Zle při změně složení suchého krmiva

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2016 18:15
bartabart

XXX.XXX.59.94

Přátelé...chovatelé..mám dotaz: již 4 roky pes žere granule annamaet salcha super krmení, žádné problémy..na předních příčkách top dry dog food v usa kdo zná ví, že je kvalitní..nyní mi přišlo nové balení spolu s ním tedy ten samý den byl pes i očkován na vše krom vzteklinu tu má na 3 roky z min.roku. Takže hádej hádej..bud to nebo ono.Dal si granule a ouvej chtělo se mu za 3 hodky ven z ničeho nic dobrý venku ne průjem, jen takové velké bumbum jako, když je člověk nafouknutý a nic moc..ne voda, žádná krev. Další den to samé a další to samé po 3 hodinách zkrátka už se hrne ke dveřím..nikdy nic takového nedělal. Zná své časysmajlík pak dva dny bez granulí dostal tedy dietu a pak opět další tři dny granule a opět to samé. Tento týden počkám ještě tři dny a pak vyrazím směr vet, ale abych nedělal z komára velblouda...zjistil jsem, že naše granule změnily složení a nově do nich přibyl hrách, čočka a cizrna..pes udajně tráví 27 až 51 hodin, takže dnes je třetí den bez nich už mu je nedám to radši budu kupovat konzervy, ale je možné, aby měl takto podrážděný žaludek ještě pořád?Veselý, žádná apatie, chce žrát..jen zkrátka konzistence trusu a to časté venčení je divné..z očkování to snad být nemůže stejná vakcína nikdy žádný problém i vet. po telefonu říkala, že max.den dva zvracení, když je pes alergický jinak něco jako průjem ne..setkali jste se s tím třeba někdo?díky za info...

jájinaa

28.2.2016 18:35
jájinaa

XXX.XXX.89.52

Jestliže pes nedostal 4 roky nic jiného než jednu značku granulí, není divu že mu ta náhlá změna udělala paseku v trávení. Trvá to až 14 dní než si vytvoří nové trávicí bakterie.

Nám takovou změnu udělala Acana Apple, vyměnili oves za čočku a hrášek. Potíže z toho pes neměl žádné, ale já granule po měsíci střídám a dávám i maso, tak je zvyklý na všechno.

28.2.2016 18:54
manbea

XXX.XXX.18.54

U nás jsme takhle před lety museli opustit First Mate. Přidali do složení hrách a naše fenka přestala granule dobře trávit (nadýmali jí). A to nebyla přísný granulář, dostávala mj. i maso, mléčné výrobky, ovoce, zeleninu apod. Změňte značku, jednak není opravdu dobře dlouhodobě krmit jen jednou značkou a nyní, když mu nový pytel nedělá dobře, bych mu je dál nedávala, aby si úplně nerozhodil zažívání. Je také možné, že se o něj pokouší nějaká střevní viróza, kterou mohl chytit na té veterině. Vydržte s dietou, když bude nejméně týden v pohodě, zkuste tyto granule a hned uvidíte. Jestli mu po nich bude zase špatně, pošlete pytel z domu...

28.2.2016 19:28
bartabart

XXX.XXX.59.94

Diky noemi za odpoved, ale prave od teto spolecnosti granule.cz odebiram a jedna vec je co pisi a druha, ze majitel vam rekne neni dobre menit znacku mluvil jsem s nim...ja uz na granule vite co bude mit masove konzervy kvalitni a tecka...linej nejsem tak mu muzu treba i varit, ale konzervy lepsi nez nejake granule uz toho mam s nima dostsmajlík(.

28.2.2016 20:20
noemi

XXX.XXX.64.236

Tak v tom případě nevařit, dávat syrové ;-).

Za dobu krmení stejnými granulemi prostě psu zlenivělo trávení...při změnách si zvykne a problémy jsou zpravidla zažehnány.

Majitel, o kterém píšete, je výživový odborník?...ale houbec. Jen mu taky kdysi někdo něco řekl a on to šíří...záleží jen na druhé straně, zda si informaci ověří i z jiných zdrojů .

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.2.2016 20:26

noemi napsal(a):
Tak v tom případě nevařit, dávat syrové ;-).

Za dobu krmení stejnými granulemi prostě psu zlenivělo trávení...při změnách si zvykne a problémy jsou zpravidla zažehnány.

Majitel, o kterém píšete, je výživový odborník?...ale houbec. Jen mu taky kdysi někdo něco řekl a on to šíří...záleží jen na druhé straně, zda si informaci ověří i z jiných zdrojů .

Ale vařit taky může

28.2.2016 20:28

bartabart napsal(a):
Diky noemi za odpoved, ale prave od teto spolecnosti granule.cz odebiram a jedna vec je co pisi a druha, ze majitel vam rekne neni dobre menit znacku mluvil jsem s nim...ja uz na granule vite co bude mit masove konzervy kvalitni a tecka...linej nejsem tak mu muzu treba i varit, ale konzervy lepsi nez nejake granule uz toho mam s nima dostsmajlík(.

Až se rozhodnete, jestli psa budete krmit syrovým, koukněte na manwe.eu, celý pravý sloupec a nebo vařeným, pak Vám mohu poradit já, není problém.

28.2.2016 21:27

Dělám to jako jájinaa. Měním tedy po 12 kg pytlích, což jsou cca 3 měsíce a víc, značky podobného složení, do toho pamlsky a sem tam dávka ve stylu barfu. Od té doby pes neměl nikdy žádný problém, je zvyklý.

29.2.2016 07:41
Dája6

XXX.XXX.40.42

bartabart

Dobrý den,
já mám malé plemena a proto beru jen nanejvýš 8kg pytel, ale taky střídám, pokaždé jiné složení a jednou začas tak i jinou značku aby opravdu nejedli stále do okola jedno a to samé. Bereme konzerva a i vařím. Tak, že střídám co se dá jen jsem si ještě netroufla na syrovou stravu.
Dája.

29.2.2016 08:59
Šarina

XXX.XXX.231.146

K těm konzervám... abyste se nedostal z louže do bláta. Ony jsou i v konzervách dost velké shity, takže konzervy samy často průjem přímo způsobují- musíte si přečíst pečlivě obsah, možná budete žasnout např. nad obsahem masa.
Neříkám, že neexistují kvalitní konzervy, ale pokud chcete řešit zažívací problémy svého psa, tak bych vážně uvažovala o krmení syrovým masem.

29.2.2016 09:05
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

No a co?
Je to bez práce

29.2.2016 10:13

bartabart napsal(a):
Přátelé...chovatelé..mám dotaz: již 4 roky pes žere granule annamaet salcha super krmení, žádné problémy..na předních příčkách top dry dog food v usa kdo zná ví, že je kvalitní..nyní mi přišlo nové balení spolu s ním tedy ten samý den byl pes i očkován na vše krom vzteklinu tu má na 3 roky z min.roku. Takže hádej hádej..bud to nebo ono.Dal si granule a ouvej chtělo se mu za 3 hodky ven z ničeho nic dobrý venku ne průjem, jen takové velké bumbum jako, když je člověk nafouknutý a nic moc..ne voda, žádná krev. Další den to samé a další to samé po 3 hodinách zkrátka už se hrne ke dveřím..nikdy nic takového nedělal. Zná své časysmajlík pak dva dny bez granulí dostal tedy dietu a pak opět další tři dny granule a opět to samé. Tento týden počkám ještě tři dny a pak vyrazím směr vet, ale abych nedělal z komára velblouda...zjistil jsem, že naše granule změnily složení a nově do nich přibyl hrách, čočka a cizrna..pes udajně tráví 27 až 51 hodin, takže dnes je třetí den bez nich už mu je nedám to radši budu kupovat konzervy, ale je možné, aby měl takto podrážděný žaludek ještě pořád?Veselý, žádná apatie, chce žrát..jen zkrátka konzistence trusu a to časté venčení je divné..z očkování to snad být nemůže stejná vakcína nikdy žádný problém i vet. po telefonu říkala, že max.den dva zvracení, když je pes alergický jinak něco jako průjem ne..setkali jste se s tím třeba někdo?díky za info...

Na broky se vykašlete a krmte masem. Na konzervy-pozor. Není konzerva jako konzerva. Koukněte na starší příspěvek-KOPROLOGIE, tam máte ukázky, jak by to asi mělo vypadat v misce a vyjde vás to ještě levněji, než slavný Annamaet a pes si pochutná a trávení bude mít vpořádku. Ve vašem případě granuláčka, bych ze začátku určitě jídlo vařila(rájka poradí), a až postupně bych zvykala pomalu na syrové.

29.2.2016 10:42
bartabart

XXX.XXX.59.94

Děkuji za rady. Mám dobré zkušenosti s německou animondou gran carno konzervy. Jinak syrové maso se trochu zdráhám abych se přiznal...je mu 8 let a není zvykly...nemám s tím zkušenosti a moji známý také nikdo nekrmí syrovým...

1.3.2016 10:41
bartabart

XXX.XXX.59.94

Jsem už z toho trochu blbej..včera jsem jel na veterinu tam bezvadne doktorka aspon necosmajlík ke ktere chodime dala mu injekci ranital, teplotu nemel, bricho lehce nafoukle, vcera uplne bez jidla, dnes opet zacit davat kure s ryzi po malych davkach..zatimco do vcera jeste byl s chovanim o.k. celou noc ted uz nespal, sedi, kouka, dnes opet, nos studeny, ale tak uz nevim bud ma hlad a kouka vycitave a nebo lezi pouze na brise s hlavou natazenou dopredu..no myslel jsem, ze sveho psa znam, ale ted uz zacinam byt zmateny..kdyz to nebude lepsi pry udelaji rozbor z trusu zda tam neni nejaka bakterie na kterou nezabiraji bezne leky na odcerveni a antibiotika jsme zatim take nedali...babo radsmajlík(.

Přidejte reakci

Přidat smajlík