Sig
XXX.XXX.239.147
Dobrý den,
ráda bych se zdejších chovatelů zeptala na zkušenost s vysavačem Rowenta SilenceForce, konkrétn typ RO5777OA. Máte jej někdo a používáte v zachlupacené domácnosti?
Dle recenzí je mi sympatické, že je tichý, bojím se ale, jestli zvládne vysát (plovoucí podlahy bez koberců) chlupy ze dvou douhosrstých psů :(
Případně můžete prosím doporučit jiný, TICHÝ, sáčkový vysavač, který se vám se psy/kočkami osvědčil?
Předem děkuji za příspěvky.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Sig
napsal(a):
Dobrý den,
ráda bych se zdejších chovatelů zeptala na zkušenost s vysavačem Rowenta SilenceForce, konkrétn typ RO5777OA. Máte jej někdo a používáte v zachlupacené domácnosti?
Dle recenzí je mi sympatické, že je tichý, bojím se ale, jestli zvládne vysát (plovoucí podlahy bez koberců) chlupy ze dvou douhosrstých psů :(
Případně můžete prosím doporučit jiný, TICHÝ, sáčkový vysavač, který se vám se psy/kočkami osvědčil?
Předem děkuji za příspěvky.
Pokud chcete vysávat jen hladkou plochu, tak se stačí podívat na nástavec a trubici až k připojení. Musí tam být dostatečný otvor (nebo aspoň v nastavení musí "zalézt" všechna ta kolečka s kartáčky apod.) a žádné jiné překážky cestou do pytlíku.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.132.63
No, mám vysavač ROWENTA RO6455EA Silence Force Extreme Animal Care. A za tento nákup si opravdu nadávám do teď. Vysává, jako že nevysává - prostě malej sací výkon. A tichý? Sem si nevšimla - vrčí, jako každej druhej vysavač. Tento vysavač mám v garáži a používám ho jen na vysátí auta.
Doma mám stavební vysavač Karcher.
http://www.levneelektro.cz/p938923-uklid-karcher-mv4-car-kit?gclid=Cj0KEQiAsP-2BRCFl4Lb2NTJttEBEiQAmj2tbd7MU1psP5Yg-qQUe0coy1z2PYTNMT5gZZuKXwPcdEMaAqiT8P8HAQ
O něco dražší než Roventa, ale je to obrovský rozdíl - oproti roventě je rozhodně tišší a vysaje všechno - opravdu všechno - seno ho neucpe, "těžké" dřevěné peletky vysaje jak nic, díky placaté hlavici ho nacpu i pod činčilí voliéry (5cm nad zemí)...
Za mě do domácnosti, kde jsou zvířata, tak opravdu jen karcher...
Já mám takový ten víceúčelový Philips Triathlon. Je to sice uřvaná těžká k*áva, ale zvládne i chlupy z plyšového koberce. Už se ale nevyrábí, mám pocit. Ale Karchery super, taky mám zkušenost.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.132.63
napsal(a):
Já mám takový ten víceúčelový Philips Triathlon. Je to sice uřvaná těžká k*áva, ale zvládne i chlupy z plyšového koberce. Už se ale nevyrábí, mám pocit. Ale Karchery super, taky mám zkušenost.
Jo, to věřím... Karcher zas tak těžkej není - což je i pro mě plus
Co nějaký vorwerk má někdo ?
já teda mám siemens vsz5gp1266 a nic lepšího jsem neviděla.
celkem tichý, jde z něj skoro vůně, sací výkon zvedá koberce, nástavce má schované v těle, přeskočí práh a nepřevrhává se.
lino bez problémů, koberec takový ten typ ikea vysoký vlas paráda, aj sedačka.
už je mu hoodně let.
a má jednu chybu.
nevím jestli se někde ještě dá koupit.
Http://vysavace.heureka.cz/samsung-vc-15-qsnmaub/ my máme tenhle samsung. Není ani tichý, ani pytlíkový, ale jsme s ním spokojený. Nadzvedává koberec a saje fakt pěkně i na lině a dlaždicích. Asi jediná nevýhoda je, že jak máme z retrívra hodně chlupů, tak ho musíme hodně často vysypávat, ale vysávám každý den, a už jsem si na to zvykla.
Http://vysavace.heureka.cz/sencor-svc-7-ca/recenze/#section.
hlučnější je při zapnutí na vyšší výkon, ale žádná trága to není.
noemi
napsal(a):
Http://vysavace.heureka.cz/sencor-svc-7-ca/recenze/#section.
hlučnější je při zapnutí na vyšší výkon, ale žádná trága to není.
Tak důležitý je sací výkon. Tady je 700 W výkon motoru. A Sencor není zrovna spolehlivá značka. Máme Philips sací výkon 400 W. Do sáčků kupujeme deokuličky.
Měla jsem 2 Electroluxy v hodnotě 6 tisíc...paradoxně nikdy nevydržely dlouho a že by vysávaly nějak zázračně se taky říct nedá...
Sencor vysává jako drak, navíc má v ceně rotační kartáč.
A řešit v současné době spolehlivost značky?...hm,6 let záruka na motor (pokud se nepletu) a za tu cenu si klidně pak koupím další.
noemi
napsal(a):
Měla jsem 2 Electroluxy v hodnotě 6 tisíc...paradoxně nikdy nevydržely dlouho a že by vysávaly nějak zázračně se taky říct nedá...
Sencor vysává jako drak, navíc má v ceně rotační kartáč.
A řešit v současné době spolehlivost značky?...hm,6 let záruka na motor (pokud se nepletu) a za tu cenu si klidně pak koupím další.
Nic osobního. Já se Sencor nemám dobrou zkušenost. Ten rotační kartáč jsem dokoupil, ale chlupy z foxe se zapíchávají, takže neuspěl. Philips vysavač máme 12 let. Tenkrát stál 5600 kč.
Arni
napsal(a):
Nic osobního. Já se Sencor nemám dobrou zkušenost. Ten rotační kartáč jsem dokoupil, ale chlupy z foxe se zapíchávají, takže neuspěl. Philips vysavač máme 12 let. Tenkrát stál 5600 kč.
Možná máme ten stejný vysavač, podle značky + ceny. Je fakt super. Mamka má o předposlední verzi a my uvažujem koupit tu nejnovější, ale starého nám je ještě líto.
Co bych si nikdy nekoupila, tak aktuální etu. Velmi poruchové a hluční, chlupy nebere - zkušenost ze širší rodiny.
Moje babička si taky chválí ten Sencor, předtím měla Zelmer s turbokartáčem a byla taky spokojená.
tapina
napsal(a):
Možná máme ten stejný vysavač, podle značky + ceny. Je fakt super. Mamka má o předposlední verzi a my uvažujem koupit tu nejnovější, ale starého nám je ještě líto.
Co bych si nikdy nekoupila, tak aktuální etu. Velmi poruchové a hluční, chlupy nebere - zkušenost ze širší rodiny.
Moje babička si taky chválí ten Sencor, předtím měla Zelmer s turbokartáčem a byla taky spokojená.
Říkám, je to už 12 let starý vysavač ale pořád jede. Vydržely všechny komponenty, to není jen o motoru. Ale sací výkon je důležitý, a jsou i jiné dobré značky ne jen Philips. Ale chce to i údržbu, výměny sáčků a čištění filtrů.
Já mám Elektrolux Ergospace a spokojenost. Je opravdu tichý a výkon super- vysaje všechno. Ono to je také o typu koberců. Mám v baráku v ložnicích plovoučky a v obýváku, kuchyni a chodbách dlažbu s podlahovým vytápěním ( na chlupy jak vyšitá- pěkně se dokáží kumulit v rozích ) a na tom kusové koberce. Vystřídali jsme mnoho materiálů, od polyprophylenu po vlňáky- na všech dokázaly chlupy držet jak přilepené, že jsem kolikrát zaklekávala a drhla to samotnou trubicí cenťák po cenťáku. Pak mi jeden profesionál poradil, že pokud mám psi doma (a to já mám a veeelký), tak ať si pořídím ručně vázaný peršany a mám po problému. Nejdříve jsem si ťukala na hlavu, že přeci nenechám ty moje obludy válet po starožitných peršanech, ale nedalo mi to-začali jsme s malým ručně vázaným " MIRem pod konferákem a světe div se - vyluxujete z toho nejen chlupy, ale vůbec se nemolousá- barvy pořád super a díky přírodní vrstvě lanolinu se vůbec, ale oravdu vůbec nešpiní. Nakonec jsem propadla kouzlu pravých, ručně vázaných peršanů natolik, že dnes mám v obýváku sto let starého originál Íránce 3,5 x 4,5m, který vypadá stále jak ze zámku, chlupy na něm nejsou vidět a když luxuju, tak to jde z něj samo.Je, ale fakt, že mám zařízený barák stylovým starožitným nábytkem, tak k němu se tyto koberce hodí.
My jsme domů pořídili vysavač VAX Air Silence Pet. Je skutečně velmi tichý, ale přesto výkonný. Vysaje bez problémů zvířecí chlupy i jiné nečistoty. Nedělají mu problémy ani chlupaté koberce. Kupovali jsme to přes internet a snad to ještě najdete na http://www.elektro-internet.cz/male-spotrebice/vysavac/
Vysavač Rowenta má moje tchýně a spokojena, ikdyž to myslím není přímo tento typ.
Koupili jsme také Vax, tento model se již určitě nevyrábí, prototože ho máme 21 let. Funguje stále na plný výkon, neměl jedinou poruchu, jediné co bylo potřeba po cca 5 letech měnit je hlavice, protože se na ní ošoupaly kartáčky. Vysává dokonale, po pár letech jsem přikoupila i klepací turbohlavici, která vyklepe postele, matrace a koberce. Psí chlupy i nečistoty vysaje bez problémů ze všech druhů povrchů. Párkrát jsme použili i funkci mokrého čištění a také to funguje. Jsme s ním opravdu spokojeni, jen doufám, že Vax mezitím neztratil na kvalitě, protože náš příští vysavač bude zase od této značky.
Mamce jsem teď kupovala tyčový Elektrolux, vysává obstojně, ale manipulace je s ním nepohodlná a je těžký do ruky.
My máme už asi 6 let Rainbow(byl koupený rodiči kvůli mému astma). Astma nyní téměř nemám. Je to sice těžká velká k*áva, ale vysává všechno a co je hlavní, vše se zachytí ve vodě a ven jde jen čistý vzduch. Známá má přes 10 let(starší typ) a má doma dva NO a vše v pohodě. Ale pořizovací cena je hodně vysoká. Volila bych něco bez pytlíku, kde je voda, ty jsou nejlepší.
Teď trochu mimo, ale na vyčištění chlupů z oblečení je super tento váleček, není tam fólie, je omyvatelný a jedno z nejčastějších použití je právě na chlupy. Naše rodinná známá ho má už půl roku na dlouhosrstou kólii a je jako nový :) V nabídce mají modrý a růžový.
https://www.dedra.cz/cs/da21941-omyvatelny-chlupolapac-ruzovy-odstranovac-necistot?ppk=213279.
tessie97
napsal(a):
My máme už asi 6 let Rainbow(byl koupený rodiči kvůli mému astma). Astma nyní téměř nemám. Je to sice těžká velká k*áva, ale vysává všechno a co je hlavní, vše se zachytí ve vodě a ven jde jen čistý vzduch. Známá má přes 10 let(starší typ) a má doma dva NO a vše v pohodě. Ale pořizovací cena je hodně vysoká. Volila bych něco bez pytlíku, kde je voda, ty jsou nejlepší.
Teď trochu mimo, ale na vyčištění chlupů z oblečení je super tento váleček, není tam fólie, je omyvatelný a jedno z nejčastějších použití je právě na chlupy. Naše rodinná známá ho má už půl roku na dlouhosrstou kólii a je jako nový :) V nabídce mají modrý a růžový.
https://www.dedra.cz/cs/da21941-omyvatelny-chlupolapac-ruzovy-odstranovac-necistot?ppk=213279.
Omyvatelný váleček mám taky, ale podstatně lepší jsou dle mého klasické válečky s lepící folií...
takže ten omyvatelný máme spíš jako rezervu, když nám zrovna dojdou ty "lepící" válečky...
napsal(a):
Omyvatelný váleček mám taky, ale podstatně lepší jsou dle mého klasické válečky s lepící folií...
takže ten omyvatelný máme spíš jako rezervu, když nám zrovna dojdou ty "lepící" válečky...
Podle mě jsou ty lepící na prd, za chvíli je to pryč. Jak říkám, známá ho má na dlouhosrstou kolii a funguje báječně :) vždy měla ty lepící, ale hned je vypotřebovala, hlavně v době línání, má i dva pudlíky a když je vyčeše, tak je z nich taky dost chlupů a chytnou se všude :D.