Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.2.2016 21:00
qixi

XXX.XXX.147.147

Dobrý den, chovám čivavy s pp, aj na výstavy, ale tento rok sa narodili síce krásne zdravé typové čivavky po špičkovom otcovi, ale problémom sú ich ušká, ktoré sa ani jednej nepostavili.
Majú už 9 týždňov dostala som nejaké rady ale nefungujú. / zalepovanie ušiek, leukoplastom, ktorý sa potom ťažko odlepuje, stáli im asi 2 dni a znova padli /
Dostávajú kvalitné granulky v nich by mali mať všetko čo potrebujú
Nemáte prosím vás nejakú radu?

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.2.2016 21:04

qixi napsal(a):
Dobrý den, chovám čivavy s pp, aj na výstavy, ale tento rok sa narodili síce krásne zdravé typové čivavky po špičkovom otcovi, ale problémom sú ich ušká, ktoré sa ani jednej nepostavili.
Majú už 9 týždňov dostala som nejaké rady ale nefungujú. / zalepovanie ušiek, leukoplastom, ktorý sa potom ťažko odlepuje, stáli im asi 2 dni a znova padli /
Dostávajú kvalitné granulky v nich by mali mať všetko čo potrebujú
Nemáte prosím vás nejakú radu?

Genetika je sviňa. Holt víte, že uvedené spojení nefunguje. Měkká chrupavka je geneticky podmíněná záležitost. Kor jestli chováte čivavy dlouho, krmíte pořád stejně a všem ostatním se uši postavily.

13.2.2016 22:34
dadu

XXX.XXX.250.70

Také záleží na tom, čemu říkáte kvalitní granule... Pokud máte na mysli Royal canin, tak se vůbec nedivím...

14.2.2016 14:36
fikovnice

XXX.XXX.99.69

dadu napsal(a):
Také záleží na tom, čemu říkáte kvalitní granule... Pokud máte na mysli Royal canin, tak se vůbec nedivím...

Ale o RC paní nic nepíše ...

14.2.2016 14:36
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fikovnice napsal(a):
Ale o RC paní nic nepíše ...

Navíc si myslím, že postavení uší a modelaci chrupavky neovlivní ani ty nejkvalitnější granule.

14.2.2016 19:05
qixi

XXX.XXX.147.147

Dobrý den, netvrdím, že granule nejako ovplyvnia genetiku, ale kvalita krmiva u šteniat je dôležitá.
Ja som myslela, či niekto nemá nejakú radu, ako podporiť postavenie ušiek.
Proste to majú v génoch, že sa im postavia ovela neskôr, ako čo som mala minulý rok vrh, stáli už v4.týždňoch všetkým. Bude to tým, že som vymenila psa na nakrytie, ale nevidím dôvod, prečo by sa im nepostavili, obom rodičom stoja ako "radari"
Ale všetkým ďakujem za reakciu

14.2.2016 19:39
lavacca

XXX.XXX.164.49

qixi napsal(a):
Dobrý den, netvrdím, že granule nejako ovplyvnia genetiku, ale kvalita krmiva u šteniat je dôležitá.
Ja som myslela, či niekto nemá nejakú radu, ako podporiť postavenie ušiek.
Proste to majú v génoch, že sa im postavia ovela neskôr, ako čo som mala minulý rok vrh, stáli už v4.týždňoch všetkým. Bude to tým, že som vymenila psa na nakrytie, ale nevidím dôvod, prečo by sa im nepostavili, obom rodičom stoja ako "radari"
Ale všetkým ďakujem za reakciu

Otázka je, zda třeba otci ty uši nevylepovali, apod. (to vám málokdo přizná). Že by se nepostavily třeba jednomu, ok, stane se...ale pokud se nestaví všem a už jste měla po stejné feně odchov v pohodě, hledala bych chybu na straně psa...

Jakými granulemi krmíte? Jde hlavně o poměr fosfor x vápník. Pro správný vývoj chrupavky je potřeba také dostatek kolagenu.

14.2.2016 20:47
qixi

XXX.XXX.147.147

lavacca napsal(a):
Otázka je, zda třeba otci ty uši nevylepovali, apod. (to vám málokdo přizná). Že by se nepostavily třeba jednomu, ok, stane se...ale pokud se nestaví všem a už jste měla po stejné feně odchov v pohodě, hledala bych chybu na straně psa...

Jakými granulemi krmíte? Jde hlavně o poměr fosfor x vápník. Pro správný vývoj chrupavky je potřeba také dostatek kolagenu.

Ano, je to po otcovi, aj to vyššie píšem a krmim rovnakými granulami, ako minulý rok, mám s nimi dobré skúsennosti, aj steniatkam chutia.
Veď to...že keby jednému, tak, to sa stane, ale všetkým štyrom, dokonca aj krátkosrstým, ktorým sa väčšinou postavia skôr ako dlhosrstým
Nechám tomu volný priebeh, snáď sa to napraví!, ale bola by to škoda, lebo som hladala pre moju fenku pekného psa, /aj je pekný, má vela ocenení, / ani nakrytie nebolo lacné

14.2.2016 21:08
lavacca

XXX.XXX.164.49

qixi napsal(a):
Ano, je to po otcovi, aj to vyššie píšem a krmim rovnakými granulami, ako minulý rok, mám s nimi dobré skúsennosti, aj steniatkam chutia.
Veď to...že keby jednému, tak, to sa stane, ale všetkým štyrom, dokonca aj krátkosrstým, ktorým sa väčšinou postavia skôr ako dlhosrstým
Nechám tomu volný priebeh, snáď sa to napraví!, ale bola by to škoda, lebo som hladala pre moju fenku pekného psa, /aj je pekný, má vela ocenení, / ani nakrytie nebolo lacné

No jo, genetiku člověk neočůrá...a kolik má pejsek titulů v tomto případě jedno, když toto předává štěndům... jak psal někdo ve vedlejším vlákně - lepší průměr, který bude dělat typová pěkná štěňata než šampion, co bude plodit horší potomstvo...

14.2.2016 21:22
aj

XXX.XXX.50.88

To qixi: Možná se jim postaví ušiská později. Já takhle znám krycího psa, všem štěňatům po něm rostou pozdě zuby.

14.2.2016 21:29
qixi

XXX.XXX.147.147

lavacca napsal(a):
No jo, genetiku člověk neočůrá...a kolik má pejsek titulů v tomto případě jedno, když toto předává štěndům... jak psal někdo ve vedlejším vlákně - lepší průměr, který bude dělat typová pěkná štěňata než šampion, co bude plodit horší potomstvo...

Keby každý vedel dopredu, aké budú steniatka ! Možno, len toto spojenie nieje ideálne, ale to sa dopredu určiť nedá! s tým priemerom nesúhlasím.

14.2.2016 21:51
lavacca

XXX.XXX.164.49

qixi napsal(a):
Keby každý vedel dopredu, aké budú steniatka ! Možno, len toto spojenie nieje ideálne, ale to sa dopredu určiť nedá! s tým priemerom nesúhlasím.

Jistě, v tom je právě to kouzlo genetiky, že člověk nikdy neví na 100%. :)

Ano, je klidně možné, že si k sobě s fenou nesedli..zkusila bych oslovit chovatele, jež měli po tomto psovi již odchov (pokud toto není teda jeho 1.krytí), kdy se stavěly uši u nich. A uvidíte. Pokud s tím byl problém u více vrhů, je to celkem jasné, odkud vítr vane...

Já ano. Je lepší hledět na zdraví, povahu, atd. než na vyběhané tituly. A pokud k sobě postavíte průměrného psa, který předává na potomstvo to nejlepší a dává typové jedince x šampion, jež sice dává hezká štěňata, ale třeba i nestandard...pak je volba asi jasná...

14.2.2016 22:07
bilusik

XXX.XXX.168.4

fikovnice napsal(a):
Navíc si myslím, že postavení uší a modelaci chrupavky neovlivní ani ty nejkvalitnější granule.

Kolikrát pořadně postaví uši až po přezubení ( stejně jako třeba štěňata u NO), protože vápník jde mimo kostí pak ještě do zubů. Takže stále vylepovat, stále masírovat - v devíti týdnech bych ještě nedělal konečné závěry, mohou se postavit později. Možná přidat nějaký vitamÍnový doplněk kde je ve vyváženém poměru vápník a fosfor. Myslím si, že v devíti týdnech je na zoufání ještě brzo.

15.2.2016 17:04

Podlepit krmením to nespravíte ale začněte řešit později v 9 týdnech se fakt jěště nic neděje.

16.2.2016 11:13
qixi

XXX.XXX.147.147

Ďakujem, za odpovede k podstate mojej otázke - kúpila som vitamínový doplnok, ale musím s ním opatrne, lebo v granuliach majú všetko, čo potrebujú, je to genetikou, treba tomu nechať čas, každý sa vyvíjame inak.
Tým krátkosrstým už stoja ušká! Máte pravdu, v 9.týždňoch, netreba robiť paniku.

16.2.2016 11:22

qixi napsal(a):
Ďakujem, za odpovede k podstate mojej otázke - kúpila som vitamínový doplnok, ale musím s ním opatrne, lebo v granuliach majú všetko, čo potrebujú, je to genetikou, treba tomu nechať čas, každý sa vyvíjame inak.
Tým krátkosrstým už stoja ušká! Máte pravdu, v 9.týždňoch, netreba robiť paniku.

Jakymi granulemi krmite?

16.2.2016 22:28
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jakymi granulemi krmite?

To paní úzkostlivě tají...

17.2.2016 07:33
qixi

XXX.XXX.147.147

Netajím, len robím smeny tak nemám tolko času na int.
granule Farmina team breeder.

Love vera

17.2.2016 19:30
Love vera

XXX.XXX.68.148

Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)

Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík