Uživatel s deaktivovaným účtem

Pošlete link na problémy s adopcí, díky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejlíp se tam jít podívat. na každého psa bych se zeptala a jestli začne povídat, že je každý druhý zamluven nebo nemůže být adoptován, ruce pryč.
rozhovor natočit, pověsit na youtube apod. a paní sběračka skončí.
Byla jsem, mám od nich čubinu a v podstatě musím souhlasit s tím, že jsou tam psi déle, než by museli, při tom počtu se jim individuálně nikdo nevěnuje a útulek je v dost šíleném stavu...
Nicméně si nemyslím, že by v tom byl nějaký špatný záměr, ale jen pocit, že se nikde pesani nemůžou mít lépe, než tam...
hlozi
napsal(a):
Byla jsem, mám od nich čubinu a v podstatě musím souhlasit s tím, že jsou tam psi déle, než by museli, při tom počtu se jim individuálně nikdo nevěnuje a útulek je v dost šíleném stavu...
Nicméně si nemyslím, že by v tom byl nějaký špatný záměr, ale jen pocit, že se nikde pesani nemůžou mít lépe, než tam...
Domnívám se, že ten něčí pocit by ale neměl mít negativní dopad na život několika desítek psů a koček v tomto zařízení.
Prostě pokud neumím dát zvířeti plnohodnotný domov, nebo péči a ucházející zázemí v útulku, tak pokud jsem rozumný člověk, nebudu bránit odejít zvířatům do adopcí. Kor, když zájemci byli a jsou.
Karmiana
napsal(a):
Domnívám se, že ten něčí pocit by ale neměl mít negativní dopad na život několika desítek psů a koček v tomto zařízení.
Prostě pokud neumím dát zvířeti plnohodnotný domov, nebo péči a ucházející zázemí v útulku, tak pokud jsem rozumný člověk, nebudu bránit odejít zvířatům do adopcí. Kor, když zájemci byli a jsou.
Souhlas...Však jsme si spolu psali na fb
mgj
napsal(a):
Dobrý den, měla bych dotaz ohledně útulku v Příměticích.Nepochopila jsem smysl té petice, máte v úmyslu nechat útulek zavřít, nebo tím přispět ke zlepšení?Ty podmínky jsou tam vážně katastrofické, jen čeho se docílí několika podpisy?
Dobrý den, jsem zakladatelka petice a stránky https://www.facebook.com/domovvsemzprimetic/
V té petici jsou přece jasně napsané požadavky.
1. NÁPRAVA TÝKAJÍCÍ SE ADOPCÍ A ZAVEDENÍ DOČASNÝCH PÉČÍ
2. NÁPRAVA PODMÍNEK, V KTERÝCH ZVÍŘATA V ÚTULKU ŽIJÍ
3. NÁPRAVA POSKYTOVANÉ VETERINÁRNÍ PÉČE ZVÍŘATŮM
Máte pravdu, že pár podpisy se asi v téhle kauze nic moc nezmění.Je potřeba změnit legislativu, aby bylo jasně dané práva a povinnosti majitelů útulků, azylů, depozit a nedělo se to, co se děje v Příměticích. Jsou i daleko horší útulky, jsou ale také daleko lepší.
Domnívám se, že díky aktivitě, díky petice se mnoho lidí o přímětických útulkáčích dozvědělo a snad mnoho sponzorům a dárcům to otevřelo oči.
Mám informace, že se podmínky v útulku o něco zlepšily. Adopce seniorů jsou stále na bodu mrazu...do kdy? To ví jen majitelka. Lidé se alespoň snaží nalezené psy umístit jinde, jen aby se do tohoto zařízení nedostali. Plánované změny v legislativě jsou pravděpodobně v nedohlednu a tak dál budou umírat další psí a kočičí senioři, byť zájemci o ně byli a jsou, to už píši min po sté. Zbývá mi učinit poslední krok. Tak uvidíme co bude následovat.
M.Brázdová.
Karmiana
napsal(a):
Dobrý den, jsem zakladatelka petice a stránky https://www.facebook.com/domovvsemzprimetic/
V té petici jsou přece jasně napsané požadavky.
1. NÁPRAVA TÝKAJÍCÍ SE ADOPCÍ A ZAVEDENÍ DOČASNÝCH PÉČÍ
2. NÁPRAVA PODMÍNEK, V KTERÝCH ZVÍŘATA V ÚTULKU ŽIJÍ
3. NÁPRAVA POSKYTOVANÉ VETERINÁRNÍ PÉČE ZVÍŘATŮM
Máte pravdu, že pár podpisy se asi v téhle kauze nic moc nezmění.Je potřeba změnit legislativu, aby bylo jasně dané práva a povinnosti majitelů útulků, azylů, depozit a nedělo se to, co se děje v Příměticích. Jsou i daleko horší útulky, jsou ale také daleko lepší.
Domnívám se, že díky aktivitě, díky petice se mnoho lidí o přímětických útulkáčích dozvědělo a snad mnoho sponzorům a dárcům to otevřelo oči.
Mám informace, že se podmínky v útulku o něco zlepšily. Adopce seniorů jsou stále na bodu mrazu...do kdy? To ví jen majitelka. Lidé se alespoň snaží nalezené psy umístit jinde, jen aby se do tohoto zařízení nedostali. Plánované změny v legislativě jsou pravděpodobně v nedohlednu a tak dál budou umírat další psí a kočičí senioři, byť zájemci o ně byli a jsou, to už píši min po sté. Zbývá mi učinit poslední krok. Tak uvidíme co bude následovat.
M.Brázdová.
Aha takže do dočasek s nima a pak po smutném příběhu za nějaký ten adopční poplatek nový majitel, chápu to dobře?
bhk
napsal(a):
Aha takže do dočasek s nima a pak po smutném příběhu za nějaký ten adopční poplatek nový majitel, chápu to dobře?
Ke každému psovi je potřeba přistupovat individuálně. Není potřeba všechny dát do dočasek. někteří jsou ale roky zavření, nepracuje se s nimi a bylo by dle mého vhodné je umístit ke zkušeným lidem do dočasky, kteří by se pokusili alespoň trochu těm psům ukázat, kdo jsou a jak vypadá normální život a ne vězení.
Zavřít zvíře do kotce, hodit mu tam 1x denně žrádlo, dolít vodu, sesbírat bobky a pustit po dobu 10 min sbírání bobků mimo kotec...to zvládne každý, ale ten, kdo psy miluje by se nikdy ke psům chovat nemohl. Útulek má být přechodným, záchytným, místem, když se zvíře ocitne na ulici, bez majitele. Útulek by neměl být trvalým domovem celý život zvířete.
...nebylo by pak lepší radši shánět sponzory a lidi, kteří by svůj volný čas dávali těm dušičkám, než psát něco černýho na bílým a čekat jestli se něco stane.Kdo se dnes už řídí zákonama.Aby psi dostali tu péči, kterou potřebujou, je v útulku potřeba víc lidí.Čím víc lidí tu situaci uvidím, tím větší je možnost lepšího života nebo dokonce nového domova pro ty zlatíčka.
Měla bych prosím ještě dotaz k té adopci.Viděla jsem na Youtube ten příběh Sorbíka, bylo v útulku ještě víc takových nebo podobných příběhů?
Děkuji předem za vaší odpověď, s pozdravem Monika.
mgj
napsal(a):
...nebylo by pak lepší radši shánět sponzory a lidi, kteří by svůj volný čas dávali těm dušičkám, než psát něco černýho na bílým a čekat jestli se něco stane.Kdo se dnes už řídí zákonama.Aby psi dostali tu péči, kterou potřebujou, je v útulku potřeba víc lidí.Čím víc lidí tu situaci uvidím, tím větší je možnost lepšího života nebo dokonce nového domova pro ty zlatíčka.
Měla bych prosím ještě dotaz k té adopci.Viděla jsem na Youtube ten příběh Sorbíka, bylo v útulku ještě víc takových nebo podobných příběhů?
Děkuji předem za vaší odpověď, s pozdravem Monika.
V minulosti mnoho lidí nabízelo majitelce pomoc a vždy se jich po čase zbavila, ukončila spolupráci, zakázala jim do útulku chodit, nebo přestali mít zájem oni sami. Není proveditelné to, o čem píšete.PŘEDE MNOU SKONČILI VŠICHNI, KTEŘÍ MĚLI JINÝ NÁZOR NEŽ MAJITELKA. Nevím, v čem vás zaujal příběh Sorbíka. Na přiloženém odkazu na stránku Příměticích, je příběhů víc. Přímo totožný se Sorbíkem žádný jiný, na druhou stranu s podobným koncem mnoho jiných. Omlouvám se, ale nemám čas více psát, vše je sepsáno a seskupeno na mé stránce.
Rozumím...jsem z toho vážně zoufalá.Každý večer se mi honí hlavou, jak nejlépe pomoci.Vozím jim tam jednou týdně pár pytlů granulí, začla jsem dělat nový boudy, atd...jen nevím jestli se nezklamu.Dělám to jen pro ty psi, ale jestli se budou mít lépe, to je psaný ve hvězdách.
Budu dělat dál, co dělám, protože mi to dost leží na srdci.Uvidíme jak to půjde dál.
Děkuji za vaše info, přeju všechno nej...Monika.
Hezký dobrý večer vám všem.Chtěla bych napsat něco málo k tématu Útulek v Příměticích, protože pořád nedokážu pochopit reakci paní Brázdové ohledně petice.Adopce jdou bez problémů, podmínky jsou dostačující v poměru k financím a jediné co možná chybí, je dalších pár rukou, které by pomohli.Lidi, kteří by obětovali pár hodin svého volného času.Už jste se zamysleli nad tím vzít si jednoho z těch 50ti pejsků?Kdyby vás bylo 50, tak má každý z nich nový domov.V dnešní době si každý druhý pořizuje štěně,...asi je dobré mít pejska už od malička, znáte ho, naučíte ho, víte jak na něj.Běžte se přeci sami přesvědčit, že ty zlatíčka mají všechno, jen NOVÝ DOMOV jim chybí.S pozdravem Monika.