Ja jsem se psem chodivala do mist, do lesa, kde nebyla ani noha a tam jsme si hraly cvicily, naucila ji na balonek a kdyz krasne poslechla odmena byla pamlsek, hra, balonek...Spolecne aktivity upevnuji vztah a o ten tu jde. Mame povel"Divej", kdy se mi podiva do oci a tak. Jo a faky musi milovat sve jmeno, takze kdyz ho uslysi, mela by se radostne otocit na lana, tzn, jmeno nepouzivat k negstivnim ukonum.

14.2.2016 10:27
scylla

XXX.XXX.150.32

lucius napsal(a):

Odnaučení tahání je tu dobře popsané.

S tou pozorností - tahat ven, chodit, chodit, chodit, aby se okoukal a nebylo pro něj všechno nové, ale všední a známé.

14.2.2016 10:50
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Lexaurin - Tahat odnaucit je jednoduche, pes zatahne, ja zapustim nohy a dal nejdu, dokud nepovoli voditko. Funguje to skvele - asi jak u kterého psa My tohle děláme, nekecám...nejmíň 7!let - co se učil chodit na vodítku a pořád nechodí jak má. Není tedy takový ten tahač, co vyloženě hrabe nohama(co občas vídám, hlavně u labradorů) ale prostě pořád se zapomíná na konci flexiny a táhne. Ano, stačí abych párkrát zastavila a pak pochopí, jenže stačí zase nějaká doba, třeba 10minut a jsme tam, kde jsme byli. Podotýkám, že to není opravdu flexinou, léta se to učil jen na vodítku.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.2.2016 12:06

Mě asi před měsícem vyvstal s taháním velký problém...pesani odmalička učení, aby chodili na povoleném vodítku, pokud potřebujeme projít kolem psa, tak poveluji nesmíš, nevšímat a pohoda. Před měsícem feňule i přesto vystartovala po feně stafa takovým způsobem, že ruplo oko na obojku a dostala se k ní i fyzicky (naštěstí k žádnému zranění psů nedošlo, ale bylo to hodně nepříjemné, málem jsem se hanbou propadla do země), od té doby bohužel startuje na každého psa, kterého vidí a můj druhý pes jí v tom podpoří, není v mých fyzických silách je stopnout, vždy musí jednoho ze psů převzít syn. Každý pes extra funguje dobře, ale spolu průšvih. Nemyslím si, že jsem nějaký začátečník, ale fakt nevím, co s tím, už jsem z toho docela nešťastná (podotýkám, že pesanům je 6 let, takže žádný nevycválaný puberťáci).
Takže kdybyste měl někdo nějaký nápad budu vděčná za každou radu...těm co by mi navrhli cvičák chci říct, že už jsme zkoušeli, ale tam po nikom nevyjížděj projdou i kordonem štěkajících psů bez mrknutí oka (myslim, že ví, že to není doopravdy), zkoušeli jsme samozřejmě i modelové situace mimo s neznámými psy, tam už problém je, pesani prostě nevidí neslyší, ale na potřetí už kolem konkrétního psa projdou, s dalším cizím psem se situace opakuje. Fena sice nosí nasazenou haltinu, ale není na ní připlá, tu jsem připínala jen např. v situaci nap...proti nám malý štěkající pes (ty ona nesnáší) a musíme ho minout na malém prostoru, dalo by se říct jako eventuelní záchrannou brzdu, kdyby něco.
Tak a teď babo raď...

14.2.2016 12:13
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Haltinu?
Vy máte něco proti náhubkům ?

14.2.2016 12:17

rapotacka11 napsal(a):
Haltinu?

Náhubek feně nezabrání, aby visela na zadních ve vodítku, řvala jak pominutá a pes se k ní přidal. A majitelku hanba fackovala, i když kousnout by fena nemohla. Haltinu nemám, ale mám tu představu, že feně pootočí hlavu do správného směru.

14.2.2016 12:29
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

"Haltiny" potkávám... a z těch je mi zle.

- ruplo oko na obojku a...

14.2.2016 12:31

rapotacka11 napsal(a):
Haltinu?

Už jsem viděla psa, který s náhubkem malého pejska málem zabil...halti je opravdu jen záchranná brzda fena na ní běžně není připlá.

14.2.2016 12:34

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Náhubek feně nezabrání, aby visela na zadních ve vodítku, řvala jak pominutá a pes se k ní přidal. A majitelku hanba fackovala, i když kousnout by fena nemohla. Haltinu nemám, ale mám tu představu, že feně pootočí hlavu do správného směru.

Na ní fena nemá ani tendenci táhnout.

14.2.2016 12:40

rapotacka11 napsal(a):
"Haltiny" potkávám... a z těch je mi zle.

- ruplo oko na obojku a...

Na haltině nevodím, jen občas připnu,...
ruplo oko na obojku, na haltině fena připlá nebyla, takže v tu chvíli hupsla na druhou fenu...
Co se týče haltin, kdybych chtěla psy vodit na haltině, tak se tady nebudu ptát o radu...
Bylo mi jasné, že když se zmíním o haltině, tak bude zle, ale připnutí na halti opravdu např.1x až 2x týdně, někdy vůbec...má jí běžně jen nasazenou bez připnutého vodítka, obojek má teď už pro jistotu kovový polostahovák.

14.2.2016 12:41

Na ní fena nemá ani tendenci táhnout.

Mě nedávno fena podobně vylítla na skupinku lidí. Stála na zadních, pověšená ve vodítku a řvala. Jinak chodí normálně po městě ( na vodítku ) mezi lidmi v klidu. Zpětně jsem si uvědomila čím to bylo. Klasika - moje blbost. Ti lidé koukali, jak přistává uprostřed města kousek od nás helikoptera. I já se zastavila kousek od nich, místo abych prošla, taky mě to přišlo zajímavé. Fenu asi vyděsila ta helikoptera, přece jen to byl rachot a nevídáme to každý den. A moje zastavení kousek od hloučku, místo abychom normálně prošli, si vyhodnotila po svém.
Taky bych se byla nejradši propadla.

14.2.2016 12:53

Mě nedávno fena podobně vylítla na skupinku lidí. Stála na zadních, pověšená ve vodítku a řvala. Jinak chodí normálně po městě ( na vodítku ) mezi lidmi v klidu. Zpětně jsem si uvědomila čím to bylo. Klasika - moje blbost. Ti lidé koukali, jak přistává uprostřed města kousek od nás helikoptera. I já se zastavila kousek od nich, místo abych prošla, taky mě to přišlo zajímavé. Fenu asi vyděsila ta helikoptera, přece jen to byl rachot a nevídáme to každý den. A moje zastavení kousek od hloučku, místo abychom normálně prošli, si vyhodnotila po svém.
Taky bych se byla nejradši propadla.

No já si myslím, že jsem taky musela někde udělat chybu, kterou jsem svou neschopností ještě prohloubila, v životě by mě nanapadlo, že mužu mít se psy takový problém.
Nechápala jsem lidi, co maj velký psy a jsou vláčeni kam se psům zachce...no a koukejte teď jsem jedna z nich

14.2.2016 12:53
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Pootočí hlavu do správného směru
"""""""""
Já potkávám... ( hlava vyvrácená trvale - nevím, zda je to "správný směr"),
zmítající se bordera...
proto ta silná averze...
A každý z nás někdy zažil trapnou chvíli i díky milému pejsovi.

14.2.2016 12:59
Terven

XXX.XXX.110.147

No já si myslím, že jsem taky musela někde udělat chybu, kterou jsem svou neschopností ještě prohloubila, v životě by mě nanapadlo, že mužu mít se psy takový problém.
Nechápala jsem lidi, co maj velký psy a jsou vláčeni kam se psům zachce...no a koukejte teď jsem jedna z nich

Dělat chyby je lidské, nikdo z nás není kynologický bůh, jen si to někteří možná myslí
Každá chyba vás někam posune, u každé práce se zvířaty je lepší mít problémy a řešit je než žádné nezažít.

14.2.2016 13:07
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Rekla bych, ze to, ze se nekdy stane chybicka proste znamena, ze pes neni robot, je to ziva bytost, asi tak...

14.2.2016 13:14

Lexaurin napsal(a):
Rekla bych, ze to, ze se nekdy stane chybicka proste znamena, ze pes neni robot, je to ziva bytost, asi tak...

No to je jasný nikdo není dokonalý...ale moje veškeré zkušenosti selhávají a vypadá to tak, že budu muset chodit z každým psem extra, což samozřejmě můj problém neřeší.

14.2.2016 13:31

No to je jasný nikdo není dokonalý...ale moje veškeré zkušenosti selhávají a vypadá to tak, že budu muset chodit z každým psem extra, což samozřejmě můj problém neřeší.

To je určitě dobrý nápad. Možná to váš problém vyřeší, feně se budete výtazněji věnovat, srovná se a pak zas budete moct chodit společně.

14.2.2016 13:48

To je určitě dobrý nápad. Možná to váš problém vyřeší, feně se budete výtazněji věnovat, srovná se a pak zas budete moct chodit společně.

To je ten problém pokud je fena sama tak může jít klíďo bez vodítka a poslechne na první dobrou...asi nejsem tak silná vůdčí osobnost, jak jsem si myslela, vypadá to že pokud jdeme jako skupina tak převzala vůdčí roli dostane se do takového stavu, že nevidí a neslyší a její jinak poslušný bratr, který je vůči feně submisivní se jejím chováním nechá strhnout.
Začala jsem být důslednější i doma, ale mám strach, že jsem ztratila důvěru v...jak to nazvat...v bezpečnost mých psů...bojím se, že i když situaci nakonec zvládnu, že se může kdykoliv opakovat, že fena zjistila, že pokud bude chtít, tak mě za pomoci psa odtáhne, kam bude pořeba a že to může kdykoliv použít...budu muset vymyslet, jak na ní...na potvoru chytrou a zatím upevnit chování psa, aby se nenechal strhnout, pak se budu moct zaměřit na usměrnění feny...ale vůbec si nejsem jistá, zda to půjde (myslela jsem, že už mám výchovu psů vyřešenou a ne že v šesti letech začnou blbnout).

14.2.2016 15:45
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Ja mam tedy psy tri a na etapy chodim zamerne, mali gaucaci jdou spolu a fenka, se kterou cvicim chodi solo, nebo ona a prvni fenecka, protoze si spolu venku hraji.Naucila jsem se v tom chodit a super.Je to casove narocnejsi, ale smysluplnejsi, nez kdybych nevedela kde se nachazi mysl nektere hlavy meho trihlaveho dracka

Love vera

17.2.2016 19:43
Love vera

XXX.XXX.68.148

Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)

Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík