Jak na psa, který neposlouchá

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

houba33

17.2.2016 07:11
houba33

XXX.XXX.151.223

Mame doma psa kteremu je 8 mesicu. Povely umi dobre, ale dela je jen za odmenu a nebo kdyz neco potrebuje.

- Taha na voditku a ze dveri utika pvni
- Ignoruje povely a pritom je umi
- Zahajuje hru a doslova cloveka nuti, aby si s nim hrál. Vnucuje hracku a chce se pretahovat
- Pri utirani pacek kouse, sice jen trosku, ale kouse a jeste se nechce nechat
- Obcas zavrci kdyz si ho nekdo nevsima a nebo chce vyzebrat jidlo
- I prez veskere zakazy porad krade pantofle
- Kdyz neco ukradne tak to nepusti a utika s tim
- Na privolani venku nereaguje

Je z utulku a mame ho asi dva mesice, ale stale nas ignoruje.

Lidi a ostatni psi ma rad a nema nejake sklony k agresy nebo napadani.

Zajimalo by me jak byste vychovavali psa igboranta a jestli pujde vubec napravit ?

Rasa krizeny Lab.

17.2.2016 07:37
rapotacka11

XXX.XXX.32.215

Hrát si a cvičit.
Poslušnost.
Cvičák. Neuškodí a psy to baví.
Prostě pracovat. Špacírek mu nestačí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.2.2016 08:16

Naprosto normální chování odpovídající jeho věku. Pokud chcete aby vás poslouchal musíte ho to naučit. Psi se vycvičení nerodí. Za poslušným psem je hodně práce.

17.2.2016 08:48
inusanka

XXX.XXX.98.58

Máte ho dva měsíce a je to puberťák. Toť vše. Zvířata necítí vděčnost za to, že je člověk vysvobodí z útulku. Prostě mějte trpělivost, cvičte, upevňujte vazby. Pokud nemá přivolání, tak můžete venku být na stopovačce, lépe se vám bude učit.

17.2.2016 10:17
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Je skvělé, že jste ho adoptovali, ale věřte dá Vám práci. S tím počítejte. Nicméně netřeba zoufat, čas ukáže a uvidíte, pokud se mu budete věnovat, tak, jak Vám zde radí, že se začne měnit a budete se divit, jak i rychle. Pes je chytrý, hodně, a pokud se nechá ve stavu tak, jak je teď, nic ho nenutí se měnit a učit se něco jiného. Tak hrrr na něj a uvidíte časem. A 8 měsíců, jééé ten se dá sformovat jedna báseň.

17.2.2016 10:37

houba33 napsal(a):
Mame doma psa kteremu je 8 mesicu. Povely umi dobre, ale dela je jen za odmenu a nebo kdyz neco potrebuje.

- Zahajuje hru a doslova cloveka nuti, aby si s nim hrál. Vnucuje hracku a chce se pretahovat

Zajimalo by me jak byste vychovavali psa igboranta a jestli pujde vubec napravit ?

Rasa krizeny Lab.

Teď jsem se tedy hodně pobavila.. .vyjma toho tahání na vodítku je to jako bych četla o své feně , jen bych k tomu připsala...krade jídlo a hrabe se v koši...
.defakto ze všeho vyrostla, ze dveří a do dveří chodí stále první, protože je to pro mě praktické...pokud chci jít první já dávám povel "já jdu první"...a občas si chce stále něco vynutit, ale už to nedělá vrčením...s tím ví, že daleko nedojde, takže se naučila být neuvěřitelně roztomiloučká a hodňoučká a takto s námi manipuluje, protože ví že nakonec jí neodoláme...zvlášť mužská populace naší rodiny...

17.2.2016 10:46
Arni

XXX.XXX.111.238

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Teď jsem se tedy hodně pobavila.. .vyjma toho tahání na vodítku je to jako bych četla o své feně , jen bych k tomu připsala...krade jídlo a hrabe se v koši...
.defakto ze všeho vyrostla, ze dveří a do dveří chodí stále první, protože je to pro mě praktické...pokud chci jít první já dávám povel "já jdu první"...a občas si chce stále něco vynutit, ale už to nedělá vrčením...s tím ví, že daleko nedojde, takže se naučila být neuvěřitelně roztomiloučká a hodňoučká a takto s námi manipuluje, protože ví že nakonec jí neodoláme...zvlášť mužská populace naší rodiny...

Tak tím si projde asi každý v tomto věku. U nás to bylo to samé, postupně jsme hrou a cvičením postoupili dále ale musíme pořád cíleně vychovávat. K poslušnosti kterou bychom chtěli dosáhnout máme ještě daleko.

17.2.2016 12:22
aritim

XXX.XXX.19.70

Sice píšete, že z toho fena vyrostla, ale řekla bych, že to nebylo samo od sebe. Pro začínajícího pejskaře to může být matoucí. Samozřejmě že s věkem z toho pubertálního chování pejsci vyrostou, ale bez výcviku, výchovy a dostatečného zaměstnání to nepůjde. A absolutně nejdůležitější je důslednost. Pokud vydám nějaký povel, vždy trvám na jeho splnění. Když vím, že nemůžu zajistit splnění povelu, protože je třeba pes 20m ode mě, ani povel nedávám.

17.2.2016 13:35

aritim napsal(a):
Sice píšete, že z toho fena vyrostla, ale řekla bych, že to nebylo samo od sebe. Pro začínajícího pejskaře to může být matoucí. Samozřejmě že s věkem z toho pubertálního chování pejsci vyrostou, ale bez výcviku, výchovy a dostatečného zaměstnání to nepůjde. A absolutně nejdůležitější je důslednost. Pokud vydám nějaký povel, vždy trvám na jeho splnění. Když vím, že nemůžu zajistit splnění povelu, protože je třeba pes 20m ode mě, ani povel nedávám.

Samo od sebe určitě ne...ale myslím, že velký podíl na tom má, že pes dospěje a najednou se vám zúročí všechna práce a všechen čas, který do psa vložíte...nikdy se tomu nepřestanu divit, přijde mi, že z nevycváleného nespolehlivého puberťáka máte najednou jako mávnutím proutku velmi příjemného psího společníka a nestačím se divit, že pes najednou poslouchá
a stejně tak jako jsem štěňatům, když byla malá vykládala, jak skvělý byli jejich psí předchůdci, již teď vím, jak svému příštímu štěněti budu vykládat, jak skvělí byli oni

Co se týče důslednosti v povelech...doma jsem celkem nedůsledná a používám tedy pomocné povely "nebo tak" pokud pes místo provedení mnou daného povelu nabídne přijatelné chování a nebo povel "myslim to vážně" popř. "ihned" aby věděli, že přes to vlak nejede...

17.2.2016 14:10
aha

XXX.XXX.135.10

Samo od sebe určitě ne...ale myslím, že velký podíl na tom má, že pes dospěje a najednou se vám zúročí všechna práce a všechen čas, který do psa vložíte...nikdy se tomu nepřestanu divit, přijde mi, že z nevycváleného nespolehlivého puberťáka máte najednou jako mávnutím proutku velmi příjemného psího společníka a nestačím se divit, že pes najednou poslouchá
a stejně tak jako jsem štěňatům, když byla malá vykládala, jak skvělý byli jejich psí předchůdci, již teď vím, jak svému příštímu štěněti budu vykládat, jak skvělí byli oni

Co se týče důslednosti v povelech...doma jsem celkem nedůsledná a používám tedy pomocné povely "nebo tak" pokud pes místo provedení mnou daného povelu nabídne přijatelné chování a nebo povel "myslim to vážně" popř. "ihned" aby věděli, že přes to vlak nejede...

S tím mávnutím proutku je to přesné, při druhém hárání mi někdo tu mou piraňku vyměnil, až jsem si říkala, jestli není nemocná. A pak bylo krásně vidět, na čem jsme zamakali a kde jsme naopak něco vynechali, takže dopilováváme.

17.2.2016 15:25
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

houba33 napsal(a):

Rasa krizeny Lab.

Psu se nedostalo základní výchovy, musíte začít od úplného začátku, jako kdyby byl štěně. S tím, že musíte postupovat mnohem trpělivěji, protože tím, že neumí nic a je v pubertě, to bude těžké.
Pes povely neumí, tedy v tom smyslu, že je neumí dobře a obecně-míněno nejen doma, kde ho nic neruší, ale i v rušném prostředí. Nutno tedy opravdu začít od píky. Soustředit se na jeden povel ten naučit dobře doma, posléze začít na vodítku trénovat venku v nerušném prostředí, pak až pes supr zvládá, natrénovat bez vodítka a ve větší vzdálenosti od majitele. Až zvládá super tohle, tak přejít do rušného prostředí, opět s vodítkem, až zvládá tohle, začít v úzké vzdálenosti od majítele, pak vzdálnost zvětšovat.

Ad odměny - neuplácet, ale odměňovat. Tedy - ne že psa na pamlsek lákám, ale odměním až po výkonu. S tím, že je také nutno naučit postupně to, že odměna nepřijde bleskurychle jako v těch počátcích, ale později až s malým odstupem. Dále zařadit nepravidelné odměňování v nepravidelném rytmu. Tedy někdy odměním po prvním cviku, někdy po druhém a pro první vystačím jen s pochvalou, pak zase u prvního, pak třeba až u třetího, posléze odměny ubírat.

Naši psi taky zahajují hru, to neřeším, pokud nechci - pošlu je na místo.

Přivolání - začít jak psáno výše doma, spojit psu jméno a povel s něčím příjemným, tedy zavola Alíku ke mně, když mu nesu večeři, když alík přijde a vzorně si sedne, jde miska dolů, pak přijde povel vezmi. Až mi hezky 100% reaguje doma, přesouvám se ven s vodítkem, atd. viz to výše popsané. Opravdu nutno pilovat, pilovat. Dokud pes neumí, tak jistit vodítkem, pouštět v místech, kde je bezpečno a pes vám nevezme dráhu. Nevolat povel, když nemáte šanci ho dotáhnout do konce., lépe si pro psa dojít, zaujmout jeho pozornost.

Ad ignorace- musíte mu dát důvod, aby vás bral, tedy musíte najít společné aktivity. Jednou z nich je i to, že ho budete učit - V KLIDU, formou hry, nové věci, povely, budete si s sním smysluplně hrát, chodit na dlouhé výlety. Tedy nebudete jen prostým venčičem a krmičem.

17.2.2016 15:41
aritim

XXX.XXX.19.70

aha napsal(a):
S tím mávnutím proutku je to přesné, při druhém hárání mi někdo tu mou piraňku vyměnil, až jsem si říkala, jestli není nemocná. A pak bylo krásně vidět, na čem jsme zamakali a kde jsme naopak něco vynechali, takže dopilováváme.

No ale kdybyste nemakali, žádný kouzelný proutek by vám nepomohl a to je podstatné. Hodně nezkušených lidí očekává, že pejsek dospěje a zázrakem se zbaví zlozvyků a "dostane rozum".Ale tak to prostě nefunguje. Jsou za tím hodiny a hodiny tvrdé práce.

Love vera

17.2.2016 19:31
Love vera

XXX.XXX.68.148

Hello good day i am happy to connect with you my name is vera i will be happy to Talk to you please send me mail so that you will know me more pleasure to read from you thanks
(verazokaya@hotmail.com)

Dobrý deň, dobrý deň Som rád, že sa s vami spojiť volám sa vera Budem rád s vami hovoriť, prosím pošlite mi e-mail, takže mi bude vedieť viac potešenie čítať z vás vďaka.

18.2.2016 06:45
scylla

XXX.XXX.150.32

Zrzavci napsal(a):
Psu se nedostalo základní výchovy, musíte začít od úplného začátku, jako kdyby byl štěně. S tím, že musíte postupovat mnohem trpělivěji, protože tím, že neumí nic a je v pubertě, to bude těžké.
Pes povely neumí, tedy v tom smyslu, že je neumí dobře a obecně-míněno nejen doma, kde ho nic neruší, ale i v rušném prostředí. Nutno tedy opravdu začít od píky. Soustředit se na jeden povel ten naučit dobře doma, posléze začít na vodítku trénovat venku v nerušném prostředí, pak až pes supr zvládá, natrénovat bez vodítka a ve větší vzdálenosti od majitele. Až zvládá super tohle, tak přejít do rušného prostředí, opět s vodítkem, až zvládá tohle, začít v úzké vzdálenosti od majítele, pak vzdálnost zvětšovat.

Ad odměny - neuplácet, ale odměňovat. Tedy - ne že psa na pamlsek lákám, ale odměním až po výkonu. S tím, že je také nutno naučit postupně to, že odměna nepřijde bleskurychle jako v těch počátcích, ale později až s malým odstupem. Dále zařadit nepravidelné odměňování v nepravidelném rytmu. Tedy někdy odměním po prvním cviku, někdy po druhém a pro první vystačím jen s pochvalou, pak zase u prvního, pak třeba až u třetího, posléze odměny ubírat.

Naši psi taky zahajují hru, to neřeším, pokud nechci - pošlu je na místo.

Přivolání - začít jak psáno výše doma, spojit psu jméno a povel s něčím příjemným, tedy zavola Alíku ke mně, když mu nesu večeři, když alík přijde a vzorně si sedne, jde miska dolů, pak přijde povel vezmi. Až mi hezky 100% reaguje doma, přesouvám se ven s vodítkem, atd. viz to výše popsané. Opravdu nutno pilovat, pilovat. Dokud pes neumí, tak jistit vodítkem, pouštět v místech, kde je bezpečno a pes vám nevezme dráhu. Nevolat povel, když nemáte šanci ho dotáhnout do konce., lépe si pro psa dojít, zaujmout jeho pozornost.

Ad ignorace- musíte mu dát důvod, aby vás bral, tedy musíte najít společné aktivity. Jednou z nich je i to, že ho budete učit - V KLIDU, formou hry, nové věci, povely, budete si s sním smysluplně hrát, chodit na dlouhé výlety. Tedy nebudete jen prostým venčičem a krmičem.

Učila bych psa povely tam, kde běžně žije, ne ve sterilním prostředí, protože tím si to jen prodloužím a zbytečně udělám složitější.
Přivolání - nejlepší je pracovat na stopovačce s citem a naučit se s ní pracovat. Buzerace u jídla a jídlo na povel nemá na přivolání psa vůbec žádný vliv a vůbec je celkově k ničemu.

18.2.2016 09:38
Zrzavci

XXX.XXX.65.169

scylla napsal(a):
Učila bych psa povely tam, kde běžně žije, ne ve sterilním prostředí, protože tím si to jen prodloužím a zbytečně udělám složitější.
Přivolání - nejlepší je pracovat na stopovačce s citem a naučit se s ní pracovat. Buzerace u jídla a jídlo na povel nemá na přivolání psa vůbec žádný vliv a vůbec je celkově k ničemu.

No jo, to můžete vy, nebo ten kdo se psy pracuje, ne někdo, kdo položí takovýhle dotaz. Ten musí jít opravdu odspoda. nebude mít na to psa zaujmnou v rušném prostředí. To je potřeba si uvědomit. Nemůžou nic přeskakovat. pes je nebere, nevnímá.
Ad to jídlo - špatně to chápete, nejde o žádnou buzeraci (toho jsem fakt daleka ), ale o to, aby psu jednoduchým způsobem spojili jeho jméno - který ještě ani nezná - s něčím příjemným.

18.2.2016 10:00
anonymx

XXX.XXX.27.66

houba33 napsal(a):

Rasa krizeny Lab.

O tahání je tisíc článků a o vycházení ze dveří taktéž.
Pokud povely ignoruje, tak je neumí.
Zahajuje hru - no a co, buď na ní přistoupíte nebo ne.
Utírání pacek, když ho přitom pochválíte a dostane odměnu, tak se zklidní.
Pantofle-a jak má vědět, že je nemá krást? Tak je ukliďte a bude to.
Když něco ukradne - tak mu nabídněte něco lepšího a nehoňte ho.
Na přivolání nereaguje-a proč by měl, když neví co to je.

Docela mně ničí, že si někdo kdo nemá ani ponětí o výchově psa vezme 6i měsíčního výrostka z útulku, kde je samozřejmost už trochu problematická výchova. Najděte si dobrý cvičák nebo kurz pro začátečníky a už jste tam měli být před 2 měsíci.

18.2.2016 10:35

anonymx napsal(a):
O tahání je tisíc článků a o vycházení ze dveří taktéž.
Pokud povely ignoruje, tak je neumí.
Zahajuje hru - no a co, buď na ní přistoupíte nebo ne.
Utírání pacek, když ho přitom pochválíte a dostane odměnu, tak se zklidní.
Pantofle-a jak má vědět, že je nemá krást? Tak je ukliďte a bude to.
Když něco ukradne - tak mu nabídněte něco lepšího a nehoňte ho.
Na přivolání nereaguje-a proč by měl, když neví co to je.

Docela mně ničí, že si někdo kdo nemá ani ponětí o výchově psa vezme 6i měsíčního výrostka z útulku, kde je samozřejmost už trochu problematická výchova. Najděte si dobrý cvičák nebo kurz pro začátečníky a už jste tam měli být před 2 měsíci.

To je ten problém, že lidi mají jaksi v mozku zadřeno : retrívr, labrador, borderka - ti se nemusí nic učit, ti jsou tak chytří, že všechno umí, jen se majitel koukne a už vědí.
Mám AUO, rozhodně to není mazlík, v lese volně, zjistím, že nedaleko pobíhá partička, přivolám, připnu. Ženská se rozeběhne s voláním jééé pejsek proti nám, klidním fenu, která se rozštěkala, držím fenu u nohy, říkám paní nechoďte k tomu psu - ten mě nekousne, to je ten pejsek, co tancuje. Postavím se před fenu a jen tak zabráním tomu, aby ženskou rafla. Taky vžitá pověst.
Pardón, odbočila jsem.

18.2.2016 10:45

Když se vrátím k zadavateli :
všechny body, které jsou vypsané, jsou znakem toho, že se pes nudí.
Chce to o hodně víc zaměstnání, hraní, lítání, učení.
Pantofle krade - chce si hrát, tak uloví pantofle.
Při utírání tlapek kouše - vždyť se to ohromná sranda - pán ho tahá za nožičky, to si asi chce hrát.
Žene se ze dveří první - no těší se ven.
Na přivolání nereaguje - odkud jste? Venkov, zahrada, město - oplocené hřiště - pouštějte ho tam, kde nemůže utéct, nebo na stopovačce.
Absolvujte kurz pro začátečníky, kde vás tohle všechno naučí.
Jídlo nenechávejte v dosahu psa, pažravý labrador asi bude krást pořád.
Odnaučit ho to, by dalo spoustu práce, rozhodně nestačí párkrát říct fuj a prašit ho.
U mě mají souhru s kocourem. Když něco zůstane na stole, ukradne to kocour a tomu to sebere fena. ( Vylepšené o to, že kocour si umí otevřít všechny dveře a volně prochází celým domem ).

Přidejte reakci

Přidat smajlík