Porodni bedna-inspirace, nákres, material,...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.2.2016 09:36
Bailey2016

XXX.XXX.208.97

Dobry den,
Chtěla bych poprosit o foto, použití nejvhodnějšiho materialu(nepotřebuji na tom ušetřit, atd..?
Jaký materiál nejlépe použit na dno? Chci vyrobit bednu pro střední plemeno, rozměr buď 150x100 nebo 120x120 s lištami, dviřky a podlahou.
Dnes pojedem kupovsr materiál. Díky za Vaše zkušenosti, tipy a rady!

14.2.2016 09:55
anonymx

XXX.XXX.236.213

To se mi zda male. Jinak nedavno byla na prodej v inzerci. Jinak zalezi na tom kde ji budete mit a podlaha je zbytecna. Staci ohradka a pod ni lino.

14.2.2016 11:45
lavacca

XXX.XXX.164.49

anonymx napsal(a):
To se mi zda male. Jinak nedavno byla na prodej v inzerci. Jinak zalezi na tom kde ji budete mit a podlaha je zbytecna. Staci ohradka a pod ni lino.

Taky mi to na střední plemeno přijde dost malé...

14.2.2016 13:31
conie

XXX.XXX.206.202

Bailey2016 napsal(a):
Dobry den,
Chtěla bych poprosit o foto, použití nejvhodnějšiho materialu(nepotřebuji na tom ušetřit, atd..?
Jaký materiál nejlépe použit na dno? Chci vyrobit bednu pro střední plemeno, rozměr buď 150x100 nebo 120x120 s lištami, dviřky a podlahou.
Dnes pojedem kupovsr materiál. Díky za Vaše zkušenosti, tipy a rady!

Na střední plemeno dostačující jako porodní bedna určitě. Podle počtu narozených štěňat někdy pak domácí výběh o něco větší. Máme bednu podobných rozměrů i s dnem, bočnice z povrchově upraveného omyvatelného materiálu, dno ze sololitu, na něm je lino a na polovině bedny vyhřívací podložka. Tak má fena i štěňata možnost výběru, kde si lehnout. Zajištění tepla pro novorozená štěnda je dost zásadní věc.

14.2.2016 14:05
Bailey2016

XXX.XXX.208.97

Jj také si myslim že rozměr 120x120 je dostačujíci, kolem bude ohrádka 2x2,5. A tu vyhřívanou podložku koupím kde?

14.2.2016 15:15
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Bailey2016 napsal(a):
Jj také si myslim že rozměr 120x120 je dostačujíci, kolem bude ohrádka 2x2,5. A tu vyhřívanou podložku koupím kde?

Nevím, zda se používají takové ty elektrické dečky...? Já je mám - pro sebe, a když je na chalupě šílená kosa, tak je využívá i pes a dají se sehnat víceméně v jakémkoli elektru. Naposledy jsem velkou el. podložku kupovala na Elektrolevně.cz (doufám, že to píšu dobře). Jen proto, že byl roztržený obal (ale dečka nebyla nikterak porušená), byla sleva snad několik set. Opravdu nelituji této koupě.

14.2.2016 17:47
conie

XXX.XXX.206.202

Bailey2016 napsal(a):

Používáme do porodní bedny i do boudy pro starší venkovní fenu:

http://www.elektricke-topeni.eu/0,115, Topne-folie-stropni.html

Vyjde nejlevněji, je to bezpečné (pokud dáte přívodní kabel do hadice), a hřeje to tak akorát.

14.2.2016 18:04
koňadra

XXX.XXX.128.31

fikovnice napsal(a):
Nevím, zda se používají takové ty elektrické dečky...? Já je mám - pro sebe, a když je na chalupě šílená kosa, tak je využívá i pes a dají se sehnat víceméně v jakémkoli elektru. Naposledy jsem velkou el. podložku kupovala na Elektrolevně.cz (doufám, že to píšu dobře). Jen proto, že byl roztržený obal (ale dečka nebyla nikterak porušená), byla sleva snad několik set. Opravdu nelituji této koupě.

Fikovnice, tyhle dečky se pro psy vůbec nehodí. Fena hrabe, může ji natrhnout = průšvih, včetně požáru. Také při porodu odchází plodová voda, ta se může dostat do dečky... pro psy jsou nejlepší pevné plastové, např. http://www.selko.cz/vyhrevne-desky-pro-psy~c971.html. Přívodní kabel ještě dávám do trubky - pro jistotu, kdyby snad to chtěla fena kousat.

15.2.2016 00:08
fikovnice

XXX.XXX.99.69

koňadra napsal(a):
Fikovnice, tyhle dečky se pro psy vůbec nehodí. Fena hrabe, může ji natrhnout = průšvih, včetně požáru. Také při porodu odchází plodová voda, ta se může dostat do dečky... pro psy jsou nejlepší pevné plastové, např. http://www.selko.cz/vyhrevne-desky-pro-psy~c971.html. Přívodní kabel ještě dávám do trubky - pro jistotu, kdyby snad to chtěla fena kousat.

Aha, to jsem nevěděla...
Ale zase stran té tekutiny - mě samotnou překvapilo, že tyto elektrické dečky jsou normálně pratelné ve vodě. Myslela jsem si, že se musí čistit chemicky, ale opravdu je lze normálně vyprat (mám vyčteno z návodu plus je to i na štítku - takové ty symboly stran praní.
Nejnebezpečnější tedy vnímám el. kabel. Já sama mám z minulosti naprosto šílenou zkušenost a až po Vašem příspěvku jsem si na ni vzpomněla. Jde o událost nejméně 10 let starou (možná i více). Tehdy jsme měli našeho minulého psa, opět voříška, a já s ním stejně jako se současným jezdila na chalupu. Chalupa je velká zemědělská usedlost - neustále je v ní chladno - tudíž v zimě téměř neobyvatelná. Já tam ale občas jezdím i v zimě a tehdy se stalo to, že jsem ležela na zapnuté elektrické podušce a psa měla pod peřinou. To bylo jeho - lehnout si se mnou a také se vyhřívat. Jenže - ten minulý pes byl takový kousavec, rád si hrál s nejrůznějšími hlavně gumovými hračkami. No a tehdy se stalo to, že pes najednou vydal nějaký naprosto šílený zvuk a na okamžik se z něj stala krvelačná bestie - vyjel na mě, ohrnuté pysky, temné oči a vrčení a vrčení. Ten pes mě miloval (a já jeho), absolutně jsem nechápala, co se děje. Došlo mi to záhy a dodnes, když si na to vzpomenu, je mi zle. Mohli jsme totiž "zahučet" oba. Pes totiž rozkousal právě elektrický kabel, tím dostal zřejmě šílenou pecku do zubů a proto následovalo chování jaké následovalo (myslím, že se buď domníval, že jsem mu ublížila já, anebo byl prostě v šoku z té elektrické rány, kterou dostal). Když jsem to tehdy vyprávěla rodině i známým, tak se všichni pomalu křižovali k jakému mohlo dojít neštěstí...
Tímto se tedy omlouvám, že jsem napsala úplně nesmyslnou radu stran vyhřívací podložky.

15.2.2016 05:15
koňadra

XXX.XXX.128.31

Fikovnice:
"Ale zase stran té tekutiny - mě samotnou překvapilo, že tyto elektrické dečky jsou normálně pratelné ve vodě"
Vidíte, já jsem zase nevěděla, že je možné je prát, takže voda jim asi tak moc nevadí, jak jsem si myslela.
Ještě jsem koupila topný koberec:
http://www.eshop-zemedelske-potreby.cz/elektricka-topna-rohoz-topny-koberec-pro-psy-do-psi-boudy-230v-25w-rozmery-301-x-601mm-p18719/
ale ten jsem zabudovala pod podlahu, takže se fena k němu nemůže nijak dostat a také na něj nenateče vlhko. Má tu výhodu, že je tenčí než ta podlážka z umělé hmoty, takže se pod tu podlahu lépe vejde.

Love vera

17.2.2016 19:44
Love vera

XXX.XXX.68.148

Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)

Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík