Uživatel s deaktivovaným účtem

Ahoj,
dnes jsem při hlazení a mazlení u svého labradora našla na zádech nějakou hrudku - bulku. Na očkování jsme byli v listopadu, od toho to být nemůže, tehdy se mu udělala v místě vpichu, ale asi po 3 týdnech zmizela.
Volala jsem na veterinu a může to být reakce na antibiotika - před měsícem ho pokousal pes a měl na týden antibiotika. Stalo se vám to někdy? Že by se pejskovi udělala taková boule cca 3 týdny po dobrání?
Máme v pondělí přijít a pokud se jí to nebude zdát tak mu prý udělá biopsii a vezme vzorek. Celý víkend nad tím teď budu přemýšlet Díky.

nexxi
napsal(a):
Nebolestivou tvrdou bouli mela cuba a podzim.biopsie se delala byla to otazka chvilinky. Byl v tom tuk a.byl.to lipom.po par mesicich se.vstrebal.cuba ho mela na hrudniku, velikostne a.tvarove.jak kdyby mela pod kuzi pecku od svestky.
On to má velikostně podobně, jako větší pecka od švestky, nebo menší půlka švestky samotné. Za jak dlouho jste měli výsledky té biopsie?
Čubina měla bouli na zadku - na bedrech. Nebolela ji, nic. Vet bouli zkontroloval, dle všeho jen tukové. Cca za 3 měsíce najednou bulka praskla, vytekl žlutavý obsah (jako beďar u puberťáka), tak ten jsem nevymáčkla, vydezinfikovala čubě se to za pár dní zahojilo a je klid. Z čeho to tenkrát měla, nikdo dodnes netušíme.
Jinak kavkazačka má bouli cca 3x2 cm na krku už asi 5 let (? možná i dýl), je to jen tukové, nevadí ji to, takže jsme to nijak dál neřešili ač nám vet nabízel, že ji to může vyndat. Ale nač ji zbytečně uspávat (v červnu ji bude 14 let).

lavacca
napsal(a):
Čubina měla bouli na zadku - na bedrech. Nebolela ji, nic. Vet bouli zkontroloval, dle všeho jen tukové. Cca za 3 měsíce najednou bulka praskla, vytekl žlutavý obsah (jako beďar u puberťáka), tak ten jsem nevymáčkla, vydezinfikovala čubě se to za pár dní zahojilo a je klid. Z čeho to tenkrát měla, nikdo dodnes netušíme.
Jinak kavkazačka má bouli cca 3x2 cm na krku už asi 5 let (? možná i dýl), je to jen tukové, nevadí ji to, takže jsme to nijak dál neřešili ač nám vet nabízel, že ji to může vyndat. Ale nač ji zbytečně uspávat (v červnu ji bude 14 let).
No jasně, pokud je to tukové tak není důvod to vyndávat, zbytečně psa stresovat a dávat mu narkózu. Mně jde jen o to abych měla jistotu že je to 100% neškodné. To by snad měla potvrdit nebo vyvrátit ta případná biopsie.
To jsem ještě neslyšela s tím že to někomu i prasklo a vytekl hnis, asi nějaká zanícená rána... hlavně že to dobře dopadlo a fenka je v pořádku.

lavacca
napsal(a):
Jinak teda na kavkazáka moc pěkný věk
napsal(a):
On to má velikostně podobně, jako větší pecka od švestky, nebo menší půlka švestky samotné. Za jak dlouho jste měli výsledky té biopsie?
Cca jeden den.jeli jsme ba veterinu odpoledne a uz byla tma a veterinar rikal ze se to nejak barvi nebo co a ze na to potrebuje denni svetlo. Ale je to klinika - takze to nikam nemuseli posilat.

nexxi
napsal(a):
Cca jeden den.jeli jsme ba veterinu odpoledne a uz byla tma a veterinar rikal ze se to nejak barvi nebo co a ze na to potrebuje denni svetlo. Ale je to klinika - takze to nikam nemuseli posilat.
Tak to snad budeme vědět rychle, my jezdíme taky na kliniku, ikdyž jenom na takovou malou.

nexxi
napsal(a):
Snad to bude dobre.a nejsou tam treba zitra? Ze vy vam odpadlo vikendove cekani.
Jo jsou tam i zítra dopoledne, ale nebude tam naše veterinářka zítra a já chci jít radši k ní. Je z nich nejlepší a má nejlepší přístup ke psům. I těm ostatním věřím, ale u jednoho mám trochu pochybnosti.
napsal(a):
Jo jsou tam i zítra dopoledne, ale nebude tam naše veterinářka zítra a já chci jít radši k ní. Je z nich nejlepší a má nejlepší přístup ke psům. I těm ostatním věřím, ale u jednoho mám trochu pochybnosti.
Jo takhle.. tak to chapu. Tak snad bude v pondeli vse v pohode ;).

nexxi
napsal(a):
Jo takhle.. tak to chapu. Tak snad bude v pondeli vse v pohode ;).
Kéž by, musím věřit že to bude dobré. A děkuju za podporu.
A nemyslel vet po ATB, které se podali injekčně? Když jsem se u nemocného psa ptala na možnost injekčního podávání, tak mi vysvětloval, že se to nedává právě z důvodů, že se v místě vpichu můžou objevit nějaké nekrozy či tak něco...snad to úpně nepletu, nebyla jsem úplně při smyslech

lesnížínka
napsal(a):
A nemyslel vet po ATB, které se podali injekčně? Když jsem se u nemocného psa ptala na možnost injekčního podávání, tak mi vysvětloval, že se to nedává právě z důvodů, že se v místě vpichu můžou objevit nějaké nekrozy či tak něco...snad to úpně nepletu, nebyla jsem úplně při smyslech
Asi myslel, teď se dívám že jsem neuvedla že dostal první den ATB v injekci. A další potom tabletky. Ale řekla právě že se to někdy stává po ATB, tak nevím jestli myslela jedině když je to injekčně nebo ne. A taky mně řekla že jakmile se jednou udělá po očkování boule tak je to potom častější i po ATB.
Nekroza je prosím co?

Neuhodil se někde ? Když sem na svém prvním psu objevila bouli plašila sem. Od té doby jich bylo nespočítaně. každou chvíli pes někde proletí, nepočká než se otevřou vrátka, v lese nebo ve vodě vezme větev ani nevím jak a najednou se na psu objeví boule jak vrata, která se za pár dnů ještě zvětší a pak se vstřebává až do úplného zmizení. jednou to měl jeden ze psů dokonce symetricky z obou stran. V hladkém labradořím kožichu to svítilo do dálky. protože jsou labradoři magoři moc bych se tomu nedivila. My ted máme jednu na tváři, futra byly prostě tvrdší než psí hlava Stačilo by mě si na to sáhnout. jestli se to oběvilo nááhle, je to hladké, jakoby pohyblivé a nevede od toho žádná štopka, mohlo by to být od uhození a nebo od té injekce antibiotik. Po očkování boreliozy má ted taky jednu.

napsal(a):
Neuhodil se někde ? Když sem na svém prvním psu objevila bouli plašila sem. Od té doby jich bylo nespočítaně. každou chvíli pes někde proletí, nepočká než se otevřou vrátka, v lese nebo ve vodě vezme větev ani nevím jak a najednou se na psu objeví boule jak vrata, která se za pár dnů ještě zvětší a pak se vstřebává až do úplného zmizení. jednou to měl jeden ze psů dokonce symetricky z obou stran. V hladkém labradořím kožichu to svítilo do dálky. protože jsou labradoři magoři moc bych se tomu nedivila. My ted máme jednu na tváři, futra byly prostě tvrdší než psí hlava Stačilo by mě si na to sáhnout. jestli se to oběvilo nááhle, je to hladké, jakoby pohyblivé a nevede od toho žádná štopka, mohlo by to být od uhození a nebo od té injekce antibiotik. Po očkování boreliozy má ted taky jednu.
Myslím že se neuhodil, aspoň o tom nevím, venku ho mám pod dohledem a všimla bych si toho a doma taky - jedině když bývá sám doma, ale to je velice malá pravděpodobnost. Jo někdy je takový zbrklý, ale vůbec si nevybavuji že bych někde narazil nebo se praštil. Mohl se škrábnou větví, to prolézá co chvilku někde, ale žádná viditelná rána nebyla, opravdu jen lehké škrábnutí když prolézá.
No pohyblivé to právě není, hladké ano. Štopku jsem žádnou neviděla.
Uvidíme v pondělí, doufám že to bude v pořádku. Asi bude lepší nechat udělat tu biopsii, přece jenom je to jistota.

Tak jsme dnes byli na té veterině.
Veterinářka si myslí že to bude asi reakce po těch antibiotikách co dostal injekčně. Jistá si ale nebyla, takže mu vzala vzorek - říká se tomu prý cytologie. Biopsie se dá udělat jedině když se ten útvar vyřízne. No a 100% je to prý jedině z té biopsie. Výsledky nám řekla rovnou, čekali jsme asi 20min. Ve vzorku co mu odebrala byla vidět jenom krev a to je prý dobře, že u nádorů bývá ještě něco dalšího - nemůžu si vybavit co...
Tak na 90% je to z těch antibiotik a do měsíce by to mělo vymizet. Pokud ne máme přijít znovu, nebo v případě že by se to zvětšovalo, škrábal si to atd. Pokud ne, nechali byste to vyřezat za ten měsíc?
A pro odlehčení - vyholila mu to takže vypadá opravdu zajímavě

napsal(a):
Tak jsme dnes byli na té veterině.
Veterinářka si myslí že to bude asi reakce po těch antibiotikách co dostal injekčně. Jistá si ale nebyla, takže mu vzala vzorek - říká se tomu prý cytologie. Biopsie se dá udělat jedině když se ten útvar vyřízne. No a 100% je to prý jedině z té biopsie. Výsledky nám řekla rovnou, čekali jsme asi 20min. Ve vzorku co mu odebrala byla vidět jenom krev a to je prý dobře, že u nádorů bývá ještě něco dalšího - nemůžu si vybavit co...
Tak na 90% je to z těch antibiotik a do měsíce by to mělo vymizet. Pokud ne máme přijít znovu, nebo v případě že by se to zvětšovalo, škrábal si to atd. Pokud ne, nechali byste to vyřezat za ten měsíc?
A pro odlehčení - vyholila mu to takže vypadá opravdu zajímavě
Já bych to řezat nenechala.ono to za čas zmizí. Divím se že do toho řezala.Asi si potřebovala vydělat. Po injekcích se to stává dost často. Je to jen otok a krevní sraženina co se vstřebá. Vždyt sem vám to už psala.

napsal(a):
Já bych to řezat nenechala.ono to za čas zmizí. Divím se že do toho řezala.Asi si potřebovala vydělat. Po injekcích se to stává dost často. Je to jen otok a krevní sraženina co se vstřebá. Vždyt sem vám to už psala.
Dobře, ale jak to můžete vědět s jistotou? Bez odebrání vzorku. Když to nakonec není 100% ani s tím. Co když by to nebyla jen banalita? Prostě o něj mám strach. Mám známou, její 2-letý pes měl bouličku v podkolenní jamce, podle doktora to byla jen zvětšená uzlina a řekl že počkají jestli to zmizí. Paní trvala na odběrech a byl to mastocytom.
Veterinářka říkala že by počkala jestli to nezmizí, ale že mu může vzít vzorek - že záleží na mě. Neřezala do toho, jen mu oholila kousek srsti a injekčně z toho vzala vzorek. Bylo to pár vteřin. Ani nepípnul, prý to není bolestivé. Asi jako očkování.
Ptala jsem se jestli to že mu to napíchne, prostě do toho zasáhne mu to může nějak uškodit v případě že by to banalita nebyla nebo jestli ho to bude bolet a řekla mně že ne. Tak jsem jí sama řekla ať ten vzorek vezme, že budu klidnější. A víte co, nakonec jsme neplatili ani korunu. Takže ne, naše veterinářka si nepotřebovala vydělat, je to člověk co psy opravdu miluje a má k ním úžasný přístup. Rozhodně není typ veterináře co chce za každou cenu peníze.
napsal(a):
No jasně, pokud je to tukové tak není důvod to vyndávat, zbytečně psa stresovat a dávat mu narkózu. Mně jde jen o to abych měla jistotu že je to 100% neškodné. To by snad měla potvrdit nebo vyvrátit ta případná biopsie.
To jsem ještě neslyšela s tím že to někomu i prasklo a vytekl hnis, asi nějaká zanícená rána... hlavně že to dobře dopadlo a fenka je v pořádku.
Jasný, to chápu. U nás to bylo o tom, že vet bouli prohmatal a řekl, ať to hlídáme, že je to mimo sval, apod. takže dle něj jen tukové. Dle mýho to měla zapouzdřenou ránu po kousanci - někdy si hrajou, že si různě koušou do zadku a občas v těch místech mívala a sem tam i dál má šrám.
Jinak ano, na KAO je to super věk. Doufám, že se těch 14 dožije v plné síle a vůbec bych se nezlobila, kdyby tu s námi ještě nějaký ten rok pobyla. Je to naše zlato. ♥
Co se týče bulek - kavkazačka krom té tukové na zátylku, má i 2 malé bulky na mléčné žláze, které se jí udělaly asi před 4 lety - pravidelně sleduji velikost, ale nijak se nezvětšují, takže jsme to taky řezat nenechávali.
lesnížínka
napsal(a):
Tak to se mi ještě nikdy nestalo a to psům vždy beru ATB injekčně, je-li to možné. Injekci jim píchnu klidně doma sama, ale prát se s nimi, aby snědli prášky... ee.
I po očkování bylo vždy vše ok. Akorát u jedné kočky se mi vloni stalo, že po očkování vztekliny se jí udělala boule, ale cca do týdnu se vstřebala. A ATB pak měla někdy v listopadu, protože měla rýmu a nic se nedělo.

lavacca
napsal(a):
Tak to se mi ještě nikdy nestalo a to psům vždy beru ATB injekčně, je-li to možné. Injekci jim píchnu klidně doma sama, ale prát se s nimi, aby snědli prášky... ee.
I po očkování bylo vždy vše ok. Akorát u jedné kočky se mi vloni stalo, že po očkování vztekliny se jí udělala boule, ale cca do týdnu se vstřebala. A ATB pak měla někdy v listopadu, protože měla rýmu a nic se nedělo.
Vet právě říkala že se to stává docela často že po podání ATB injekčně se udělá boule a že to pak zmizí. Stejně tak po očkování. Jemu se to nikdy nedělalo ani po očkování, až teď v listopadu - za necelé 3 týdny mu to zmizelo.
Já se s ním neperu, stačí mu prášek rozdrtit do pár lžiček bílého jogurtu a nadšeně to sní
Mně teď právě jde jen o to jestli je to po těch ATB nebo ne... tukové to prý není.

lavacca
napsal(a):
Jasný, to chápu. U nás to bylo o tom, že vet bouli prohmatal a řekl, ať to hlídáme, že je to mimo sval, apod. takže dle něj jen tukové. Dle mýho to měla zapouzdřenou ránu po kousanci - někdy si hrajou, že si různě koušou do zadku a občas v těch místech mívala a sem tam i dál má šrám.
Jinak ano, na KAO je to super věk. Doufám, že se těch 14 dožije v plné síle a vůbec bych se nezlobila, kdyby tu s námi ještě nějaký ten rok pobyla. Je to naše zlato. ♥
Co se týče bulek - kavkazačka krom té tukové na zátylku, má i 2 malé bulky na mléčné žláze, které se jí udělaly asi před 4 lety - pravidelně sleduji velikost, ale nijak se nezvětšují, takže jsme to taky řezat nenechávali.
Určitě, moc vám přeji aby s váma vaše fenka byla ještě dlouho a oslavili jste spolu ještě párkrát narozeniny.
Přiznám se že mě docela zklamalo že ten odběr vzorku není 100%, prostě že se to s jistotou nedá zjistit co to je dokud se to nevyřízne.
napsal(a):
Vet právě říkala že se to stává docela často že po podání ATB injekčně se udělá boule a že to pak zmizí. Stejně tak po očkování. Jemu se to nikdy nedělalo ani po očkování, až teď v listopadu - za necelé 3 týdny mu to zmizelo.
Já se s ním neperu, stačí mu prášek rozdrtit do pár lžiček bílého jogurtu a nadšeně to sní
Mně teď právě jde jen o to jestli je to po těch ATB nebo ne... tukové to prý není.
Jasný. :)
No, u nás mám právě různé typy - kavkazačka pokud ji ukážu prášek v ruce ho klidně sní samotný, ostatním kamufluju odčervovací prášky běžně do tvrdého sýra, apod. ale briardka je potvora a odčervení ještě vezme, když je to jednou za čas. Ale když jí není dobře, dělá drahoty i s největšíma mňamkama, takže tam by byly prášky vysloveně za trest.
Právě u ní jsme před 1,5 rokem řešili zánět jater, kdy musela mít denně ATB a vet na mě prve koukal, zda to myslím vážně, když jsem řekla, že kdyby to bylo injekčně místo prášků, bylo by to pro mě lepší. Je fakt, že to bylo na klinice, kde nejsme denně a až když jsem mu řekla, že píchnout injekci pro mě fakt není problém a s naším vetem to tak u podávání ATB děláme vždy, mi je teda dal. :).
napsal(a):
Určitě, moc vám přeji aby s váma vaše fenka byla ještě dlouho a oslavili jste spolu ještě párkrát narozeniny.
Přiznám se že mě docela zklamalo že ten odběr vzorku není 100%, prostě že se to s jistotou nedá zjistit co to je dokud se to nevyřízne.
Díky. :)
Jj, to bych taky čekala, že to bude průkaznější no...

natalka123
napsal(a):
Právě to řeším taky, labradorka cca před týdnem dostala atb injekci a má na hřbetě z boku takový podlouhlý otok. Tak snad to bude taky z očkování. Jinak ji to nebolí.
Snad jo, držím palce. U nás je to tak že se mu bulka hodně zmenšila, je malinká, ale pořád tam je. Tak čekáme a snad zmizí úplně. Ale zítra už to budou 3 měsíce od injekce. Což se mně zdá hodně dlouhá doba.
Natalko, pokud jste si jistá, že před injekcí tam nic takového nebylo, tak to po té injekci bude, protože vet nám právě z tohoto důvodu nechtěl atb injekčně podávat. Dál jsme to nerozebírali, jen řekl, že tam může nekrotizovat tkáň. Takže být vámi, bych tam zavolala a vyptala se, jak to může pokračovat a co sledovat, protože dál to vlastně nevím. A koukám, že jsem to napsla už v tomto tématu výše.
Našemu psu se dělají tyhle boulicky tak po polovině injekcí, co kdy dostal, ať už to byly atb nebo očkování :) a objevila se třeba až pár týdnů po té injekci, zůstala měsíc - dva a pak sama zmizela... Takže já už tohle neřeším a neplasim :) ale poprvé jsem samozřejmě taky panikarila, že má nádor :).
evca121

XXX.XXX.168.231
Ahojky máte někdo skusenosti mám westika necelých 13let. Má tukovou bouli na zádech nepřekáží, ale poslední dobou se furt o něco jí drbe .Máme to řešit operativně...

evca121
napsal(a):
Ahojky máte někdo skusenosti mám westika necelých 13let. Má tukovou bouli na zádech nepřekáží, ale poslední dobou se furt o něco jí drbe .Máme to řešit operativně...
Zkušenosti. Se furt o něco jí drbe?
A nás se ptáte na co? Jestli operovat nebo ne?

janaa
napsal(a):
A víte,že je to tukovka? Bral se vzorek?
A ticho po pěšině. Klasika.