Delší procházka s půlročním štěnětem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.3.2016 17:50
Izastarkova

XXX.XXX.168.201

Zdravím,
Mám momentálně 6 měsíční štěndo belgického ovčáka a o víkendu jsem chtěla jít na socializační procházku dlouhou 5km a veterinář nás od toho odrazuje, že je to moc. Ale on chodil do 5 měsíců maximálně 1,5km, šetřili jsme ho, pak pomalu prodlužovali procházky. Teď chodíme tak 2-2,5km, jednou jsme šli 3 kilometry. Jediná vyjímka byla cca 5,5 kilometrová procházka co jsme šli tak měsíc zpátky, příliš pozdě mi došlo, že zvolený okruh je příliš dlouhý a doteď si to vyčítám.
Každopádně jde mi o to, jestli teď může jít těch 5km, pak zase dlouho takhle daleko nepůjde.. vet nám sdělil, že se pak může stát, že - doslova takhle to řekl - brzy přestane chodit. Docela nás tím vyděsil, proto se ptám :).

8.3.2016 17:57
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

To jako fakt myslíte vážně?

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.3.2016 18:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

Izastarkova napsal(a):
Zdravím,
Mám momentálně 6 měsíční štěndo belgického ovčáka a o víkendu jsem chtěla jít na socializační procházku dlouhou 5km a veterinář nás od toho odrazuje, že je to moc. Ale on chodil do 5 měsíců maximálně 1,5km, šetřili jsme ho, pak pomalu prodlužovali procházky. Teď chodíme tak 2-2,5km, jednou jsme šli 3 kilometry. Jediná vyjímka byla cca 5,5 kilometrová procházka co jsme šli tak měsíc zpátky, příliš pozdě mi došlo, že zvolený okruh je příliš dlouhý a doteď si to vyčítám.
Každopádně jde mi o to, jestli teď může jít těch 5km, pak zase dlouho takhle daleko nepůjde.. vet nám sdělil, že se pak může stát, že - doslova takhle to řekl - brzy přestane chodit. Docela nás tím vyděsil, proto se ptám :).

Ja mám skoro 8-mesačnú fenku a raz za čas chodíme na dlhšie prechádzky, cca 10-12 km. Bežne prejdeme za deň 6-8 km. Fenka je aktívna, má rada pohyb a keď prídeme domov, tak na mňa pozerá či to bolo všetko a ďalej si behá po dvore. Myslím, že to nebude problém ani pre vášho psa. Mojej fenke dávam bravčové paprčky - obsahujú kolagén, čiže je to dobré na kĺby.

8.3.2016 18:06
imattree

XXX.XXX.8.240

Taky myslím, že to bude v pohodě, není to zase nijak dlouhá procházka, pro takhle aktivní plemeno bude v dospělosti spíše běžná. Pokud je štěně v běžné kondici, tak pravděpodobně přijdete a ještě bude v pohodě aktivní.

8.3.2016 18:09
Andrýsek3

XXX.XXX.54.106

V pěti měsících 1,5 km? To je tak 10 mint ne? By mě asi doma udělal kulnicku na dříví. Natož jestli máte malinu?

8.3.2016 18:13
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Andrýsek3 napsal(a):
V pěti měsících 1,5 km? To je tak 10 mint ne? By mě asi doma udělal kulnicku na dříví. Natož jestli máte malinu?

Taky jsem si říkala. My dáme denně tak 8 km (štěněti je 7 měsíců) a do toho ještě cvičíme každý den. Když mu byli asi 4 měsíce tak jsme byli na socializační hromadné psí procházce, asi 10 km a úplně v pohodě.

8.3.2016 18:16
Izastarkova

XXX.XXX.168.201

rapotacka11 napsal(a):
To jako fakt myslíte vážně?

Co přesně myslíte? ^.

8.3.2016 18:17
Izastarkova

XXX.XXX.168.201

Andrýsek3 napsal(a):

My většinou chodili tak ten necelý kilometr na jednu louku, tam jsme cvičili, trochu se proběhl na volno a šli jsme zpátky. A mám tervíka :).

8.3.2016 18:18
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Izastarkova napsal(a):
My většinou chodili tak ten necelý kilometr na jednu louku, tam jsme cvičili, trochu se proběhl na volno a šli jsme zpátky. A mám tervíka :).

Mě teda tohle přijde na 5ti měsíční štěně málo.

8.3.2016 18:20
Andrýsek3

XXX.XXX.54.106

marcelaamax napsal(a):
Taky jsem si říkala. My dáme denně tak 8 km (štěněti je 7 měsíců) a do toho ještě cvičíme každý den. Když mu byli asi 4 měsíce tak jsme byli na socializační hromadné psí procházce, asi 10 km a úplně v pohodě.

No já to musím zítra naměřit, protože vůbec nevím kolik chodíme. Ale tohle mi přijde dost málo. Taky od nějakých 5 měsíců chodíme docela dálky. Samozřejmě ne po asfaltu, ale pes je nádherně nasvalenej už teď, a ani se poslední dobou tolik neunaví-musím přidat.

8.3.2016 18:22
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Andrýsek3 napsal(a):
No já to musím zítra naměřit, protože vůbec nevím kolik chodíme. Ale tohle mi přijde dost málo. Taky od nějakých 5 měsíců chodíme docela dálky. Samozřejmě ne po asfaltu, ale pes je nádherně nasvalenej už teď, a ani se poslední dobou tolik neunaví-musím přidat.

To jo, ten kilometr a půl možná dáme při krátkých procházkách na venčení.

8.3.2016 18:22
Izastarkova

XXX.XXX.168.201

marcelaamax napsal(a):
Mě teda tohle přijde na 5ti měsíční štěně málo.

Joj, teď jsem si uvědomila, že jsem to počítala špatně :D Spletla jsem se o měsíc, do 4 měsíců chodil takhle málo + hraní na zahradě (míček, disk, tak hodina denně) a v těch pěti už chodil normálně kolem 2 minimálně.. Ten měsíc mi tam nějak utekl no
A pořád mě všichni straší dysplazií, kord tenhle super opatrný veterinář, tak jsem to nechtěla přehánět..

8.3.2016 18:24
lavacca

XXX.XXX.164.49

Andrýsek3 napsal(a):

Asi tak. Já s naší 4 měsíční briadkou šlapala běžně 4-5 km a když jsme se vrátili, ještě měla chuť blbnout. :) A zdravá je jak řípa (bude mít za 2 měsíce 9 let a s klouby nikdy žádný problém a že někdy s ostatníma psama lítá jak pošuk).

8.3.2016 18:25
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Izastarkova napsal(a):
Joj, teď jsem si uvědomila, že jsem to počítala špatně :D Spletla jsem se o měsíc, do 4 měsíců chodil takhle málo + hraní na zahradě (míček, disk, tak hodina denně) a v těch pěti už chodil normálně kolem 2 minimálně.. Ten měsíc mi tam nějak utekl no
A pořád mě všichni straší dysplazií, kord tenhle super opatrný veterinář, tak jsem to nechtěla přehánět..

No i 2 km mi pořád přijde málo Myslím, že normální chůzí, kde štěně jde podle svého tempa se nic nezkazí. Pokud byste viděla, že je unavený a nemůže, tak ho nechte odpočinout a příště to zkraťte, ale mě se to tedy ještě nikdy nestalo

Jinak nevím jak je to s diskem, ale někde o tom byl článek, že to pro štěňata taky není moc vhodné, jak pro něj skáčou.

8.3.2016 18:28
imattree

XXX.XXX.8.240

A jak často na takovou 2 km procházku chodíte?

8.3.2016 18:29
Izastarkova

XXX.XXX.168.201

marcelaamax napsal(a):
No i 2 km mi pořád přijde málo Myslím, že normální chůzí, kde štěně jde podle svého tempa se nic nezkazí. Pokud byste viděla, že je unavený a nemůže, tak ho nechte odpočinout a příště to zkraťte, ale mě se to tedy ještě nikdy nestalo

Jinak nevím jak je to s diskem, ale někde o tom byl článek, že to pro štěňata taky není moc vhodné, jak pro něj skáčou.

Spíš šlo o to, aby se o disk začal zajímat, rollery po zemi a tak :) Se skákáním ale máme obecně problém, je to takový hopík a kolikrát když má radost tak mi lítá až u hlavy :D.

8.3.2016 18:29
lavacca

XXX.XXX.164.49

Izastarkova napsal(a):

Musíte ho postupně nasvalovat, kvalitně krmit a nepřetěžovat - to je ale třeba 15-20 km v jeden den. Ne 1,5 km denně. :) To naopak moc nenasvalí a při mnohem delší tůře může být přetažené.

8.3.2016 18:30
Izastarkova

XXX.XXX.168.201

imattree napsal(a):
A jak často na takovou 2 km procházku chodíte?

3-5x týdně.. A teď už chodíme spíš ke 3, většinou ty vzdálenosti odhaduju, je možné, že i před tím chodil víc..

8.3.2016 18:35
Izastarkova

XXX.XXX.168.201

Jinak všem moc děkuju za reakce, uklidnili jste mě
A myslím si, že s nasvalením nemá problém, máme tu celkem terény, kopečky a tak a i paní chovatelka a další mi ho chválili, jak je vysportovaný :).

8.3.2016 18:37
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

Izastarkova napsal(a):
3-5x týdně.. A teď už chodíme spíš ke 3, většinou ty vzdálenosti odhaduju, je možné, že i před tím chodil víc..

Týdně?

8.3.2016 18:37
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Izastarkova napsal(a):
Jinak všem moc děkuju za reakce, uklidnili jste mě
A myslím si, že s nasvalením nemá problém, máme tu celkem terény, kopečky a tak a i paní chovatelka a další mi ho chválili, jak je vysportovaný :).

Tohle neberte jako rýpání, ale nevím, z čeho by štěně, které chodí 3-5 krát týdně na 2 km procházky bylo vysportované

Přijde mi to fakt hrozně málo.

8.3.2016 18:42
imattree

XXX.XXX.8.240

Tak pokud zvládá nějakých 10 Km denně, tak tu "delší" procházku určitě zvládne v pohodě a už budou mít delší procházky i na čase. Pokud se psem trávíte čas, tak potom určitě poznáte, kdyby bylo přetažené nebo tak něco.

8.3.2016 18:42
hunter

XXX.XXX.168.162

marcelaamax napsal(a):
Tohle neberte jako rýpání, ale nevím, z čeho by štěně, které chodí 3-5 krát týdně na 2 km procházky bylo vysportované

Tahá za sebou traktor.

8.3.2016 18:43
imattree

XXX.XXX.8.240

Andrýsek3 napsal(a):
Týdně?

Ajo! Já automaticky četl denně. Tak to potom nevím...

8.3.2016 18:43
Andrýsek3

XXX.XXX.44.20

marcelaamax napsal(a):
To jo, ten kilometr a půl možná dáme při krátkých procházkách na venčení.

Přesně ráno a večer př rychlí procházkách, ale musím to naměřit, docela mě to zajímá.
Jinakzadavatelko fakt je to malo, já myslela, že alespoň denně, a i tak by to.nebyla žádná hitparáda.

8.3.2016 18:45
Izastarkova

XXX.XXX.168.201

marcelaamax napsal(a):

Má další aktivity na zahradě, běhaní, aporty, navíc ty 2km jsou čistě chůze a odhad, řekla byc, že jen to vyběhání uprostřed na louce/poli je další minimálně kilometr navíc. Občas vyjedem za město a jdeme dál, chodíme s kamarádčiným pejskem kdy celou dobu běhají okolo, taky to bude něco navíc... Můj odhad na vzdálenost je dost chatrný, přiznávám :D
A nějak ochablý nebo tak opravdu není, třeba v porovnání s vrstevníky :)
Ono je klidně možné, že těch 5km chodíme častěji a mě vyděsilo to, že jsem tohle viděla změřené na mapě.. :D.

Neregistrovaný uživatel

8.3.2016 18:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

Mám nyní 6. měsíčního bšo, od jeho 4 měsíců jsme sem tam i 5km ušli. Nyní chodíme 5 km vcelku běžně.
Je to o štěněti a tvém rozumu.
Když jsem šla se 4.měs. štěnětem poprvé okruh 5 km (u nás na procházkách vždy platí, že prostě jdem a když vidim, že pes tak nějak nemůže, tak jdem zpátky - koukám na psy a procházku vedu tak, abychom se vždy vrátili domů v pohodě - v pravý čas), tak jsem u toho fotila, a šli jsme jeho tempem, on naháněl berňáka, za chvíli zalehl s klackem, prostě v jeho tempu (5 km nyní ujdem za 1,5 hoďky a už normálně v kuse - tedy pokud u toho nefotim).
Pokud je štěně zvyklé chodit, tak mu to nebude dělat problém
Ale nezapomeň, že není dobré štěně přetěžovat - což už tu psáno bylo

8.3.2016 18:51
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Izastarkova napsal(a):
Má další aktivity na zahradě, běhaní, aporty, navíc ty 2km jsou čistě chůze a odhad, řekla byc, že jen to vyběhání uprostřed na louce/poli je další minimálně kilometr navíc. Občas vyjedem za město a jdeme dál, chodíme s kamarádčiným pejskem kdy celou dobu běhají okolo, taky to bude něco navíc... Můj odhad na vzdálenost je dost chatrný, přiznávám :D
A nějak ochablý nebo tak opravdu není, třeba v porovnání s vrstevníky :)
Ono je klidně možné, že těch 5km chodíme častěji a mě vyděsilo to, že jsem tohle viděla změřené na mapě.. :D.

Jo tak to já měřila, že já ujdu 8 km, kolik při tom naběhá pes nevím, už jsem se tu ptala, jetli někdo nemá zkušenosti s krokoměrem pro psa, nebo tak něčím, protože by mě fakt zajímalo, kolik naběhá on. Mu snad někdy zkusím na krk přidělat mobil

8.3.2016 18:53
imattree

XXX.XXX.8.240

Tak nám popište denní režim štěněte (procházky a jiné aktivity s jejich dobou trvání a mírou aktivity), protože se do toho teď zamotáváme. Ať máme jasný bod, od kterého se můžeme dále odpíchnout

8.3.2016 19:16
Izastarkova

XXX.XXX.63.21

Fajn, tak mi to nedalo a našla jsem si všechny naše procházkové trasy na mapách a změřila :D
Ta kterou jsem považovala za nejkratší a chodíme jí ve všedních dnech, kdy mám delší školu, má 2,9km. Delší trasy co chodíme hlavně o víkendech mají od 3km do 4,2km.

8.3.2016 19:21
Izastarkova

XXX.XXX.63.21

A denní režim:
Dopoledne v kotci/na zahradě - já ani mamka nejsme doma
Když přijdu, jdem na procházku, podle času buď tu kratší, kde ho nechám vyblbnout, trochu pocvičíme, obejdem louku a jdem domů, nebo tu delší, kde se ho ale taky snažím v průběhu na chvilku pustit na volno :) Později odpoledne/večer unavujeme hlavu - hlavolamy, poslušnost, nové cviky, samozřejmě prokládané hrou, házením míčku, běháním po zahradě, kousáním paničky a tak :D Někdy navečer ještě chodíme do parku, když už tam nejsou lidi, jen si pohrát s diskem nebo tak
Vždycky se snažím aby hlavně zredukoval tu přemíru energie, nenudil se a unavil se a celkem se to daří, v noci spí jak dudek. A nemyslím si, že by byl unavený kvůli stravě nebo tak - krmíme normálně masem a granulemi pro štěňata v růstu. :).

8.3.2016 19:26
imattree

XXX.XXX.8.240

(Předem říkám, trošku jsem stalkoval na FB)

Ale očividně jezdíte na koni, berete ho už i tam, aby si na koně zvykl a mohl s vámi potom v pohodě na vyjížďky? Jinak, mi nepřijde ten režim zase tak špatný, ale počítejte s tím, že s věkem se bude aktivita velmi stupňovat a bude potřebovat více, ale to potom už třeba bude moci běhat u koně (Ne, zjistil jsem to a už se toho nepustím ) nebo potom budete moci zkusit např. canicross, pokud ráda sportujete.

8.3.2016 19:30
Izastarkova

XXX.XXX.63.21

Jojo, proto jsem se rozhodla pro belgičáka, canicross, dogtreking, všechno plánujeme, už se těším až bude větší a bude moct dál :D U koní to mám takové složitější, hledám nějaký probájem nebo tak, ale zatím jsem pořád v klubu kde by mi pes na vyjížďce neprošel.. Ale beru ho tam, s koníky problém nemá :).

8.3.2016 19:33
imattree

XXX.XXX.8.240

Právě, aby okolo nich byl ovladatelný a to i když nebudete mít přímou kontrolu, např. ze sedla. Možná zvláštní nápad, ale trénovat z balkónu/okna?

8.3.2016 19:36
marcelaamax

XXX.XXX.141.4

Izastarkova napsal(a):
A denní režim:
Dopoledne v kotci/na zahradě - já ani mamka nejsme doma
Když přijdu, jdem na procházku, podle času buď tu kratší, kde ho nechám vyblbnout, trochu pocvičíme, obejdem louku a jdem domů, nebo tu delší, kde se ho ale taky snažím v průběhu na chvilku pustit na volno :) Později odpoledne/večer unavujeme hlavu - hlavolamy, poslušnost, nové cviky, samozřejmě prokládané hrou, házením míčku, běháním po zahradě, kousáním paničky a tak :D Někdy navečer ještě chodíme do parku, když už tam nejsou lidi, jen si pohrát s diskem nebo tak
Vždycky se snažím aby hlavně zredukoval tu přemíru energie, nenudil se a unavil se a celkem se to daří, v noci spí jak dudek. A nemyslím si, že by byl unavený kvůli stravě nebo tak - krmíme normálně masem a granulemi pro štěňata v růstu. :).

Takhle mi to taky přijde v pohodě smajlík Postupně můžete prodlužovat procházky a bude to fajn

8.3.2016 19:41
imattree

XXX.XXX.8.240

A jinak se dá najít třeba starší kůň na "pronájem", např. tady na FB ->

https://www.facebook.com/groups/1590873364467625/?fref=ts.

8.3.2016 19:45
Izastarkova

XXX.XXX.63.21

U pronájmu koně je pro mě nejsložitější lokace, bydlím v takovém mini městě, autobusy nejezdí a okolonic moc není.
A na trenování ovladatelnosti ze sedla si asi v létě vypůjčím kamarádky koně a budem trénovat.

8.3.2016 19:47
imattree

XXX.XXX.8.240

Na FB v té skupině je toho právě docela dost, i koně za symbolickou cenu, ale to nevím, jestli si můžete dovolit, proto sem házím ten odkaz, pokud byste o něm nevěděla.

8.3.2016 19:47
Terven

XXX.XXX.110.147

marcelaamax napsal(a):

Tak teď nevím, jestli na mě někdo nezavolá Srstku a Kubišovou, ale ty 2 km (i víc) chodíme s naším miminem (tři a půl kila a tři a půl měsíce) téměř denně
Po návratu domů má stále energii na rozdávání.

8.3.2016 19:49
imattree

XXX.XXX.8.240

Terven napsal(a):
Tak teď nevím, jestli na mě někdo nezavolá Srstku a Kubišovou, ale ty 2 km (i víc) chodíme s naším miminem (tři a půl kila a tři a půl měsíce) téměř denně
Po návratu domů má stále energii na rozdávání.

Tady ne, ale pokud se o tom zmíníte v parku okolo oběda, tak by problém nastat mohl

8.3.2016 19:53
Terven

XXX.XXX.110.147

imattree napsal(a):
Tady ne, ale pokud se o tom zmíníte v parku okolo oběda, tak by problém nastat mohl

Dík za varování, naštěstí kolem oběda nebýváme v parku

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík