Slavěna
XXX.XXX.110.88
Ahoj,
prosím o tipy na nějakou dobrou psí literaturu :) chtěla bych víc porozumět psí duši, chování, vyjadřování, signálům.
Díky.
Každý bude asi kopat za to své, ale doporučuji
http://www.dobre-knihy.cz/jeho-velicenstvo-chrt-137132.html
Dost to rozšíří obzory a porazí hodně předsudků, které oni dostali neprávem.
Slavěna
napsal(a):
Ahoj,
prosím o tipy na nějakou dobrou psí literaturu :) chtěla bych víc porozumět psí duši, chování, vyjadřování, signálům.
Díky.
Www.clovekpritelpsa.cz
Je to podle recenzí i podle mého názoru jedna z nejlepších, co je k dispozici.
Uživatel s deaktivovaným účtem
scylla
napsal(a):
Www.clovekpritelpsa.cz
Je to podle recenzí i podle mého názoru jedna z nejlepších, co je k dispozici.
Jsou to jen webovky, nebo i "papír" ? Lze z toho tisknout ? Kdo za tím stojí ? Jak se to platí ?
Nechce se mi rovnou přihlašovat do něčeho, o čem nic nevím.
napsal(a):
Jsou to jen webovky, nebo i "papír" ? Lze z toho tisknout ? Kdo za tím stojí ? Jak se to platí ?
Jj, přesně moje pocity. Už několikrát jsem rozklikla odkaz, ale nicneříkající stránka ve mě nebudí důvěru, tudíž se mi nechce se přihlašovat.
Třeba to scylla upřesní - vysvětlí.
Jinak za mě : V. Mikulica Poznej svého psa, Fr. Šusta Trénink je rozhovor, Zd. Procházka Chov psů.
A kdyby snad chtěl někdo foxteriera, tak Zd. Frýbová Robin
napsal(a):
Jinak za mě : V. Mikulica Poznej svého psa, Fr. Šusta Trénink je rozhovor, Zd. Procházka Chov psů.
Šusta super, teď čtu Shaping
https://www.kosmas.cz/knihy/183244/shaping-i-vas-pes-muze-byt-sampion/
Zadavatelka chce možná spíš něco o psí duši, chování...tak to doporučuju cokoli od Jaroslava Monte Kvasnici, tady, na ifauně, má seriál Labyrint psích emocí.
manbea
napsal(a):
Já jsem také dále nepostoupila, nevím, nějak to ve mne nebudí důvěru. Možná neprávem, ale jestli je tato kniha opravdu dobrá, tak si autoři podle mne takhle zbytečně škodí...
Nevím, já jsem docela zvyklá si odbornou literaturu kupovat, jasně že přes net je to takové divné. Člověk třeba nechce odebírat celý časopis, nebo ho něco zaujme, potřebuje to s svý práci, tak si přečte abstrakt a článek koupí. Nebo jen některou část rozsáhlé publikace. Nebo třeba dtest to má taky tak.
U těchhle webovek by to asi fungovalo, pokud by to bylo zmíněni někde včasopisech, kurzech ap.
Když jsem to rozklikla, tak další v pořadí je :
https://www.kosmas.cz/knihy/140268/konejsive-signaly/
taky dobrá.
napsal(a):
Když jsem to rozklikla, tak další v pořadí je :
https://www.kosmas.cz/knihy/140268/konejsive-signaly/
taky dobrá.
napsal(a):
Tak nic se tam neplatí (nebo aspoň ne za registraci). Po aktivaci odkazu jsou hned v úvodu uvedeni lidi, co za tím stojí.
napsal(a):
Zatím je to e-kniha, dá se z toho tisknout. V papíru se na tom pracuje. Placení máte přímo na stránkách. Vyhození peníze to opravdu nejsou.
Nejužitečnější pro mě za 30 let byly a stále jsou knihy Eberharda Trumlera, které už nejsou k sehnání. Nedává žádné návody, ale pochopíte mnoho ze psího chování. A když víte, jak to funguje, tak si pak nejvhodnější metodu pro každého psa už najdu. Mám doma rozsáhlou odbornou kynologickou knihovnu, z každé knihy se mi něco líbí a s něčím nesouhlasím, ale po těch letech vím, kde je pro mě ten základ.
conie
napsal(a):
Nejužitečnější pro mě za 30 let byly a stále jsou knihy Eberharda Trumlera, které už nejsou k sehnání. Nedává žádné návody, ale pochopíte mnoho ze psího chování. A když víte, jak to funguje, tak si pak nejvhodnější metodu pro každého psa už najdu. Mám doma rozsáhlou odbornou kynologickou knihovnu, z každé knihy se mi něco líbí a s něčím nesouhlasím, ale po těch letech vím, kde je pro mě ten základ.
Sem tam se nějaká nabízí v antikvariátu, nebo v bazaru. Také jsem sháněla a docela rychle jsem našla. Jen jedna mi od Trumlera ještě chybí, co bych chtěla.
Za mě také doporučuji zmiňovaného F. Šustu - tréning je rozhovor a konejšivé signály od T. Rugaas, pak také knížku: Psí dominance: Mýtus, nebo skutečnost?, kde se autor zamýšlel nad mýty typu: Pes nesmí spát na vyvýšeném místě apod. Rozečtenou mám i Lidé a psi – střed kultur od Jean Donaldsová, ale mám z toho smíšené pocity.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.15.2
Kynologické literatury je mraky, já mám ráda knížku V. Mikulica Poznej svého psa a Řeč psů - Abrantes Roger (nakl. Dona).
Jinak každá kniha, kteoru jsme četla mi něco dala, osvětlila i pak praxi, atd...
Je plno bezva knížek, jako Chov psů - Zděněk Procházka, Pachové práce, Velká kniha první pomoci pro psy, Dějiny služební kynologie, Základní škola kynologie,101 psích triků, Pes a jeho řeč, jak porozumět řeči svého psa, jak to ten pes myslí, atd atd...
Stačí zajít do knihovny, tak vše pročíst a pak hledej a hledej, čti vše, co ti přijde pod ruku...
Ať je to kniha psaná o tvém plemeni, ať jsou to různé encyklopedie, nakonec sama zjistíš, jaký oddíl kynologie tě zajímá