Našla jsem parazita ve výkalech, mám ho ve skleničce s vodou, s trochou hlenu, a chci vědět co je to zač. Nemám ted možnost vyfotit. Je k něčemu toto balení nechat odborníkem (parazitologie) vyšetřit, a jak uchovat? než se někam dostanu(nejsem ve městě). Nebo nevíte prosím odkaz, kde najdu na internetu fotky, podle kterých bych nález určila?
Škrkavk psí jsem již viděla na vlastní oči, toto to není.
lev
napsal(a):
A jak vypadá ? Může jít o tasemnice, měchovce...tak si zadejte do googlu.
Já to popíšu.barva jako žížala, taková světle cihlová, masitá, délka asi 4-5 cm, více kusů, uloven jeden, síla těla jako škrkavka, tělo hladké, jako trubka, velmi vláčné, měkké, při stisknutí kdy jsem zkoumala co to je, jde z oboukonců hustější tmavší hlen, konce těla se zdají jako roura, otevřené, bez špičky.
Uživatel s deaktivovaným účtem
blecha
napsal(a):
Já to popíšu.barva jako žížala, taková světle cihlová, masitá, délka asi 4-5 cm, více kusů, uloven jeden, síla těla jako škrkavka, tělo hladké, jako trubka, velmi vláčné, měkké, při stisknutí kdy jsem zkoumala co to je, jde z oboukonců hustější tmavší hlen, konce těla se zdají jako roura, otevřené, bez špičky.
Uchovejte toho záhadného parazita do návštěvy veteriny v lihu.
Nechte udělat koprologii - minimálně 3 dny za sebou sbírejte vzorky trusu do uzavíratelné nádobky, uchovávejte v chladu, aby se zastavil vývoj vajíček a odneste na vyšetření. I tak dostanete hned u vet tabletu, nicméně sběrem vzorků vás stejně zaúkoluje.
blecha
napsal(a):
Samozřejmě odčervujeme...ale chci vědět, co odolává odčervení, a změnit pak taktiku-dávat jinou ůčinnou látku, větší množství, poradit se...
Pelyněk
napsal(a):
Http://animalhealth.bayer.cz/cs/pes/paraziti/mechovci/, měchovec?
Ten vypadá nadějně, ale délka těla neodpovídá...
napsal(a):
Http://animalhealth.bayer.cz/cs/pes/paraziti/mechovci/, měchovec?
Toto?
blecha
napsal(a):
Ten vypadá nadějně, ale délka těla neodpovídá...
Na té fotce, je ho jen kousek. Zítra na veterině se dozvíte více.
napsal(a):
Toto?
To je pravděpodobně taky měchovec. Ten by měl být velký do 2 cm.
Zadavatelka píše žížala 4-5 cm.
napsal(a):
To je pravděpodobně taky měchovec. Ten by měl být velký do 2 cm.
Zadavatelka píše žížala 4-5 cm.
Aha, to jsem přehlídla, jo, na té 2. fotce je sací pusa měchovce, jak píše, že je to roura, tak mě to zmátlo a na velikost jsem zapoměla. Takže to může být škrkavka, taky je do růžova, nejen světlá. Ale, to se dozví zítra na veterině, co to bylo. Dejte pak vědět, co to bylo zač.