Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.2.2016 09:15

Azyl u Poděbrad často nabízí i tady v inzerci ubohé zmučené nemocné psy. Jistě velmi záslužná práce. Jen mi není jasné, proč ty chudáky utýrané nechává ještě kastrovat. Ještě bych pochopila feny, ale psy ? Ti přece žádná štěňata neporodí a když je nabízejí do rukou zodpovědným lidem, tak ani nezplodí.
Třeba mi to někdo slušně vysvětlí.

Sam 90210

19.2.2016 09:58
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Myslíte OS Toulavé tlapky ? Taky mi přijde divné že ihned co k ním přijde pes je kastrován, pochopila bych to kdyby šlo o vážné problémy např. zánět dělohy a pod.

19.2.2016 10:38
scylla

XXX.XXX.150.32

To vám nikdo slušně nevysvětlí, protože to nejde. Oni zvládnou přijmout psa z "příšerných podmínek", jak sami uvádějí, a za 18 dnů ho očkovaného, odčerveného a kastrovaného nabízet k adopci. Z toho jednoznačně vyplývá, že nedodržují karanténu, přestávky mezi odčervením a očkováním a kastrují podvyživené, bázlivé a staré psy. Vysvětlit se to nedá a měla by si na ně došlápnout veterinární správa, kdyby fungovala, což se bohužel u nás neděje.

19.2.2016 10:38

Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2692846/zubozeny-sozi-hleda-konecne-milujiciho-cloveka/
Třeba tenhle týraný pejsek, zkusil toho dost a ještě ho zatíží kastrací ? Nedávno tu inzerovali velkého starého psa, který se hodně špatně zvedal na zadní nohy, i u toho uvažovali o kastraci. Má to nějaký smysl ?

19.2.2016 10:44
scylla

XXX.XXX.150.32

Podle nich tím psovi úžasně pomohou od stresu a hlavně - oni hromadí psy a kastrátů se tam vejde víc.

19.2.2016 10:44
scylla

XXX.XXX.150.32

A nedělají to bohužel jen oni, ale hodně různých OS.

Sam 90210

19.2.2016 10:46
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

To je potom sázka zda operaci přežije nebo ne, kastrace není banální zákrok jak si mnozí myslí a řezat už tak vystresované zvíře z "příšerných podmínek" je hazard. Každý pejsek tam má svůj dojemný příběh plný strašných věcí u bývalých majitelů a nakonec ho spasí v azylu kde mu poskytnou veškerou vet. péči... no nový majitel to pak všechno musí zacvaknout. O Toulavých tlapkách jsem toho četla dost a musím konstatovat že jejich práce je docela podivná..

19.2.2016 10:58

scylla napsal(a):
A nedělají to bohužel jen oni, ale hodně různých OS.

Já bych to chápala ( ne schvalovala ) u fenek. Kastrace kvůli obavě, aby neskončoly v množírně. Ať vybírají nového majitele sebepečlivěji, i oni se můžou splést a všechno nedohlídají. Ale u těch psů. Zkoušela jsem dohledat toho starého psa, nenašla, že by si ho někdo vzal o tom pochybuji, třeba při té kastraci zůstal na stole.

19.2.2016 11:02
scylla

XXX.XXX.150.32

Sam 90210 napsal(a):
To je potom sázka zda operaci přežije nebo ne, kastrace není banální zákrok jak si mnozí myslí a řezat už tak vystresované zvíře z "příšerných podmínek" je hazard. Každý pejsek tam má svůj dojemný příběh plný strašných věcí u bývalých majitelů a nakonec ho spasí v azylu kde mu poskytnou veškerou vet. péči... no nový majitel to pak všechno musí zacvaknout. O Toulavých tlapkách jsem toho četla dost a musím konstatovat že jejich práce je docela podivná..

To jim ale také nesmíte všechno věřit. Byla například fenka GR Asta, se štěňaty, z normální rodiny, která si už dál nemohla dovolit péči i o ni a o štěňata. Ozvaly se jim TT, vydávaly se za někoho jiného, fenu odvezly, okamžitě kojící fenu kastrovaly, štěňata se záhadně ztratila, fenka našla domov u jedné paní, a dlouho se z té záchrany vzpamatovávala. Původní majitel podal na TT oznámení, chtěl fenu zpět, když zjistil, jak je s ní zacházeno. Nevím, jak to celé dopadlo, jen vím, že to není první případ, když si celou kauzu TT z gruntu vymyslely.

Sam 90210

19.2.2016 11:08
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

scylla napsal(a):
To jim ale také nesmíte všechno věřit. Byla například fenka GR Asta, se štěňaty, z normální rodiny, která si už dál nemohla dovolit péči i o ni a o štěňata. Ozvaly se jim TT, vydávaly se za někoho jiného, fenu odvezly, okamžitě kojící fenu kastrovaly, štěňata se záhadně ztratila, fenka našla domov u jedné paní, a dlouho se z té záchrany vzpamatovávala. Původní majitel podal na TT oznámení, chtěl fenu zpět, když zjistil, jak je s ní zacházeno. Nevím, jak to celé dopadlo, jen vím, že to není první případ, když si celou kauzu TT z gruntu vymyslely.

Přesně tak, proto ty uvozovky "příšerných podmínek" jak vždy TT uvádějí.

Sam 90210

19.2.2016 11:58
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/2692846/zubozeny-sozi-hleda-konecne-milujiciho-cloveka/
Třeba tenhle týraný pejsek, zkusil toho dost a ještě ho zatíží kastrací ? Nedávno tu inzerovali velkého starého psa, který se hodně špatně zvedal na zadní nohy, i u toho uvažovali o kastraci. Má to nějaký smysl ?

Až teď čtu že je pejskovi kolem 10 ti let a je už skoro slepý, takový pes určitě fenku nenakryje, tak tedy nechápu proč ho zatěžovali kastrací. Na stránkách jsem ho našla z kauzy s názvem Množírna Varnsdorf, o psy se majitelé nestarali, zanedbali jejich chov, šlo o sociálně slabé občany, ale přesto nechápu proč TT kauzu nazvali množírnou, když nešlo o rozmnožovací chov pro peníze. Hold kauzy množíren dnes mezi lidmi a médii letí a finanční příspěvky přibývají rychleji..

19.2.2016 12:12
hlozi

XXX.XXX.97.26

Jako člověk provozující spolek na pomoc psům s kastracemi souhlasím u obou pohlaví, taky je provádíme...bohužel lidi jsou různí a ať vybíráte sebepečlivěji, stejně se můžete splést a už jsem viděla i pár "dobrodinců", co poskytnou útulkového psa ke krytí sousedovi feny...navíc i pes od zodpovědnějších lidí může zdrhnout a na svých toulkách si nasekat pár štěňat...
Takže kastrace ANO..
ALE!
Kastraci provádíme zásadně u psychicky a fyzicky srovnaných psů i fen, u těch, co jsou ve špatném stavu fyzickém, počkáme, až se zotaví, přiberou a jsou schopni zákrok ustát, samozřejmostí jsou předoperační vyšetření. Pokud je pes psychicky mimo, je u nás do doby, než ho dáme psychicky dokupy, připadně se s budoucími majiteli domluvíme a kastrace se provede později, když už pejsek bydlí, s tím, že kastrace proběhne na "naší" klinice a spolupodílíme se na financování.
Štěňata odcházejí s podmínkou kastrace v dospělosti.

Toulavé tlapky jsou kapitola sama o sobě, mají své odpůrce a své, do krve se bijící, zastánce...
Osobně mě zaráží, že NIKOMU, kdy jim přispívá nevadí, že nevidí, jak je s jejich příspěvky nakládáno, TT totiž nemají transparentní účet...

Sam 90210

19.2.2016 12:14
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

hlozi napsal(a):
Jako člověk provozující spolek na pomoc psům s kastracemi souhlasím u obou pohlaví, taky je provádíme...bohužel lidi jsou různí a ať vybíráte sebepečlivěji, stejně se můžete splést a už jsem viděla i pár "dobrodinců", co poskytnou útulkového psa ke krytí sousedovi feny...navíc i pes od zodpovědnějších lidí může zdrhnout a na svých toulkách si nasekat pár štěňat...
Takže kastrace ANO..
ALE!
Kastraci provádíme zásadně u psychicky a fyzicky srovnaných psů i fen, u těch, co jsou ve špatném stavu fyzickém, počkáme, až se zotaví, přiberou a jsou schopni zákrok ustát, samozřejmostí jsou předoperační vyšetření. Pokud je pes psychicky mimo, je u nás do doby, než ho dáme psychicky dokupy, připadně se s budoucími majiteli domluvíme a kastrace se provede později, když už pejsek bydlí, s tím, že kastrace proběhne na "naší" klinice a spolupodílíme se na financování.

Toulavé tlapky jsou kapitola sama o sobě, mají své odpůrce a své, do krve se bijící, zastánce...
Osobně mě zaráží, že NIKOMU, kdy jim přispívá nevadí, že nevidí, jak je s jejich příspěvky nakládáno, TT totiž nemají transparentní účet...

Souhlasím

19.2.2016 12:16

Tak jsem koukla na stránky a dočetla se, že tam je v současné době 150 psů. To není azyl, to je...nějak nenacházím slovo...sběrna?

19.2.2016 12:57
scylla

XXX.XXX.150.32

hlozi napsal(a):
Takže kastrace ANO..
ALE!

Pes, který je ze špatných podmínek, vždy bude kastrace špatně snášet, kastrace mohou mít závažné zdravotní následky. Hradíte osvojitelům pak jejich léčbu?

19.2.2016 13:20
hlozi

XXX.XXX.97.26

scylla napsal(a):
Pes, který je ze špatných podmínek, vždy bude kastrace špatně snášet, kastrace mohou mít závažné zdravotní následky. Hradíte osvojitelům pak jejich léčbu?

Nesouhlasím s tím, že pes ze špatných podmínek bude VŽDY kastraci špatně snášet, vždy je potřeba na to koukat individuálně, s ohledem na dané zvíře.
Kastrace mohou mít závažné zdravotní následky, stejně jako nekastrace, takže řešit, zda přispíváme na následky kastrace je stejné, jako ptát se, zda přispíváme na následky nekastrace (faleška, zánět dělohy, nádory mléčné žlázy...)
Soukromně se s kastracemi plošně až tak neztotožňuju, bohužel při "práci", co se snažíme dělat, je kastrace jediným stoprocentním řešením k dalšímu nežádoucímu množení.

Můžeme tady vést debatu, zda kastrace ano nebo ne, ale o tom se toho napsalo už spousty...
Spíš bych řešila, jak je v úvodním příspěvku, proč kastraci na zubožených zvířatech...

19.2.2016 13:22
hlozi

XXX.XXX.97.26

Tak jsem koukla na stránky a dočetla se, že tam je v současné době 150 psů. To není azyl, to je...nějak nenacházím slovo...sběrna?

Slečna Denisa má soukromou smečku, která čítá +-100psů, jsou to ti údajně neumístitelní, agresivní a já nevím jací...Nabízí se snad něco kolem 40ti psů v inzercích...
Proč to tak je, to se musíte zeptat tam...

19.2.2016 19:48

Už i jejich fotky mě utvrdily v tom, že tam tedy nikdy ani korunu, či granuli. Těch psů je mi pochopitelně líto.

19.2.2016 20:06

Jaktože to vůbec ještě existuje. chudáci. když se řekne pomoc psům tak mne napadne slovo azyl. např.
a pak hned TT. je to takové známé. ale že se děje tohle vůbec nevím.
nekoukám na tv a nemám fb.
ani mě nikdy nenapadlo lustrovat si toho komu přispívám.
toto je k zblití a má nevědomost taky.

19.2.2016 20:12

Mne zarazily jejich inzeráty tady na ifauně ( v jistém směru jsem masochista a tak pročítám inzeráty i když vím, že další pes k nám nemůže ).

19.2.2016 20:39

Aj ty ceny mě zaráží. já nepůjdu do útulku a nedám jim jen těch 500kč co chtějí za očkování, ale samozřejmě přidám něco co potřebují, no prostě zadarmo to nechci. ale že by se mi chtělo dát tisíce jak to čtu...bych uvolnila místo dalšímu ukradenému na prodej.
fakt to nemůže někdo zatrhnout ?

Sam 90210

19.2.2016 20:47
Sam 90210

XXX.XXX.148.220

Už i jejich fotky mě utvrdily v tom, že tam tedy nikdy ani korunu, či granuli. Těch psů je mi pochopitelně líto.

Granule ať vás ani nenapadne, oni berou jenom kvalitní a levné šunty sice s úsměvem přímou, ale pak hned vyhazují, aby mohli škemrat další příspěvky na krmení

20.2.2016 00:04
Zrzavci

XXX.XXX.126.57

Ach jo slečna Denisa rýžovala pěkně na kočkách, tam se podařilo jí to zarazit. Tak se dala na psy a udělala si z toho kšeft. Protože lidi moc nepřemýšlí a neprověřují.
O psy jí jde až v poslední řadě.
Doporučuji každému, kdo chce psům/kočkám/ pomoci - prověřit si útulek, azyl, Zajet se podívat, jak fungují, o čem to je. A pak nemusí váhat. Mám takhle dva "svoje" prověřené útulky, kde vím, že peníze jdou tam, kam jít mají. A vím, že kdykoliv přijedu- navíc nehlášeně - najdu spokojený čoklíky, kteří mají útulek jako svůj domov a to je pro mě nejdůležitější. Protože když se nový majitel nenajde, nebo to nějakou dobu trvá, nebo prostě adopce nejde uskutečnít, protože ji pes nezvládne, tak pes nestrádá.
Když máte prověřené místo, nemusíte přemýšlet co koupit. Protože dáte s klidným svědomím peníze, kterých vždycky nejvíc spolkne ošetřování a veterina. Krmení se vždy nějak pořeší - sponzoři, nebo když je nejhůř, půjde se na nějakou dobu s kvalitou dolů, ale veterinu, léky, zákroky musíte řešit akutně a často. A to chce hodně peněz.
Je dobře, že lidé pomáhají, ale chce to si prověřit, kam moje pomoc směřuje. Bohužel se vždy najdou lidi, kteří budou vydělávat na nemohoucnosti jiných. Moje první návštěvy v útulcích byly hrozný - obrečela jsem to, ale dneska tam jedu bez zbytečného smutku, protože tam v obou případech vím, že psům už je tam dobře - skutečně dobře - a těm lidem na nich záleží.

Takže abych parafrázovala oblíbené pořekadlo:

Prověřuj a nedůvěřuj... a pak pomáhej.

20.2.2016 06:50
scylla

XXX.XXX.150.32

hlozi napsal(a):
Nesouhlasím s tím, že pes ze špatných podmínek bude VŽDY kastraci špatně snášet, vždy je potřeba na to koukat individuálně, s ohledem na dané zvíře.
Kastrace mohou mít závažné zdravotní následky, stejně jako nekastrace, takže řešit, zda přispíváme na následky kastrace je stejné, jako ptát se, zda přispíváme na následky nekastrace (faleška, zánět dělohy, nádory mléčné žlázy...)
Soukromně se s kastracemi plošně až tak neztotožňuju, bohužel při "práci", co se snažíme dělat, je kastrace jediným stoprocentním řešením k dalšímu nežádoucímu množení.

Můžeme tady vést debatu, zda kastrace ano nebo ne, ale o tom se toho napsalo už spousty...
Spíš bych řešila, jak je v úvodním příspěvku, proč kastraci na zubožených zvířatech...

Vy byste při práci, kterou děláte, měli dbát na prospěch zvířat, která se k vám dostanou a ne si hrát na ty chytré, co vědí všechno lépe než potencionální osvojitel. Můžete způsobit opravdu závažné zdravotní problémy těm zvířatům a také se to bohužel děje, což je vám bohužel fuk.

20.2.2016 06:53
scylla

XXX.XXX.150.32

Zrzavci napsal(a):
Ach jo slečna Denisa rýžovala pěkně na kočkách, tam se podařilo jí to zarazit. Tak se dala na psy a udělala si z toho kšeft. Protože lidi moc nepřemýšlí a neprověřují.
O psy jí jde až v poslední řadě.
Doporučuji každému, kdo chce psům/kočkám/ pomoci - prověřit si útulek, azyl, Zajet se podívat, jak fungují, o čem to je. A pak nemusí váhat. Mám takhle dva "svoje" prověřené útulky, kde vím, že peníze jdou tam, kam jít mají. A vím, že kdykoliv přijedu- navíc nehlášeně - najdu spokojený čoklíky, kteří mají útulek jako svůj domov a to je pro mě nejdůležitější. Protože když se nový majitel nenajde, nebo to nějakou dobu trvá, nebo prostě adopce nejde uskutečnít, protože ji pes nezvládne, tak pes nestrádá.
Když máte prověřené místo, nemusíte přemýšlet co koupit. Protože dáte s klidným svědomím peníze, kterých vždycky nejvíc spolkne ošetřování a veterina. Krmení se vždy nějak pořeší - sponzoři, nebo když je nejhůř, půjde se na nějakou dobu s kvalitou dolů, ale veterinu, léky, zákroky musíte řešit akutně a často. A to chce hodně peněz.
Je dobře, že lidé pomáhají, ale chce to si prověřit, kam moje pomoc směřuje. Bohužel se vždy najdou lidi, kteří budou vydělávat na nemohoucnosti jiných. Moje první návštěvy v útulcích byly hrozný - obrečela jsem to, ale dneska tam jedu bez zbytečného smutku, protože tam v obou případech vím, že psům už je tam dobře - skutečně dobře - a těm lidem na nich záleží.

Takže abych parafrázovala oblíbené pořekadlo:

Prověřuj a nedůvěřuj... a pak pomáhej.

Takhle z mého výběru prošel útulek jenom jeden. Z OS bych si po různých zkušenostech psa nevzala ani jim nepomáhala žádným způsobem a tento postup doporučuji i ostatním.

21.2.2016 14:12

hlozi napsal(a):
Kdyby byla kastrovana...

Mě to přijde takové jako "kolektivní vina". Protože jednomu uteče fena, nebo je bl.b a nechá připustit vořešici, hurááá, vykastrujem všechny feny a taky psy, protože, co kdyby pes na své pouti životem náhodou potkal fenu, co zrovna utekla.
Bylo by to složitější, ale asi férovější - doživotní odpovědnost za vyprodukované štěně. Označit po narození a jak by se ocitlo v útulku, šupky hezky zpátky k chovateli.
On by si pak leckdo štěňata odpustil a fenu hlídal. A kdyby si ji chtěl nechat pro zjednodušení života vykastrovat, bylo by to jeho rozhodnutí a jeho ( nemalé ) peníze.
Vysoké pokuty za držení neoznačeného psa by situaci usnadnily.

21.2.2016 15:19
lavacca

XXX.XXX.164.49

hlozi napsal(a):
Kdyby byla kastrovana...

Ano, taky jsem několikrát už viděla nabídku štěňat - matka či otec z útulku a šup na nich chovat...

21.2.2016 16:35
scylla

XXX.XXX.150.32

Každý útulek by měl v první řadě brát v úvahu zájem psa, kterého u sebe má. A podrobování zbytečným operacím v jeho zájmu opravdu není.

Navíc si všimněte jedné podobnosti - je to jako Babiš s elektronickými pokladnami: hodně o tom kecají a oblbují lidi, aby s tím souhlasili, stojí to spoustu peněz, toho, koho se to týká, to poškozuje a vůbec to nefunguje. Naprostá podobnost.

22.2.2016 12:41
hlozi

XXX.XXX.97.26

Mě to přijde takové jako "kolektivní vina". Protože jednomu uteče fena, nebo je bl.b a nechá připustit vořešici, hurááá, vykastrujem všechny feny a taky psy, protože, co kdyby pes na své pouti životem náhodou potkal fenu, co zrovna utekla.
Bylo by to složitější, ale asi férovější - doživotní odpovědnost za vyprodukované štěně. Označit po narození a jak by se ocitlo v útulku, šupky hezky zpátky k chovateli.
On by si pak leckdo štěňata odpustil a fenu hlídal. A kdyby si ji chtěl nechat pro zjednodušení života vykastrovat, bylo by to jeho rozhodnutí a jeho ( nemalé ) peníze.
Vysoké pokuty za držení neoznačeného psa by situaci usnadnily.

Naprostou souhlasím, být taková možnost, osobně bych jí upřednostnila.Bohužel v tomto státě je to spíše utopie

22.2.2016 12:45
hlozi

XXX.XXX.97.26

scylla napsal(a):
Každý útulek by měl v první řadě brát v úvahu zájem psa, kterého u sebe má. A podrobování zbytečným operacím v jeho zájmu opravdu není.

Navíc si všimněte jedné podobnosti - je to jako Babiš s elektronickými pokladnami: hodně o tom kecají a oblbují lidi, aby s tím souhlasili, stojí to spoustu peněz, toho, koho se to týká, to poškozuje a vůbec to nefunguje. Naprostá podobnost.

Scyllo, ale vy tady pořád vykládáte, jak je to špatně, ale ještě jste nenapsala, JAK JINAK zabránit situacím jako, viz. výše, se rozmnoží pes, který už sám jednou pomoc potřeboval?
Nepostrádá pak jakákoli práce všech útulků a organizací smysl, když je vlastně jedno, že se i zachránění psi množí?

22.2.2016 12:46

Utopie ? Jako všechno jednoduché. Stačilo by přidat novelu zákona o týrání v tom smyslu, že všechna štěňata budou odcházet od chovatele nezaměnitelně označená, nový majitel si zkontroluje, protože bude-li přistižen s neoznačeným psem, bude to jeho problém a jeho citelná pokuta ( v řádu tisíců, žádná stokoruna ).

22.2.2016 12:51
hlozi

XXX.XXX.97.26

Utopie ? Jako všechno jednoduché. Stačilo by přidat novelu zákona o týrání v tom smyslu, že všechna štěňata budou odcházet od chovatele nezaměnitelně označená, nový majitel si zkontroluje, protože bude-li přistižen s neoznačeným psem, bude to jeho problém a jeho citelná pokuta ( v řádu tisíců, žádná stokoruna ).

Ano, takhle řečeno je to jednoduché, taky mi na tom nepřijde nic složitého ale kolik let se to už řeší a nepohnulo se to nikam...

22.2.2016 12:55

Třeba to "vymyslí" někdo v unii a pak už to půjde samo smajlík.
(Když si vzpomenu na tu vlnu nevole kolem kupírování...).

22.2.2016 12:58
hlozi

XXX.XXX.97.26

Třeba to "vymyslí" někdo v unii a pak už to půjde samo smajlík.
(Když si vzpomenu na tu vlnu nevole kolem kupírování...).

Jsem zvědavá, zda se toho dožijeme
jedině tím by se totiž dali trochu zkrotit množky...

22.2.2016 13:16
aj

XXX.XXX.50.88

Souhlas. Zajímavé, že u hospodářských zvířat se povinné značení prosadilo a více-méně (jasně, nájdou se i neoznačené ovce nebo kozy) funguje.
Česko je zahlcené psi, je nejvyšší čas zavést povinné značení.

Přidejte reakci

Přidat smajlík