Canisterapeutické zkoušky

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Slavěna

17.2.2016 11:02
Slavěna

XXX.XXX.110.88

Zdravím,
můžu přihlásit svojí fenu na CT zkoušky, když se lekne třeba padající berle a schová se za mě? Nereaguje nijak agresivně, prostě se jen lekne a schová se ke mně. Má takový pes šanci ty zkoušky udělat?

Díky.

17.2.2016 11:07
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Slavěna napsal(a):
Zdravím,
můžu přihlásit svojí fenu na CT zkoušky, když se lekne třeba padající berle a schová se za mě? Nereaguje nijak agresivně, prostě se jen lekne a schová se ke mně. Má takový pes šanci ty zkoušky udělat?

Díky.

Odnaučit. A nemusí to být v budoucnu jen ta berle, o které víte teď.
A pak se uvidí, neb my všichni jsme GoGo.

Slavěna

17.2.2016 11:37
Slavěna

XXX.XXX.110.88

Aliens_II napsal(a):
Odnaučit. A nemusí to být v budoucnu jen ta berle, o které víte teď.
A pak se uvidí, neb my všichni jsme GoGo.

Ta berle byl příklad, já vím, čeho se leká.
JJak se to dá odnaučit? :-/.

17.2.2016 11:42
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Slavěna napsal(a):
Ta berle byl příklad, já vím, čeho se leká.
JJak se to dá odnaučit? :-/.

Tak logicky musí dostat pocit, že cokoli "spadne", nebo ji vyruší, není nic, co by ji mohlo ublížit.

Tedy vytvářet ty ruchy uměle a vždy v tu pravou chvíli ji dát najevo, že se nic neděje, že to je normální.
Protože až bude někde někomu pomáhat, tak při tom ruchcu by mohla cuknout a nebo něco a to není dobrý, ale to Vám asi došlo.

Ona děvčata zde Vám tu poradí víc.

17.2.2016 11:50
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Taky spíš někdo z oboru se zkušenostma, by to chtělo. Určitě je těch webů a lidí na toto zaměření hafo. Uričtě také museli toto podstupovat a učit své psy chování k tomuto určenému.

17.2.2016 11:52
anonymx

XXX.XXX.27.66

Z lekavého psa flegmatika vhodného na canisterapii neudělá nikdo.

17.2.2016 12:30
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

anonymx napsal(a):
Z lekavého psa flegmatika vhodného na canisterapii neudělá nikdo.

Wau. Aha.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.2.2016 12:37

Slavěna napsal(a):
Zdravím,

Díky.

Samozřejmě že má. je normální že se pes lekne neznámé věci, kdyby se nelekl ničeho, byl by betonovej a nebo blbej. Důležité je aby si na ty situace zvykal a naučil se je zvládat v klidu.

17.2.2016 12:43
Sapp

XXX.XXX.224.129

Přihlásit můžete psa na jakékoliv zkoušky, otázka je, proč přihlašovat ještě nepřipraveného psa nebo psa, který nemá předpoklad pro tuto práci. Canisterapie není jen tak nějaká zábava, pes je v neustálém psychickém zápřahu, ne každý pes je vhodný.
Píšete, že berle je jen příklad - tedy čeho se bojí? Je to něco konkrétního? Nebo je to jakýkoliv padající předmět? Berle normálně v pohybu nebo třeba někde opřené nevadí? Co vozík? Člověk s holí? Kola? Křičící děti, náhlé pohyby cizích lidí?... Jak je pejsek mladý?

17.2.2016 14:13
anonymx

XXX.XXX.128.159

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Samozřejmě že má. je normální že se pes lekne neznámé věci, kdyby se nelekl ničeho, byl by betonovej a nebo blbej. Důležité je aby si na ty situace zvykal a naučil se je zvládat v klidu.

Normalni pes se maximalne podiva co zvuk zpusobilo a budete se divit, ti co se ani nepodivaji nejsou vubec blbi ani betonovi, ale naprosto normalni a je jich dost (diky bohu). Psa muzete zvykat na tisíc zvuku a pak prijde jeden neznamy a je to. Zkousky se daji splacat, ale vyuziti je prakticky nemozne.

17.2.2016 14:22
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

anonymx napsal(a):
Normalni pes se maximalne podiva co zvuk zpusobilo a budete se divit, ti co se ani nepodivaji nejsou vubec blbi ani betonovi, ale naprosto normalni a je jich dost (diky bohu). Psa muzete zvykat na tisíc zvuku a pak prijde jeden neznamy a je to. Zkousky se daji splacat, ale vyuziti je prakticky nemozne.

Normální pes? To je zádel (no nešlo napsat slovo, zařízení, na které denně sedáme), ne?

Tak ale jestli vidíte toho psa, jako konkurenci ve Vašem kšeftě, nebo já nevím, ale čiší mě to z Vás, tak potom to je na nic. Dejte mu, nebo jí, feně šanci, ne? A né, že pes je na... výkal, protože se leká. Jo a že normální pes, to nedělá.

17.2.2016 14:33
anonymx

XXX.XXX.128.159

Jezis, proc investovat cas a i penize do neceho co je nesmyslne? Pokud je reakce psa takova jak popisuje, tak canisterapie je asi stejne vhodna jako sportovka pro psy bojici se strelby. Tim samozrejme nerikam, ze neni potreba na tom pracovat.

17.2.2016 14:35
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

anonymx napsal(a):
Jezis, proc investovat cas a i penize do neceho co je nesmyslne? Pokud je reakce psa takova jak popisuje, tak canisterapie je asi stejne vhodna jako sportovka pro psy bojici se strelby. Tim samozrejme nerikam, ze neni potreba na tom pracovat.

OK.

Kacis

17.2.2016 18:41
Kacis

XXX.XXX.116.2

Mám fenu, která je k lidem super, ale občas kousne a proto s ní canisku dělat nemůžu a ještě mám psa který se nebojí ničeho, má pár zkoušek ale stejně si myslím že není ještě připravený...takže pokud se pes leka na canisku vhodný neni.

17.2.2016 22:36

anonymx napsal(a):

To že se pes lekne něčeho co nezná, ještě neznamená že je bázlivý a že nemá cenu s ním pracovat. Dokonce i na loveckých zkouškách kde se hodnotí klid při střelbě to ale neznamená že pes ani neotočí hlavu. to by byl fakt hluchej nebo úplně blbej. Může se dokonce i leknout ale musí pokračovat dál v práci. Jasně že psi kteří pak už jsou na střelbu zvyklí se nedívají. Ale pokud je pro psa něco nové a on ani nezvedne hlavu a nepodívá se co to je, je na tom hůř než zvíře které má zdravý pud sebezáchovy a něčeho se prostě lekne.

18.2.2016 06:31
scylla

XXX.XXX.150.32

Slavěna napsal(a):
Zdravím,

Díky.

Určitě ne. Zkoušky udělat můžete, ale praxi nedělejte, protože váš pejsek na to asi nebude mít nervy. Z praxí vůbec velmi opatrně, protože to psa může stát zdraví, když se to moc neumí.

18.2.2016 06:41
scylla

XXX.XXX.150.32

Aliens_II napsal(a):
Normální pes? To je zádel (no nešlo napsat slovo, zařízení, na které denně sedáme), ne?

Tak ale jestli vidíte toho psa, jako konkurenci ve Vašem kšeftě, nebo já nevím, ale čiší mě to z Vás, tak potom to je na nic. Dejte mu, nebo jí, feně šanci, ne? A né, že pes je na... výkal, protože se leká. Jo a že normální pes, to nedělá.

Pes, který má takové reakce, opravdu není vhodný jako CT pes. Pro psa je CT obrovská zátěž, jak fyzicky, tak hlavně psychicky. Může s ním CT dělat, když na tom bude trvat, ale psovi tím opravdu neprospěje. Záleží na majiteli. Zkouškami projít může, jsou zařízení, kde zkouškou projde každý, kdo se přihlásí.

18.2.2016 07:31

scylla napsal(a):
Pes, který má takové reakce, opravdu není vhodný jako CT pes. Pro psa je CT obrovská zátěž, jak fyzicky, tak hlavně psychicky. Může s ním CT dělat, když na tom bude trvat, ale psovi tím opravdu neprospěje. Záleží na majiteli. Zkouškami projít může, jsou zařízení, kde zkouškou projde každý, kdo se přihlásí.

Ono vůbec, já mám psa který by vhodný byl, ale nikdy bych mu to neudělala. Nevím ale pro mě je canisterapie trápení zvířat. Ještě tak možná navštěvovat se psem nějaké důchodce, budiž. Ale když vidím psa jak se po něm válí děti a co s nimi mnohdy dělají tak je mě těch psů líto.

18.2.2016 07:34

Já si nemyslím, že to je automaticky pro ty psy nějaké trápení, ale je to přesně o tom výběru - nervové soustavě a povaze toho kterého psa. A to se nepřeučí.

18.2.2016 08:28
scylla

XXX.XXX.150.32

Já si nemyslím, že to je automaticky pro ty psy nějaké trápení, ale je to přesně o tom výběru - nervové soustavě a povaze toho kterého psa. A to se nepřeučí.

Většina organizací učí jen psa, neučí majitele psa podpořit, počkat, kdy má dost, neučí ho nabít mu baterky a nechat ho dostatečně odpočinout. Hodně CT psů má zdravotní problémy a někteří odcházejí předčasně. Jsou psi, kteří se rozdají dobrovolně a nic si pro sebe nenechají. U těch je to nejhorší. Můj pes měl CT zkoušky kvůli tomu, aby bylo snazší chodit do škol a školek na přednášky, někteří ředitelé to vyžadovali.

18.2.2016 11:06

Ono vůbec, já mám psa který by vhodný byl, ale nikdy bych mu to neudělala. Nevím ale pro mě je canisterapie trápení zvířat. Ještě tak možná navštěvovat se psem nějaké důchodce, budiž. Ale když vidím psa jak se po něm válí děti a co s nimi mnohdy dělají tak je mě těch psů líto.

Tak nevím, ona je canisterapie a canisterapie. Některé psy třeba polohování těší, přímo se k pacientovi tulí, dělá to dobře i psu. Pochopitelně, nesmí to jít přes míru a musí mít včas čas na odreagování.
Chce to mít ke psu hodně velký cit a vyhovět mu. A taky to musí být pes, s přirozeným sklonem k té činnosti, nečinit mu násilí.
( On kůň z hipoterapie také nemá moc velké štěstí, je to pro něj práce a musí včas skončit a zas mu poskytnout jeho vyžití. Ale dětem to dělá až neskutečně dobře. ).

18.2.2016 11:15

Tak nevím, ona je canisterapie a canisterapie. Některé psy třeba polohování těší, přímo se k pacientovi tulí, dělá to dobře i psu. Pochopitelně, nesmí to jít přes míru a musí mít včas čas na odreagování.
Chce to mít ke psu hodně velký cit a vyhovět mu. A taky to musí být pes, s přirozeným sklonem k té činnosti, nečinit mu násilí.
( On kůň z hipoterapie také nemá moc velké štěstí, je to pro něj práce a musí včas skončit a zas mu poskytnout jeho vyžití. Ale dětem to dělá až neskutečně dobře. ).

Nevím, u těch koní mě to tolik nepřijde, prostě chvíli nosí děcko a pak si jde zase běhat. Ovšem u psa mě to přijde jiné, viděla sem to hodněkrát, chvíli sem o tom i uvažovala. Ale přijde mě že se hodně psů těch postižených dětí i bojí, prostě to trpí protože to páníček tak chce, takže poslechnou, ale že by pes projevil trošku radosti to sem neviděla. Někde třeba u seniorů kde se jedná jen o nějaké hlazení, krmení apod tak to věřím že by těšilo i mého psa. Ale tahání za chlupy, kopání nožičkama, skřeky a divné pohyby nemocných dětí, no nevim. Chápu že dětem to dělá dobře, ale u psa o tom fakt dost pochybuju.

18.2.2016 13:15
Sapp

XXX.XXX.224.129

scylla napsal(a):
Většina organizací učí jen psa, neučí majitele psa podpořit, počkat, kdy má dost, neučí ho nabít mu baterky a nechat ho dostatečně odpočinout. Hodně CT psů má zdravotní problémy a někteří odcházejí předčasně. Jsou psi, kteří se rozdají dobrovolně a nic si pro sebe nenechají. U těch je to nejhorší. Můj pes měl CT zkoušky kvůli tomu, aby bylo snazší chodit do škol a školek na přednášky, někteří ředitelé to vyžadovali.

To je pravda terapeutická práce se psem by měla být vždy o týmu -pes a člověk. Nelze mít jen vhodného psa, musí být i vhodný, připravený člověk.

18.2.2016 13:26

Nevím, u těch koní mě to tolik nepřijde, prostě chvíli nosí děcko a pak si jde zase běhat. Ovšem u psa mě to přijde jiné, viděla sem to hodněkrát, chvíli sem o tom i uvažovala. Ale přijde mě že se hodně psů těch postižených dětí i bojí, prostě to trpí protože to páníček tak chce, takže poslechnou, ale že by pes projevil trošku radosti to sem neviděla. Někde třeba u seniorů kde se jedná jen o nějaké hlazení, krmení apod tak to věřím že by těšilo i mého psa. Ale tahání za chlupy, kopání nožičkama, skřeky a divné pohyby nemocných dětí, no nevim. Chápu že dětem to dělá dobře, ale u psa o tom fakt dost pochybuju.

Ono s tím koněm to není tak jednoduché, on musí jít přesně, nesmí vybočit z rytmu. Laik ani nepozná, že je něco špatně a koňák- fyzioterapeut už psa napomíná. To není jen tak chvíli nosí děti - pro koně je to opravdu práce, soustředění, děti ho za to pochválí, odmění a koňák musí vědět, kdy už je to práce dost a kůň si musí odpočinout.
Myslím, že se psy je to dost podobné. Je to týmová práce pán-pes, kdy pán musí mít vůči psu spoustu empatie a nepřepínat ho.
Ale tak je to s každou prací psa.
A také fyzioterapeut musí vědět, které dítě je pro tuto terapii vhodné a zvládně to. Je to práce pro odborníky na obou stranách. Pak by neměla psu uškodit.

18.2.2016 13:30
Sapp

XXX.XXX.224.129

Také pravda
Můj pes je od malička vedený při terapiích, vlastně vybraný po vhodných rodičích. Jenže u mě je to tak, že pracuji já, pes je "bonus" pro mé klienty, pracuji s dospělými a nepolohuji. Takže v podstatě je se mnou "jen" za mazla, člověk lépe hovoří o svých bolestech, otvírá se, zpracovává, když mu u ruky podřimuje pes, když emoce vylítnou, pes to rozbije jen svým šťouchnutím čumáku na další pomazlení. Kdyby se mnou být nechtěl, má možnost místnost opustit a jít na zahradu-nikdy nezvolil.
Co se týče státních zařízení, tam právě ten domov důchodců. Mému psovi děti vyhovují méně, ne že by je nesnesl, ale šťastný by nebyl a je z nich v napětí - tak jak píše "habe" udělal by to pro mě, ale... tudy naše cesta nevede. U naší práce je asi rozdíl ten, že já už takhle pracovala dříve a psa si pořídila jako svého parťáka, který je součástí mě. Jsme spolu 24h, tudíž je logické, že mi pomáhá i s prací s lidmi a vlastně i se mnou samotnou, když si pak můžu na xhodin venku vyčistit hlavu se psem třeba v lese. Neskutečně mě naplňuje.

18.2.2016 13:33
Sapp

XXX.XXX.224.129

Ono s tím koněm to není tak jednoduché, on musí jít přesně, nesmí vybočit z rytmu. Laik ani nepozná, že je něco špatně a koňák- fyzioterapeut už psa napomíná. To není jen tak chvíli nosí děti - pro koně je to opravdu práce, soustředění, děti ho za to pochválí, odmění a koňák musí vědět, kdy už je to práce dost a kůň si musí odpočinout.
Myslím, že se psy je to dost podobné. Je to týmová práce pán-pes, kdy pán musí mít vůči psu spoustu empatie a nepřepínat ho.
Ale tak je to s každou prací psa.
A také fyzioterapeut musí vědět, které dítě je pro tuto terapii vhodné a zvládně to. Je to práce pro odborníky na obou stranách. Pak by neměla psu uškodit.

18.2.2016 13:37
Aliens_II

XXX.XXX.77.30

Jen bych chtěl říci, že účinek psů vůči nemocným, nejen dětem a starým lidem, je jednoznačně efektivní záležitostí. O tom se asi nelze přít. Jestli ten hafan trpí, či nikoli, nemohu osobně posoudit, ale nemyslím si to. Vemte si například psy vodící. Tam ten pes musí být naprosto soustředěný na maximum a je na to sám! Na 24 hodin, pomalu. Je mu z toho špatně? Nebo je s nervama na dně?

Určitě souhlasím s tím, že to nelze dělat po celý život toho psa. A je jasné, že určitá část té terapie ho vysiluje. Proto, jak píšete, je nutná spolupráce, nejen psa, ale i majitele. On musí vědět, jak se jeho hafan cítí, co má, co mu chybí a co mu říká.

A jak jinak. Je to zase a zase jen módní záležitost. Všude se najdou ti lepší a ti horší. Viz. množírny a další a další.

Přidejte reakci

Přidat smajlík