Poradíte dobrý přípravek pro čištění očních výtoků?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.2.2016 18:08
Ellis17

XXX.XXX.223.123

Zdravímsmajlík prosím poradil by mi někdo s přípravkem vhodným na čištění a snadnější odstranění zaschlých ospalečků a pak jestli je něco na mytí cestiček od očí které pak způsobují nehezké zabarvení srsti od očních koutků.Nezáleží mi na ceně, dám přednost přípravku hlavně aby byl opravdu účinný kvalitní a hodně šetrný k očičkám.Může být i přírodní.Mám jorkširského teriera zatim je štěňátku 9 týdnů proto prosím určitě něco šetrného k očičkám.A poprosím rovnou o radu s přípravkem na čištění oušek a od kdy je už potřeba ouška vykapávat přípravkem.Předem děkuji za rady a podělení se s vašimi zkušenostmi. *_*.

29.2.2016 18:56
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Ellis17 napsal(a):
Zdravímsmajlík prosím poradil by mi někdo s přípravkem vhodným na čištění a snadnější odstranění zaschlých ospalečků a pak jestli je něco na mytí cestiček od očí které pak způsobují nehezké zabarvení srsti od očních koutků.Nezáleží mi na ceně, dám přednost přípravku hlavně aby byl opravdu účinný kvalitní a hodně šetrný k očičkám.Může být i přírodní.Mám jorkširského teriera zatim je štěňátku 9 týdnů proto prosím určitě něco šetrného k očičkám.A poprosím rovnou o radu s přípravkem na čištění oušek a od kdy je už potřeba ouška vykapávat přípravkem.Předem děkuji za rady a podělení se s vašimi zkušenostmi. *_*.

Na oči bych asi používala Ophthal nebo zkrátka něco, co je určeno k ošetření očí u lidí, "borová voda"...

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.2.2016 19:44
Uživatel s deaktivovaným účtem

Přesně, na vyplachování oček je oční borová voda z lékárny perfektní Na očištění srsti zkuste toto http://www.guaydogstyle.com/roztok-na-cisteni-oci-clean-eyes-250ml-d-165.html
A na uši doporučuji tenhle přírodní přípravek https://www.spokojenypes.cz/oci-usi-tlapky-drapky/biogance-clean-ears-cistic-usi-100-ml?id=81003
Je to sprej, nastříkám trochu na vatu a ouško vytřu, tak 1x za 14dní.
Mimochodem, čím krmíte?

29.2.2016 20:02
Arni

XXX.XXX.111.238

Manželka měla bišonka a používala jen borovou vodu a ty chloupky kolem očí zastřihávala aby jí nelezly do očí. To jí poradili chovatelé.

29.2.2016 21:10
Danczéz

XXX.XXX.210.231

Také hlasuji pro borovou vodu. Je to taková nestárnoucí klasika . Já jí mám pořád doma. Jednou jsem si všimla, že má fena takové divné ospalky, jako já, když mi začíná zánět spojivky. Jednou jsem jí to oko borovou vodou propláchla a druhý den ho měla úplně čisté. A používám i na morčata.

1.3.2016 01:36
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Docela by mě zajímalo, jak to s tím nadměrným slzením je. Onehdá to zde bylo v nějakém vlákně, kdy někdo tvrdil, že je to normální, jiný zas, že jde o vadu - neprůchodné slzní kanálky. Ale vím, že to hlavně u menších plemen bývá a logicky více je to vidět na bílých či světlých psech.

1.3.2016 12:10
Ellis17

XXX.XXX.223.123

Krmim granulkami Taste of the wild puppy.štěňátko je naučeno od začátku od chovatele je pouze na granulkách nic nevařim.Má krásnou stolici.Ale ty očička si myslim slzí tim že mu lezou již chloupky dost do očíček.Nevim zda mohu zastřihnout kolem očí už v 9 tydnech.Vim že se stříhá až v 6 měsících srst.A do sponečky ještě nechytim.Stejně je malinká a sponečka by při hrách asi vadila.Hodně se šmajchluje s dekou a hračkami. smajlík

1.3.2016 12:15
Ellis17

XXX.XXX.223.123

Jinak moc děkuji všem za rady smajlík pěkný den všem.

1.3.2016 13:30
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

fikovnice napsal(a):
Docela by mě zajímalo, jak to s tím nadměrným slzením je. Onehdá to zde bylo v nějakém vlákně, kdy někdo tvrdil, že je to normální, jiný zas, že jde o vadu - neprůchodné slzní kanálky. Ale vím, že to hlavně u menších plemen bývá a logicky více je to vidět na bílých či světlých psech.

No z vlastni zkusenosti mohu rici, ze me fence, kdyz byla stene, tekly ocka, klasicke oranzove cesticky na bile srsti.Konzultovala jsem to s veterinarem, ze by doporucil pruplach slznych kanalku, coz jsme provedli. Po zakroku rikal, ze casto je slzny kanalek ucpany a "vyleze pri pruplachu takovy dlouhy"červ" a je pokoj", ale ze ta moje holka je ma zuzene, proto ta sekrece.Takze asi tak - pricin je vice.Koneckoncu novorozenci maji casto sekreci z oci a kanalky jim proplachuji, napr.muj syn .Proti infekci se proto u novosu po porodu provadi kredeizace- pruplach spojivkoveho vaku- O-Septonexem,1% roztokem Betadiny, ci Tobrexem.Jadne je to predevsim prevence kapavciteho zanetu spojivek, ale kdyz si clovek uvedomi, kudy se mimino dere ven a ze to rozhodne neni sterilni prostredi, je to prevence zanetu jako takoveho.Mozna by nebylo od veci vykapavat stenata po narozeni

1.3.2016 13:49
Ellis17

XXX.XXX.223.123

Na konci týdne jdem na očkování tak uvidim.Vet.štěnátko bude prohližet tak uvidim jestli se k tomu nějak vyjádří že tam ňáký problém třeba je.Ja jen vim že i někdy jorkširci mívají právě v té světle zlatavé srsti u očiček takové rezaté cestičky a tomu bych chtěla zabránit pokud to pujde.Určitě každý den očička otíram aby koutky byly pěkně čisté.smajlíkA u oušek někdo píše že se vykapávají právě kapkama jako čističem.Ale nevědělavsem zda je to nutné i když nejsou s ouškama potíže to dělat.

1.3.2016 14:02
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Ellis17 napsal(a):
Na konci týdne jdem na očkování tak uvidim.Vet.štěnátko bude prohližet tak uvidim jestli se k tomu nějak vyjádří že tam ňáký problém třeba je.Ja jen vim že i někdy jorkširci mívají právě v té světle zlatavé srsti u očiček takové rezaté cestičky a tomu bych chtěla zabránit pokud to pujde.Určitě každý den očička otíram aby koutky byly pěkně čisté.smajlíkA u oušek někdo píše že se vykapávají právě kapkama jako čističem.Ale nevědělavsem zda je to nutné i když nejsou s ouškama potíže to dělat.

Srst u oci musi byt hlavne udrzovana v SUCHU! U vystavnich jedincu se, samozrejme po vylouceni zdrav.problemu, doporucuje zasypavat srst v okoli oci qkukuricnym skrobem( dr.Oetker), skrob absorbuje vlhkost a pak se vyčeše.

jolyha

1.3.2016 14:42
jolyha

XXX.XXX.229.101

Lexaurin napsal(a):
No z vlastni zkusenosti mohu rici, ze me fence, kdyz byla stene, tekly ocka, klasicke oranzove cesticky na bile srsti.Konzultovala jsem to s veterinarem, ze by doporucil pruplach slznych kanalku, coz jsme provedli. Po zakroku rikal, ze casto je slzny kanalek ucpany a "vyleze pri pruplachu takovy dlouhy"červ" a je pokoj", ale ze ta moje holka je ma zuzene, proto ta sekrece.Takze asi tak - pricin je vice.Koneckoncu novorozenci maji casto sekreci z oci a kanalky jim proplachuji, napr.muj syn .Proti infekci se proto u novosu po porodu provadi kredeizace- pruplach spojivkoveho vaku- O-Septonexem,1% roztokem Betadiny, ci Tobrexem.Jadne je to predevsim prevence kapavciteho zanetu spojivek, ale kdyz si clovek uvedomi, kudy se mimino dere ven a ze to rozhodne neni sterilni prostredi, je to prevence zanetu jako takoveho.Mozna by nebylo od veci vykapavat stenata po narozeni

Hezká myšlenka, ale je v tom trochu rozdíl. Lidská mimina se rodí s otevřenými víčky, psí mimina se slepenými, otvírají se jim až cca po 14ti dnech. Takže poněkud nerealizovatelné...

1.3.2016 14:45
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

jolyha napsal(a):
Hezká myšlenka, ale je v tom trochu rozdíl. Lidská mimina se rodí s otevřenými víčky, psí mimina se slepenými, otvírají se jim až cca po 14ti dnech. Takže poněkud nerealizovatelné...

Ba ba, to mi nedoslo! Dik

1.3.2016 16:37
Terven

XXX.XXX.110.147

Ellis17 napsal(a):
Krmim granulkami Taste of the wild puppy.štěňátko je naučeno od začátku od chovatele je pouze na granulkách nic nevařim.Má krásnou stolici.Ale ty očička si myslim slzí tim že mu lezou již chloupky dost do očíček.Nevim zda mohu zastřihnout kolem očí už v 9 tydnech.Vim že se stříhá až v 6 měsících srst.A do sponečky ještě nechytim.Stejně je malinká a sponečka by při hrách asi vadila.Hodně se šmajchluje s dekou a hračkami. smajlík

Mám křížence shih tzu se srstí jako shih tzu,3 měsíce, srst též leze do očiček a oči slzí. Nijak moc a fenka je černá, takže to není příliš vidět, i tak nám vetka doporučila srst kolem očí ostříhat a udržovat v čistotě, jinak si koledujeme o záněty.
Ostříhat určitě můžete, jen bacha, není to snadné. Určitě to chce kulaté nůžtičky a stříhat v době, kdy štěně napůl spí anebo aspoň není příliš rozdováděné. Taky to tak dělám, na etapy, netřeba se snažit zvládnout to během jediné akce

1.3.2016 19:03
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Lexaurin napsal(a):

Díky moc za odpověď!

1.3.2016 20:03
Lexaurin

XXX.XXX.190.168

Terven napsal(a):
Mám křížence shih tzu se srstí jako shih tzu,3 měsíce, srst též leze do očiček a oči slzí. Nijak moc a fenka je černá, takže to není příliš vidět, i tak nám vetka doporučila srst kolem očí ostříhat a udržovat v čistotě, jinak si koledujeme o záněty.
Ostříhat určitě můžete, jen bacha, není to snadné. Určitě to chce kulaté nůžtičky a stříhat v době, kdy štěně napůl spí anebo aspoň není příliš rozdováděné. Taky to tak dělám, na etapy, netřeba se snažit zvládnout to během jediné akce

Strihani u ocicek ma sve pro a proti. Ostrihate, super-chvili, ale ta srst stale dorusta a do oci lezeporad. Naopak dlouha srst bud splyva, nebo se cese do culiku a do oci uz neleze.Mam vyzkouseno oboje-pes strihany, oci tecou porad,2 holky v srsti, se skripcem -1 slzi, druha vubec.

2.3.2016 07:58
Dája6

XXX.XXX.40.42

Dobrý den,
ohledně čištění rezavých cestiček pod očima a ospalek tak s tímhle jako majitelka Bišonků mám letité zkušenosti a můžu říct, že není nic na to 100%. Mám jeden fígl, ale ten tady nebudu rozepisovat. Vím jaká je to práce aby pes na výstavu a nebo vůbec vypadal hezky, borové vody atd... jsou jen vyhozené peníze tohle opravdu nepomůže a když tak jen na půl den, ale je to tam nazpět. Jak se říká u některých pejsků do dvou let tečou oči a pak přestanou a některým do dvou netečou a pak třeba začnou.. Málo kdy je, že pejskovy a hlavně bílím neteče a nemá rezavé cesty. Dokonce mám teď dětka který má celou masku rezavou a to protože už se mu trvale udělaly uzlíky a nejdou odstranit, je mu už 13let a nikdy mu s očí netklo. Mám druhého mladšího a ten má jen tak trošku nic moc, neteče mu vůbec a nedělám s tím nic. Není to ani genetikou můžete sledovat rodiče jim téct nemusí a jejím potomstvu teče a taky třeba jen některým.
Jeto prostě věčný boj i ten prach i pyl je toho příčinou jeden měsíc teče více a třeba v zimě méně.
Dája.

Přidejte reakci

Přidat smajlík